Sta izabrati?

Ninja94

Obećava
Poruka
96
Poz svima

Imam Golfa 5 1.9 66kw
Nešto razmišljam
Posto je spor kako vreme odmiče...
Šta se bolje isplati,remont turbine ili cipovanje za više ks?
Negde sam pročitao da cipovanje može da ošteti motor i da se auto više kvari
Da je bolji remont trubine

Sve zavisi. Ako ti je turbo loš, onda prvo remont, pa onda razmišljaj o čipovanju. Ako je ispravna turbina, onda ti sam remont neće pomoći da dobiješ performanse.

Ako se umereno čipuje bez preterivanja, ne bi trebalo da ima mnogo problema, ali ja to sebi ne bih radio nikada. Ali eto, ako je auto već mator i ako hoćeš da se zabavljaš "bez obaveze", što da ne.

Kakve veze ima remont turbine sa tim da li ce bolje ici ili ne?
Turbina ili radi ili ne radi pa makar i zvizdala i imala lufta u lezaju.
To je jednostavno 90 ks a ako ide slabije onda moze da bude do drugih komponenti kao npr protokomer ili EGR ventil da je prljav...
Cip tuning moze ali treba prvo da se pregleda u kakvom je stanju motor i kvacilo pa onda da se uradi onaj osnovni Stage 1 gde ce se dobiti nekih 30 ks.

Zavisi i od toga koliko je taj motor presao. Zasto bi ulagao u auto koji je recimo presao 300K? Vozi ga dok ide a onda otpad.
Donekle si u pravu
Ne treba uvijek slušati ljude "može on da pređe 800k ili milion bez problema" itd slične zablude.
Može ako se ulaže godišnje u njega 1,500/2000e.
Sto je starije auto to više treba ulagati.
Iskreno dođe mi da kupim ili neki Golf 2.0 ili Pasat b7 2.0
Jer sam čuo da su veoma dobri.
Mislim da su Golf 5 2.0 (da nije star) ili Golf 7 2.0 idealni.
6-tica se nije nesto pokazala.
Sve je takoreći bolje nego ulagati u slab motor,sa vjerovatno vraćenom kilometražom.

Donekle si u pravu
Ne treba uvijek slušati ljude "može on da pređe 800k ili milion bez problema" itd slične zablude.
Može ako se ulaže godišnje u njega 1,500/2000e.
Sto je starije auto to više treba ulagati.
Iskreno dođe mi da kupim ili neki Golf 2.0 ili Pasat b7 2.0
Jer sam čuo da su veoma dobri.
Mislim da su Golf 5 2.0 (da nije star) ili Golf 7 2.0 idealni.
6-tica se nije nesto pokazala.
Sve je takoreći bolje nego ulagati u slab motor,sa vjerovatno vraćenom kilometražom.
Koliko prelazis godisnje km?

Ovo mi je drugo auto
Za godinu ipo presao sam 17.000km sa njim
Nakon priča brojnih ljudi koji su imali dosta auta,a i tvrdnje mehanicara da je motor 2.0 najbolja opcija,mislim da imaju pravo.
Svi slabiji motori,kad tad počnu da se kvare.
Passat to ti je auto za autoputeve, otvorenu voznju i sam znas da su ti motori i agregati kompleksniji u odnosu na starije generacije.
Vozio sam se jednom u taj B7 nakratko i bio je bas dizelas.

Passat to ti je auto za autoputeve, otvorenu voznju i sam znas da su ti motori i agregati kompleksniji u odnosu na starije generacije.
Vozio sam se jednom u taj B7 nakratko i bio je bas dizelas.
Nema vise auta kao sto je Golfa 2,to je bilo auto za sva vremena.
Da ga proizvode i dalje,cini mi se,kupio bih i dva.
Iskreno,Wolksvagen od 1991-ve do 2010 je imao kvalitetne modele,najviše 2.0.
Od 1.9 samo valja Pasat B5.
Posle došla elektrika,i sve gore i gore.
Novijim autima često crkavaju senzori,popravke od 1000e pa na dalje.
Tako da se sada teško može potrefiti auto da nije izraubovan ili sa vraćenom kilometražom.

Nema vise auta kao sto je Golfa 2,to je bilo auto za sva vremena
Jedan od prvih Golfova dvojke u kojima sam se vozio je bio zeleni GOLF 2 GTD u to vreme bio neki pojam....jedan moj skolski odnosno njegov cale kupio, bio iz Nemacke i pretplatio ga, posle 2 godine morali generalku da mu rade, vozio ga je dugacko ali ga vise ne vidjam......

Jedan od prvih Golfova dvojke u kojima sam se vozio je bio zeleni GOLF 2 GTD u to vreme bio neki pojam....jedan moj skolski odnosno njegov cale kupio, bio iz Nemacke i pretplatio ga, posle 2 godine morali generalku da mu rade, vozio ga je dugacko ali ga vise ne vidjam......
Ima izuzetaka
Ljudi se zeznu jer poveruju prodavcima,kupe "mačka u vreći" i posle ih glava boli.
Ali dobro održavan Golf 2 je nedoder,sigurno.
Na našim placevima i u oglasima se najčešće nalaze našminkani remontovani raspadi i starudije uvezene iz inostranstva,ko zna koliko prešle.

Ima izuzetaka
Ljudi se zeznu jer poveruju prodavcima,kupe "mačka u vreći" i posle ih glava boli.
Ali dobro održavan Golf 2 je nedoder,sigurno.
Na našim placevima i u oglasima se najčešće nalaze našminkani remontovani raspadi i starudije uvezene iz inostranstva,ko zna koliko prešle.
Ma bio je on ocuvan e sad ako mu rokali loz ulje nije islkjuceno da su ga zeznuli jer ipak 2 godine je proslo od kupovine i ko zna kakvo ulje su sipali u njega.

Ma bio je on ocuvan e sad ako mu rokali loz ulje nije islkjuceno da su ga zeznuli jer ipak 2 godine je proslo od kupovine i ko zna kakvo ulje su sipali u njega.
Verujem.
Prevaranti prodavci (čast izuzecima).
Još i mehaničari isto.
I sve to jednako je kvarovi.
Za mehaničare sigurno,jer znam da nemali broj njih ne popravi auto a uzme pare.
Imao sam takva iskustva.
Čim vidiš da ti se auto kvari vise posle odlazaka kod njih to je znak da nesto mute i lažu,to jest da su nešto podvalili.
Naci poštenog mehaničara je prava retkost.

Verujem.
Prevaranti prodavci (čast izuzecima).
Još i mehaničari isto.
I sve to jednako je kvarovi.
Za mehaničare sigurno,jer znam da nemali broj njih ne popravi auto a uzme pare.
Imao sam takva iskustva.
Čim vidiš da ti se auto kvari vise posle odlazaka kod njih to je znak da nesto mute i lažu,to jest da su nešto podvalili.
Naci poštenog mehaničara je prava retkost.
Da, bas tako slazem se potpuno.
Pre par godina sam terao kod jednog lika i nista nije uradio kako treba, nisam u tom trenutku bio registrovan niti imao tablice pa mi bilo rizicno da se vozim kod majstora kojeg duze znam i posle sam zazalio sto odmah nisam oterao kod njega da mi sve sredi sta treba i kako treba....eto sad kod njega teram kad nesto treba i nikakvih problema.

Da, bas tako slazem se potpuno.
Pre par godina sam terao kod jednog lika i nista nije uradio kako treba, nisam u tom trenutku bio registrovan niti imao tablice pa mi bilo rizicno da se vozim kod majstora kojeg duze znam i posle sam zazalio sto odmah nisam oterao kod njega da mi sve sredi sta treba i kako treba....eto sad kod njega teram kad nesto treba i nikakvih problema.
Mislim da ovlašćeni mehaničari to ređe rade.
Ali neovlašćeni masovno.
Računaju na to da se ljudi ne razumeju u kvarove i popravke,pa da će lakše magarčiti narod i šklapati pare.
Ne bih da ispadam da forsiram negativu ali to je neljudski totalno.
Koristiti nečiji problem/kvar i neznanje o mehanici auta da bi uzeo pare i prevario nekoga.
Zato ako imaš pouzdanog i iskrenog majstora ne brini za auto.

Mislim da ovlašćeni mehaničari to ređe rade.
Ali neovlašćeni masovno.
Računaju na to da se ljudi ne razumeju u kvarove i popravke,pa da će lakše magarčiti narod i šklapati pare.
Ne bih da ispadam da forsiram negativu ali to je neljudski totalno.
Koristiti nečiji problem/kvar i neznanje o mehanici auta da bi uzeo pare i prevario nekoga.
Zato ako imaš pouzdanog i iskrenog majstora ne brini za auto.
Poznajem prilicno solidno vezano za mehaniku mene tesko mogu da preveslaju, to mogu ove zene da varaju, prevari me jednom u smislu da racunam da ce da uradi kako treba i nikad vise....

Na tim kolima sto su poput Yuga i moze da se nesto samostalno promeni i ne treba ti Bog zna kakvo znanje.
Kod ovih modernih bih voleo da vidim kako ce samostalno da menja.
Mnogi ljudi misle "sad bih trebao da izigravam i majstora,neka platicu pa kako bude"
I zato ih mehaničari zaebavaju,to jest zato im se auta često kvare.
Iskreno,žalosno je da se majstori bave prevarama,mizerno zaista.
Ljudi kod njih idu zbog problema a ne da bi im olakšavali novčanik.

A ovo za čipovanje i turbine,iskreno ne znam
Neki kažu čipovanje je rizično,može cio motor da rikne,da se djelovi kvare više...itd
Za turbinu, da remont ili zamena nove nista specijalno.
Tako da ne znam
Mada realno stara auta i nije šteta čipovati,jer su stara i da se pokvare nista neuobičajeno.
Novija treba više paziti.

Poz svima

Imam Golfa 5 1.9 66kw
Nešto razmišljam
Posto je spor kako vreme odmiče...
Šta se bolje isplati,remont turbine ili cipovanje za više ks?
Negde sam pročitao da cipovanje može da ošteti motor i da se auto više kvari
Da je bolji remont trubine
Dule ti je dao najbolji odgovor ..Bez ispravne turbine se ne možeš cipovati.. ja bi promenio auto da sam na tvom mestu

Back