srpska vojska sa 250 tenkova

Sarafim:
Oluje nikad ne bi bilo da se Srbija umesala.U stvari bilo bi je ali bi "duvala" prema hrvatskoj.
Ti osporavaš srpske snage koje su bile tamo, a glorificirate ih na kosovu kao prekaljene borce.
Postoji dosta stvari koje pokazuju stvarno stanje.
Npr. na području tkz rsk je živjelo ne više od 300 000 stanovnika, a s druge strane imali su vojsku koja daleko premašuje mogućnosti tog stanovništva.
Prelistao sam par članaka o teoriji mobilizacije i sposobnostima određene zemlje.
U te faktore se uzima sve, moral, industrijski potencijal, različiti resursi, vrsta sukoba...
Samo ću ti reći da u modernim društvima, a tu i mi spadamo, 5% mobiliziranog stanovništva je granica gdje se sustav počinje znatnije trošiti i zamarati
Koliko je vrsk imala snage 95 godine, 41000 sjever jug, i 19000 istok, + policija, + sudstvo, + zdravstvo..cijeli državni aparat... nista nije radilo, nikakav proizvodnja ..osim sitne poljoprivrede i stoke u seoskim domaćinstvima.
s tim da je 1993 u 2 mjesecu te snage brojale 78000 ljudi...
Više od milijun ljudi u Srbiji je radilo i izdvajalo za vrsk.
Ista stvar je bila i u bosni...

Da dodam još jednom. Vojna komponeneta je bila samo dio stvari. Tu su se vodili pregovori i dogovori. Niti je Oluja čista vojna pobjeda niti je pola tih vojnih operacija bile čiste vojne pobjede. Oluja je dobivena 93. godine kad je postalo svima koji su imali malo u glavi sve jasno.
Govorio sam za posavinu, kako je također bila dijelom big deal-a, evo jednog citata.
""""Petković: Posavina nikad neće biti Hrvatska
Milivoj Petković dao je dvjema brigadama HVO-a zapovijed da se s hrvatskim narodom povuku, tvrdeći da Posavina nikad neće biti Hrvatska.Portal Javno u posjedu je zapovijedi od 20.06.1993. kojom Milivoj Petković, načelnik Glavnog stožera HVO-a, naređuje povlačenje brčanske 108. brigade i 115. tuzlanske preko srpskog teritorija. Zapovijed se dostavlja Operativnoj zoni Posavina."""

HS1911:
Ti osporavaš srpske snage koje su bile tamo, a glorificirate ih na kosovu kao prekaljene borce.
Npr. na području tkz rsk je živjelo ne više od 300 000 stanovnika, a s druge strane imali su vojsku koja daleko premašuje mogućnosti tog stanovništva.
Prelistao sam par članaka o teoriji mobilizacije i sposobnostima određene zemlje.
U te faktore se uzima sve, moral, industrijski potencijal, različiti resursi, vrsta sukoba...
Samo ću ti reći da u modernim društvima, a tu i mi spadamo, 5% mobiliziranog stanovništva je granica gdje se sustav počinje znatnije trošiti i zamarati
Koliko je vrsk imala snage 95 godine, 41000 sjever jug, i 19000 istok, + policija, + sudstvo, + zdravstvo..cijeli državni aparat... nista nije radilo, nikakav proizvodnja ..osim sitne poljoprivrede i stoke u seoskim domaćinstvima.
ako mogu tamo da budu prekaljeni borci kada su gotovo 2 godine proveli bez rata? vrs nije imala ukupno vise od 35 000 boraca pod oruzjem! vi ste imali oko 150 000 ! i imali ste logistiku pomoc amerike, obavestajne sluzbe, informacije, i odnos oklopa i topova u vasu korist! tamo i nije bilo odbrane, naredjenje je bilo da se vojska povuce, i da nestrada, vecih borbi nije ni bilo! ljudi iz srbije nisu mogli izdrzavati vrs zbog sankcija,dok ste vi imali konstantu pomoc! pa ako tako gledas , muslimane je izdrzavalo oko 200 miliona muslimana sirom sveta! neide to tako , da je srbija smela, i mogla da udje u taj rat, nikakav problem nebi bio da se krene iz s.broda, i dodje do maribora! srbija je ratovala na kosovu, pa je mnogo obuceniju , i vecu silu, podpomognutu iz vazduha, na ''njihovom terenu'' jer je lokalno stanovnistvo bilo njihovo, oduvalo sa lica zemlje....

Realno, sve se radilo ispod zita, dogovorom Tukija i Slobe (citaj Amera, Evrope i Rusa,Kineza jer da su stvari na svetskoj politickoj sceni drugacije, u zivotu ne bi nestala RSK). Ajde neka mi neki hrvat objasni povlacenje onolikog srpskog zivlja u 3 dana iz svih vecih gradova koji su bili dobro utvrdjeni i branjeni. Svi su bili u povorkama na putu za Srbiju, nigde VRSK nije pruzila ozbiljniji kontra napad ili odbranu. Kako je moguce da nijedan grad u okviru RSK nije izdrzao ni mesec dana, a Sarajevo je izdrzalo godinama. Vojna nadmoc hrvata, taktika? Sta? Mozete da baratate brojkama i shpekulacijama, ali politika je odradila svoje.

_Saint:
Realno, sve se radilo ispod zita, dogovorom Tukija i Slobe (citaj Amera, Evrope i Rusa,Kineza jer da su stvari na svetskoj politickoj sceni drugacije, u zivotu ne bi nestala RSK). Ajde neka mi neki hrvat objasni povlacenje onolikog srpskog zivlja u 3 dana iz svih vecih gradova koji su bili dobro utvrdjeni i branjeni. Svi su bili u povorkama na putu za Srbiju, nigde VRSK nije pruzila ozbiljniji kontra napad ili odbranu. Kako je moguce da nijedan grad u okviru RSK nije izdrzao ni mesec dana, a Sarajevo je izdrzalo godinama. Vojna nadmoc hrvata, taktika? Sta? Mozete da baratate brojkama i shpekulacijama, ali politika je odradila svoje.
Bas tako.Hrvatska nije smela da napadne dok nisu dobili garancije da se Srbija nece umesati.Tako je i bilo

_Saint:
Točno, sve su bili dogovori na puno višoj razini od nekakve lokalne. Ta globalna politika je čak djelovala na lokalnoj razini do te mjere da to nije normalno..primjeri psihološkog rata, onaj pokolj na sarajevskoj tržnici..jesu li srbi imali takve granate sa blizinskim upaljačima,,naravno da nisu. Nedavno je analizirana snimka rušenja starog mosta u mostaru..zaključak..nisu ga srušili hrvatski topovi. Takvih stvari je bilo X u ovom ratu!!!!! Točno je kao što kažeš da su se oni složili da rsk nestane...samo...složili su se oni i da rsk nastane. Njihov plan je bio potpuno drugačiji, hrvatska nije trebala postojati u današnjem pravno političkom obliku. Ako ne misliš tako, to reci onda.
Onda druga stvar, očigledno nisi upoznat sa odvijanjem oluje, sa stanjem i snagom vrrsk i hv-a. Ja sam prošao , što kao planinar , što sa baš namjerom da vidim, dobar dio crta razdvajanja između vrsk i hv-a. Sjever.... kupa sava, urbana područja petrinje karlovca, rijeka korana, fortifikacije vojnog poligona slunj, vrhovi kod plaškog, dolje niže odlična pozisija sela bunića, kroz liku im je bila isto ne loša pozicija jer su se držali krajevi polja sa brdima iza. . dolje niže je velebit(vratit cu se na njega) i onda dolazi zadarsko zaleđe... jesi li kad bio tamo jesi li vidio teren? kninski korpus je bio korpus u jna sa najmanje tenkova unatoć tome sto su ravni kotari bili proglašeni kao jedino mjesto od mogućeg desanta., prema drnišu i kninu... pa svi znaju kakav je teren , tenk osim ceste nemože nigdj eići sastrane po onom kamenju.
Alli u glavnom stožeru vrsk i vj su znali ove stvari koje sam ti iznio i oni su vjerovali da se može to izvesti. Da su bili samo malo pametniji, mogli su se držati!!!
E pa zajebali su se.... odabrali potpuno krivu strategiju i kad je strategija pala ljudi su pobjegli doslovno u 15 minuta.
Dokaz ovome...nalazio sam, jaja na oko ne pojedena , dječja zadaća s datumom 5.8.
To znači da su vjerovali u opstanak.
Ja vjerujem da su se oni mogli na sjeveru držati, kud je tamo hv mogla proći? mogla je samo ići u riskantno forsiranje rijeka.
A na jugu...koliko god je bio položaj kod benkovca i brovca zanimljiv za ofanzivna djelovanja pema zadru... imao je je vleiku manu...cijelo to područje..od velebita pa do knina je bilo u klopci, pogledaj na kartu. spusti se sa dinare sjeverno od knina na prometnicu gračac knin i sa velebita na prometnicu gračac obrovac. i adio mare..

sumnjivo lice:
Kako je Srbija mogla da se umesa u odbranu RSK :confused:
E sad... nemoj se ljutiti , ovo je moj stav.
Oni su pomagali dosta.. evo... 93.godine glavnina snaga koja je udarala na zadar nisu bili krajišnici... Onda osnivanje specijalnog korpusa u 6.mjesecu 95 godine, kažu svi m-84 su povučeni iz ostalih dijelova vrsk i onda je osnovan specijalni korpus u kojem su bili samo m-84 a na crvenoj zemlji sjeverno od knina su uništena čini mi se 2 m-84, ne znam s čim, vjerojatno sa mi-24. znam da je 7 gardiskoj u lici zadavaali muke u buniću par m-84 Razumiješ? To je bilo kao kad je hv bila u bosni, pa muslimani bi razbili hvo da nije bilo hv-a.

Sarajevo se moglo uzeti 93 poslije pada Otesa i 94 kad smo uzeli Igman,muslimani su se sami predavali sadruge strane grada prema Vogosci...
Problem je bila politika i biznis...
Vidite u Srpskom Sarajevu mi i Hrvati smo se borili zajedno protivmuslimana!!!U gradu je dosta Srba bilo u HVO-u i bili su zasticeni od Muslimana a lakse su se i izvlacili iz grada.
Kiseljak je bio Hrvatski i uz nasu pomoc u Artiljeriji i pjesadiji potukli su muslimane...
Vares je takodje bio Hrvatski i mi smo te ljude izvukli preko Ilijasa u Kiseljak!
Sve vam je to bio veliki biznis...
Pad Srpskog Sarajeva placen 5 miliona maraka 95 ali smo ih zeznuli,bihac je zauzet skoro cio,dosla specijala do bolnice ali leze 25 miliona i povlaci se na prethodni polozaj...
samo biznis

pejos:
Sarajevo se moglo uzeti 93 poslije pada Otesa i 94 kad smo uzeli Igman,muslimani su se sami predavali sadruge strane grada prema Vogosci...
Problem je bila politika i biznis...
Vidite u Srpskom Sarajevu mi i Hrvati smo se borili zajedno protivmuslimana!!!U gradu je dosta Srba bilo u HVO-u i bili su zasticeni od Muslimana a lakse su se i izvlacili iz grada.
Kiseljak je bio Hrvatski i uz nasu pomoc u Artiljeriji i pjesadiji potukli su muslimane...
Vares je takodje bio Hrvatski i mi smo te ljude izvukli preko Ilijasa u Kiseljak!
Sve vam je to bio veliki biznis...
Pad Srpskog Sarajeva placen 5 miliona maraka 95 ali smo ih zeznuli,bihac je zauzet skoro cio,dosla specijala do bolnice ali leze 25 miliona i povlaci se na prethodni polozaj...
samo biznis
zar tada pejos nisu pretili bombardovanjem srpskih polozaja ako se krene u dalji napad sarajeva? zar tada nije nametnuto ono primirje, koje je u stvari samo sluzilo da se muslimani naoruzaju i organizuju... ja se slazem da je moglo tada uzeti sarajevo, alo da to isto sarajevo nije branilo tada pola sveta, a nama pretili bombardovanjem ako na njega krenemo! bilo je tu svega, neznam bas da je neko dao pare da ga mi ne napadnemo, jer mi u njega svedno nismo smeli zbog raznih crvenih krstova, i ostalih spijuna.... a da su srbi i hrvati tamo saradjivali, to je istina, pa slicno je bilo i u mostaru! Mislim da je vise u pitanju bio pritisak stranih sila, a ne pare , ali proce vreme sve ce se saznati, pa ce mo da vidimo sta se stvarno desilo, sada moz samo da nagadjamo!
Zoran....

HS1911:
Oni su pomagali dosta.. evo... 93.godine glavnina snaga koja je udarala na zadar nisu bili krajišnici... Onda osnivanje specijalnog korpusa u 6.mjesecu 95 godine, kažu svi m-84 su povučeni iz ostalih dijelova vrsk i onda je osnovan specijalni korpus u kojem su bili samo m-84 a na crvenoj zemlji sjeverno od knina su uništena čini mi se 2 m-84, ne znam s čim, vjerojatno sa mi-24. znam da je 7 gardiskoj u lici zadavaali muke u buniću par m-84 Razumiješ? To je bilo kao kad je hv bila u bosni, pa muslimani bi razbili hvo da nije bilo hv-a.
Ma uopste se neljutim.Srbija nije mogla da se umesa u spasavanje RSK.Ona je nesto vojne opreme JNA ostavila RSK i to je sve.Suvise je Krajina bila daleko od Srbije da bi mogla ozbiljnije da pomogne.Kad se dogodio "Bljesak" sve stanice u Srbiji su cutale o tome da poslepodnevnih casova.Vojska Rs nije pokusala da pomogne krajisnicima.RSK je pala u Karadjordjevu na sastancima dvojice rahmetli glavonja

sumnjivo lice:
Ma uopste se neljutim.Srbija nije mogla da se umesa u spasavanje RSK.Ona je nesto vojne opreme JNA ostavila RSK i to je sve.Suvise je Krajina bila daleko od Srbije da bi mogla ozbiljnije da pomogne.Kad se dogodio "Bljesak" sve stanice u Srbiji su cutale o tome da poslepodnevnih casova.Vojska Rs nije pokusala da pomogne krajisnicima.RSK je pala u Karadjordjevu na sastancima dvojice rahmetli glavonja
saljivdzija! mislis da je problem prevuci 50 000 vonika i opremu u rsk! mislis da bi se oluja nastavila da je krenulo da se poklapa osjek, da je izvucena srpska efektiva na dunav, i da ga je presla! vojno se moglo pomoci, i oluja spreciti, nije mogla politicki... nije se moglo protiv amerike i nemacke!

HS1911:
Niko ne kaze da nisu nisu pogali.Pomagali su naravno.Ali Srbija ko drzava kompletna nije ucestvovala u ratu vec samo mali deo.

Na sajmu oružja u Brazilu uspešno se predstavila vojna industrija Srbije
Politika - Pre 2 sata i 24 minuta

Rio de Žaneiro, maja - Gospodin Ražnatović je vlasnik najveće fabrike municije kalibra 5,56 mm u Boliviji. Njegov otac je najugledniji biznismen u gradu Kočabamba, sa vrlo jakim vezama u političkom vrhu Bolivije. Od srpskog jezika znaju svega dve, tri reči. Ali znaju da Srbija proizvodi dobro oružje i još bolju municiju. I žele da posluju sa Srbijom, pa je zato mlađi Ražnatović došao već prvog dana na štand "Jugoimporta-SDPR" u velikoj hali sajamske izložbe LAAD u Rio de Žaneiru.

- Znamo da u Srbiji proizvodite municiju kalibra 5,56 mm po NATO standardu, a čuli smo i da je vaš metak iz fabrike u Užicu, zapravo, bolji od NATO metka SS-109, pa hoćemo da sarađujemo i trgujemo - bio je direktan gospodin Ražnatović.

Velika hala južno od plaže Bara u Riju, livade sa nekoliko izloženih radara i helikoptera, mnoštvo oficira i poslovnih ljudi iz cele Latinske Amerike i gomila prelepih hostesa koje iscrpno objašnjavaju osobine najnovijih tenkova, borbenih aviona i helikoptera, torpeda, topova, protivavionskih raketa, višecevnih bacača raketa, borbenih vozila pešadije, razarača, podmornica i bespilotnih letelica. Posmatrač sa strane zaključio bi da države Južne Amerike kao da nisu shvatile i nisu prihvatile ono što se iz svetskog centra moći propagira i nameće kao nova uloga armije u 21. veku, naravno za male zemlje. Jer, na sajmu u Riju potencijalni kupci najmanje su mogli da se upoznaju sa tehničkim osobinama opreme i oružja za borbu protiv terorizma, ili za mirovne misije po svetu. Toga skoro i da nije bilo. Kao da terorizma i nema u Južnoj Americi.

Ali, takav je bio upravo završeni sajam LAAD u Rio de Žaneiru, najveća godišnja smotra dostignuća iz oblasti vojne industrije na Zelenom kontinentu. Naime, Brazil i Čile naizmenično su organizatori te manifestacije koja okuplja proizvođače iz celog sveta, a i ove godine, na izložbi se pojavila vojna industrija Srbije, koju je, inače, vrlo uspešno i atraktivno zastupala i predstavila kompanija "Jugoimport-SDPR".

Imali smo, dakle, vrlo atraktivan prostor na sajmu LAAD u Riju, odmah do štanda izraelske vojne industrije. Po broju posetilaca i gostiju, poslovnih partnera i običnih znatiželjnika bili smo među prvih deset štandova na izložbi. Zašto? Vojna industrija Srbije predstavila se u Riju sa ponudom koja se bitno razlikovala od drugih izlagača. Naime, dok su velike američke, britanske, izraelske i ruske kompanije došle sa najsofisticiranijim vojnim proizvodima, skoro svemirske i "stelt" tehnologije, mi smo predstavili proizvode za "normalno ratovanje": automat i automatsku pušku M-21, snajpersku pušku "crna strela", pištolj CZ-999, protivoklopnu raketu "bumbar", najnoviju protivoklopnu raketu velikog dometa tipa "alas", razne vrste minobacačkih projektila i pešadijske municije, modernizovane sisteme PVO i municiju za topove PVO, modifikovanu raketu "grad", laserski navođenu avio raketu-bombu, modernizovani tenk M-84AB1, novo borbeno inženjerijsko vozilo "munja", vozilo "vuk", samohodnu haubicu "nora"...

Istina, za razliku od pre dve godine kada je svaki posetilac našeg štanda mogao da uzme u ruke pušku M-21, sada smo predstavili samo velike postere našeg oružja, fotografije, prospekte i tehničke crteže, ali su se na dva velika ekrana neprekidno vrteli i filmovi o svim tipovima oružja i oruđa koji su bili predstavljeni na posterima. Mladi vojnici i oficiri iz država Južne Amerike najveće interesovanje pokazali su za pušku M-21, jer ona nije tako komplikovana i futuristički oblikovana kao najnovije puške belgijske fabrike FN, ili izraelski "tavor", a ipak je s potcevnim bacačem granata i optičkim nišanom vrlo modernog dizajna. Još kada je pušten i film u kojem se puška M-21 posle serije ispaljenih rafala potapa u bure s vodom, vadi i opet puca, posipa se peskom i umače u blato i opet puca, gosti štanda su čestitali ekipi kompanije "Jugoimport-SDPR".

Tako je "Jugoimport-SDPR" tačno pogodio potrebe trenutka Latinske Amerike na startu nove trke u naoružanju, u regionu gde su ne tako davno dve države međusobno ratovale zbog fudbalske utakmice. Imali smo, zapravo, pravi pucački štand, ono što muškarci Južne Amerike i najviše vole: puške, pištolje, mitraljeze...

Da nije sve ostalo na čestitkama vojnoj industriji Srbije svedoče i posete načelnika generalštaba oružanih snaga Perua našem izložbenom prostoru, zatim nekolicine brazilskih generala, pa poslovnih ljudi iz Bolivije, Čilea, Kolumbije, Venecuele, Argentine...

Tim mladih stručnjaka iz "Jugoimporta-SDPR", Ilija Pilipović, Vladimir Pljakić, Aleksandar Lijaković i Branislav Todorović, svi u besprekornim tamnim odelima i sa crnim naočarima, sa znanjem španskog i portugalskog jezika odlično su se uklopili u južnoamerički ambijent. Momci iz Brazila...

Šta treba da očekujemo posle sajma u Riju? Pre svega, odličan plasman naše puške M-21 i pištolja CZ-999. Za rakete "bumbar" i "alas" takođe je pokazano interesovanje, kao i za kupovine protivavionskih granata i minobacačkih projektila, ali i za modernizaciju PVO sistema, posebno u onim zemljama koje imaju staru sovjetsku vojnu tehniku i tehnologiju.

Miroslav Lazansk
Verovatno prsravanje, ali lepo zvuči...

HS1911:
RSK je bila takva da je svako ko je mogao nosti pušku slat na front. Čim napuniš 18. Srbi iz nisu imali izbora jer u pitanju je bilo nešto više od standardnog ratovanja, bila je borba za državu koja je u nastajanju, i više od toga, bila je borba za svoj život i porodicu. Takva je situacija bila i u HVO i kod Muslimana. Hrvatska sa druge strane je bila u sličnoj sitaciji kao i Srbija 1999. gde cela zemlja nije bila u neposrednoj ratnoj opasnosti, već samo jedan njen deo. U RSK je bilo obavezno. Ako ništa, barem obuka i uvođenje u rezervni sastav. Uglavnom, pored regularne VRSK su bile aktivne i razne paramilitarne (kriminalne) organizacije koje su došle tamo čisto da pale, pljačakaju i ubijaju kao Arkanovci npr. Zatim , bile su tu i razne "lokalne" paramilitarne organizacije (kao npr Šiltovi) i one koje su bili prelaz između kriminalaca i ljudi koji su zaista došli da se bore (mešavia i jednih i drugih) kao npr Kapetan Dragan i njegovi. 1991 - 1992 je bila puna raznih takvih organizacija, ali posle toga (uglavnom zbog međusobnih sukoba) veči su istiskali manje i samo par ih je ostalo. Te paramilitarne organizacije su bile odvojene od VRSK (imali su svoj komandni kadar, svoj štab, faktički mini vojska) i kad se pripucalo oni su bile prve da pobegnu.

E, takođe bilo je i dosta dobrovoljaca iz Srbije koji su dolazili, kao npr radikali, koji čim su došli iz Srbije su otišli do štaba VRSK i stavili se pod njihovu komandu, i tako su nosili oznake VRSK i bili deo njih. Oni su bili zaista dobri vojnici, za razliku od Draškovićevih koji su išli samo da pljačkaju i pale po Vukovaru (ja lično znam dvojicu i oba pričaju tu priču), u svakom slučaju, ti dobrovoljci + VRSK koji su izbegli u Srbiju su činili te jedinice koje su hvaljene na Kosovu.

Slažem se silent s tobom, to je istina sto pričaš. Ali sam ja govorio o tome kako za jedno društvo važe nekakva pravila. npr. muškaraca je 48 %,.od tog broja mlađih od 18 i straijih od 55 je oko 40%, onda dio od tog broja je u nekim institucijama koje su neophodne(zdravstvo, nekakav oblik susdstva, države.. x stvari), onda jedan dio ljudi je jednostavno nesposoban, jedan dio je potrošen tokom rata....
Što hoću reći, da se može doći se do spoznaje da je krajina bila u potpunosti ovisna o srbiji, Porezni obveznici Srbije su plaćali i hranu i lijekove za onog na terenu.... jer u krajini jednostavno nije radilo ništa.

HS1911:
Slažem se silent s tobom, to je istina sto pričaš. Ali sam ja govorio o tome kako za jedno društvo važe nekakva pravila. npr. muškaraca je 48 %,.od tog broja mlađih od 18 i straijih od 55 je oko 40%, onda dio od tog broja je u nekim institucijama koje su neophodne(zdravstvo, nekakav oblik susdstva, države.. x stvari), onda jedan dio ljudi je jednostavno nesposoban, jedan dio je potrošen tokom rata....
Što hoću reći, da se može doći se do spoznaje da je krajina bila u potpunosti ovisna o srbiji, Porezni obveznici Srbije su plaćali i hranu i lijekove za onog na terenu.... jer u krajini jednostavno nije radilo ništa.
naravno, vrlo tacno, kao sto su i hrvatski poreznici placali HVO, a ako bi Srbija bila osudjena za agresiju na BiH ili Hrvatsku po istom osnovu cak i vecem (jer je zvanicna hrvatska vojska bila na teritoriji Bosne) bi bila osudjena Hrvatska za agresiju na BiH. Ali kao sto i sam rekao (s' cime se ja slazem) rat u vidu borbe i vojski je bio sam jedan aspekt celog 'rata'

PO MOM MISLJENJU oLUJA JE IZVEDENA U VELIKOJ TAJNOSCU .SLOBA SE U TO VREME NALAZIJO U AMERICI POKUSAVAJUCI DA POSTIGNE DOGOVOR SA ALIJOM IZERBEGOVICEM OKO REPUBLIKE SRPSKE I TADA JE ONA I OFORMLJENA SA 49% TERITORIJE DANASNJE FBIH.I NEVERUJEM DA SU PARE U PITANJU NEGO PREVREMENO SLAVLJE SRBA.HRVATI SU TO ISKORISTILI I ETO STA TU IMA VISE DA SE PRICA.NO JOS NAS IMA TAMO I OLUJA NIJE ISPUNILA SVOJ ZADATAK DA PO RECIMA FRANJE TUDJMANA ZADA TAKAV UDARAC SRBIMA DA SE VISE NIKADA NE OPORAVE.IMA NAS JOS UVEK TAMO I TO 250000 AKO SE NEVARAM.ZATO NIJE JOS NISTA GOTOVO.KNINSKA KRAJNA, POSAVINA, DONJA DALMACIJA , NEMOZE SE TO TEK TAKO IZBRISATI.NO NIJE SADA JOS VREME PRICATI O TOME. NI AMERIKA NI VATIKAN A NI NEMACKA VISE NIKADA NECE IMATI TU SNAGU DA TOLIKO U BUDICE POMAZI HRVATIMA. A JEDINO STO ME BRINE TO JE KOSOVO TAMO I AKO JOS UVEK NIJE NEZAVISNO MNOGO CE TAMO BITI PROBLEMA.

Back