Srpsko ime u Dubrovniku

Daleko više no što su katolici/Horvateki imali, te tako samo potvrđuješ moj navod o svojoj neizlečivoj frustraciji. O autonomnim regijama da i negovorim, a tek o porezu hihi
Još kad bi napisao neku komparaciju da nas uvjeriš u to.:roll:

Područja koja su nastanili Srbi su bila najsiromašnija područja Hrvatske zbog njih, golo i boso.
Što te navodi na misao da su prije 300 godina mogli ikakav porez od njih naplatiti? Odustali od toga u startu i davali im zemlju na nekoliko godina u najam da natjeraju tu sirotinju da pokuša sama sebe izdržavati.
Tko nije dobro služio ili obrađivao zemlju, gubio ju je.

navodne ćerke Cara Dušana Teodore (navodne jer nema dokaza da je on imao ćerku, znam da zvuči čudno,

Taj trenutak...
Kada Srbin shvati da je zbog Teodore u vrijeme cara Lazara Srbija bila hrvatski vazal, i da je stoga vrijeme za novu svjesnu laž!
Najpametnije je dakle krenut pomalo s pričom da Lazareva kćer Teodora zapravo nikada nije ni postajala!!!

:hahaha::hahaha::hahaha:

.

Taj trenutak...
Kada Srbin shvati da je zbog Teodore u vrijeme cara Lazara Srbija bila hrvatski vazal, i da je stoga vrijeme za novu svjesnu laž!
Najpametnije je dakle krenut pomalo s pričom da Lazareva kćer Teodora zapravo nikada nije ni postajala!!!

.
Лазар је био кнез а не цар као прво.
Као друго његова ћерка Теодора је била удата за Николу Горјанског, из породице мађарског порекла из Чонграда, тако да не знам о чему причаш.

Лазар је био кнез а не цар као прво.
Као друго његова ћерка Теодора је била удата за Николу Горјанског, из породице мађарског порекла из Чонграда, тако да не знам о чему причаш.

Krang i ostali Srbi smatraju da nisi uspio uvjerljivo dokazat svoje teze, pa je krenuo potpuno drugom taktikom od tvoje. Krenuo je taktikom potpune negacije postojanja Lazareve kćeri Teodore...

Čovjek ide na sigurno...

.

Taj trenutak...

.

Hrvati nisu postojali ni dugo pre ni dugo nakon Lazara, tačnije nisu postojali nikad pa ni tad :whistling:

Hrvati nisu postojali ni dugo pre ni dugo nakon Lazara, tačnije nisu postojali nikad pa ni tad :whistling:

Ja iz tvojih agresivnih ispada i ružnih riječi razabirem tvoj strah da će netko izjaviti ili ustvrditi da Srbi zapravo nisu narod nego sklepotina...
Oduvijek su mi čudno zvučali tvoji postovi i čudne rečenične konstrukcije. Sjećam se kako si pisao; "Da su Srbi iz gradova otišli u šumu, kada su Turci došli, i tamo čekali da Turci odu iz gradova!"

Kud u šumu? 🤔
Nikako mi to nije jasno?!
Zar ste 500 godina bili u šumi?👽

Ali da se držimo teme, ako ste otišli u šumu, kako ste onda iz šume doprinosili razvoju Dubrovnika, kada niste doprinosili ni razvoju svojih gradova...?

.

Ilirski je pod vanjskim utjecajem bio naziv za književne jezike na području Hrvatske, što potvrđuju razni stari rječnici u kojima se to izjednačuje.
Srbi su pod utjecajem svoje crkve bježali od bilo kakvog zbližavanja sa Hrvatima jer su se bojali da će biti pokatoličeni i nestati.
Tek u drugoj polovici 19.st. kada im je priznata država počinju svojatati taj pojam, samo što sada to izgleda smiješno kada ga drugi zamjenjuju nacionalnim nazivima.

To je tendenciozno i neutemeljeno tumačenje.

Da li ti pokušavaš da kažeš da je Bošković zapravo mislio hrvatski, a samo upotrebio ilirsko ime, iako itekako pominje i Hrvate?

Nema nikakve logike to; priznaj lepo da si mislio da Bošković piše da je Hrvat, da mu je jezik hrvatski, itd; umesto što se sada izvlačiš. :lol:

Jel to onaj ''tajni dnevnik'' u koji je zavirila neka Hrvatica (zaboravio sam joj ime), naišla baš na deo o njegovom navodnom hrvatskom poreklu, od reči do reči zapamtila šta je tamo napisao i tako se proslavila? A Srbi kriju taj citat kao zmija noge. Ili je možda problem što zmija uopšte i nema noge, ali će neki svejedno da tvrde da ih ima samo ih krije, jer im tako odgovara.
Tesla kada je god govorio o svom poreklu naglašavao je da je srpsko i za to ima masa dokaza. Vama ostaju samo ''tajni dnevnici'' da hranite svoju sujetu. Nikola iako je imao neko poštovanje i ljubav prema Hrvatima i Hrvatskoj to se zasigurno i izgubilo pred kraj njegovog života. Znamo i zašto.

Jeste, ona što plače za NDH.

Kako nemamo? Pa mi imamo Teslu, a ne Srbija...
Hahahahha, vidiš kako nema poštenja u tebi...

Vidim da ti je teško, evo nešto da ti bude lakše, oko Teslinog hrvatskog korijenja...

Nikola Tesla je u svojem dnevniku zapisao ovo:
Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota.

Čisti falsifikat.

This Venice waterfront promenade is located between Piazza San Marco and the Arsenale and looks out across the island of San Giorgio Maggiore. The site dates back to the 9th century when it was created using silt brought up from the water. The site was named after the Slavic cargo men who arrived in Venice by sea, Schiavoni meaning "Slavs" in Old Italian.

Ovaj deo ...Schiavoni... se u HaeRu, pa i kad HaeRovci posjete ili vode grupe u Veneciju, pod "točkom OBAVEZNO-prevodi ili izjednačava sa Hrvati"

Повеља деспота Стефана Лазаревића Дубровчанима издата у граду Борач у Гружи 1405. године...

Prilozi

• E0yb8hjWQAIIUoG.jpeg
    E0yb8hjWQAIIUoG.jpeg
    156,3 KB · Pregleda: 19
Ja iz tvojih agresivnih ispada i ružnih riječi razabirem tvoj strah da će netko izjaviti ili ustvrditi da Srbi zapravo nisu narod nego sklepotina...
Oduvijek su mi čudno zvučali tvoji postovi i čudne rečenične konstrukcije. Sjećam se kako si pisao; "Da su Srbi iz gradova otišli u šumu, kada su Turci došli, i tamo čekali da Turci odu iz gradova!"

Kud u šumu? 🤔
Nikako mi to nije jasno?!
Zar ste 500 godina bili u šumi?👽

Ali da se držimo teme, ako ste otišli u šumu, kako ste onda iz šume doprinosili razvoju Dubrovnika, kada niste doprinosili ni razvoju svojih gradova...?

.

Ja mislim da si ti samo lud :lol:

To je tendenciozno i neutemeljeno tumačenje.

Da li ti pokušavaš da kažeš da je Bošković zapravo mislio hrvatski, a samo upotrebio ilirsko ime, iako itekako pominje i Hrvate?

Nema nikakve logike to; priznaj lepo da si mislio da Bošković piše da je Hrvat, da mu je jezik hrvatski, itd; umesto što se sada izvlačiš. :lol:
Ništa takvo ja ne mislim, iskreno ne znam što je točno napisao u pismu sestri jer to pismo nisam vidio.
Bilo bi mi stvarno čudno da je napisao hrvatski. :lol:

Što se tiče definicije ilirskog to postoji.

Ja mislim da si ti samo lud :lol:

Budimo realni, ovo na videu je prosječno srpsko stanje uma, koje vidimo i ovdje na forumu...
Nije čudo da je Srbima bilo zabranjeno prespavati u Dubrovniku, kao mjera opreza...
I čim su te mjere opreza malo popustile, eto ti Srba s pričom da je to zapravo SRPSKI GRAD!!!
Iz čega je jasno zašto su te mjere opreza bile uvedene...

.

Уговор Стефана Немање с Дубровником од 27. септембра 1186. године, фотографија и текст уговора...

Prilozi

• преузимање.jpeg
    преузимање.jpeg
    10,7 KB · Pregleda: 18
  • IMG_20220221_215405.jpg
    IMG_20220221_215405.jpg
    86,6 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20220221_215507.jpg
    IMG_20220221_215507.jpg
    73,8 KB · Pregleda: 18
  • IMG_20220221_215525.jpg
    IMG_20220221_215525.jpg
    83,8 KB · Pregleda: 18
Budimo realni, ovo na videu je prosječno srpsko stanje uma, koje vidimo i ovdje na forumu...
Nije čudo da je Srbima bilo zabranjeno prespavati u Dubrovniku, kao mjera opreza...
I čim su te mjere opreza malo popustile, eto ti Srba s pričom da je to zapravo SRPSKI GRAD!!!
Iz čega je jasno zašto su te mjere opreza bile uvedene...

Развидно је...
Што рече онда хрватска новинарка: Што Хрвати имају с Дубровником? Ништа.

Koji je ovo jadnik.

Tipičan za ne samo srpski diskurs, nego i svih pučkih blebetala, a rekao bih, i tipičnih žena.

Ono što ovi bapci nemaju to je-kritično mišljenje.

1. držati se teme, a ne slobodnoasocijativno lupetati
2. posjedovati znanje o raspravljanom predmetu
3. razlikovati bitno od nebitnog u raspravi ili izlaganju
4. moći shvatiti što je, ako se rabi analogija, primjereno, a što bemsleno i pogrješna analogija
5. moći saslušati nezgodne argumente druge strane, a da se ne bježi u trivijalizaciju, klauniranje ili upada doskočicama ili asocijacijama ne nešto što nema veze s temom
6. imati sposobnost sagledati temu s više motrišta

Šarić je klaun koji lupeta sumišljenicima, logički defektnim fantazerima. Preaching to the converted.

Back