šta ako vas mobilišu

1. uopšte nisam siguran da smo daleko od nekog oružanog dejstva
2. u svakom ratu država daje topove, gazde volove a sirotinja sinove
3. nikad nemoj biti dobrovoljac, ako te pozovu ti se javi
4. u zoni dejstva na površinu izlaze najsakrivenije osobine koje ima neka licnost u emotivnom smislu su svi goli kao od majke rođeni nema laži nema prevare
5. u kući (mislim civilstvu) ti ne trebaju kratke i duge cevi nego kita velikog kalibra pošto posle rata .ebe ko koga stigne anajviše .ebu oni što su se iz rata vratili
6. prijateljstava ima interesantnih i to su prijateljstva za ceo život a što se tice lađenja nekog ko ti smeta steći ćeš prijatelje i za tako nešto ali rat je vreme za junaštvo a mir je vreme za čojstvo zato nikad nemoj svoje saborce koristiti za tako nešto.
7. ti sinko sam moraš odlučiti da li ćeš sebe u takvoj životnoj ne/prilici unaprediti ili unazaditi
8. šajkača je vojnička kapa koja se u Srbiji nosi kao narodna, u NATO-u se i dan danas
od toga tresu gaće i obliva ih hladan znoj koji im curi niz kichmu.

PS: ima jedna dama na forumu koja me nazvala "snajperista" nije jadna ni svesna koliko je bila blizu (ima cica Intuiciju, ma opasne su te 4umašice).

Hvala Shuco, ovakve sam odgovore očekivao kad sam započeo temu,
a ne parole o besmislenosti rata.
Rat nije besmislen (smisao mu daje materijalna korist nekog ko ga kontroliše...)
nego je strašan.
Ipak, kad pomenu mit o šajkači, nešto sam, odrastajući u 90-tim, razvio skepsu
prema toj priči "Srbi rođeni ratnici". Mislim, ako im(Nato-u) nije frka da ratuju u
Avganistanu i Iraku, mislim da im ni mi ne predstavljamo neku brigu.

Znači, moja zamisao je bila da se ovde priča o tome kako ljudi smatraju da
bi prošli, uprkos bilo kojoj filozofiji koju podržavaju, kada bi se našli
u uniformi negde u ratu.

Ta borba još nije izgubljena.
PS: neću više polemisati s tobom ali seti se kad dođe vreme da si se čito sa jednom
"budalom".
To je problem. I zato ste budale. Shto niste u stanju da vidite kad je izgubljeno.

A da je samo jedna budala, lako bi se. Nego shto vas ima ko shodera.
Pa chak ni to nije najgore, vec shto ste, takvi kakvi jeste, spremni da sjebete zhivote i hiljadama normalnih, sve zarad neke bronzane ploche na kojoj ce se mozda nekad pojaviti i vashe bedno ime.

@More_bre
U svakom ratu prođeš isto ili si pukovnik ili pokojnik nema tu neke filozofije.

Nego ovi globalisti nisu se zapatili ovde al su ladno otišli u Irak a kod nas prebacili borbu u politiku, nevladine organizacije, privredu i sl. ma pametni su oni zato mislim da smo tvrd orah što se tiče vojske nisu budale da na nama lome zube, više sranja ima da nam napravi pastor neke sekte koji je agent CIA-e nego vazduhoplovni wing iz Kolorada.

Nego ovi globalisti nisu se zapatili ovde al su ladno otišli u Irak a kod nas prebacili borbu u politiku, nevladine organizacije, privredu i sl. ma pametni su oni zato mislim da smo tvrd orah što se tiče vojske nisu budale da na nama lome zube, više sranja ima da nam napravi pastor neke sekte koji je agent CIA-e nego vazduhoplovni wing iz Kolorada.
Ne, nego smo takva sila da sa nama ne moraju ni da ratuju.

I treba da budemo srecni zbog toga, jer da smo jos kurcevitiji, a s obzirom na nasu poslovicnu hrabrost, svest, opremljenost, oficirsku i politicku mudrost, te konfiguraciju terena na koji je Srbija polozena - poravnali bi nas tako da bi samo retki monasi u kelijama preziveli.
Znam da tebi, Shuco, ne bi bilo zao da pogines. Ali bi ti sigurno bilo zao da nastradaju tvoji roditelji, braca, sestre, neka deca, ujna, teca... Da ih ne bude, da im vadis ruke i noge ispod neke rusevine, samo zato sto si izigravao mangupa. Tacnije, u tom slucaju si dozvolio da izginu, navodno ih braneci.
Nemoj misliti da bi bio u prilici da pucas na americkog vojnika. Nemoj da tripujes da bi i jedan dosao na domak tvog grada pre nego sto bi svaki zaklon bio usitnjen do velicine lego kockice. A iza tih zaklona bi se nalazili i oni koje branis.
Zivot je najbitniji (ovo nema veze sa parolom LDP-a), a on se ne brani samo motkom. Nekad moras i da pobegnes, nekad moras da nadmudris nekoga, nekad (kao i u svakodnevnom zivotu) moras da pojedes gоvno jer je neko jaci od tebe.

Siguran sam da negde u tvom kraju ima neki mafijas, ili neki siledzija... Zasto ne stanes ispred njega i kazes mu da odbije iz tvog komsiluka, jer ces u protivnom da mu se najebes keve?

@julijana
Ti si u pravu vojnički i nije ići glavom kroz zid nego biti fleksibilan i prilagodljiv, možda će i kod nas patrolirati po ulicama uskoro, već prolaze autoputem, u Bagdadu ubijaju ljude zato što im zazvoni mobilni misle da je terorista u Italiji iz svoje bahatosti obori žičaru sa avionom izgine 20 ljudi ali on ne odgovara nikom osim nekom vojnom sudiji iz Nevade koji ga oslobodi odgovornosti. Kriminalce i mafijoze neka juri policija ja sam bio vojnik. U tom smislu mogu samo da branim osobe koje ja štitim, a to su članovi moje porodice.

vojnici.....ratnici...niste obavešteni o sporazoomu koji dozvoljava prolaz troopa nato pakta kroz srbiju........tako da, ono.....lako je tako u mašti ratovati ili srati kako je rat sooper dok se igrate sa platičnim vojnicima........
a ovo za crtu je sooper stvarno............toliko ima prilika da izađete na crtu nekom siledžiji i pokažete se..........da uopšte nema potrebe za vojnom mobilizacijom...............

Znači, moja zamisao je bila da se ovde priča o tome kako ljudi smatraju da
bi prošli, uprkos bilo kojoj filozofiji koju podržavaju, kada bi se našli
u uniformi negde u ratu.

.. da li mislite da bi u takvoj životnoj ne/prilici sebe unapredili ili unazadili ?

..da li smatrate da kada bi vas neki životni baksuz ubacio u stroj i otpremio u zonu dejstva da bi u takvoj situaciji uspeli da se provučete i čak izvučete neku korist kao na primer neku dugu ili kratku cev koju bi odneli kući

ako sam te dobro razumeo, ti zivotnim napretkom smatras izvlacenje neke licne materijalne koristi iz rata.. donosenje kakve duge ili kratke cevi..

totalno ste promašili temu,

moderatori zaključavajte,

odo ja na Filozofiju, možda tamo shvate na koji sam način hteo da
se tema razvije.
e, idi slobodno na filozofiju, suvise sam gloop da te shvatim

ako sam te dobro razumeo, ti zivotnim napretkom smatras izvlacenje neke licne materijalne koristi iz rata.. donosenje kakve duge ili kratke cevi..

e, idi slobodno na filozofiju, suvise sam gloop da te shvatim

ma to sam više naveo kao ilustraciju promene koju bi ratno iskustvo
načinilo nad pojedincem, u smislu da nešto što mu je do tada bilo
nezamislivo i/ili nedostupno, posle toga postaje moguće...

važnijim od trofejne puške u ruksaku smatram onu promenu u ličnosti
koja nastaje kada osobi vaspitanoj za svakodnevni život postane moguća
upotreba te cevke.

i u odnosu na to, postavih pitanje da li bi takve promene kod sebe
smatrali za + ili - ?

pa ne znam... evo suca je lepo napisao: u zoni dejstva na površinu izlaze najsakrivenije osobine koje ima neka licnost u emotivnom smislu su svi goli kao od majke rođeni nema laži nema prevare
e, to je ziva istina.. nigde ljudi nisu tako ogoljeni do koske ko u ratu.. tu si najblizi zivotinji.. moza je to neki plus da upoznas sebe kakvog ranije nisi poznavao.. ali ebem ti ja taj plus.. suvise je velika cena tog iskustva.. narocito u ovim nasim balkanskim ratovima gde smo svi bili izmesani i gde nisi bio nacisto sa sobom ko je i gde bio u pravu...

pa ne znam... evo suca je lepo napisao: u zoni dejstva na površinu izlaze najsakrivenije osobine koje ima neka licnost u emotivnom smislu su svi goli kao od majke rođeni nema laži nema prevare
e, to je ziva istina.. nigde ljudi nisu tako ogoljeni do koske ko u ratu.. tu si najblizi zivotinji.. moza je to neki plus da upoznas sebe kakvog ranije nisi poznavao.. ali ebem ti ja taj plus.. suvise je velika cena tog iskustva.. narocito u ovim nasim balkanskim ratovima gde smo svi bili izmesani i gde nisi bio nacisto sa sobom ko je i gde bio u pravu...

bas si lijepo rekao

Back