Šta čitate?

Ma ,Remark je gotivan da bi se upoznali sa tom atmosferom, ambijentom, surovošću, emocijom.
Baš onako oduva knjiga, Na Zapadu, mislim.
Čitao sam još ponešto od njega al' ova mi je baš najupečatljivija.

je li neko od vas citao 100 godina samoce?
ja procitao 50 strana i nisam mogao dalje...
ne mogu da verujem da je neko za ono osvojio nobelovu nagradu jeb'o te.

poslednje sto sam procitao je "sudija" od vuka draskovica.
fina kniga, tako da cu verovatno sad da procitam molitvu, isto vuk draskovic.

sudeci po naslovu, ocekivao sam nesto poput crnjanskog ili selimovica u najmanju ruku, kad ono... zaebo je bracu grim.
veoma malo opisa, razmisljanja... samo radnja, i to kakva. leteci cilim, vaskrsenje cigana, ljudi sa svinjskim repovima i bolest nesanice. :(

ne znam, procitao sam samo prvih 50 strana pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali ono sto sam procitao je veoma glupo... meni.

Ne, pa to je čar magičnog realizma, stavi sve u neko bajkovito okruženje ali se bavi realnim problemima, i sva nerealna dešavanja predstavljaju nešto simbolično.
Ne znam da l' si stigao do dela kada se uplete i politika u to, postaje sve zanimljivije, razvitak sela predstavlja u stvari napredak kapitalizma i način na koji se on razvija, pa onda uticaj na meštane, na Buendija porodicu čiji se status klima polagano.
Zanimljivo je, dosta toga o njoj se može pričati, fo' real :D

je li neko od vas citao 100 godina samoce?
ja procitao 50 strana i nisam mogao dalje...
ne mogu da verujem da je neko za ono osvojio nobelovu nagradu jeb'o te.

poslednje sto sam procitao je "sudija" od vuka draskovica.
fina kniga, tako da cu verovatno sad da procitam molitvu, isto vuk draskovic.

Ta knjiga dobija na kvalitetu kako odmiče.
U svakom slučaju, nije baš direktna već prenatrpana aluzijama i simbolima, tako da se treba malo potruditi.

Citam Sudar Kraljeva-od Martina :)

spor si bijač :P

Završio sam peti deo, MARTINE MAJKU TI EBEM MRTVU!1111

koji je to.... retard od čoveka :D prekinu knjigu na najzanimljivijem :lol: Ni reči o Sansi i Maloprstiću, ne zna se živ li je Stanis ili Remzi blefira, Džon crko ubiše ga braća jadna im majka, Mens zarobljen, Gvozdenrođeni pale i tuku, Tireli vladaju Kraljevom lukom a Dornjani se usrrali i čekaju Targarjene dok im je princ reš pečen

sve dovraga :D
Polažem sve nade u malu Arju, da ih na kraju sve pobije bodežom kroz grkljan, povrati Zimovrel, oživi sve mrtve, proždere Tuđine i poebe Mirselu i Sersei svojim jezovukom

Back