šta ako vas mobilišu

Znači žene , ne plašite se , ako se zarati , patak vam je uvek tu pri ruci.....
Patak, u atmosferi opšteg haosa, gde se oko njih ubija i razara, a njihovi najmiliji stradaju ili se ne zna šta je sa njima, zaista će svakoj ženi značiti da joj se ti nađeš pri ruci. Taman kada sam pomislio da nema gorih od ovih kretena što bi rado da idu u rat, ti si prevazišao sebe.

Ako me mobilišu? Paaaa... pošto sam privremeno oslobođen služenja vojnog roka, verovatno me ne bi zvali u slučaju rata (rekli su da sam previše agresivan i da nisam stabilan :-( )... a ako me budu zvali... pa šta ću, pušku na rame i gde me pošalju...

Patak, u atmosferi opšteg haosa, gde se oko njih ubija i razara, a njihovi najmiliji stradaju ili se ne zna šta je sa njima, zaista će svakoj ženi značiti da joj se ti nađeš pri ruci. Taman kada sam pomislio da nema gorih od ovih kretena što bi rado da idu u rat, ti si prevazišao sebe.

A gde je to opšti haos?
Gde se to ubija i razara?
Gde to ljudi ne znaju šta će biti ili neće biti?

Možeš da izabereš da li sebe vidiš kao kretena ili ne.

Po meni jesi, ali odavno....
Valjda lakše oguglaš....i postane ti normalno takvo razmišljanje, a naravno i drugima oko tebe....
E onda ti je šokantno što drugi kretenski ne tumače tvoje trenutne misli?

Ili si se ukakio , pa rastura......
Meni nije prvi put da se nalazim u glupostima i ispravljam gluposti koje drugi naprave, pa neće biti ni ovaj put....
Što ukinuti optimizam kokama na forumu?
A ti putuj kud hoćeš ......

Sposoban, ako pozove draga mi otadzbina, *** nema mi druge. Malo mi je dilema za koga bi se ja to borio al ajde

Znam neke koji su se vratili i sa normalnog odsluzenja vojnog roka i sa ratista. Ni u jednom ni u drugom slucaju ljudi se nisu vratili pozitivniji niti je to pozitivno uticalo na njihov daljni zivot, tako da ne mislim da bi ja bio ista drugaciji.

Od Adama i Eve ljudi su napravljeni po sledecem, zene da radjaju i da odgajaju decu a muskarci da obezbedjuju porodicu hranom i da ratuju! Zenama svaka cast, u danasnje vreme i radjati decu i raditi neki posao, treba imati volje za to!
Ali su zato muskarci postali ***** neopevane! Veliki broj se sve vise trudi da uopste ne lici na muskarca, duga kosa, sminka, odeca koja skriva sve, kuknjava na vojsku, kuknjava na tezak posao! Smucili su mi se takvi! Sto bi moj otac rekao, rodio si se kao musko, ponasaj se kao musko i i budi musko! A ne neka placipicka koja bi se krila iza raznoraznih suknjica!
Nemoj da pitas sta drzava moze da ucini za tebe nego sta moze ti za drzavu!
Jeste Srbija u govnima ali mi bolju otadzbinu nemamo, ja rezervnu nemama, ako je neko ima neka ide tamo!
Ne znam sta bi mi rat doneo ali znam da bih otisao bez razmisljanja! Jel neke likove ne bi bilo sramota da su mu prijatelji i komsije na ratistu a on se krije u nekom selu!
Preporucujem da se pogleda film 4 PERA!

Joj, stvarno ovo slikanje politicara sa sve hordom popova u pozadini me strasno podseca na film "Boj na Kosovu". Da me sad ponovo pozuvu dole totalno bi me zeznuli... imam druge planove - pametnije, a ne da se igram rata (strazarim i pevam pesmu "ko te ljubi dok sam ja na stazi" - neki paPak :lol: ). Al eto i to nam sad lebdi nad glavama. U takvim situacijama samo je bitno ne dobiti neki oziljak i neku bolestinu, ebo profit. Nadam se da sipci nece proglasiti nezavisnost i da ce sve ispasti dobro.

Prava tema za prave muškarce. :)
Jbo šipce i ostale amerikance, čuvaj svoj prag.
Dosta onih što su prodali svoje na kosovu niti idu na mitinge
niti im se jbe za kosovo. Zašto bi se jblo meni?
Imam važnija posla, razvijam šumadiju za bolje sutra srbije,
sa ili bez kosova.

Ako te mobilishu a normalna je drzava nema shta da filozofirash-patriJotska duznost ili metak u chelo.
Ako je rasulo-bezi ko moze i kako moze,tatini sinovi itd.
Ja nisam neshto odushevljen idejom ali kud svi Turci tu i mali Mujo...je l se tako kaze?

Ako te mobilishu a normalna je drzava nema shta da filozofirash-patriJotska duznost ili metak u chelo.
Ako je rasulo-bezi ko moze i kako moze,tatini sinovi itd.
Ja nisam neshto odushevljen idejom ali kud svi Turci tu i mali Mujo...je l se tako kaze?
Kaze se tako, ali mislim da nije dobro da se razmislja na takav nacin u vezi sa jednim, jedinim zivotom.
Mislim da nije ispravno da se o ratu razmislja kao o odlasku u bioskop sa ekipom (ne kazem da ti to radis, nego karikiram mogucu situaciju), pa cak ni kao o istorijskoj nepogodi iz koje cemo se najverovatnije izvuci zivi i zdravi.

Rat je ozbiljna stvar, u kojoj ljudi ginu, pa je mnogo blize istini ako se situacija prihvati na nacin na koji ju je opisao major Gavrilovic govoreci o ''izbrisanima sa brojnog stanja''.

Zato je, zbog odgovornosti prema tome sto posedujemo, neophodno imati koliko je moguce jasan stav u koju ideju cemo uloziti zivot i kojem cilju cemo ga podrediti - bilo da je to drzava, narod, teritorija, partija, vera, porodica, novac, ili vlastito dupe.

Jeste,ali moja nonshalantnost nije motivisana time da ne shvatam ozbiljnost situacije,nego jednostavno nemam izbora-nemam vezu,techu,strinu ili rodjaka u inostranstvu pa da imam gde da zapalim niti sam pun ko brod,tako da ko shto rekoh,sve zavisi od toga koliko je drzava ozbiljna ili ne.Ako jeste niko te ne pita,ako nije svi ce da beze.

Bolje i u vlastito dupe nego u rat..da ne citiram Julijanov post..uzasavam se i od same pomisli na besmisao svega sto ima veze sa ratom..posebno ovom eventualnim...i kao sto sam rekla ..ne daj boze da vas mobilisu..ni sada niti ikada..ako treba da "ratujete" onda bolje sa zenama u krvetu..ono jeste "opasan" rat ali sa predvidljivi ishodom u vecini slucajeva..ili bolje receno..to je rat gde obe strane pobedjuju..

Kaze se tako, ali mislim da nije dobro da se razmislja na takav nacin u vezi sa jednim, jedinim zivotom.
Mislim da nije ispravno da se o ratu razmislja kao o odlasku u bioskop sa ekipom (ne kazem da ti to radis, nego karikiram mogucu situaciju), pa cak ni kao o istorijskoj nepogodi iz koje cemo se najverovatnije izvuci zivi i zdravi.

Rat je ozbiljna stvar, u kojoj ljudi ginu, pa je mnogo blize istini ako se situacija prihvati na nacin na koji ju je opisao major Gavrilovic govoreci o ''izbrisanima sa brojnog stanja''.

Zato je, zbog odgovornosti prema tome sto posedujemo, neophodno imati koliko je moguce jasan stav u koju ideju cemo uloziti zivot i kojem cilju cemo ga podrediti - bilo da je to drzava, narod, teritorija, partija, vera, porodica, novac, ili vlastito dupe.

Nema tu mnogo ideja, kad se vec desi da te poziv za mobilizaciju zatekne kod kuce. Ili se odazoves ili te vojna policija odazove. Rece neko, gazda volove, sirotinja sinove.

Ko je postavio ovakvu temu verujem da nije mislio to ozbiljno..nije ti ovo counter stricke..i sa kime i protiv koga vise treba ratovati?? Cime se vi zanosite..pitaj Shutanovca sta bi nam bio krajnji domet i koliko bi to dugo trajalo..ko bre da me mobilise..ko su to oni???
Okrenite se nekim vrednijim stvarima..zivotu recimo..
A heroji? Setite se chorbine pesme(dok je bio normalan i nije zastranio) Na zapadu nista novo

Back