zbiljaš
Iskusan
- Poruka
- 5.596
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Demokratska stranka je jedina parlamenterna stranka sa infrastrukturom koja je podržala studente u njihovom pozivu da se svi okupe oko tzv. studentske liste. Njen predsednik Srđan Milivojević je izuzetno elokventan i zanimljiv sagovornik, pa opet on malo gostuje po podkastima pošto su vlasnici kanala uglavnom saradnici BIA.
Прво, сасвим једно је када нека опозициона странка подржи СЛ, а зна се да неће бити на тој листи и сасвим друго је када неке опозиционе странке не желе да подрже СЛ, јер су добили услов да не могу бити паразити који ће се накачити на ту њихову листу.Где ти овде видиш подршку студената Миливојевићу и ДС?
Studenti u blokadi su objavili i kvalifikacione kriterijume biranja kandidata za listu:
Kandidat:
– Mora biti punoletni državljanin Republike Srbije
– Ne sme biti student!
– Nikad nije bio član vladajuće koalicije
– Nikada nije bio funkcioner parlamentarne opozicije
– Nije bio član izvršne ili zakonodavne vlasti
– Mora poštovati program liste
Jel dolazi sa autobusom?DS u petak u Novom Pazaru predstavlja zakon o obeštećenju žrtava režima

Vučić ne priča na jekavici, Milivojević takodjerVUČIĆ OPSJEDNUT CRNOM GOROM: Pazite šta je izjavio, nižu se reakcije, a Milivojevića je najjača
Nevjerovatne izjave oko pristupanja Evropskoj uniji
Pogledajte prilog 1831500
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva, dotakao se raznih tema, ali je najdalje otišao kada se počeo baviti Crnom Gorom i odnosima s Hrvatskom. Vučić je naglasio da "neće da glumi Crnu Goru dodvoravajući se Hrvatskoj", što je bio njegov odgovor na pitanje o otvaranju Klastera 3 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), prenosi Standard.
On je najprije kazao kako ne zna kada bi se to moglo dogoditi, a onda i da Hrvatska radi protiv Srbije.
"Hrvatska učini sve na lukaviji način, neće da pokažu direktno da imaju antagonistički odnos prema Srbiji. Sve rade iza zatvorenih vrata, sve protiv nas. I ja neću da im se dodvoravam. Neću da glumim Crnu Goru – oni da me vrijeđaju i ponižavaju u Podgorici, insistiraju na Morinju, a vi ne smijete da izgovorite riječ Lora… ja stvarno ne mogu da budem toliko jadan," naglasio je on.
Reakcija na ideju o zajedničkom ulasku u EU
O ideji da sve države Zapadnog Balkana pristupe EU, o kojoj je govorio prije dva dana, kazao je kako "svako razumije zašto je to izgovorio".
"Uvijek kažem to što mislim. To što sam rekao je fer i najbolje rješenje. Zapravo, i jedino održivo rješenje. Ali možda ja griješim, možda oni znaju bolje. Ali, mislim da to što sam rekao ima logike i da svako dobro razumije zašto sam to izgovorio," kazao je Aleksandar Vučić.
Predsjednik opozicione Demokratske stranke, Srđan Milivojević, brutalno je reagovao na ove riječi Aleksandra Vučića, posebno na prozivanje građana srpske nacionalnosti u regionu.
Poruka Srbima u regionu: Ne nasjedajte na provokacije
Obraćanje predsjednika Demokratske stranke, Srđana Milivojevića, građanima srpske nacionalnosti u državama regiona prenosimo u cjelosti:
"Danas, kada se u našem regionu ponovo podižu tenzije i kada se nacionalna osjećanja po ko zna koji put zloupotrebljavaju radi nečijih političkih ciljeva, smatram svojom dužnošću da se obratim svim građanima srpske nacionalnosti u susjednim državama, ali i svim drugim ljudima koji vjeruju u snagu zajedništva. Jasno je da je režim u Beogradu spreman da žrtvuje ljude, raspiruje sukobe i trguje vitalnim nacionalnim interesima zarad sopstvenog opstanka na vlasti."
Srđan Milivojević pozvao je građane da odbace manipulacije.
"Pozivam sve građane u regionu srpske nacionalnosti da ne nasjedaju na provokacije i da ne dozvole da budu iskorišteni, kao što je to bio slučaj u Banjskoj, u interesu pojedinaca koji su Srbiju pretvorili u privatnu državu."
On je istakao da je interes Srbije da Srbi svugdje žive dostojanstveno i bezbjedno.
"Zato s iskrenom nadom očekujem da naša bratska Crna Gora uskoro pristupi Evropskoj uniji, jer članstvo znači bolji kvalitet života, veću sigurnost i stabilnije institucije. To nije prijetnja nijednoj državi u regionu, već podsticaj svima nama da se vratimo evropskom putu, tamo gdje prirodno pripadamo."
Predsjednik Demokratske stranke je zaključio da samo slobodna Srbija može biti istinska matica.
"Biće to Srbija koja ne ucjenjuje region, već mu pruža ruku saradnje i garanciju stabilnosti. Samo slobodna Srbija s jakim institucijama moći će da bude predvodnik Zapadnog Balkana na putu prosperiteta, slobode i punopravnog članstva u Evropskoj uniji."
(SB)