Šta će biti ako se vrati matrijarhat?

Stvarno mislis da je zenama koje su toliko ogorcene i toliko podsvesno i svesno traze materijarhat bitna ljubav?
Koja ljubav, ...ljubav kao neko me dvori i voli , ili ljubav, ja i neko se volimo?

Uzmi samo to da je tema na filozofiji , sine sta je filozofija docekala, da je zatrpavaju temama sta bi bilo da zena moze da razmislja....

Obicna, ne one koje stvarno umeju da razmisljaju...nego ove koje uglavnom osecaju , pa misle da je razmisljanje i donosenje odluka osecanjima isto sto i razmisljanje i filozofija...
Ne razumem ja to jer nisam ogorčena. :rotf:

Ne razumem ja to jer nisam ogorčena. :rotf:
Pa ko te pita, cim pocnes da ucestvujes u raspravi , nema tu vise razumem ne razumem..

Odmah ti uvale da ili se slazes ili ne, znas kako to ide..
Sta mislis da se ovde brisu postovi koji su uvredljivi ili oni koji nisu pogodni da se citaju.....
A sa cim se slazes, da li sa onima kojima je bitno da ih neko dvori i da osecaju ljubav ili sa onima koji bi da imaju sa nekim da se vole.....to su totalno dve razlicite grupe, nemaju uopste zajednickih clanova..

Bas gledam koliko je brojna grupa zelim da me neko voli medju zenama...totalno je nebitno ko..niti da ima lik, niti da ima karakter, samo da je neko...
I jednom ovlas rekoh da testiram, tako sto necu da muvam, nego bas da iskoristim poziciju majstora, bio sam majstor tehnicke prirode, pa imam uvid u drustvo njih 4...i sad to traje, 2h, nekad 3h, a one pricaju , kafenisu , ...
Naravno pricaju i sa mnom samo ja odmah postavim distancu majstor , dok ne zavrsim i tako se malo odmaknem..

Za mladog ebaca idealna pozicija, nemas lice, nemas karakter, nemas obaveze, samo malo bon tona i to je to....a nagrada , sve neraubovane, lepe , odrzavane, negrebatorke...jer se grebu od tate, pa nece od tebe dok ne postanes zet....

Ali od pocetka, pa narednih 10 godina koliko sam bio u bliskom majstorskom kontaktu...sve je ostalo isto , bez lica bez karaktera, samo uloga...kao poslovno angazovanje....Promenile su njih 3,4 , nisam bas stalno mogao da budem u toku sa sve 4...masu frajera ali je princip isti...
Mozda je to materijarhat koji Jasna zeli....Sve su one emotivno vezane za oceve, sve su za porodicu , ali u tim njihovim porodicama muzevi su kao polovinom tu...kao seksualni performans, ekonomski saradnik i emotivni zaposlenik...
A da, i decu vaspitavaju da budu zenski servilni...pa nekad imaju problema zbog toga, vide da snajka mota sina i da npr nikako da zaleci upalu pluca jer stalno i bolestan trci da uplati racune, da trkne do banke, da obavi sve one tekuce poslove , da ona ne bi zurila sa posla....i naravno , nikako da se zaleci upala pluca, a ne znaju stare fore oko kuvanja, nego sta zna to njeno musko dete oko tih lekovitih kuvanja , nista..

Inace kao i sve sto se radi , radi se polako...
Vazno je da prvo stvoris okruzenje priglupih muskaraca, stvoreno ...
Onda da oni budu ubedjeni da shvataju stvari tacno onako kakvim jesu , stvoreno...
Sad imas stabilno okruzenje gde njih mozes da motas kako hoces, da njihovu povodljivost i svaku promenu tumacis kako hoces, a da oni to meko prihvataju...

Naravno rastezanje je ipak ograniceno ne mozes da ih nategnes totalno , ali moze jako mnogo , a oni koji se zamere, tj na kojima se lomi kamenje, oni ce da popucaju i ispasce ludaci , i nenormalni jer nisu psihicki izdrzali pritisak koji je zena ili zensko okruzenje primenilo na njih...

Sto se tice ekonomije to se jos ne dira...tu jos uvek muskarci vode glavnu rec, u smislu da im se prepusta da tako misle dok se broj poslova i lakoca poslova uglavnom usmeravaju na zene....

Vec danas je mnogo lakse i brze naci posao kao zensko nego kao muskarac....
Ipak nije najbitnija stvar ekonomija i neki drustveni omalovazavajuci polozaj muskaraca...
Najbitnije je unutar veze , unutar porodice da li ce muskarac biti samo pasivan ucesnik, bez glasa ili nece.....to je cilj prve etape...

Vidis ti ces reci ne interesuje me, ja cu reci gonite se sve ste lude vi sto ste takve, ali naici ce one koje su zbog svojih zlih postupaka kaznjene, kao i oni muskarci koji su spremni da na svaki pokvareni manevar odmah odgovore na neki nacin seksualno validaciono, pretvarajuci sve u das dam i gubi se...
U celoj to prici se gubi sustina da li su te ostecene stvarno htele nesto ozbiljnije i ljudskije ili su htele da se igraju dominacije pa su dobile po pitch......

Tu ima takvih igara bukvalno kao gladijatori u Rimu...

Citala si i ovde , reakcije i ponasanja nekih zena i devojaka, , takvo postavljanje odnosa je bukvalno uzbudjujuce kao da su deo james bond filma...ili ne znam fast and furious...jednog trenutka ebac, drugog trenutka uziva u pobedi ostavljanja...

Malo su zamaskirale ali je ta situacija bila...

Матријархат је постојао док се није знало да и мушкарац учествује у прављењу деце, мислили су да само жена прави дете, типа сагне се и ветар је оплоди. Када су то открили, онда је завладао патријархат, јер су очеви постали свесни да имају своје потомство, и хтели су да осигурају да њихова деца буду биолошки њихова. Тако да се матријархат неће вратити. Постоји само деловање марксиста на разбијању породице преко форсирања већих права за жене.
Mislili su da samo žena pravi dete.. :rotf:

Ovo možeš samo nekome ko je rođen u gradu da ispričaš i da ti poveruje.
Zapravo, jedino gradska deca i postavljaju čuveno pitanje ''kako sam se
ja rodio'', pa poveruju u priču da ih je donela roda ili da su izašli iz glavice
kupusa.

Izvini , ovo je tema o materijarhatu , sto je danas povezano sa tim pakosnim i zluradim tonom koje pokazuju forumasice u ovoj temi...
To znaci da nema govora o nekom fer odnosu , nego neki zamisljeni fer odnos, nesto sto one zamisljaju da je fer...

Slazem se sa tvojom poslednjom opaskom, muskarci koji imaju samoinicijativu i umniji su i talentovaniji od zena, posto ne mogu onda da igraju igru da se ne vidi da su posecene inicijative, treba pobiti...
Koga treba pobiti? 🤔

Ne tema nije o fer odnosu, nego o matrijarhatu. Zamišljam jednu umri ženski
koja bi ovako matrijarhat branila. Jel ti zamislivo tako nešto?

Може де рећи да у новија времена можда не сад процентуално јер се не бавим статистиком али у урбаним срединама жена одређује судбину брака , везе и тд.
Неки механизми матријархата су оживели. У материјализму жене су генерално прилагодљивије и кодиран им је генетски опстанак ради потомства.
У тој причи какви се услови намећу жене се боље сналазе нема више јавне ни друштвене осуде у либерализму.
Могу бирати , мењати и тетати искључиво како њима одговара и да прескачу сваку тарабу испред себе.
Мушкарци који то могу морају бити богати и добро ситуирани којих је далеко мање у просеку.
А свска жена коне мало боље изгледа и има неких дарова може све то без богатства и неке моћи. Моћ може стећи преко мушкарца кад јој затреба.

Ја сад не генерализујем не говорим о свим женама али о неком већинском видљивом наративу.
Дакле данас мушкарац мора да се прилагођава да жена отвара инстаграм налог , једна слика са мужем , дечком , децом остало све ОНА доопе , сисе , модна ревија у разним хаљинама , гаћама , угловима и тд.

Gledala sam jednom film gde je situacija kao obrnuta. Al toliko loše
urađen film i toliko nepromišljeno, da je muka gledati. Stvarno je
teško zamisliti kako bi realno to izgledalo.
Oni su tamo sve obrnuli tako da se žene ponašaju kao muškarci,
što je potpuno blesavo..
Прави матријархат односно матрицентризам није функционисао тако. Жене су биле обожаване због рађања , мајка земља.
Мушкарци су били радна снага и расплод.
Међутим у таквом систему вредности хебсло би 1% мушкараца који би према особинама и способностима били одабрани.
Добро није ни данас прецише боље.😂😂😂👍

Прави матријархат односно матрицентризам није функционисао тако. Жене су биле обожаване због рађања , мајка земља.
Мушкарци су били радна снага и расплод.
Међутим у таквом систему вредности хебсло би 1% мушкараца који би према особинама и способностима били одабрани.
Добро није ни данас прецише боље.😂😂😂👍
Sad ću ja opet o bušmanima, al jbg..
Kod njih muškarci idu u lov i oni prvi jedu, pa posle žene i deca.
Ali, kada žene idu da prikupljaju plodove, onda prvo one i deca
jedu, pa onda muškarci. Kad menjaju partnere, deca idu s majkom,
al u principu tu su svi na okupu i brinu jedni o drugima, pa nije
ni važno. Imaju svi slobodu u biranju partnera.
Niti je matrijarhat, niti patrijarhat.

A mi zakomplikovali da ne znamo više ni šta je muško, a šta je
žensko. Sve relativizovano..

Хајде да решимо загонетку!?
Ранија праисторијска прошлост човекова је била матријархална.
Иако се не слажу сви историчари са овим али ја верујем да је било тако. Увек када је врста угрожена рађа се велики број жена као природна заштита.
Генести Адам је живео у време кад је човек био угрожена врста и број пао на неки 10000. Наука не може да објасни зашто 4 милијарде мушкараца носи гене само једног човека адама од тих 10000?
Реко бих да су њега жене изабрале. Јер је немогуће другачије да "природна селекција" функционише тако да се веже за потомство једног човека а сва остала изумиру.
Таква природна селекција би имала свест и могућност бирања и звала би се Бог.

Sad ću ja opet o bušmanima, al jbg..
Kod njih muškarci idu u lov i oni prvi jedu, pa posle žene i deca.
Ali, kada žene idu da prikupljaju plodove, onda prvo one i deca
jedu, pa onda muškarci. Kad menjaju partnere, deca idu s majkom,
al u principu tu su svi na okupu i brinu jedni o drugima, pa nije
ni važno. Imaju svi slobodu u biranju partnera.
Niti je matrijarhat, niti patrijarhat.

A mi zakomplikovali da ne znamo više ni šta je muško, a šta je
žensko. Sve relativizovano..
Зато су и опстали као затворена заједница никад нису досадили једни другима!😂

Може де рећи да у новија времена можда не сад процентуално јер се не бавим статистиком али у урбаним срединама жена одређује судбину брака , везе и тд.
Неки механизми матријархата су оживели. У материјализму жене су генерално прилагодљивије и кодиран им је генетски опстанак ради потомства.
У тој причи какви се услови намећу жене се боље сналазе нема више јавне ни друштвене осуде у либерализму.
Могу бирати , мењати и тетати искључиво како њима одговара и да прескачу сваку тарабу испред себе.
Мушкарци који то могу морају бити богати и добро ситуирани којих је далеко мање у просеку.
А свска жена коне мало боље изгледа и има неких дарова може све то без богатства и неке моћи. Моћ може стећи преко мушкарца кад јој затреба.

Ја сад не генерализујем не говорим о свим женама али о неком већинском видљивом наративу.
Дакле данас мушкарац мора да се прилагођава да жена отвара инстаграм налог , једна слика са мужем , дечком , децом остало све ОНА доопе , сисе , модна ревија у разним хаљинама , гаћама , угловима и тд.
U urbanim sredinama niko nema svoje mesto. Ni žene, ni muškarci.

U urbanim sredinama niko nema svoje mesto. Ni žene, ni muškarci.
Жене то лакше подносе већина њих никада ни не сазна за шта је била ускраћена јер их то ни не интересује. Имају план и док тече по плану све је ок. када не иде по плану сујета ригорозних размера.

Но ми јесмо нагонски полигамни али емотивно то нисмо бар не сви. Можда се у либерализму издегинишемо као полигамна заједница а то већ постоји као јавна тајна велики број бракова који се своде само на заједничко родитељство и издржавање а овако имају одвојене животе.
Нагонски не бих имао против по емотивној структури се не бих прилагодио.
Мсм ја никад у животу нисам платио к.урву не зато што нисам желео него да се не бих заљубио и оженио!😂😂😂
Елем надам се да ће то доћи кад ја будем завршио овоземаљске дане!😂😂😂

Но ми јесмо нагонски полигамни али емотивно то нисмо бар не сви. Можда се у либерализму издегинишемо као полигамна заједница а то већ постоји као јавна тајна велики број бракова који се своде само на заједничко родитељство и издржавање а овако имају одвојене животе.
Нагонски не бих имао против по емотивној структури се не бих прилагодио.
Мсм ја никад у животу нисам платио к.урву не зато што нисам желео него да се не бих заљубио и оженио!😂😂😂
Елем надам се да ће то доћи кад ја будем завршио овоземаљске дане!😂😂😂
Sve će to da se reši veštačkom matericom. Evo ne morate više da se
trpite samo zbog dece. Niko više ne mora da rađa..
A za zaljubljenost će valjda neki lek da nađu. Zgutaš neke bone i baš
te briga..

Mislili su da samo žena pravi dete.. :rotf:

Ovo možeš samo nekome ko je rođen u gradu da ispričaš i da ti poveruje.
Zapravo, jedino gradska deca i postavljaju čuveno pitanje ''kako sam se
ja rodio'', pa poveruju u priču da ih je donela roda ili da su izašli iz glavice
kupusa.

Читао сам негде давно, жене оду на ливаду док дува ветар, задигну све испод појаса, натрте се према ветру, и чекају да их оплоди. После их појебе пола села, и онда су сигурне да их је ветар оплодио. Пошто није било оца, ујак је у породици имао ту функцију мушке главе.

У матријархату нису знали да деца настају путем сексуалног односа, мислили су да секс служи само за задовољство. Зато су се ****** у све рупе са свима са којима су могли, тако су настали хомосексуалци. После је дошло неко божанство, типа Аполона или Атине, и рекло им: "Људи, ваш орган служи за оплодњу, да њиме направите своје биолошко дете. Јесте ви нормални, шта то радите." Од тада, мушкарци су почели да издвајају једну жену за себе ради свог биолошког потомства, којој су забранили да буде промискуитетна, и тако је настао патријархат, док су они наставили да буду промискуитетни као и у матријархату, јер им се могло.

Марксисити покушавају да рекреирају друштвену слику матријархата, где промовишу слободни секс без обавеза, самохране мајке, државно власништво над децом. Али то може да доведе једино до корумпираног патријархата.

Читао сам негде давно, жене оду на ливаду док дува ветар, задигну све испод појаса, натрте се према ветру, и чекају да их оплоди. После их појебе пола села, и онда су сигурне да их је ветар оплодио. Пошто није било оца, ујак је у породици имао ту функцију мушке главе.

У матријархату нису знали да деца настају путем сексуалног односа, мислили су да секс служи само за задовољство. Зато су се ****** у све рупе са свима са којима су могли, тако су настали хомосексуалци. После је дошло неко божанство, типа Аполона или Атине, и рекло им: "Људи, ваш орган служи за оплодњу, да њиме направите своје биолошко дете. Јесте ви нормални, шта то радите." Од тада, мушкарци су почели да издвајају једну жену за себе ради свог биолошког потомства, којој су забранили да буде промискуитетна, и тако је настао патријархат, док су они наставили да буду промискуитетни као и у матријархату, јер им се могло.

Марксисити покушавају да рекреирају друштвену слику матријархата, где промовишу слободни секс без обавеза, самохране мајке, државно власништво над децом. Али то може да доведе једино до корумпираног патријархата.
Ih šta sam ja sve čitala, ali nisam baš poverovala u sve što sam čitala. Ovo je
toliki cirkus, da ne zna čovek da li da se smeje ili plače. Niti je moguće da
ljudi ne znaju kako se dete začinje, niti na taj način nastaju homoseksualci,
niti se patrijarhat pokazao kao garancija morala. Samo što se u patrijarhatu
žene dele u dve grupe. Jedne služe za rađanje dece, a druge kao seksualne
igračke..

Back