Агарта
Poznat
- Poruka
- 8.355
Ali, ni neo-pagani ne mogu imati originalnu vjeru predhriscanskih Srba, jer je svestenika te vjere davno nestalo i vjerski rituali sa molitvama su nepoznati.
Што се мене тиче, куцаш на отворена врата. Лепо сам на самом почетку рекао да паганство није (само) обнављање старих ритуала. Они које знам, а то није баш много људи, такву обнову виде као нешто лепо, занимљиво, као део идентитета и то је све. Не знам да неко буквално верује у Перуна, као што се веровало пре хиљаду година (најзад то како се веровало не можемо поуздано знати, као што богами не знамо ни за ранохришћанска веровања).
А шта је паганство, по мени наравно, ја не говорим у туђе име. То је не-догматско размишљање које има основа у традицији, односно ономе што је природно већ дуго времена. Што реће Драгомир Антонић у "Печату" (наравно да га не својатам, не кажем да је он "пагански", само се слажем са оним што је рекао): "Организујмо се у малене групе од десет до дванаест људи који ће живети по вредносним судовима који важе хиљадама година". То је то, што се мене тиче.
Ovo je pod paganstvom maskirani ateisticki politicki pokret protiv Boga
То само ти тако видиш.
Жао ми је, да будем искрен. Очекивао сам више од некога са тако занимљивим ником.
Tacno definisan internacionalni politicko-ekoloski Pokret zelenih.
Не знам за "зелене", нисам њихов члан. Мада волим келтску боју.
Ти их боље познајеш, па ваљда боље знаш. Шта имаш против њих? Да немају везе са Хазарима?!
Што се мене тиче, докле год (глупо!) не покушавају да успоре развој Кине и Индије, што је покушао Ал Гор, не видим шта бих имао против њих...