Агарта
Poznat
- Poruka
- 8.355
Ма ОК, ако је до интересовања, онда нема проблема.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poštovani mislioče,
kao što dobro znate u Bibliji tj hrišćanstvu se priča o stradanijima kakvoga Jevreja iz Nazareta, besposličara alkoholičara koji je u nedostatku alkohola posle 10 uveče sipao vodu samo da bi se oblokavao ali je umeo i da potegne mačetu u verskim objekatima jer je bio ljubomoran na druge koji su se dali u rasulo a njega nisu zvali. Sad, zašto je takav završio kako je završio i zašto mu Bog nije pomogao bem li ga - nisam vernik ali me je jako pogodilo to što nije hteo da mu pomogne a ima funkciju tj ne košta ga ama baš ništa. Pa daj kad nećeš da pomogneš čoveku onda neću da glasam za tebe a Bog bez glasova odnosno vernika i nije nešto.
E sad da uozbiljimo malo - dolaskom na Balkan menjali smo veru za večeru i Nemanjići su imali grdnih problema da privole narod na tu kojekakve istočnjačke komercijalne fazone. Danas, samo popa sa debelom vezom može napredovati u putevima gospodnjim i dobiti dobru parohiju sa imućnijim stanovništvom a ostali mogu samo da traže šta još nisu pročitali od knjiga bogogugodnih. Toliko o hrišćanstvu pod srpskim uslovima.
Pitanje glasi: šta mi Sloveni imamo sa jevrejskom storijom mindnumbing pričom punoj logika prvog reda i halucinacija?
Моја религија учи да се не трпе и праштају понижења, посебно не ако су намерно нанета. То је противно природи.
Видим немаш коментара на констатацију да нисам променио религију ни уверења.
Још неко питање?
Zasto uvek polazis od sebe. Ima i onih kojima je zaista dobro. Nije vazan broj. Oni kojima je dobro, oni glume vernike i demokrate, a u biti su bezboznici.Kad je tako, zasto vec nisi novi Gavrilo Princip jer ti je ponizeno i popljuvano sve srbsko? Ili je tvoje rodovjerje licne prirode u kojem volis samo sebe? A ovamo trubis o nekom nacionalnom moralu? Mani, batali, propalo, ispuhalo, oduvano i sve je gluma u stilu: joj, bas je cool!
Kad je tako, zasto vec nisi novi Gavrilo Princip jer ti je ponizeno i popljuvano sve srbsko? Ili je tvoje rodovjerje licne prirode u kojem volis samo sebe? A ovamo trubis o nekom nacionalnom moralu? Mani, batali, propalo, ispuhalo, oduvano i sve je gluma u stilu: joj, bas je cool!
Гаврило Принцип само после тебе драги папо (оно папа је зато што попујеш). Колико знам историју, Гаврило и није био први предвиђен а акцију. Покушао је неко атентат и пре њега.
Моја религија је личне природе. Волим себе, јел је то грех? Ти не волиш?!
Да ли волим само себе? Ко си ти да ме испитујеш?!? Овде само вређаш уверења људи који ти се нису обратили први. Мора да имаш јако лепу слику о себи.
Tvoje vjersko uvjerenje je prazna puska u ruci covjeka koji ne vidi dalje od nosa.
Узгред, понижено је све српско.
Не знам шта је то "србско", нема у правопису српског језика.
не знам зашто неком смета то срБско

Сећам се кад је на власт у Хрватској дошао Санадер, или можда још Рачан се на исту врнуо, каже моја кева - види како лепо прича СРПСКИ, све га разумеш. Јер биће да је реч о једном језику (осим можда неких дијалеката) има за јоту више разлога да се зове српски него хрватски, а неки кажу да би могло српски или хрватски. Зашто је за ову причу битно? Јербо кад неко прича (и пише) нормално, како је то радио пре прихватања неке идеологије, па то је рецимо нормално писање и говор. А шта рећи ако неко намерно моделује свој језик, да би било у складу са идеолошким погледима? Тако ми се упали лампица као и код тог новохрватског, а богами не знам ни ове Санџаклије, ако се већ пишу ко "Бошњаци" да ли морају на ијекавици (добро, можда се стварно тамо тако говори, истина не знам да Срби из Раса тако говоре...). Тако је и то "србски".
У ендехазији је био извесни кориенски правопис.
Nu, i nakon 1892. hrvatskim korienskim pravopisom i dalje pišu hrvatski ljudi od pera koji u srbskom pravopisu vide posizanje srbskoga elementa u hrvatski jezik. Starceviceva Stranka Prava i Radiceva Hrvatska Seljacka Stranka uztrajno se bore za hrvatski korienski pravopis. Braca Radici hrvatskim korienskim pravopisom pišu do smrti...
Сећам се кад сам почињао да блејим по нету, форум Игре без граница. Било разне раје, мало смо се вређали (често национално) мало се као сајбер-ружили. Најгори усташоиди су говорили сестрама Српкињама (или можда треба "СрБкињама") "KUJO SRBSKA". То је било неке 1999. и 2000. и не сећам се да је тад неко у Србији тако говорио. Онда се појави неки "Образ", група фанатика која само доноси штету. И они почеше тако да говоре, извештачено.
Уосталом, ако хоће неку традицију, правилно је да каже "сербство". Јер био је славено-сербски језик. А "србство", ето код праваша, Павелића...
Да резимирамо - "србски" говоре
1. Најгори зилоти у Србији, иначе смешног броја и значаја, али јаки у галами
2. Усташоиди кад хоће да нас вређају (или су бар тако говорили)
3. Другосрбијанци кад мисле да су духовити, њихова верзија - srBstvo. И онда то и мени каче, а ја ни лук јео, ни лук мирисао.
Иначе због "историјских" идеја какве "Храстовник" избацују свако помињање историје Срба (и Словена) старије од хиљаду година се дочекује на нож као спрдња. Зато што се такви као он, "супретрупер", а некада Деретић - стварно спрдају.
Овде ме напада само зато што сам се јавио на теми за национални препород. Качи ми неке "масоне & хазаре" (ту сам му захвалан, то је дало теми на живописности). Хоће ваљда да има монопол као "препородитељ". Е не дам!
Што би рекли комунисти - од таквих се треба дистанцирати![]()
ја желим да знам шта ми Срби хоћемо.
"а ђаво ће га знати мој професоре"
То је цитат из филма "Лепа села..." иначе је питање било другачије, али свеједно се може често применити.
Говорим то на пдф Политика, и раније сам говорио - ако се ми не боримо за себе, како да тражимо од других да се боре за нас. Али не морамо сад о томе...
Чињеница је да углавном не знамо шта хоћемо, а већина оних који знају шта хоће нису добронамерни (политичари и остали ваћатори).
Узгред, понижено је све српско.
Не знам шта је то "србско", нема у правопису српског језика.
Hrastovnik, bas si se debelo nalupao. Zar dotle seze tvoja ljubav prema srpstvu i Srbima, da izvitoperujes rec Srbin i srpski. Jos si ti daleko od strucnjaka za gramatiku i pravoips srpskog jezika.* zvučni suglasnici (B, g, d, z, ž, đ, dž),
* bezvučni suglasnici (p, k, t, ć, š, s, č, f, h, c)
koBac
Sta je ispravno: koBca ili koPca? Ispravno je koBca
SrB
Sta je ispravno: srBski ili srPski?
Zasto je dakle po tvom pravopisu BB-skole ispravno koBca, a nije ispravno srBski?
Glas u napisanoj rijeci ima silu, ima snagu koja mimo svijesti djeluje na misljenje i ponasanje. Zbog toga se biraju imena firmi i proizvoda, zbog toga se odabiru natpisi i rijeci u reklamama, a sve to radi djelovanja na podsvijest ljudi, koje ce poslije ta podsvijest aktivirati u reklamom zadatom pravcu.
Tako je i sa rijecju srBski i rijecju srPski. Svaki put kad ti procitas srBski, tebi je kao da ti neko pukne samar, jer ti ne volis cuti rijec SRB, mrzis tu rijec, a rijec SRP je pogrbljena kao srp, kao sluga koji se klanja pred gospodarom. I zato ti volis rijec SRP, jer volis takve SRPE ili SERVE tj. SLUGE kako nas zovu na zapadu iz pakosti zovu.
I kome ti ovdje palamudis o podizanju nacionalnog morala kod Srba srPskim paganizmom? Laz i podvalu lako je prepoznati.
rogovi su drevni solarni simbol vrlo slican cirilicnom slovu C (ognjilu) copyright by Hrastovnik

Helmold kaze
То онај што је причао како живе у далеким земљама псоглави људи?!
Доброг си човека нашао да цитираш, оног који је оправдавао убијање северних Срба.

Видели су и католици Госпу, па баш нисам сигуран. А ти шта мислиш, јесу је стварно видели?
Него, боље читај Сакс-Граматика, ако те већ занима апологетика крсташких ратова на северу. Много је реалнији, документованији и лепше пише - он је написао прву верзију Хамлета...
Опет, кад сабереш све жртве прогона хришћана, укључујући ту и саме хришћане који су се крстили на "погрешну" страну, или имали "погрешно" виђење онога што је названо "права природа Исуса Христа", па онда међусобне сукобе монотеистичких религија (џихад, крсташки ратови), све могуће прогоне јеретика и "вештица"...
Биће да је Шопенхауер ипак у праву.
А ја стварно не знам за неке велике ратове између таоиста и будиста.
Јел знаш зашто? Зато што су поред једних богова, дозвољавали и могућности постојања других.
Нису тврдили да само они знају "истину".