Srednjovekovna Hrvatska

Kolko si ti ograničen, bolno.
Istina boli.
Ali mene ne boli.
Boli samo one koji se glupo nameste, jer lažu pa sudar sa istorijom bude bolan.
Treba da gledamo u naše dvorište i bavimo se sobom, od krađe i prisvajanja tuđeg nikada ništa dobroga ne ispadne.
A poanta tvog piskaranja je u konačnici krađa tuđeg. Guraš nos u hrvatsko dvorište i tamo njuškaš gde da se namestiš, a nemaš gde.

PS čini mi se da nema tema o Velikoj Srbiji pa ako moderatori dozvole možda je ne bi bilo loše otvorit pa da vidimo kako i zašto je nastala ta ideja na osnovu čega i koji su goj bili planovi? Ne moram ja nek neko od vas otvori pa ću se pridružit. Tema je zanimljiva, a nadam se da može bit i poučna.

Prvi put da citiram sebe, al ponavljam pitanje jer glupo mi bez dozvole, a smatram da ta tematika pripada ovom pdf-u. Bar se nadam :D

Pa ti nisi poznavatelj istorije.
Pričaš o mešanju Hrvata i Srba kojeg nikad nije bilo.
Nema takve istorije, nikad se nije desila, shvataš?
Ti oćeš da projektuješ zamišljenu fabulu u neki kanal kojeg nikad nije bilo, radeći "wishful thinking"
Hrvati su Vlahe hvatali kao besne zveri i nabijali ih na kolac. Misliš da je to povoljna situacija za mešanje?

Istovremeno tvrdiš da se Srbi nisu mešali sa Turcima!
Zbilja?
Jel vidiš kolko si pristran i navijački ofarban?
Ne kapiram te. Imas milion dokaza. Evo ti primer Dubrovnika, Nikad nije bio Hrvatski. Bio je srpski, mletacki, austrijski i najvise svoj. Hrvatski prakticno postaje kad kralj Aleksandar daje banovinu hrvatsku 1939.

Ne kapiram te. Imas milion dokaza. Evo ti primer Dubrovnika, Nikad nije bio Hrvatski. Bio je srpski, mletacki, austrijski i najvise svoj. Hrvatski prakticno postaje kad kralj Aleksandar daje banovinu hrvatsku 1939.
Lekizan ovaj čovek govori da je Dubrovnik bio srpski.
Kada je to bio srpski?
Pobrisao si moju poruku da nije bio srpski, a ostavio njegov lažan navod.
Tako guraš njegovu laž, praveći se da ne sudeluješ u laži, tojest pokušavaš imat čiste ruke, a u biti perfidno guraš laž sa pozicije moderatora jer brišeš postove onih koji upozoravaju na laž.
U potpisu imaš reč Bog.

Kada je to bio srpski?
Tako guraš njegovu laž, praveći se da ne sudeluješ u laži, tojest pokušavaš imat čiste ruke, a u biti perfidno guraš laž sa pozicije moderatora jer brišeš postove onih koji upozoravaju na laž.
U potpisu imaš reč Bog.
Za vreme kralja Časlava i Bodina - očigledno Dubrovnik srpski, a i pre njih ... Da ne bude prepucavanja... evo čovek me pitao...dobio odgovor

1751213502479.png

Poslednja izmena:
Kada je to bio srpski?
U potpisu imaš reč Bog.
О томе на овој теми па дискутуј.
https://forum.krstarica.com/threads/ciji-je-dubrovnik.931361/
овде се држи ове теме.

Ovo prolazi zato sto Djermani stoje iza toga. Zapitaj se sta moze nastati kad Djermani vise ne budu glavne baje i kad istoricari pocnu da analiziraju dokumenta bez straha.
Kraljevstvo ti moze nestati u vidu macjeg prda, jesi li razmisljao o tome?
Germani ne stoje iza ničeg jer su poraženi.
A ti si dežurni raspršitelj alternativne istorije ovde.
Vrlo je čudno videti kako imaš reč primedbe na nekog, jer sem ovog ne mogu zamislit forum istorije na kojem bi tebi bilo dopušteno da pišeš.

Germani ne stoje iza ničeg jer su poraženi.
A ti si dežurni raspršitelj alternativne istorije ovde.
Vrlo je čudno videti kako imaš reč primedbe na nekog, jer sem ovog ne mogu zamislit forum istorije na kojem bi tebi bilo dopušteno da pišeš.
Tebi kao Hrvatu koji se predstavlja Srbinom je dopusteno da pises ovde, a mene bi da zabranis 😁

Tebi kao Hrvatu koji se predstavlja Srbinom je dopusteno da pises ovde, a mene bi da zabranis 😁
Mitomanija kod Srba dosegla je toliku razinu da im je neobično videti jednog Srbina koji svesno ne prihvata laži koje su prihvaćene kao mainstream u našem društvu.
Veruj mi, moguće je ne lagat.
I čovek se bolje oseća.

Ovo prolazi zato sto Djermani stoje iza toga. Zapitaj se sta moze nastati kad Djermani vise ne budu glavne baje i kad istoricari pocnu da analiziraju dokumenta bez straha.
Kraljevstvo ti moze nestati u vidu macjeg prda, jesi li razmisljao o tome?
Znači opet neke germansko-ustaške zavere protiv celog srpskog sveta :roll:

Nego jesi li se ti zapita koliko ljudi iz različitih krajeva Europe(pa i svita) mora bit uključeno u jedan takav proces skrivanja ili izmišljanja neke nacije ili nečije povijesti? I da to bude neotkriveno sve ove godine samo zato jer vatikan, francuzi, britanci, švabe ili neko peti stoji iza toga? Ili zato jer povjesničari ne mogu bez straha analizirat sve dokumente i donit svoj sud u 2025. godini?

Pa kako to da ni vaša braća Rusi ili neko drugi ne raskrinka svu tu ustaško-zapadnu bandu jer im sigurno nije u interesu da neko tako izigrava Srbe(pa onda i njih same tj. neke njihove ideje na neki način)? Sve spalo na tebe, mrkija i neke vaše povjesničare koji se iz petnih žila trudite dokazat kako su Hrvati izmišljena nacija i kako su to sve zapravo Srbi pa tako i ta njihova zemlja Srbija. Al neće pa neće :(

Znači opet neke germansko-ustaške zavere protiv celog srpskog sveta :roll:

Nego jesi li se ti zapita koliko ljudi iz različitih krajeva Europe(pa i svita) mora bit uključeno u jedan takav proces skrivanja ili izmišljanja neke nacije ili nečije povijesti? I da to bude neotkriveno sve ove godine samo zato jer vatikan, francuzi, britanci, švabe ili neko peti stoji iza toga? Ili zato jer povjesničari ne mogu bez straha analizirat sve dokumente i donit svoj sud u 2025. godini?

Pa kako to da ni vaša braća Rusi ili neko drugi ne raskrinka svu tu ustaško-zapadnu bandu jer im sigurno nije u interesu da neko tako izigrava Srbe(pa onda i njih same tj. neke njihove ideje na neki način)? Sve spalo na tebe, mrkija i neke vaše povjesničare koji se iz petnih žila trudite dokazat kako su Hrvati izmišljena nacija i kako su to sve zapravo Srbi pa tako i ta njihova zemlja Srbija. Al neće pa neće :(
Nije sve ove godine, poslednjih 150g Djermani vladaju.
Blizi se tome kraj druze, sticu se uslovi za povratak nauci.
Nisam ja neki nacionalista, daleko od toga, samo sam privrzen nauci beskrajno, to je razlog zasto sam u ratu protiv alternativne istorije.

Na temelju čega?
Na temelju osvajačkih ratova koji je protiv Hrvata poveo Stefan Nemanja.
Sve šta je osvojio Hrvati su razbili za vreme Dušana Silnog i vratili se nazad Hrvatima.
Treba znat da su to uradili upravo stanovnici Zahumlja i tih delova, a ne Hrvati sa severa.
Dakle oni su se tada u srednjem veku osećali kao Hrvati, a srpsku vlast doživljavali su kao okupaciju što je i bila (Osvajanja Stefana Nemanje)
Ovo ti je najludja izjava od svih pa i sam porfirogenit naziva zahumlje paganiju i travuniju srpskim zemljama , inace on je i rasticki nastrojen prema Srbima. Tako da sigurno ne laze u nasu korist. Drugo u srednjm veku nije postojala moderna nacionlna svets , nije bilo nacionalnih ratova ljdui nisu razmisljali kao mi . Vazali su prilazili onome kod kog su imali vise privilegija .

Ovo ti je najludja izjava od svih pa i sam porfirogenit naziva zahumlje paganiju i travuniju srpskim zemljama , inace on je i rasticki nastrojen prema Srbima. Tako da sigurno ne laze u nasu korist. Drugo u srednjm veku nije postojala moderna nacionlna svets , nije bilo nacionalnih ratova ljdui nisu razmisljali kao mi . Vazali su prilazili onome kod kog su imali vise privilegija .
netačno, Porfirogenet kaže da su Hrvati iz dalmacije zauzeli celi ilirik, dakle sve je pod hrvatskom vlašću do albanije i Dubrovnik i sve, a kako da i bude drugačije kad samo Hrvati imaju kraljevstvo.
Porfirogenet samo pominje da je tamo bilo grupacija koje imaju poreklo od Srba, ali to nije bitno jer je reč o protogrupacijama dok Hrvati to imaju pod svojom kontrolom i naseljavanje tih prostora Hrvatima nastavlja se do 11. veka. Naprimer, puno je važnije što se kasnije tamo doselilo deset hiljada Hrvata kroz par stoljeća nego što je u sedmom veku bilo 500 ljudi, od kojih su 300 bili Srbi (naseljeni tamo po hrvatskoj zapovedi, nakon što su ih Hrvati oslobodili bizantskog ropstva)
Zašto bi Stefan Nemanja osvajao ta područja ako su bila srpska?
Zašto bi se ta područja otrgnula od Dušana Silnog i vratila Hrvatima ako su bila srpska?

Back