Srpski lekari u Nemačkoj

Kada ste slali Initialbewerbung kako je izgledao taj mejl koji ste uputili sefu odeljenja? Da li ste "pakovali" sva dokumenta u jedan fajl ili jedan fajl CV+propratno+diploma+licenca+uverenje o drzavnom sve ostalo (sa preporukama) ili je bilo vise odvojenih fajlova.
Kakav ste propratni tekst slali u mejlu...ili to propratno kopirate u tekst mejla...
Hvala...

Cv+ propratno+diplomu + sertifikat u jedan pdf s tim da svaki put u propratnom menjas kome saljes i adresu klinike.
A u mejl postovani/a ____( kome vec saljes) javljam se na taj i taj oglas, u prilogu saljem, srdacno
Tako sam bar ja

Kada ste slali Initialbewerbung kako je izgledao taj mejl koji ste uputili sefu odeljenja? Da li ste "pakovali" sva dokumenta u jedan fajl ili jedan fajl CV+propratno+diploma+licenca+uverenje o drzavnom sve ostalo (sa preporukama) ili je bilo vise odvojenih fajlova.
Kakav ste propratni tekst slali u mejlu...ili to propratno kopirate u tekst mejla...
Hvala...

Ja sam sve posebno attachovala - prvo propratno, pa CV, pa diploma itd. A u tekstu maila samo:

Sehr geehrte(r) xy,
im Anhang finden Sie meine Bewerbungsunterlagen.
Mit freundlichen Grüßen
xy

Ja sam shvatila da vi vec imate ugovor, pa se zato raspitujete o vizi. Evo odgovora i vama, a i kolegama borisp i keepfocus:
Pisala sam ambasadi kada sam ja dobila hospitaciju i ovo je njihov odgovor:

Die Hospitation ist kein Beschäftigungsverhältnis, sondern ist gekennzeichnet durch das Sammeln von Kenntnissen und Erfahrungen in einem Tätigkeitsbereich ohne zeitliche und inhaltliche Festlegung und ohne rechtliche und tatsächliche Eingliederung in den Betrieb.

Nicht von einer Hospitation auszugehen ist, wenn im Hospitationsvertrag Rechte und Pflichten der Beteiligten (z.B. Anwesenheitspflicht (40 Stunden/Woche), verpflichtende Übertragung bestimmter Aufgaben, Pflicht zur Diensterbringung, Bezahlung als Gegenleistung für den Dienst, etc.) enthalten sind. Ebenso ist es unüblich, dass eine Hospitation über eine lange Vertragslaufzeit mit mehreren Monaten dauert.

Für serbische Staatsangehörige ist eine Hospitation bis zu 90 Tagen im Rahmen der Visumfreiheit möglich, ein Visum ist nicht erforderlich.

Bei längerem Aufenthalt ist ein Visum erforderlich mit folgenden Unterlagen:

1.Vertrag
2. Diplom mit Übersetzung
3. Nachweis Unterkunft und Finanzierung, Verpflichtungserklärung eines in Deutschland lebenden Garanten (erhältlich bei der zuständigen Ausländerbehörde) oder Geld auf Ihrem Konto in Deutschland (siehe Homepage www.belgrad.diplo.de )
4. Reisekrankenversicherung für den gesamten Aufenthalt

Alle Unterlagen sind im Original mit 2 Fotokopien vorzulegen, die Originale werden bei Visaerteilung zurückgegeben.

Tako da, na hospitaciju u trajanju do 90 dana (tj.koliko vam je ostalo neiskoriscenih u EU) se ide bez vize, a moja koleginica je cak imala placenu hospitaciju + smestaj 3 meseca i takodje je isla bez vize.
Meni su inace ovi iz klinike trazili da im posaljem vizu, da bi bili sigurni da mogu da dodjem, pa sam im objasnila da mi mozemo da budemo u EU do 90 dana, sto je bilo dovoljno. Tako da vas ne zbuni ako vam traze to iz klinike, nisu oni bas upuceni kome treba viza a kome ne.
I kolega Zeljko, videla sam da ste se raspitivali u nekom od prethodnih postova - mozete (i hocete) dobiti ugovor pre dobijanja BE, ne brinite za to :)

Hvala puno, koleginice, na iscrpnom odgovoru i pojasnjenju. :)

.

Kolege, da li je neko radio lekarski pregled kod lekara odobrenog od strane nemacke ambasade i ako jeste, kod koga ste radili? Da li moze negde da se nadje spisak ovih lekara?
Link ka spisku lekara koji je neko ranije ostavio nece da mi se otvori, a ne mogu da nadjem ni kontakt dr Vukovica, ukoliko uopste i dalje radi

Kolege,ima li nekog da je skoro aplicirao za termin u ambasadi Beograd,da li je moguce da na svoj termin,dodam decu i supruga za spajanje porodice?

ja sam predao za plavu kartu, a istovremeno sam predao za spajanje porodice za zenu i djecu.
svi smo dobili vize za par nedjelja

- - - - - - - - - -

Kolege izvinite na ponavljanu pitanja.. Da li je nteko uspio vrijeme rada s Berufserlaubnis priznati kao specijalizaciju nakon što je dodijeljena aprobacija

mislim da se do marta 2017 priznavao rad sa BE kao specijalizantski staz, nakon tga se priznaje samo uz Approbation

Noch eine Frage. :) Koliko sam razumeo, apostil ste stavlja na dokumenta o stecenom obrazovanju (diploma, dodatak diplomi, uverenje o strucnom ispitu i licenca) i taj pecat se mora dobiti u sudu, grada u kom su te diplome ili dokumenta izdati. E sad, posto sam ja faks zavrsio u Kragujevcu, a strucni ispit i licenca su izdati u Beogradu, da li posebno apostil za diplomu i dodatak moram da dobijem u Kragujevackom sudu, a za strucni ispit i licencu u Beogradskom sudu?

I ima li nekoga mozda, ko je trenutno u procesu prevodjenja plana i programa studija (cuvenog Kurikuluma) Medicinskog fakulteta u Kragujevcu?

Noch eine Frage. :) Koliko sam razumeo, apostil ste stavlja na dokumenta o stecenom obrazovanju (diploma, dodatak diplomi, uverenje o strucnom ispitu i licenca) i taj pecat se mora dobiti u sudu, grada u kom su te diplome ili dokumenta izdati. E sad, posto sam ja faks zavrsio u Kragujevcu, a strucni ispit i licenca su izdati u Beogradu, da li posebno apostil za diplomu i dodatak moram da dobijem u Kragujevackom sudu, a za strucni ispit i licencu u Beogradskom sudu?

I ima li nekoga mozda, ko je trenutno u procesu prevodjenja plana i programa studija (cuvenog Kurikuluma) Medicinskog fakulteta u Kragujevcu?

Da, dobro ste razumeli za apostil.

Hvala Vam puno! Ovo je konkretan odgovor koji vec mesecima trazim na krstarici. Svi spominju hospitaciju, a niko nista konkretno. Neke kolege kad odu za DE, kao da magicno zaborave sve korake kroz koje su prolazili. Ne prozivam nikog sa foruma, samo kazem neka svoja iskustva. Sada ste mi dali veliki vetar u ledja. Puno pozdrava :) A za lekarsko uverenje od strane nemackih lekara, mislim da isto mozete pisati ambasadi, jer oni bi trebalo da imaju spisak ovlascenih lekara.

Kolega, hvala na odgovoru. Moj ugovor je klasican ugovor o radu sa radnim satima i platom ali na 2 meseca s tim sto je naglaseno da se tih 2 meseca racuna kao probni rad i da cu za to vreme da realizujem formalnosti oko BE. Mene samo buni jedna stvar, kolike su sanse da dobijem vizu ako mi je ugovor na 2 meseca a viza se dobija na 6?

Moguce da ne morate, procitajte post od koleginice Mice

Sto se tice dokumenata prije par dana sam ostavio povecu poruku, mislim da se taj spisak nesto bitno ne razlikuje od pokrajine do pokrajine. Kome treba literatura za FSP nek mi posalje mejl, ja vec imam dosta stvari na gdrive-u pa mogu poslati. Ovo sto ja imam je bas za FSP. Ja polazem za tri nedelje u Hanoveru.

Postovani, da li biste mogli i meni da prosledite literaturu na kikac87@live.com ? Unapred se zahvaljujem. :)

Pronasao sam i jedan stariji post pa ipak proverite da se ne bacate u trosak bezveze...

kristalna_resetka_muska:
28.07.2016. 17:13
Podrazumevano Re: Srpski lekari u Nemackoj
Citat Original postavio dokto Pogledaj poruku
Postovane kolege,moze li mi neko reci ima li dr u Beogradu koji izdaje lekarsko uverenje odmah na nemackom i koliko to kosta?Miclim da je na nekom od ranijih postova pominjan izvesni dr Vulevic,ali nisam nasla gde se taj covek nalazi i da li je pouzdana informacija?Bila bi mi veoma znacjan ova informacija sto pre...Hvala unapred...
http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/4494866/Daten/5312987/rzteliste.pdf
Draga koleginice, evo medju prvima na spisku je dr Vukovic. Suprug je kod njega radio pregled, 60e je bila cena, ali su mu onda naknadno trazili pregled od lekara iz EU. Bayern je u pitanju. Ne znam gde saljete, ali bolje prvo proveriti. Onda smo oboje uradili u Nemackoj, on platio 50, a ja 10e.

Back