Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А ко су биле највеће жртве деведесетих, који народ има највише протјераних лица?
Na kraju rata, ja mislim da je nase stanovnistvo najvise raseljeno u Jugoslaviji posebno iz samoproglasene Republike Srpske Krajine(koju niko nije priznao, a iz koje smo prethodno proterali Hrvate)....

Je l to vazi za djecu i zene koje je Izrael pobio po Gazi?

je l to vazi za Gazu?

Moralni test danasnjice je Gaza gdje su djeca raskomadana bombama od hiljadu kg sto je svakako veci zlocin od Srebrenica. Ako Gaza nije uzas nije ni Srebrenica niti ce biti biti brojni zlocini ranga Srebrenice koji ce se desiti u buducnosti.

Чак ни то није геноцид иако има елемената холокауста.

Сребреница је претеривање и деформисање међ.јав.права УН, специјалног суда и кривичног суда.

Отишло све дођавола...

Досадан си као стеница, хиљаду пута ти морам поновити чињенице у којима сам учествовао.
Нису сви побијени, ниједан на свиреп начин, неки су погинули у борбама, неки настрадали у минским пољима, како нашим тако и својим,
неки се поубијали међусобно, било и самоубистава, неки су нам побегли из заробљеништва па смо их јурили све до Лознице, Бање Ковиљаче, Љубовије. Прочитај добро, три пута, досадило ми да се понављам.
Ne sporim to što si rekao. Govorim, o postupaju pripadnika VRS, prema zarobljenicima, kako vojnicima, tako i civilima. Govorim o masovnim strreljanjima, koja su se dogodila.

Е, овако, да вам кажем штогод као Србин, Србијанац и српски родољуб:

30 година је прошло од трагичних догађаја у Сребреници, масовног страдања Бошњака. Сећање на тај масакр, тај злочин против човечности, у којем су живот изгубили хиљаде невиних људи, превазилази национална и верска обележја – то је људска трагедија која захтева достојанствено памћење, озбиљно сагледавање и одважан морални став.

Нема оправдања за масовни злочин над цивилима. Није га било ни за крваве Божиће, Кравицу, Скелане и десетине српских села у Подрињу: уништене породице, нестали, цивили страдали у нападима на бројна српска села. Али, нема га ни за злочиначку одмазду након пада Сребренице. Злочин су Казани, али је злочин и Вилина Влас. Злочинац је Јусуф Празина, али је злочинац и Милан Лукић. Не може прво бити зло, а друго добро. А ни обрнуто. Зло је зло, у оба случаја.

Нема правдања ни за масовно стрељање заробљених војника: не може се кукати на муџахедински покољ заробљених Срба из озренских бригада Војске Републике Српске, а ћутати на стрељање заробљених Бошњака из 28. дивизије Армије БиХ. Не може прво бити зло, а друго добро. А ни обрнуто. Зло је зло, у оба случаја.

Мученик је Раде Рогић, али је мученик и Рамо Османовић и његов 19. годишњи син Нермин.

Зло не познаје нацију – оно делује онда када људи изгубе човечност, када се идеологија претвори у мржњу, а оружје у средство понижења.

А злочинац, ма којем народу припадао, једнако је опасан по све — и по сопствени народ, јер одсуство савести и искуство проливања крви га уништава изнутра. У одсуству непријатеља споља, такав злочинац, ће у неком тренутку тражити непријатеља унутра, дићи руку на своје сународнике

Сребреница је злочин и срамота коју је учинило мноштво људи српског имена и српских ознака на униформама.

Као што рекох, Срби су током ратова такође били жртве, и то никада не сме бити заборављено. Али су жртве итекако били и Бошњаци, у овом несрећном и непотребном рату и ВИШЕ него Срби.

Оно што нас мора водити, јесте универзална вредност — да је страдање невиних, без обзира на порекло, увек губитак за све нас. Само ако истрајемо у истини, у правди, и у одбијању да изједначимо народе са злочинцима, можемо изградити будућност мира и узајамног поштовања.

Нека ова годишњица буде опомена - да ћутање на злочин није неутрално.

Ова годишњица јесте морални тест – да ли смо способни да осудимо зло без страха, и да поштујемо сваки невини живот, без обзира на порекло.
Kakvi crni “civili” u Alijinoj 28. “Armiji BiH”?!

znaš šta je svirepo ubistvo?

kad vežeš ženama ruke u lanac i onda gurneš celu grupu sa mosta u reku

kad udješ u osnovnu školu i pokolješ decu pa njihovim crevima okitiš "dan škole"

hoćeš još?
Naravno. To su zločini Ustaša, koji su izmišljali, najmonstruoznije načine, za mučenje i ubijanje, pre svega srpskog stanovništva, pa onda i ostalih grupa. Nemoj meni toga. Znam ja vrlo dobro, koji narod je najviše, platio glavom, na ovim prostorima. Srpski narod, višestruko u odnosu, na ostale. Ali, tema je Srebrenica.

Ne sporim to što si rekao. Govorim, o postupaju pripadnika VRS, prema zarobljenicima, kako vojnicima, tako i civilima. Govorim o masovnim strreljanjima, koja su se dogodila.

Да је неко на Западу то учинио уместо Срба, са правом би то назвали одмаздом, као легитимни војни циљ.

Тако да је тај рат и његово суђење потпуно навијачки у циљу разбијања УН и међу.права.

Пропадоше тековине 2.св.рата.

Шта рећи када ни Јевреји више не баштине те тековине и вредности обичаја ратовања

Да је неко на Западу то учинио уместо Срба, са правом би то назвали одмаздом, као легитимни војни циљ.

Тако да је тај рат и његово суђење потпуно навијачки у циљу разбијања УН и међу.права.

Пропадоше тековине 2.св.рата.

Шта рећи када ни Јевреји више не баштине те тековине и вредности обичаја ратовања
Tačno.

Naravno. To su zločini Ustaša, koji su izmišljali, najmonstruoznije načine, za mučenje i ubijanje, pre svega srpskog stanovništva, pa onda i ostalih grupa. Nemoj meni toga. Znam ja vrlo dobro, koji narod je najviše, platio glavom, na ovim prostorima. Srpski narod, višestruko u odnosu, na ostale. Ali, tema je Srebrenica.
Tema je to da konstrukcijama i narativima skrećeš pažnju sa zločina NDH i Alijinih mudžahedina:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back