Kolege izvinite na ponavljanu pitanja.. Da li je nteko uspio vrijeme rada s Berufserlaubnis priznati kao specijalizaciju nakon što je dodijeljena aprobacija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada ste slali Initialbewerbung kako je izgledao taj mejl koji ste uputili sefu odeljenja? Da li ste "pakovali" sva dokumenta u jedan fajl ili jedan fajl CV+propratno+diploma+licenca+uverenje o drzavnom sve ostalo (sa preporukama) ili je bilo vise odvojenih fajlova.
Kakav ste propratni tekst slali u mejlu...ili to propratno kopirate u tekst mejla...
Hvala...
Kada ste slali Initialbewerbung kako je izgledao taj mejl koji ste uputili sefu odeljenja? Da li ste "pakovali" sva dokumenta u jedan fajl ili jedan fajl CV+propratno+diploma+licenca+uverenje o drzavnom sve ostalo (sa preporukama) ili je bilo vise odvojenih fajlova.
Kakav ste propratni tekst slali u mejlu...ili to propratno kopirate u tekst mejla...
Hvala...
Ja sam shvatila da vi vec imate ugovor, pa se zato raspitujete o vizi. Evo odgovora i vama, a i kolegama borisp i keepfocus:
Pisala sam ambasadi kada sam ja dobila hospitaciju i ovo je njihov odgovor:
Die Hospitation ist kein Beschäftigungsverhältnis, sondern ist gekennzeichnet durch das Sammeln von Kenntnissen und Erfahrungen in einem Tätigkeitsbereich ohne zeitliche und inhaltliche Festlegung und ohne rechtliche und tatsächliche Eingliederung in den Betrieb.
Nicht von einer Hospitation auszugehen ist, wenn im Hospitationsvertrag Rechte und Pflichten der Beteiligten (z.B. Anwesenheitspflicht (40 Stunden/Woche), verpflichtende Übertragung bestimmter Aufgaben, Pflicht zur Diensterbringung, Bezahlung als Gegenleistung für den Dienst, etc.) enthalten sind. Ebenso ist es unüblich, dass eine Hospitation über eine lange Vertragslaufzeit mit mehreren Monaten dauert.
Für serbische Staatsangehörige ist eine Hospitation bis zu 90 Tagen im Rahmen der Visumfreiheit möglich, ein Visum ist nicht erforderlich.
Bei längerem Aufenthalt ist ein Visum erforderlich mit folgenden Unterlagen:
1.Vertrag
2. Diplom mit Übersetzung
3. Nachweis Unterkunft und Finanzierung, Verpflichtungserklärung eines in Deutschland lebenden Garanten (erhältlich bei der zuständigen Ausländerbehörde) oder Geld auf Ihrem Konto in Deutschland (siehe Homepage www.belgrad.diplo.de )
4. Reisekrankenversicherung für den gesamten Aufenthalt
Alle Unterlagen sind im Original mit 2 Fotokopien vorzulegen, die Originale werden bei Visaerteilung zurückgegeben.
Tako da, na hospitaciju u trajanju do 90 dana (tj.koliko vam je ostalo neiskoriscenih u EU) se ide bez vize, a moja koleginica je cak imala placenu hospitaciju + smestaj 3 meseca i takodje je isla bez vize.
Meni su inace ovi iz klinike trazili da im posaljem vizu, da bi bili sigurni da mogu da dodjem, pa sam im objasnila da mi mozemo da budemo u EU do 90 dana, sto je bilo dovoljno. Tako da vas ne zbuni ako vam traze to iz klinike, nisu oni bas upuceni kome treba viza a kome ne.
I kolega Zeljko, videla sam da ste se raspitivali u nekom od prethodnih postova - mozete (i hocete) dobiti ugovor pre dobijanja BE, ne brinite za to![]()
Kolege,ima li nekog da je skoro aplicirao za termin u ambasadi Beograd,da li je moguce da na svoj termin,dodam decu i supruga za spajanje porodice?
Kolege izvinite na ponavljanu pitanja.. Da li je nteko uspio vrijeme rada s Berufserlaubnis priznati kao specijalizaciju nakon što je dodijeljena aprobacija
Da li neko zna koliko se ceka na termin za FSP u Thuringenu? Vidim da se lako prijavljuje,ali bojim se da je i ovde guzva.
Noch eine Frage.Koliko sam razumeo, apostil ste stavlja na dokumenta o stecenom obrazovanju (diploma, dodatak diplomi, uverenje o strucnom ispitu i licenca) i taj pecat se mora dobiti u sudu, grada u kom su te diplome ili dokumenta izdati. E sad, posto sam ja faks zavrsio u Kragujevcu, a strucni ispit i licenca su izdati u Beogradu, da li posebno apostil za diplomu i dodatak moram da dobijem u Kragujevackom sudu, a za strucni ispit i licencu u Beogradskom sudu?
I ima li nekoga mozda, ko je trenutno u procesu prevodjenja plana i programa studija (cuvenog Kurikuluma) Medicinskog fakulteta u Kragujevcu?
Najlakse se odradi u Hr, s obzirom da pise da moze kod bilo kog dr iz EU.
Dr. Vukovic. 2660 935, 063 253 325U Mecklenburg-Vorpommernu izgleda ne moze, na sajtu pise ili lekar iz Nemacke, ili neki ovlascen od strane ambasade...
Ako neko zna kako doci do informacije kod kog se lekara u Bgu moze obaviti pregled bila bih zahvalna da napise
Kolega, hvala na odgovoru. Moj ugovor je klasican ugovor o radu sa radnim satima i platom ali na 2 meseca s tim sto je naglaseno da se tih 2 meseca racuna kao probni rad i da cu za to vreme da realizujem formalnosti oko BE. Mene samo buni jedna stvar, kolike su sanse da dobijem vizu ako mi je ugovor na 2 meseca a viza se dobija na 6?
Dr. Vukovic. 2660 935, 063 253 325
Ovo se nalazi na sajtu ambasade...
https://belgrad.diplo.de/blob/2070456/a722500d97e7764bdb65c8aa4f9b3515/aerzteliste-data.pdf
Sto se tice dokumenata prije par dana sam ostavio povecu poruku, mislim da se taj spisak nesto bitno ne razlikuje od pokrajine do pokrajine. Kome treba literatura za FSP nek mi posalje mejl, ja vec imam dosta stvari na gdrive-u pa mogu poslati. Ovo sto ja imam je bas za FSP. Ja polazem za tri nedelje u Hanoveru.