al bundy
Legenda
- Poruka
- 64.033
Moguće , mada ja u postu i ne donosim neki sud o Nogu i njegovoj političkoj karijeri , samo kostatujem da je nestao , kao u zemlju propao .Veoma grešiš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moguće , mada ja u postu i ne donosim neki sud o Nogu i njegovoj političkoj karijeri , samo kostatujem da je nestao , kao u zemlju propao .Veoma grešiš.
Ono je bilo jako sumljivo kad je pozvao na obaranje skupšine, a onda ih samo zagovarao ispred.Moguće , mada ja u postu i ne donosim neki sud o Nogu i njegovoj političkoj karijeri , samo kostatujem da je nestao , kao u zemlju propao .
Prvo ne mislim da je službenik a što se nestajanja tiče, nestali su svi, ne samo on. Da je službenik geneza njegove karijere bi tekla bitno drugačije.Moguće , mada ja u postu i ne donosim neki sud o Nogu i njegovoj političkoj karijeri , samo kostatujem da je nestao , kao u zemlju propao .
Baš i ne.Ono je bilo jako sumljivo kad je pozvao na obaranje skupšine, a onda ih samo zagovarao ispred.
Mislim da je on levičar pa i komunista tako da ne verujem da je sklon monarhizmu.
Sa druge strane stekao sam utisak da nije jugoslovesnki nastrojen već je kroz Dveri fazu izgradio patriotski stav pa bi mogao da se svrsta u patriotske levičare što Bandi ocenjuje kao nacional socijalizam.
Ipak mislim da mu šovinizam i ekstremna desnica nisu ideološki bliski kao što se veruje odnosno kako su mu to nakalemili.
Meni nije ideološki blizak ali visko cenim to što govori necenzurisanu istinu i spreman je da se bori za nju svim silama.
Toga u aktuelnoj opoziciji nema.
On sa čime se ja ne slažem jeste revizija samo poslednjih 30 godina. 75 je minimum. Jer poslednjih 30 godina su samo posledica prethodnih 45 kada su i počinjeni najveći zločini protiv Srba od strane titoista. Njihovo potomstvo se prerušilo danas u koješta ali infrastrukutra i kadrovska politika ostala je ista.,Kad si pomenuo aktuelnu opoziciju, moram da dam jedan svoj zakljucak o kome razmisljam vec par dana.
Naime, ko prati malo politicku scenu PRAVE opozicije, kako bih je ja nazvao, a to su prakticno ovi "patriotski" pokreti i stranke koji se prave u povecoj meri + Dveri + Sandulovic + DJB/Suverenisti (ostali za mene jednostavno nisu opozicija), moze da primeti jednu novu retoriku u tim pokretima/strankama, a tu bih ubrojao i Noga kao pojedinca: svi se zalazu da se sve vlasti, od 1990-2020, procesuiraju, da im se oduzme imovina i da se lustriraju. Sada su se tome prikljucile i Dveri - imate par najnovijih intervjua gde su ovo jasno naveli.
Takodje, prakticno sva ta po-meni-jedina-opozicija, pominje promenu sistema - u najvecem broju slucajeva pominje se promena izbornog sistema gde ce se mnogo preciznije birati pojedinci a ne stranke (da ne idem u konkretna resenja) i mnogo se njih priblizilo onome sto propagira Branko Dragas (direktna demokratija), a dosta se pominje da bi u tome mogla da se koristi i najsavremenija tehnologija za glasanje i slicno (sto, takodje, predlaze Dragas).
Ovo sto sam napisao su zapravo samo osnovne premise mog zakljucka a on je sledeci:
Da li mislite da nazovi-opoziciji (SPS, DS/DOS, DSS, da ne pominjem ostale gradjanske kombi-stranke) odgovara cak i izdaleka nesto ovako (sto propagiraju sada prakticno sve "patriotske" stranke/pokreti)? Pa zamislite koji pomor ce biti kada krene procesuiranje SPS, DS, DSS kadrova, pa SPO (neki misle da se zaboravilo sta su oni radili 90-tih po Beogradu) itd, da sad ne idem u detalje. Takodje, njima, buduci da su im gazde i ciljevi isti kao ovima na vlasti, uopste ne odgovara promena izbornog zakona (oni su i doneli ovaj), a ne odgovara im ni promena politike prema EU i KiM, sto takodje u velikoj meri ujednaceno sada propagira ta "patriotska" opozicija.
Tako smo dosli da se nazovi-opozicija zapravo ucutala, i ne zna kud ce i sta ce. Jer ako padne Vucic a dodju im na vlast Nogo ili Sandulovic, a ako ne foliraju i Dveri, ima da zavrse po zatvorima samo tako. I oni i sva ona banda iz nevladinog sektora/NVO.
A da bi srusili vlast oni moraju imati neke kontraargumente onome sto promovise i sprovodi vlast. A kako je njima cilj isti kao i Vucicu - nezavisno KiM, Srbija u EUrupi, zaduzivanje do besvesti, i ne diranje nijedne prethodne vlasti, sad su se nasli u vrlo nezavidnoj situaciji. Oni bi promenu, ali samo da zamene Vucica.
Nadam se da sam bio jasan. Mislim da je zato situacija takva da nazovi-opozicije prakticno nema, a ona se u javnosti naziva OPOZICIJOM. "Patriotska" opozicija se ne vidi u javnosti jer ih se plase i vlast i nazovi-opozicija, i to upravo zbog toga sto propagiraju da se procesuiraju sve vlasti od 90-tih do danas i da im se pooduzima imovina.
Ono sto imam da zamerim "patriotskoj" opoziciji je sto su napravili previse pokreta, prakticno svakih nekoliko ljudi pravi svoju stranku/pokret. Jedino sto mogu da navedem kao razlog za to je da ne veruju jedan drugom, ali stavovi koje zastupaju su toliko istovetni da stvarno nema smisla da se pravi toliko pokreta kada bi jedan ili dva max bili vise nego dovoljni.
Svi koji zastupaju da je KiM sastavni deo Srbije i da se mora resavati u UN po rezoluciji 1244, koji su za procesuiranje svih vlasti od 1990-danas i oduzimanje imovine lopovima i lustraciju, koji su za jaku Srbiju sa bogatim selom i razvijenom privredom baziranom na domacem kapitalu, za promenu izbornog zakona tako da se u mnogo vecom meri sprovodi direktna demokratija - ne znam zasto se oko tih jako vaznih i prakticno sustinskih zahteva ne objedine i nastupe zajedno.
Mislim da je ta prica toliko logicna, bitna, mocna i da je narod zeljno iscekuje (mislim na realizaciju) da bi morali da se ujedine i da se zapravo fokusiraju kako da se unapred garantuje da ce to sto pricaju i biti ispunjeno (da li izjava Noga, da li Dragasev plan, ili nesto trece - nebitno...).
Nogo sasvim sigurno nije za krunu ali je odličan borac za svoja uverenja. Pandan na političkoj sceni gotovo da nema pa ni među monarhistima.ко није изричито ЗА Круну, тај нема моју подршку, а може да прича шта хоће. не рачунам ове удбашке удруге лажних монархиста.
Ma kakva crna monarhija , to je davna proslost , realno republika je evolutivni stepenik vise u odnosu na monarhiju
Ovi tvoji drugarčići su dokazali da je republika bila potpuno pogubna po srpske nacionalne interese.
Ali ako je po tebi advokat Đukanović vrh evolucije onda je sve ok.
Ne upravo je monarhija bila pogubna po srpske interese , upravo u monarhiji je Srbija bila potpuno izbrisana iz mape i mali paradoks, da nisu komunisti dosli na vlast i da nije bilo AVNOJ-a pitanje je da li bi Srbija uopste i postojala ili bi i dalje bila podeljena u nekakve banovine.
Vi to više iz ideoloških razloga.Ma kakva crna monarhija , to je davna proslost , realno republika je evolutivni stepenik vise u odnosu na monarhiju , mislim postoje gomile bivsih monarhija koja se postale republike ali ne postoji jos ni jedna republika koja se vratila na monarhiju , odprilike to je isto kao kada bi sad neki hteli da opet zive u svetu bez interneta ili bez recimo struje, ono neki ne mogu ili nece da shvate da nema vracanja unazad, kakva monarhija u 21. veku kakvi brakraci.
Apsolutno.Nemam poverenja u onu opoziciju koja stvar olako prebacuje u 2022.
Promene su nužnik ovde i sada
Taj Nogo još nije oformio ni pokret ni stranku. Dakle njegova mantra se svodi odlučujmo sve na ulicama kroz ulične skupštine. Niti će ikada izaći na izbore niti će ikada uvesti sistem neposredne demokratije. Jedino će biti glavni baja kada izbiju neke demonstracije da se šatro prezentuje kao lider istih.
On sa čime se ja ne slažem jeste revizija samo poslednjih 30 godina. 75 je minimum. Jer poslednjih 30 godina su samo posledica prethodnih 45 kada su i počinjeni najveći zločini protiv Srba od strane titoista. Njihovo potomstvo se prerušilo danas u koješta ali infrastrukutra i kadrovska politika ostala je ista.,
A patriotska opozicija će postati zaista patriotska tek kada usvoji monarhizam kao civilizacijski okvir unutar koga mora da se grade novi politički odnosi kroz razgradnju uzurpatorskog sistema. Jer konačno nekadašnji vrh SPS, SPO, DS itd. činilo je potomstvo onih koji su vršili genocid nas Srbima 1945., zatirali njihovi kulturu, pljačkali ih i diskriminisali ili jednostavno ćutali i aminovali sve što su titoistički neljudi činili nad našim precima.
Nemam nikakav revanšistički naboj čak ni prema onoj marvi koja je divljala tokom cele ere titoizma jer je uvođenje države u beskrajan krug procesa i uzajamnih osveta kontraproduktivno.
Pitanje povratka Kralja na presto je najvažnije. Pokretanje referendumskog procesa o restauraciji monarhije ključno.
Bez svesti o tome nećemo opsati ni kao džava niti kao narod.
Licno sam ambivalentan prema monarhiji (mozda gajim blagu simpatiju za, ipak sam ja patriota i suverenista) i ne smatram je kljucnom (ne mislim da ce to da nam donese boljitak a da nam sistem ostane ovakav kakav je sad). U skladu sa najnovijim saznanjima sa neta, Kradjordjevici su daleko od nekih velikih Srba i prakticno su naneli stete ne mnogo manje od Broza.
U skladu sa tim postavlja se pitanje koga dovesti na presto? Ima i onih koji su za Obrenovice, i imaju svoje razloge, a cak mozda najvise logike ima da se dovedu Nemanjici (ako se uopste moze ispratiti ko bi im danas bio potomak), ali cak i oni su pravili greske.
I za kraj, sve dinastije imaju obicaj da se oslanjaju na druge kraljevske dinastije sa kojima su u srodstvu, a to je odmah STRANI FAKTOR koji ce ponovo da vlada Srbijom. A na sve to vidimo da su sve te dinastije debelo zaglibile u satanizam (pedofilija, kanibalizam, terapije krvlju dece i mladih, zamena organa - cijih pitam se i sl.)
Ali cak i da je sve gorepomenuto idealno - imamo idealnu dinastiju i nema zabune koga treba staviti, situacija u zemlji je toliko katastrofalna da mi sada pitanje monarhije izgleda kao krajnje nevazno. Jer sta bi se desilo ako dovedemo "Vucica umesto Vucica", tj. nekog novog kralja-apsolutistu? A ako nije apsolutista - sta ce nam u ovom trenutku?
od ima pravo da diskutuje, predlaze i bira/odlucuje). Znaci prvo moramo da se oslobodimo a onda cemo lako sve ostalo.
Ove konstatacije bez obzira na uvodnu oblandu otktivaju tvoju titoističku provinijenciju.
Karađorđevići se vraćaju na presto i sa tim morate da se pomirite i kao što rekoh o političkoj budućnosti razmišljate u civilizacijskim okvirima monarhije,
Te relativizacije više ne prolaze. Narod je naučio lekciju.
Jer ako menjate izborni zakon a ne date pravo glasa dijaspori svima će biti jasno da se radi o prevari.
Pravo glasa u Srbiji ne mogu da imaju samo oni koji su se dovukli ovde sa Brozom već i svi oni koje ste oterali na pravdi Boga.
Ceo tvoj prethodni post je relativizacija jednog od ključnih delova srpskog identiteta a to je monarhizam. Ali ovde je tvoj animozitet prema toj slavnoj tradiciji više nego očit.Ne znam odakle ti da ja podrzavam titoisticku provincijenciju posto to ne moze biti dalje od istine. Takodje, nazalost ja ne menjam izborni zakon, niti sam sa nekim u grupi pa da to mogu da uradim.
I za kraj, sve dinastije imaju obicaj da se oslanjaju na druge kraljevske dinastije sa kojima su u srodstvu, a to je odmah STRANI FAKTOR
онда ја сасвим сигурно нисам за њега.Nogo sasvim sigurno nije za krunu
Ceo tvoj prethodni post je relativizacija jednog od ključnih delova srpskog identiteta a to je monarhizam. Ali ovde je tvoj animozitet prema toj slavnoj tradiciji više nego očit.
Dakle koja je to vlast od 1945. u Srbiji bila suverena i neoslonjena na strani faktor? Koja će to vlast u budućnosti biti apsolutno samostalna?
Čim uđeš u takve spekulacije znači da relativizuješ.
Jer ovde je svaka vlast bila ne oslonjena već vazalna u odnosu na strani faktor pa nije teško zaključiti zašto apostrofiraš samo monarhiju kao potencijalno opasnu po tom pitanju.
Jer da si zaista promislio napisano shvatio bi da je mnogo bolje biti oslonjen na strani faktor ako te on posmatra kao možda ne ravnopravnog ali ipak partnera što bi bio slučaj da je Kralj na prestolu nego da nas meću na hoklice i kidaju deo po deo Srbije.