Brando jeste lep pas ali mnogo bolji su Zoranov Don, Stevin Bole, Branetov……, mnogo bliži su standardu.
Ako će te iskreno moj komentar, Ivini štenci nisu u standardu, ali su zato lepi i zanimljivi psi.
Problem će da nastane kad kinološki savez počne da izdaje rodovnike za SOP-a, tada će svi vlasnici sa takozvanim „izvornim“ sopovima svoje pse da predstavljaju kao mešance, što i jesu. Izvornih sopova nema mnogo, i to su psi stari od 7-8 godina pa naviše, svi su ujednačeni, a ovi psi što se predstavljaju da su izvorni a svi su različiti su samo obični mešanci.
Neki odgajivači će biti tuženi zbog prevare, prodali su mešanca a rekli da je to SOP.
Pre nekoliko godina Gavrilović je napisao standard i eno ga na
www.carski-cuvar.co.yu ne vidim u čemu je dalji problem.
To što se važni ljudi u ovoj rasi bave borbama pasa mislim da bi to moralo biti sankcionisano od strane suda, pa zar ne postoje organizacije za zaštitu životinja.
Vidim da se većina odgajivača u Srbiji distancirala od Gavrilovića zbog tih borbi, ali je strašno to što ima ljudi koji ga podržavaju u tome.
Odgajivača Saleta Spasojevića iz Beograda niko ne hvali i reklamira na forumu ali odgajivači znaju ko kakve ima pse, lično njegovi psi su sam vrh.