Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pratio sam jedno vrijeme forume BiH i Hrvatske.Nikada ne otvaraju teme o Oluji u ovom kontekstu i boli ih uglavnom ona stvar za srpskim žrtvama a kamo li da ih interesuju zločini NDH.Njihovi klinci misle misle da su u Jasenovcu ubijani Hrvati.Zato imamo Tomsona od pola miliona radikalnih hrvatskih seljobera malo li je ?
Kod Muslimana ne postoji tema srpske žrtve BIH iz perioda 1992-1995.A za šiptare ne vredi pričati ...
To su tabu teme.Samo mi vječito ke*njamo.Zato ovu temu treba ignorisati i neukusu reći NE.Manite se patetike o temi o kojoj ne znate ništa.
Upravo tako.
A ono ponavljanje teza o izgubljenim ratovima...vec mi je dojadilo to ispiranje mozga Srbima, a sve u namjeri da ne bi, slucajno, krenuli braniti nesto u buducnosti.

zamislite, da je 28 muslimanska divizija upala u Bratunac....kako bi postupili
Iskreno, ne zanima me.
Spustati se na nivo manje moralnog, sovinistickog, religiozno radikalnog...nije lekcija koju smo, mnogi od nas, cije zrtve leze po kraskim jamama Like, plazama Paga i grobnicama logora u NDH, naucili od roditelja. Djedova se ne sjecamo, u pravilu. Nisu prezivjeli te ideje: sta bi bilo, kad bi bilo.
I oni koji danas u Izraelu cine, a ne bi trebali, po mom misljenju, zlo Arapima, pljunuli su na zrtve svojih predaka koji strasno postradase kao i nasi.
Blago Hrvatima, oni nemaju ovakve moralne dileme!

Iskreno, ne zanima me.
Spustati se na nivo manje moralnog, sovinistickog, religiozno radikalnog...nije lekcija koju smo, mnogi od nas, cije zrtve leze po kraskim jamama Like, plazama Paga i grobnicama logora u NDH, naucili od roditelja. Djedova se ne sjecamo, u pravilu. Nisu prezivjeli te ideje: sta bi bilo, kad bi bilo.
I oni koji danas u Izraelu cine, a ne bi trebali, po mom misljenju, zlo Arapima, pljunuli su na zrtve svojih predaka koji strasno postradase kao i nasi.
Blago Hrvatima, oni nemaju ovakve moralne dileme!
ako ratujes, onda ratuj...a postoje i preventivne akcije...brzp, efikasno i bez milosti...vojnicki odradjeno...

ako ratujes, onda ratuj...a postoje i preventivne akcije...brzp, efikasno i bez milosti...vojnicki odradjeno...
"Si vis pacem, para bellum".
I to, ne samo u smislu naoruzanja, nego ideoloskog obrazovanja - kao sto cine Hrvati, pardon, hrvatska drzava danas- ustastvo je, konacno, dobilo pravo drzavljanstva!
Kao da ga nije imalo i 1991. godine., samo, tada nije bilo oportuno to javno pokazivati, jer, ustase i oslobodjenje od srpske agresije!!!
I, poslije svega, Rebulika Srpska genocidna!
Sta ce, tek da rade Republici Srbiji ako krene na Kosmet?!

"Si vis pacem, para bellum".
I to, ne samo u smislu naoruzanja, nego ideoloskog obrazovanja - kao sto cine Hrvati, pardon, hrvatska drzava danas- ustastvo je, konacno, dobilo pravo drzavljanstva!
Kao da ga nije imalo i 1991. godine., samo, tada nije bilo oportuno to javno pokazivati, jer, ustase i oslobodjenje od srpske agresije!!!
I, poslije svega, Rebulika Srpska genocidna!
Sta ce, tek da rade Republici Srbiji ako krene na Kosmet?!
Sta se radi Rusiji...mi smo mala maca.
Kad se na Rusiju onoliko udara i pljuje po svim medijima,sta su onda mali narodi za njih?

Sta se radi Rusiji...mi smo mala maca.
Kad se na Rusiju onoliko udara i pljuje po svim medijima,sta su onda mali narodi za njih?
Kada shvatimo da ne zivimo u najboljem vremenu od postanka civilizacije, da smo osudjeni na prilagodjavanje i/ili izbor najmanjeg zla za prezivljavanje, shvaticemo kolika je Lazarova zrtva bila.

Nikad "spremni"...stalno iznenadjeni-Slovenijom, ubijanjem srpskih civila po hrvatskim gradovima, Kurtijevim akcijama- ima li Srbija neki akcioni plan ocuvanja...ne znam vise cega?

Posledica toga što biramo one koji šatro tvrdo ne daju a posle daju i više nego što je moralo.

Ne postoji realan scenario u kome smo mogli GORE da prođemo od raspada SFRJ nego što smo prošli, posledica naše kratkovide politike i izbora koje smo pravili.

Posledica toga što biramo one koji šatro tvrdo ne daju a posle daju i više nego što je moralo.

Ne postoji realan scenario u kome smo mogli GORE da prođemo od raspada SFRJ nego što smo prošli, posledica naše kratkovide politike i izbora koje smo pravili.
Pisemo li nas dvoje sada o demokratskom pravu svakog Gradjanina da glasa u Republici, (namjerno velika slova, razumjecete :), o propagandi, ili o nacionu?

Kada shvatimo da ne zivimo u najboljem vremenu od postanka civilizacije, da smo osudjeni na prilagodjavanje i/ili izbor najmanjeg zla za prezivljavanje, shvaticemo kolika je Lazarova zrtva bila.

Da li ste čitali ozbiljnu istoriju,
ne mislim na epske narodne pesme i film Boj na Kosovu nego na ono što naučna i stručna istorija piše o događajima pre, za vreme i posle bitke na Kosovu. Šta istorija kaže o Lazaru, šta je bio, kako je to postao i kakve je odluke donosio i sprovodio.

Prvo to a posle možemo i o kosovskom zavetu, mitovima i legendama, žrtvama i svemu ostalom.

Хроника
Посланици АфД-а у Бундестагу о Сребреници: Масакр а не геноцид, Изетбеговић српске цивиле употребио као таоце
недеља, 13. јул 2025.

У Бундестагу је одржана расправа поводом такозваног Међународног дана сећања на геноцид у Сребреници, а посланици АфД-а говорили су о „масакру“, а не о геноциду, преноси Дојче веле.

Александер Волф из Алтернативе за Немачку (АфД), највеће опозиционе посланичке групе, није говорио о геноциду него о масакру, а говор је почео описом злочина над српским цивилима у селу Кравица на православни Божић и тврдио да је тадашњи председник Изетбеговић српске цивиле злоупотребио као таоце.

.
677z381_Screenshot-2025-07-12-115055.png

Он је критиковао и прошлогодишњу Резолуцију УН којом је данашњи дан проглашен Међународним даном сећања на Сребреницу, поготово због тога што је то учињено уз помоћ Руанде, а што је, како је рекао, наишло на „славље у муслиманском свету“. Резолуција је, по његовом мишљењу, изазвала додатни раздор у Босни и Херцеговини и иде на руку онима који уносе раздор у земљи.

Председница Бундестага прекинула је говор посланика АфД-а и није му дозволила да доврши, указујући на то да је тема расправе 30 година од геноцида у Сребреници.

Али, и остали посланици из редова АфД-а слично су говорили. Мартин Зихерт је тако пример Сребренице и Босне и Херцеговине употребио као наводни доказ да су суживот и мултикултуралност осуђени на пропаст. „Мултикултуралност завршава масакром, што показује и случај Сребренице.“ Он је расправу искористио за критику усељавања из муслиманског света у Немачку и изнео наводне примере шеријата у тој земљи.

И његово излагање је председница Бундестага прекинула, указујући на тему расправе. Притом је део присутних говор АфД-овог посланика пратио окренутих леђа.

У истом тону је наставила и посланица АфД-а Ана Ратерт која је поновила заједнички став највеће опозиционе странке у земљи да, у случају Сребренице, Немачка превише подршке даје само једној страни у сукобу. „Ако се и даље фокусирамо само на једну групу, онда то неће довести до помирења, него до огорчења“, рекла је Ратерт, која је уједно критиковала немачку спољну политику оценивши да је Сребреница послужила као „морална полуга за војну интервенцију и ескалацију“.

Као последњи из редова АфД-а за реч се јавио Тобијас Тајх који је рекао како БиХ своји идентитет базира на трагедији. „У Босни је мржња део политичког система“, рекао је Тајх и закључио да је БиХ „неуспели мултикултурни експеримент“.

(Политика)

Da li ste čitali ozbiljnu istoriju,
ne mislim na epske narodne pesme i film Boj na Kosovu nego na ono što naučna i stručna istorija piše o događajima pre, za vreme i posle bitke na Kosovu. Šta istorija kaže o Lazaru, šta je bio, kako je to postao i kakve je odluke donosio i sprovodio.

Prvo to a posle možemo i o kosovskom zavetu, mitovima i legendama, žrtvama i svemu ostalom.
Sve je to relativno, moj Alberte!
Kao Varsavski ustanak 1944. godine i atentat na Hajdriha, u Pragu...itd., itd.
Zrtve se ne broje zarad politickih ciljeva.

Sve je to relativno, moj Alberte!
Kao Varsavski ustanak 1944. godine i atentat na Hajdriha, u Pragu...itd., itd.
Zrtve se ne broje zarad politickih ciljeva.

Ne znam šta je relativno, ja se uvek držim nauke i činjenica, bez obzira da li se radi o istoriji, medicini, tehnici

Mitove, legende i teorije zavere prepuštam onima koji su školu preskočili jer ih je mrzela učiteljica

Ne znam šta je relativno, ja se uvek držim nauke i činjenica, bez obzira da li se radi o istoriji, medicini, tehnici

Mitove, legende i teorije zavere prepuštam onima koji su školu preskočili jer ih je mrzela učiteljica
Naravno, zadrzimo se na tom nivou tada!
Koja Vas je moj dio poruke potakao na onakav odgovor: kritika kvalitete civilizacije u kojoj zivimo , ili Lazarova zrtva?

Saglasićeš se sigurno da Srbi treba da žale žrtve pripadnike muslimanske,hrvatske,i šiptarske nacionalnosti koliko Muslimani,Hrvati i Šiptari žale žrtve srpske nacionanosti ?
Naravno. Sve žrtve moraju i trebaju jednako da se tretiraju i poštuju. Ja na to gledam, kao običan čovek, a ne kao Srbin. Ja u vezi toga, imam jasne stavove, koje sam već iznosio. I nemam problem sa tim.

Nas su zavarale teritorije koje su nam ostavljene Dejtonom pa smo mislili da smo pobedili u ratu. U suštini poraz je bio politički, teritorija nije bitna uopšte.
pa politicki su porazeni i muslimani i hrvati..muslimani su porazeni politicki jer postoji RS..da nisu porazeni, neb se trudili vec 30 godina da je ukinu..hrvati su porazeni politicki jer moraju zivjeti sa muslimanima i sutjeti dok im muslimani diriguju..a tek sto volu hrvati bosnu, to je strasno..dokaz te ljubavi prema bosni jeste da svi imaju hrvatski pasos..

tako da nisu samo srbi porazeni politicki..sve tri strane su porazene politicki..a takva situacija najvise odgovara amerima i ostalim eu politickim kenjatorima..

Naravno, zadrzimo se na tom nivou tada!
Koja Vas je moj dio poruke potakao na onakav odgovor: kritika kvalitete civilizacije u kojoj zivimo , ili Lazarova zrtva?

Ideja da se poveže realnost u kojoj živimo i "Lazarova žrtva" iz epskih narodnih pesama je zaista jedan sasvim nov momenat.

Nije bilo nikakve žrtve, niti je Lazar birao nebesko carstvo, živeo je i radio onako kako se tada živelo i radilo, bio je mnogo realniji nego svi oni koji ga danas uzdižu u sveca sakrivajući svoje slabosti i frustracije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back