cherry_pie
Obećava
- Poruka
- 62
Nikada mi srce nije preskakalo, imam 23 godine.
Krenuo sam u teretanu pre mesec dana, i od prošle nedelje imam na nekih minut od prilike (nije fiksno, nekada normalno 3 minuta, nekada veže 3 preskoka odmah).
Mislim da sam tada radio mrtvo dizanje, malo sam veću kilažu dizao i odmah sam osetio da je počelo da preskače i evo traje sve do danas.
Trebam li da se zabrinem i odem kod lekara ?
Pre teretane sam bio totalno neaktivan i ležao godinu dana kući programirajući neke aplikacije, i sada sam se možda malo preforsirao.
Idem 3 x nedeljno u teretanu.
Cao.
U svakom slucaju trebao bi da odes kod doktora da ti se uradi EKG na kome moze lako i brzo da se ustanovi da li imas neku aritmiju u kojoj spada preskaka nje srca i moze da se utvrdi u kakvom ti je stanju srce (da li je prosireno), da li imas neki poremecaj nekih minerala u organizmu. To najpre treba da uradis. S' obzirom na to da i dalje imas preskakanje treba da odes da ti se to sto pre odradi. Ako se ustanovi da imas neku aritmiju treba se ispitati poreklo. Aritmija moze nastati i zbog neravnoteze nekih elektrolita npr: Natrijum, Kalijum, Kalcijum i Magnezijum ili zbog nekog endokrinoloskog oboljenja (stitna zlezda) ili usled anemije ili povecane temperature. I to treba uzeti u obzir i ispitati. Sve ce ti to odraditi internista. Ako se ustanovi da imas neku aritmiju na EKG predlozio bih ti da odes na ultrazvuk srca kod interniste- kardiologa, da bi se detaljno utvrdilo poreklo aritmije. Kardiolog-internista ce ti dati odgovarajucu terapiju.
Sve dok ti ne prodju simptomi ne treba da ides u teretanu niti da radis nesto tesko niti da se nerviras. To moras da ispitas. Nema razloga da brines, ali moras to da ispitas jer si mlad i jer ti ti simptomi duze traju.
Srdacno,
Doktor.
Poslednja izmena:
Јес да мораш крв да даш, али мала цена 
тако је лабораторија обавезна.
Ја бих тебе послао на боцкање да си дошао код мене 

nasao si da se zabavljas tako sto plasis ovog vec preplasenog potencijalnog hipohondra