Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Brando je izuzetno dobar pas, izvanredan cuvar, pozrtvovan, dosta pametan, umiljat, opasan kad zatreba, pouzdan, to je sto sam ja mogla da uocim s obzirom da sam ga videla samo par puta, ja stvarno ne znam u cemu je razlika, ovo je Gavrilovicev broj 9938757233191, pa ga mozes pozvati (jako prijatan covek) da se raspitas mozda i za stence. A ovo za najbolje primerke mozes da ga pitas, stvarno me je odusevio koliko je ishvalio i Branda i Laru. I ja bih zaista volela da znam zbog cega ga ne vole drugi uzgajivaci, pa ako ti ne bude bilo tesko, prosledi odgovor

Kako ti nije jasno zbog čega odgajivači ne vole Gavrilovića, ne odgajivači već kinolozi i ljubitelji životinja uopšte, vrati se malo u nazad pročitaj ovu temu i videćeš.
A ja tebe da pitam da li ti možeš da voliš nekog ko pušta pse u borbe, pa gospodin Gavrilović se javno hvalio kako sop KOLjE da poboljša rasu i još kojekakve gluposti, na pinku izašao kratak snimak borbe, po novinama slike kako se psi kolju svi u krvi, pa zar je to normalno i zar treba neko da voli takvog čoveka?!

Moj rođak i ja smo uzeli nekoliko pasa od različitih odgajivača, psi koje smo uzeli od Gavrilovića ne liče ni na jednu rasu dok su psi od odgajivača iz Srbije uglavnom ujednačeni.
Kad bi neko video pse obavezno bi pitao za Gavrilovićeve pse koje su rase, tu smo se pravdali kako su to izvorni psi i lupali kojekakve gluposti, danas imamo samo pse od odgajivača iz Srbije, tačnije pse u standardu koji je napisao Gavrilović, tu se ne radi samo o spoljnom izgledu psa već i o karakteristikama, oni dugodlaki štenci sa romanije su bili toliko plašljivi da su po celu noć cvileli,lajali i zavijali.
Čuo sam da kod Gavrilovića mogu da se uzmu i psi u standardu ali je njihova cena i do 1000 eur., takvi psi u Srbiji su 150-200 eura.
Hteo sam da kažem i da su psi od odgajivača Spasojevića takođe dobri, mogu reći odlični, to kažem jer vidim da tog čoveka niko ne spominje a ima odlične pse u priplodu.

Naravno da ne podržavam Gavrilovića što se bavi borbama pasa i to ću osuditi kad god mi se ukaže prilika.

Brando jeste lep pas ali mnogo bolji su Zoranov Don, Stevin Bole, Branetov……, mnogo bliži su standardu.
Ako će te iskreno moj komentar, Ivini štenci nisu u standardu, ali su zato lepi i zanimljivi psi.

Problem će da nastane kad kinološki savez počne da izdaje rodovnike za SOP-a, tada će svi vlasnici sa takozvanim „izvornim“ sopovima svoje pse da predstavljaju kao mešance, što i jesu. Izvornih sopova nema mnogo, i to su psi stari od 7-8 godina pa naviše, svi su ujednačeni, a ovi psi što se predstavljaju da su izvorni a svi su različiti su samo obični mešanci.
Neki odgajivači će biti tuženi zbog prevare, prodali su mešanca a rekli da je to SOP.
Pre nekoliko godina Gavrilović je napisao standard i eno ga na www.carski-cuvar.co.yu ne vidim u čemu je dalji problem.

To što se važni ljudi u ovoj rasi bave borbama pasa mislim da bi to moralo biti sankcionisano od strane suda, pa zar ne postoje organizacije za zaštitu životinja.
Vidim da se većina odgajivača u Srbiji distancirala od Gavrilovića zbog tih borbi, ali je strašno to što ima ljudi koji ga podržavaju u tome.

Odgajivača Saleta Spasojevića iz Beograda niko ne hvali i reklamira na forumu ali odgajivači znaju ko kakve ima pse, lično njegovi psi su sam vrh.

Kод мене отвара, а колико сам приметио Мили је ваљда као администратор форума исправио-ла. тако да је сада уреду. Додуше на блогу се и нема шта ново прочитати о Соп-у, јер сам се за сада потрудио да објединим све текстове о СОП-у за које знам. Па уколико имате неке текстове пошаљите, може и на енглеском.

Mili:
Исправка: ја нисам администратор већ модератор, и женског сам рода :lol: али ок и надам се да ти не смета што сам исправила.
Поздрав!

Хвала, претпоставио сам да си женског рода, али док сам писао, нисам видео аватар, тако да нисам био сигуран. Него како ти се свиђа блог, с обзиром да га углавном радим с посла и да ми је други пут. Ако имаш неке предлоге пошаљи на приватне поруке.

Ово би требало да је линк према фоткама Бена

http://picasaweb.google.com/ntajan68/FSEZwE

Проверено је ради.

Требаће ми времена да простудирам сајт али с обзиром да га радиш други пут и то на послу (где, претпостављам, не можеш да се опустиш или ти је слаба коненција) изгледа лепо и обећавајуће. Што се тиче предлога, за почетак, ако је могуће, направити линк ка враћању "матичне стране" из галерије слика, мада ни то није тако битно. И да. Пошто сам радила као коректор, било је неизбежно да уочим грешку:

Добродошли на први Српски блог о Српском одбрамебеном псу (уместо одбрамебеном треба "одбрамбеном").

Иначе, Бен је стварно сладак и претпостављам да ће бити леп, иако сам ја прави лаик што се тиче ове расе, али ме интригира.

Evo slika stenaca starih dva dana iz kombinacije roditelja Vini i Cezar.
Mora da kazem da su predivni

7904d315bb85.jpg

4fc8b542c8ca.jpg

ОДАНОСТ СОП-а.
Док сам био у посети куму, а како је имао једног предивног авлијанера и ређу ограду, морао сам везати мог Бена на мало дужи канап, а то му је било први пут да је везан . И све је било у реду док се играо са новим познаником, али када га је нови друг напустио почео је све више да цвили и лаје, па сам морао да га одвежем уз ризик да ће изађи кроз ограду, пошто смо ми били на спрату. Још мало се играо са новим другаром, а онда је схвативши да не излазим из куће, почео тужно да цвили и лаје, сваки пут кад је чуо мој глас. И веровали ви или не, али он је провео око 3 сата испред улаза у кућу, иако је тада имао 2 месеца и 20 дана.

Ускоро ћу ваљда поставити нове фотке.

Eво фотки Бен Акиба са 3 месеца и 15 дана. Фотке снимила мађарица Ákos Zsuzsa на предевропском такмичењу у прелету параглајдерима у Сићеву. Тачнија локација Старт изнад Нишке Бање.

Back