Isti problem imam od prvog dana teretane, srce mi preskace posle treninga, nekas i dok lezim, nekad dok hodam. Imam 19 godina, od 16-e idem u teretanu i svestan sam da imam aritmiju neku, hemiju ne koristim uopste
Samo se slucajno to pogodilo. Recino, isti zakljucak iz korelacije bi mogao i da izvedes da recimo, kada je pocelo srce da ti preskace - nosio si bele adidas patike. Znaci, tvoj zakljucak bi bio da nosenje belih adidas patika izaziva probleme sa srcem, jer eto, godinu dana pre toga si nosio plavo crne NIKE patike, i to poslednjih 5 godina, i srce je bilo super. Takodje, tvoj prijatelj isto nosi te NIKE patike i ne zali se na srce. Znaci definitivno su krive bele adidas patike.
Kontas moju ironiju i apsurdnost primera?
Mlad si, srce je najverovatnije zdravo i nema sanse da je uslo u neku patologiju zbog teretane, cak i da si sve naopako radio u teretani (zadrzavao dah, dizao prevelike tezine i sl), a kamoli posle PRVOG DANA TERETANE.
Ljudi, teretana nije djavolji izum, niti novi dom Antihrista. Prestanite da pravite iracionalizacije od toga, jer ce uskoro dijagnostikovati i novu fobiju zbog vas svih - gymophobia.
Garantujem zivotom da niko od vas nema problem sa srcem zbog teretane, mladi, jaki, zdravi a kao srce im popustilo posle 3 dana u teretane.
Anksiozni ste decaci, hipohondricni, naslusali ste se prica i pricica o teretani, pa sada kada odete tamo, ovi neuroticniji malo, dozive nocebo psiholoski efekat.
Jedan moj poznanik nagurao jos malo 4 banke. Stigle godine jbg, genetika i ima malih problema sa pritiskom. Od svih faktora, odmah proradila paranoja i eto njemu resenja - "Ovo mi od teretane".
A to sto nezdravo ziveo, sto jede puno i lose, sto se stresira sto ovo, sto ono, ma nema veze. Teretana je kriva. Jer tako kazu "svi". Tako kazu stari mudraci.
"Ne idi u teretanu, kad prestanes misic ima da se pretvori u salo i ce dobijes pritisak" - Ivo Andric.