Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je recimo donekle tačno. Zanemarićemo što je npr. Rogatica ostala u 92. Kasaba neuredna a ne tako daleko Goražde grad za primjer po svemu. Uređeno, bogato i lijepo.
Nego, koliko vaše porodilje primaju godinu dana od RS-a nadoknade? Naše 1280 km.
Koliko vam je minimalna penzija?
Koliko prosječna plata?
Da ne ideš na google, materinski dodatak u RS-u je 406 km :( naspram 1280 kod nas..
Eto vam vaš Dodo :D
Cinjenica je da su u Federaciji primanja veca sto se tice drzavnih jasli, ali isto tako trebas shvatiti cinjenicu da je Federacija smestena najvecim delom u gradovima vecim, manjim kao i vecim delom brdski predeli, i da su to sto si nabrojala tim ljudima jedini izvori prihoda, dok je RS vecim delom smestena u plodnom ravnicarskom delu izuzev Hercegovine, gde je verovatno situacija teza vec u drugim delovima. Ali kada se to sve sabere tu su razlike dosta manje u odnosu na ono kako se predstavljaju, mislim meni je to svejedno ali je velika zabluda.

To je super, treba da je tako, ljudi su isti ,razlika je u politici samo je pogresno poredjenje jer ni jednu granata nisu Bosnjaci ispalili na Beograd doksu Srbi sravnali Sarajevo sa zemljom u ubili 10000 ljudi u Sarajevu,poredjenja sa nekim mjestom koje su Bosnjaci sravnali sa zemljom bi bilo prikladnije.
Druze u BiH je bio rat, to moras shvatiti a kamo puste srece da nije, sada bi pricali o zajednickom uspehu nekog sportiste ili nekog naucnika a ne o ovoj nesrecnoj temi. Najvaznije je biti covek, evo recimo ja licno sam se izjasnio i bio protiv dolaska Dine Merlina u Beograd, a kako sam cuo ni u Sarajevu nije nesto posebno omiljen, dok sam recimo svim snagama navijao da Mirza Selimovic pobedi u zvezdama granda jer je to svojim pevanjem u tom trenutku zasluzio, tako isto i ona mala iz Gorazda kada je pobedila, zaboravio sam kako se zove.

To je recimo donekle tačno. Zanemarićemo što je npr. Rogatica ostala u 92. Kasaba neuredna a ne tako daleko Goražde grad za primjer po svemu. Uređeno, bogato i lijepo.
Nego, koliko vaše porodilje primaju godinu dana od RS-a nadoknade? Naše 1280 km.
Koliko vam je minimalna penzija?
Koliko prosječna plata?
Da ne ideš na google, materinski dodatak u RS-u je 406 km :( naspram 1280 kod nas..
Eto vam vaš Dodo :D
Rogatica je uvijek bila manji grad od Gorazda.
Gorazde mozes porediti eventualno sa Focom.
Prolazila sam kroz Gorazde,kasaba kao i svaka druga...stisnuto,nabijeno,nista specijalno.
Nema nista cime bi se moglo nesto specijalno oduseviti.Cak ni turisticki.
Ne znam kolika je,nisam gledala statisticki bilten,ali svakako da ni tu nije razlika drasticna.
Gledam zbog posla neto plate u sva tri dijela BiH...sve slicno.
Da postoje bas tolika odstupanja narod bi se selio gdje je bolje...ali ne seli se.

Prolazila sam kroz Gorazde,kasaba kao i svaka druga...stisnuto,nabijeno,nista specijalno.
Ne znam kolika je,nisam gledala statisticki bilten,ali svakako da ni tu nije razlika drasticna.
Da postoje bas tolika odstupanja narod bi se selio gdje je bolje...ali ne seli se.
Hercegovina je uvek bila kriticna, izuzev Mostara i Trebinja koje dosta izvlaci turizam jer su smesteni na idealnim lokacijama, Mostar posebno po svojoj lepoti i autenticnosti. Hrvati su uspeli da dignu malo nivo u svojim mestima jer su ogromni novci iz Hrvatske ubrizgavani tamo a sve u planu treceg entiteta koji je verujem stogodisnji Hrvatski plan.

Naravno da se treba setiti stradanja Srebrenicana i odati im postovanje. Eto, to se radi vec 30 godina i svi mediji izveštavaju o tome, dolaze politicari na komemoraciji svake godisnjice.
Samo, da li moze neko od drugosrbijanaca da mi pojasni, sto se nikad niko od stranih politicara ne pojavi na godisnjici stradanja Srba u Bratuncu? Tu ih je preko 3.000 stradalo. Jel zivot Bosnjaka vredniji od zivota Srbina?
Ja mislim da majka stradalog civila jednako pati, koje god nacije bila...

Зашто је онда битно билдовање сребреничких жртава укопавањем погинулих у Цазину, погинулих у борбама у пробоју ка Тузли, умрлих природном
смрћу пре и после '95-е...? Зашто не осудиш ту врсту пребројавања?
Sigurno si primetio da uvek osuđujem sve zločine i uvek se zalažem za kažnjavanje odgovornih, bez obzira na boju kože i boju pasoša.

Oko prebrojavanja i nadgornjavanja se ne potresam mnogo.

Нема Сарајева без оригиналне топ листе надреалиста, а ко је осто? Халид инвалид Хари? Хебо њега. А Коља Пејаковић дрма по Бањој Луци :D
I Dino Merlin, dođe u Beograd odmah 10 arena 10 dana zaredom :D
On, a on otpjevao Da te nije Alija :D
A mi Ceci ne damo primirisati a kamoli Zetru zakupiti, ni suvim zlatom da plaća. Mrš Ceco :manikir:
No dobro, mi imamo karakter. Ne damo nàma pa nek ide glava!

Drastična je, drastična :D
No valjda se zadovoljiš sa manjim. Neka, fina je vrlina skromnost, naročito kad drugih vrlina nemaš :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back