cherry_pie
Obećava
- Poruka
- 62
Nikada mi srce nije preskakalo, imam 23 godine.
Krenuo sam u teretanu pre mesec dana, i od prošle nedelje imam na nekih minut od prilike (nije fiksno, nekada normalno 3 minuta, nekada veže 3 preskoka odmah).
Mislim da sam tada radio mrtvo dizanje, malo sam veću kilažu dizao i odmah sam osetio da je počelo da preskače i evo traje sve do danas.
Trebam li da se zabrinem i odem kod lekara ?
Pre teretane sam bio totalno neaktivan i ležao godinu dana kući programirajući neke aplikacije, i sada sam se možda malo preforsirao.
Idem 3 x nedeljno u teretanu.
Cao.
U svakom slucaju trebao bi da odes kod doktora da ti se uradi EKG na kome moze lako i brzo da se ustanovi da li imas neku aritmiju u kojoj spada preskaka nje srca i moze da se utvrdi u kakvom ti je stanju srce (da li je prosireno), da li imas neki poremecaj nekih minerala u organizmu. To najpre treba da uradis. S' obzirom na to da i dalje imas preskakanje treba da odes da ti se to sto pre odradi. Ako se ustanovi da imas neku aritmiju treba se ispitati poreklo. Aritmija moze nastati i zbog neravnoteze nekih elektrolita npr: Natrijum, Kalijum, Kalcijum i Magnezijum ili zbog nekog endokrinoloskog oboljenja (stitna zlezda) ili usled anemije ili povecane temperature. I to treba uzeti u obzir i ispitati. Sve ce ti to odraditi internista. Ako se ustanovi da imas neku aritmiju na EKG predlozio bih ti da odes na ultrazvuk srca kod interniste- kardiologa, da bi se detaljno utvrdilo poreklo aritmije. Kardiolog-internista ce ti dati odgovarajucu terapiju.
Sve dok ti ne prodju simptomi ne treba da ides u teretanu niti da radis nesto tesko niti da se nerviras. To moras da ispitas. Nema razloga da brines, ali moras to da ispitas jer si mlad i jer ti ti simptomi duze traju.
Srdacno,
Doktor.
Poslednja izmena: