Sta cemo da radimo u raju !!!

A možda kao najblaže ovako...

Luka 19:27...

A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.

.
Ovisi o čovjeku čemu će da se prikloni.
Ja vidim dobro u bibliji a ti vidiš loše pa se ljepiš na loše.
Tako to ide.
Shvaćaš sad point ???
Sve ima dvojnost i suprotnosti u svjetu tako i u bibliji...
A čovjek ima slobodu biranja.
Imaš što protiv toga ili ču ti morati po 100 i put pisati oko toga??

.
Ovisi o čovjeku čemu će da se prikloni.
Ja vidim dobro u bibliji a ti vidiš loše pa se ljepiš na loše.
Tako to ide.
Shvaćaš sad point ???
Sve ima dvojnost i suprotnosti u svjetu tako i u bibliji...
A čovjek ima slobodu biranja.
Imaš što protiv toga ili ču ti morati po 100 i put pisati oko toga??

Zašto bih imao išta protiv toga što si ti postao vernik...
I da ti poželim laku noć na ovoj temi. Ova tema nije za mene grešnika.
A nisam ni talenat za horsko pevanje oda o bogu.
:bye:

Zašto bih imao išta protiv toga što si ti postao vernik...
I da ti poželim laku noć na ovoj temi. Ova tema nije za mene grešnika.
A nisam ni talenat za horsko pevanje oda o bogu.
:bye:

Onda ne dosađuj s uvjek istim kako ovo kako ono....
Sve sam ti objasnio..
Valjda si toliko sposoban shvatiti.

A što se tiče pjevanja ..........
hihi

A teme i nije za tebe jer nije tvoja.
Znam to odavno tu divotu..

Laku noć

A ja bih nešta obrnuto. Ja bih iz pakla naravno kada podmitim onog na vratima, ponekad malo skoknuo do raja koliko da se malo odmorim...:rotf:

Pazi, čujem da je Sveti Petar čvrst kao stena, nije čudo što stoji na vratima i ima ključeve od oba lokala :lol:

Ali nema veze. napravit ćemo gužvu na vratima, kopirati ključeve na brzaka i naplaćivati i jednima i drugima za (i)legalne prelaske :lol:

Lično ću urgirati kod bože da te za kaznu smesti gore na nebo...:rotf:

Nisi mi više drug...
ljutko.gif

Nešta si malo pobrkao. Ja nisam veernik. Ne verujem ni u boga ni u bibliju. A o bibliji dragi servante možemo da pričamo na temi biblija malo kompleksnije. Nisam te na toj temi primetio kao biblijskog znalca.

A što se tiče Adama i Eve napisao sam ovako...

pa je malo neprimereno da mi spočitavaš da oni nisu vasksli . Čitaj malo šta je napisano.
Pa kad si nevernik ne znam zasto onda i pocinjes diskusiju kada u mnogo sta nisi upucen.
A ovo za Adama i Evu, to je stav neznabozaca koji veruju u besmrtnost duse, Biblija govori o suprotnom, da je dusa smrtna, i da covek ''spava'' dok je u grobu, a ne da odmah po smrti ide na nebo, kako si ti naglasio.

Pa kad si nevernik ne znam zasto onda i pocinjes diskusiju kada u mnogo sta nisi upucen.
A ovo za Adama i Evu, to je stav neznabozaca koji veruju u besmrtnost duse, Biblija govori o suprotnom, da je dusa smrtna, i da covek ''spava'' dok je u grobu, a ne da odmah po smrti ide na nebo, kako si ti naglasio.

A jok, to tvrde adventisti a oni tesko da su merodavni u tumacenju biblije

Tesko da ljudski um moze uopste da zamisli nesto bezprolazno kao vecnost, ja hocu u raj ali da mi se da sta trazim,
zenske , muzike valjane, cigare , i alkohol, izdrzo bi tako jedno vreme, mi smo sinovi bozji, i imamo pravo tako nesto da zahtevamo
Zamisli...velike zalosti.....nista od toga nece biti u raju! Izvini sto sam te razocarao...ali u Bibliji lepo pise da Bog zeli da se resi zla, tako da oni koji vode zivote slicne tvom, ne mogu ici u raj jer Bogu nije zelja da ih razocara. Prema tome, ako ne nameravas da menjas lose navike, nemoj ni razmisljati o raju.

Ovo sto sam napisao tvrdi Biblija...ako adventisti imaju slican stav po pitanju smrti coveka znaci da su to lepo protumacili, e sad sto ti ljudima zalepis negativnu etiketu, pa oni mogu pricati i istinu i neistinu, za tebe je to sve neistina. Tom logikom neces nikada napredovati.

Batali te tvoje sektaske sisteme propovedanja , do sada si trebao da ukapiras da to kod mene ne pali .

Vecnost nema ni prostor ni vreme? Hmm, kako nesto moze da nema ni prostor ni vreme. Bilo sta sto postoji, sto je postojalo i sto ce postojati mora biti odredjeno u vremenu i prostoru.

Elem, da se ne akam fizickim tumacenjem prostora i vremena... Ali, kako ti znas kakva je vecnost? Zamislio si je? Palo ti je napamet da je to tako jer zvuci lepo a? :D
како знаш ти да има?:D

Batali te tvoje sektaske sisteme propovedanja , do sada si trebao da ukapiras da to kod mene ne pali .
A ti bi do sada trebao da ukapiras, da je Pravoslavlje sazidano na principima Svetog Pisma, i da je potrebno poznavati Sveto Pismo da bi bio Pravoslavac,...dok ti volis da pokazujes svoje nepoznavanje pomenutog, i da pljujes po drugima, a nisi u stanju da odbranis svoju veru....nije problem sto pljujes po drugima, vec je problem sto tako nazadujes i nikada nece sazreti.

Malo pre citah nesto o Mojsiju i njegovoj smrti.
Mozes li mi reci da li je Mojsije umro ili nije?

Malo pre citah nesto o Mojsiju i njegovoj smrti.
Mozes li mi reci da li je Mojsije umro ili nije?
Iz Biblije se moze zakljuciti da je vaskrsnut, naravno nakon sto je umro.
''После тога је Мојсије, Господњи слуга, умро тамо у моавској земљи, као што је Господ заповедио. И он га је сахранио у долини у моавској земљи према Вет-Фегору. До данашњег дана нико не зна где је његов гроб.'' (5. МОЈСИЈЕВА 34;5.6)
''Али кад је арханђео Михаило имао спор с Ђаволом око Мојсијевог тела, није се усудио да га осуди погрдним речима, већ је рекао: „Нека те Господ прекори!” (ЈУДИНА ПОСЛАНИЦА 9)
''Одједном се ту створише Мојсије и Илија који рекоше Исусу све шта ће му се догодити у Јерусалиму. Петар и његови пријатељи су задремали. У сну су, а као да нису, будни су, а као да нису. Видели су Исусово тело и двојицу људи с њим.'' (МАТЕЈ 17;3)

Iz Biblije se moze zakljuciti da je vaskrsnut, naravno nakon sto je umro.
''После тога је Мојсије, Господњи слуга, умро тамо у моавској земљи, као што је Господ заповедио. И он га је сахранио у долини у моавској земљи према Вет-Фегору. До данашњег дана нико не зна где је његов гроб.'' (5. МОЈСИЈЕВА 34;5.6)
''Али кад је арханђео Михаило имао спор с Ђаволом око Мојсијевог тела, није се усудио да га осуди погрдним речима, већ је рекао: „Нека те Господ прекори!” (ЈУДИНА ПОСЛАНИЦА 9)
''Одједном се ту створише Мојсије и Илија који рекоше Исусу све шта ће му се догодити у Јерусалиму. Петар и његови пријатељи су задремали. У сну су, а као да нису, будни су, а као да нису. Видели су Исусово тело и двојицу људи с њим.'' (МАТЕЈ 17;3)

Ne moze se videti da je vaskrsnut jer tako nigde ne pise, jer logicno ako razmislis, zasto bi Bog sahranio Mojsija a potom ga vaskrsno?
Drugo, lepo se vidi i da je tu Ilija koji je uzet telom i smrt nije iskusio, a za Mojsija se vidi da je umro i sahranjen .
Trece,Ilija i Enoh ce opet doci da pripovedaju jevandjelje pred kraj za vreme antihrista i iskusiti smrt.
Cetvrto,Isus je prvorodjeni iz mrtvih.

Tanak si sa biblijom ipak...

A taj ''materijalni'' pristup u doktrini učenja o duši imaju Jehovini svedoci jer im je to najvžanija stvar...

Dovitljiv si. Pa mi pod pojmom vecosti podrazumevamo beskonacno mnogo vremena... Tako da bih ja kada bih definisao vecnost uzeo sledece od kosmoloske dekade 1 do kosmoloske dekade X gde X tezi beskonacnosti XD

па кад смо ограничени задајемо себи неки старт, мада и број 1 није почетак јер и пре њега постоје бројеви.
значи бити искрен па себи признати да неке стварни једноставно не можемо појмити умом који поседујемо, логика налаже да кад нешто што је вечно, једноставно нема почетак ни крај.
бесконачно сама реч за себе говори.
вечност може бити ограничена када јој ти поставиш границе, али то нема везе са стварним стањем.

по питању теме, нико не зна како изгледа рај, свако га не/замишља како њему одговара, да рај има време не би био рај него пакао.

Back