Srce mi preskače posle teretane?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Nikada mi srce nije preskakalo, imam 23 godine.

Krenuo sam u teretanu pre mesec dana, i od prošle nedelje imam na nekih minut od prilike (nije fiksno, nekada normalno 3 minuta, nekada veže 3 preskoka odmah).
Mislim da sam tada radio mrtvo dizanje, malo sam veću kilažu dizao i odmah sam osetio da je počelo da preskače i evo traje sve do danas.

Trebam li da se zabrinem i odem kod lekara ?

Pre teretane sam bio totalno neaktivan i ležao godinu dana kući programirajući neke aplikacije, i sada sam se možda malo preforsirao.
Idem 3 x nedeljno u teretanu.

Обрати најпре пажњу на дисање кад вежбаш, поготово код код тешких вежби нема задржавања даха.
А затим, нема наглих промена ритма, оно, седиш пар месеци, па се појавиш у теретани и дижеш највише што можеш, то не иде.

Такође, загревање са постепеним убрзавањем пулса је обавезно, јачи напор тек после првог зноја.

Обрати најпре пажњу на дисање кад вежбаш, поготово код код тешких вежби нема задржавања даха.
А затим, нема наглих промена ритма, оно, седиш пар месеци, па се појавиш у теретани и дижеш највише што можеш, то не иде.

Такође, загревање са постепеним убрзавањем пулса је обавезно, јачи напор тек после првог зноја.

Da, na disanje vodim računa.
Ja sam već upoznat sa teretanom jer sam pre 2 godine, pa i pre bio prilično aktivan i znam bukvalno sve.
E to drugo što si rekao je verovatno uzrok, bez ikakve forme što ne čudi nakon godinu dana ležanja kući sam se pojavio u teretani i radio pravilno, ali pun obim vežbi kao da sam u treningu i dok mi se ovo nije pojavilo, malo sam preterivao na mrtvom.

- - - - - - - - - -

Idi kod kardiologa

Ša će da mi radi? EKG i ? Je li mora vađenje krvi? :sad2:

- - - - - - - - - -

Povećao sam i unos kafe u poslednje vreme, ranije sam je pio retko.

Krenuo sam u teretanu pre mesec dana, i od prošle nedelje imam na nekih minut od prilike (nije fiksno, nekada normalno 3 minuta, nekada veže 3 preskoka odmah).
Mislim da sam tada radio mrtvo dizanje, malo sam veću kilažu dizao i odmah sam osetio da je počelo da preskače i evo traje sve do danas.

100% treba da ideš ili kod kardiologa ili psihologa ( ako je aritmija psihosomatskog podrijetla)

Suvise si dugo lezao i naglo poceo i preforsirao se. Srce je misic koji radi 24/7 ne zaboravi to.

Da sam na tvom mestu ja bih ubacila kardio trening (voznja bicikla ti je najjednostavnije resenje) da se srce navikne na napor izmedju tih teretana, ili ako nemas bajs, jedan trening u teretani posveti tome.

Najverovatnije je u pitanju estrasistolarna aritmija u drugoj liniji ekg-a, ona se javlja kod naglih promena ritma/opterecenja u radu srcai cesta je kod sportista. Nije nista opasno, ali moras da se primiris i da nadjes program vezbi koji ce te postepeno uvesti u kondiciju.

Ne bi bilo lose da ti kardiolog uradi ekg.

Poslednja izmena:
Имаш 23 године, пусти лекаре засада, потруди се да слушаш своје тело и да схватиш шта оно покушава да ти каже.

Pa to, kontam majku mu nisam dekica.
Mada nije retko ni da dvadesetogodišnjaci imaju srčane probleme, nevezane za zapušenje usled masti, nego urođene mane.
S obzirom da niko u porodici nije imao problema sa srcem, sem strica koji je nažalost preminuo od srčanog udara u 52-goj godini, ali je on jeo masno, imao višak kilograma, pušio i pio.

Mada nije retko ni da dvadesetogodišnjaci imaju srčane probleme, nevezane za zapušenje usled masti, nego urođene mane.
S obzirom da niko u porodici nije imao problema sa srcem, sem strica koji je nažalost preminuo od srčanog udara u 52-goj godini, ali je on jeo masno, imao višak kilograma, pušio i pio.

Ако потраје, иди, у међувремену прати своје стање и реакције, рекли су ти већ, уведи мало кардио, а пробај и са вежбама које доводе срце у максималну фреквенцију, нпр. ударање у боксерску врећу јаким ритмом, али буди опрезан с тим у прво време. Као и са свим другим.

Suvise si dugo lezao i naglo poceo i preforsirao se. Srce je misic koji radi 24/7 ne zaboravi to.

Da sam na tvom mestu ja bih ubacila kardio trening (voznja bicikla ti je najjednostavnije resenje) da se srce navikne na napor izmedju tih teretana, ili ako nemas bajs, jedan trening u teretani posveti tome.

Najverovatnije je u pitanju estrasistolarna aritmija u drugoj liniji ekg-a, ona se javlja kod naglih promena ritma/opterecenja u radu srcai cesta je kod sportista. Nije nista opasno, ali moras da se primiris i da nadjes program vezbi koji ce te postepeno uvesti u kondiciju.

Vrlo verovatno. Izbegavam kardio vežbe jer radim na masi, inače ima tu bajs i sve. A i mogu kući da trčkaram do mile volje.

Takođe, u teretanu sam od 19:15 do 20:30-45, dakle vrlo kasno. Da li to ima uticaj? Nakon teretane "zgutam" 500ml čokoladnog mleka (jer neću suplemente još da uzimam) i kad dođem ispržim 200g belog mesa. I odem spavati. U danima kada nisam u teretani, ležim kući uglavnom.

Pa on ti je samo rekao isto sto bih ti i ja rekla.
Kakvi lekari, kakvi bakraci, a on i ja ( ne poznajem ga licno Hvala Bogu:D) malo smo matoiji ( barem ja) u tvojim godnama normalnom coveku na pamet i ne pada
da se ebava sa kardiolozima i ispituje zdravlje u nadi da ce mu otkriti nesto.

Vrlo verovatno. Izbegavam kardio vežbe jer radim na masi, inače ima tu bajs i sve. A i mogu kući da trčkaram do mile volje.

Takođe, u teretanu sam od 19:15 do 20:30-45, dakle vrlo kasno. Da li to ima uticaj? Nakon teretane "zgutam" 500ml čokoladnog mleka (jer neću suplemente još da uzimam) i kad dođem ispržim 200g belog mesa. I odem spavati.

Dobro je da ti cuka nije riknula. Vreme kada treniras nije toliko bitno koliko je bitno da ne unosis hranu i pice dok se organizam ne odmori. I smanji kolicinu cokoladnog mleka jer u sustini unosis secer sto dize organizam. Ili ga zameni vodom, posto u hidratiaciji organizma ona je nezamenljiva i jedina je hrana/pice koje se ne vari tako da ne opterecuje organizam dodatno, mozes eventualno elektrolite da dodas.

Posle treninga je najvaznije da se organizam odmori i oporavi. Mozda ne bi bilo lose da preskocis veceru i da jedes tek ujutro.

Meni cela ova prica lici na to kao da si se ujutro probudio i doneo odluku da treniras. Ja sam sportista 20 godina, pa kada imam pauze u treniranju postepeno navikakav organizam na napor, a o situaciji kakvu ti imas da ne govorim. Nego svi bi neko magicno resenje.

Pa on ti je samo rekao isto sto bih ti i ja rekla.
Kakvi lekari, kakvi bakraci, a on i ja ( ne poznajem ga licno Hvala Bogu:D) malo smo matoiji ( barem ja) u tvojim godnama normalnom coveku na pamet i ne pada
da se ebava sa kardiolozima i ispituje zdravlje u nadi da ce mu otkriti nesto.

Veruj mi da na sve načine izbegavam lekare.
Živim u aj nazovimo selu od 4 soma stanovnika i tu kad odeš u dom zdravlja kod svog lekara kog čekaš pola dana, dobiješ uput za Obrenovac, odeš u Obrenovac, oni još veći mentoli nadrndani nemaju ništa, samo šalju za Bg, odeš u Bg čekaš ko ludak, da bi ti rekli nije ti ništa šukurac pij to i to.
Prošle godine sam zaglavio u hitnoj jer me je stomak stegao (biće da je bila nervoza creva), odem i lik kao da sam mu celu familiju pobio, (neki iz hitne u obrenovcu, ovim putem ga pozdravljam), samo ćuti i pravi se pametan, u fazonu šta si došao sad, probudio si me (bilo 4h ujutru), i kao nešto pipa stomak i kao tvrd ti je stomak (normalno da je tvrd kada imam trbušnjake, nisam kao on medved) idi za Bg da izvadiš krv i ultrazvuk i ja ga odhebem, boleo me kasnije stomak ponekad, u poslednje vreme kako sam se aktivirao fizički, nema bola u stomaku, ili možda čak i prehlada, čim sam bos npr duže vreme, odmah me stegne leva strana stomaka. Sreća, nije 3 meseca bolelo.

Imam još i neki bol u levom kolenu, nešto me i trtna kost zeza, levi umnjak mi je bušan i pola desnog i to bi bilo to od mojih zdravstvenih problema trenutno :D
Zaboravih i psihičke, ponekad soc fobija, koju sam u poslednje vreme ubio teretanom :)

- - - - - - - - - -

Dobro je da ti cuka nije riknula. Vreme kada treniras nije toliko bitno koliko je bitno da ne unosis hranu i pice dok se organizam ne odmori. I smanji kolicinu cokoladnog mleka jer u sustini unosis secer sto dize organizam. Ili ga zameni vodom, posto u hidratiaciji organizma ona je nezamenljiva i jedina je hrana/pice koje se ne vari tako da ne opterecuje organizam dodatno, mozes eventualno elektrolite da dodas.

Posle treninga je najvaznije da se organizam odmori i oporavi. Mozda ne bi bilo lose da preskocis veceru i da jedes tek ujutro.

Meni cela ova prica lici na to kao da si se ujutro probudio i doneo odluku da treniras. Ja sam sportista 20 godina, pa kada imam pauze u treniranju postepeno navikakav organizam na napor, a o situaciji kakvu ti imas da ne govorim. Nego svi bi neko magicno resenje.

Ja koliko znam,

pre treninga se unose složeni UH
posle treninga brzi UH (najbolje dekstroza ili maltodekstrin) + brzi protein (whey).

U toku treninga unesem oko 1-2l vode.

Moras u pocetku da balansiras ishranu i napor i da kondiciju podizes postepeno.

Mislim da je u tvom slucaju bolja varijanta da uzmes za veceru samo protein (to i radis - piletina su proteini), ali opet nigde ne rece kako si se hranio dok si lezao i bio neaktivan.

Cim je doslo do preskakanja u radu srca, znaci da si napravio cirkus u organizmu. Jedno je procitati sta pise u knjizi, a drugo je praksa, moras da slusas svoj organizam. Cim je doslo do preskakanja nesto radis pogresno.

I ubaci kardio treninge pod obavezno.

P.S.
Mada mislim da je ceo cirkus zato sto si naglo krenuo i ubacio organizam u za njega ne pripremljeni ritam.

Poslednja izmena:
To moze da se desava recimo i kad se najedes pa se malo podigne dijafragma.

Takodje desava se kad menjas naglo svoj rezim rada , recimo meni se ponekad desi recimo posle duge setnje , basketa ili nagle fizicke aktivnosti odma se zavalim u krevet , ili recimo obrnuto ono posle duzeg lezanja naglo iskocim iz kreveta.

Takodje te palpitacije cesto znaju da se javljaju kao jedan od simptoma anksioznosti, recimo zna to da se mi se desi ponekad kad se osecam napeto i pod adrenalinom.

Moras u pocetku da balansiras ishranu i napor i da kondiciju podizes postepeno.

Mislim da je u tvom slucaju bolja varijanta da uzmes za veceru samo protein (to i radis - piletina su proteini), ali opet nigde ne rece kako si se hranio dok si lezao i bio neaktivan.

Cim je doslo do preskakanja u radu srca, znaci da si napravio cirkus u organizmu. Jedno je procitati sta pise u knjizi, a drugo je praksa, moras da slusas svoj organizam. Cim je doslo do preskakanja nesto radis pogresno.

I ubaci kardio treninge pod obavezno.

P.S.
Mada mislim da je ceo cirkus zato sto si naglo krenuo i ubacio organizam u za njega ne pripremljeni ritam.

Prilično loše sam se hranio i tad, nije puno bolje ni sada jer ne mogu da nabacam kalorije zdravim putem jer moj organizam da bi se gojio moram jesti preko 3500 kcal na dan, što nije lako postići.
Imam 190cm, brz metabolizam i trenutno 78kg. Pre ovih aritmija je bila slava, pa sam jeo dosta svinjetine i masnog.

U suštini, ranije sam imao 3 obroka, doručak (2,3 pržena jaja na sunc. ulju + nešto šta bude, npr salama i mleko + hleb), ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina/govedina ili pasulj, ili sarma itd, klasika), večera (šta ostane od ručka).

Sada je malo drugačije
5 obroka:
doručak (3 jaja + 100g belog mesa + hleb + if(mleko) + ovsene pah 100g)
užina (banane ili kikiriki)
ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina)
užina (500ml čok mleka)
večera (100-200g belog mesa + ostatak od ručka)

- - - - - - - - - -

Inače, pretprošlu nedelju sam se ugojio 2kg za nedelju dana, jer sam jeo dosta svinjetine, sa 76.10 na 78.25, juče sam imao 78.00, jer sam prošlu nedelju slabije jeo.

Ljudi ne pričajte bezveze i ne igrajte se doktora/ki bzvz !

Ne mogu da verujem šta čitam. Neko napiše da danima ima aritmiju a komentari "Ma jok, šta će ti pregled..mlad si" !??

I mladi umiru od srca itekako. Samo iz kruga meni poznatih je umrlo 3-oje u poslednjih godinu i po ( u 20im i 30im godinama) !

Mladi sve ugroženiji od srčanog udara
http://www.kurir.rs/savet-mladi-sve-ugrozeniji-od-srcanog-udara-clanak-1034025

Имаш 23 године, пусти лекаре засада, потруди се да слушаш своје тело и да схватиш шта оно покушава да ти каже.

Znas da se slazem sa tobom u dosta slucajeva, ali ovde se nikako ne slazem. Pa ispade majku mu, da niko nikada se nije razboleo lako ili tesko i umro do 23. godine. A veruj, tako ti isto pricaju i kada imas 30.
Slicno kao ono sto si uvek "dete" za svoje roditelje babe i dede. A baba se uvek ljuti da nisi dovoljno jeo.

Definitivno treba mozda da se razmisli o lekarima; e sad ne hipohondricno, ali ne i da ima neki stav "****.s lekare ja sam mlad". Sa takvim stavom i da je zaista sada sve ok pa kompenzuje telo, ima da nadrlja tamo oko 30-35-e, 40-e.
Sve dodje na naplatu. Zivot, cigare, alkohol, nespavanja, hronicni stresovi, akumulirano ostecenje DNk i mutacije tokom prolaska vremena jer je sve propadljivo itd.

U krajnju ruku, psihijatar ne bi bio na odmet.

Moja sumnja je da je on opet malko neuroticno odreagovao, a reaguje srce kod njega prvo, nekom drugom creva pa ima prolive, nekom zeludac pa ima mucnine, nekom glava, pa ima neobjasnjive migrene, neko razvije insomniju.

I iz ostalih tema ovde se da zakljuciti da se malo uplasio oko teretane i svega toga, vec polako razvija fobiju od sporta i teretane, pa ce posle od otvorenog prostora, pa ce mu preskakati srce kada se nadje u hipermarketu, autobusu, na koncertu, nedostajace mu kao vazduha, biti zagusljivo itd. Jer takav mu je mentalni sklop i ima dosta psiholoskih papazjanija.

Sve ostalo u vezi teretane i saveta stoji. Treba obratiti paznju kako se zagreva, sta radi, koliko radi, koliko i kako je jeo tog dana, koliko je spavao, koja je temperatura napolju, da li je teretana zagusljiva i da li je u njoj budj, memla, da li puno likova se unutra znoji i dise pa je odvratan vazduh i jos 100 stvari. Ja u poslednje vreme dosta rekreativno treniram po prirodi i kuci u dvoristu i skoro otisao sa prijateljem do teretane jedne u podrumu, znaci verujem da bih se onesvestio da sam uzeo da radim bench samo malko vece tezine....Kada se naviknes na prirodu i cist vazduh, vazduh iz cumez-podrum teretana postaje ti ubitacan.

Jedan klinac je tako isti imao "problema sa srcem" dok ej vezbao u teretani, isto je zeleo trip masa je mama, sto vise da se uradim, sto vece tezine, i isao kod kardiologa, radio sve pretrage i na kraju zavrsio kod psihijatra sa dijagnozom OKP i ko zna sta jos uz to iz psihicke sfere. Srce super. :mrgreen:

Znaci izbegavanje lekara i "osluskivanje svog tela sta kaze" nije bas dobro, zato sto on upravo to i radi - i previse osluskuje svoje telo sta mu porucuje, a to je daleko od objektivne istine, pogotovo kada je covek blago neurotican, pa nema bas neki krupni psiholoski problem, al nije ni bas "sam svoj" i oseca subjektivne raznorazne neprijatne senzacije.

Јбг, ја опет кренуо од себе, ако треба да се вучем по лекарима од 20-те, онда нисам ни за шта и боље да скончам што пре.

Иначе, огромна већина спортиста који су скончали на терену и усред напора су имали редовне лекарске прегледе, и то не ни на свој захтев, него су имали обавезу у својим клубовима итд...

Да ли грешим не знам, али не верујем превише лекарима. А и спорт се изметнуо у супротност онога због чега је настао, зато нпр. у теретани не треба јурити тежине и такмичити се са ликовима који су пуни ко зна чега, већ треба гледати како се осећаш у току, а нарочито после тренинга.

Veruj mi da na sve načine izbegavam lekare.
Živim u aj nazovimo selu od 4 soma stanovnika i tu kad odeš u dom zdravlja kod svog lekara kog čekaš pola dana, dobiješ uput za Obrenovac, odeš u Obrenovac, oni još veći mentoli nadrndani nemaju ništa, samo šalju za Bg, odeš u Bg čekaš ko ludak, da bi ti rekli nije ti ništa šukurac pij to i to.
.

idi obavezno na lekarski pregled!
svako ko iole ozbiljnije vezba, kontrolise svoje zdravlje
to je osnovni lekarski pregled za koji treba da izdvojis oko 600din - toliko je bio prosle godine
idi u vita maximu, oni su u zgradi fmp-a na cukarici..zakazi pre toga..naci ces broj na sajtu
mi kod njih radimo osnoven sistematske preglede
urade ti internistiki pregled, ekg, izmere odnos tkiva
ekg ce da pokaze da li postoje eventualni ispadi koji su za ozbiljniji tretman
i uz to dobijes potvrdu da si uradio pregled te godine
zakazu ti,pa nema cekanja kao kod lekara opste prakse
brini o svom zdravlju, nemoj samo o masi
dzaba ti masa,ako nisi zdrav

Prilično loše sam se hranio i tad, nije puno bolje ni sada jer ne mogu da nabacam kalorije zdravim putem jer moj organizam da bi se gojio moram jesti preko 3500 kcal na dan, što nije lako postići.
Imam 190cm, brz metabolizam i trenutno 78kg. Pre ovih aritmija je bila slava, pa sam jeo dosta svinjetine i masnog.

U suštini, ranije sam imao 3 obroka, doručak (2,3 pržena jaja na sunc. ulju + nešto šta bude, npr salama i mleko + hleb), ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina/govedina ili pasulj, ili sarma itd, klasika), večera (šta ostane od ručka).

Sada je malo drugačije
5 obroka:
doručak (3 jaja + 100g belog mesa + hleb + if(mleko) + ovsene pah 100g)
užina (banane ili kikiriki)
ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina)
užina (500ml čok mleka)
večera (100-200g belog mesa + ostatak od ručka)

- - - - - - - - - -

Inače, pretprošlu nedelju sam se ugojio 2kg za nedelju dana, jer sam jeo dosta svinjetine, sa 76.10 na 78.25, juče sam imao 78.00, jer sam prošlu nedelju slabije jeo.

Izbaci tu svinjetinu covece, to maltene nicemu ne sluzi ako gledamo iz ugla BB-a a odmaze dosta. Sta si se navadio na to? Hoces da zaista riknes i zacepis krvne sudove?
Cepaj belo meso, ribu i ponekad crveno meso, i gledaj da kuvas to a ne da przis na suncokretovom rafinisanom ulju. Ostalo vuci iz kikirikija, badema, pasulja, graska itd.

Kupi omega 3 kapsule da pijes, ili Ekomer onaj je isto super. To ti sprecava citav niz oboljenja oko srca i mozga, povecan pritisak, aritmije, tahikardije a dobro je i za opste zdravlje i imunitet.

Batali teretanu, neko vreme, ionako ide prevreli dani. Umesto toga predji malo na posniju ishranu, dosta dobro i duze spavaj i ujutru i uvece trckaranje po parkovima i sumama i radi streetworkout vezbe.
Kada se malo telo oporavi, polako se vrati u teretanu i radi sajle, masine, pa tek onda prelazi na slobodne tezine, a tek na kraju radi cucnjeve teske, mrva, T-bar sipku i slicno.

Videces da ce ti do tada sve proci a i ukapiraces sta lose radis. Ako ne prolazi, definitivno si ili tesko anksiozan a "nije ti nista" kardioloski, ili ima tu elemenata za kardiologa malo dublje da istrazuje.

A ima i stota opcija, koja je manje verovatna, al eto postoji - da si i psihicki ok, da si i kardioloski gledano ok, i da nema veze tvoj trening i napor sa problemima srca nego da imas neku dvadesetu bolest npr organa za varenje, ili stitasta zlezda, ili neka autoimuna bolest, koja pravi simptomatologije razne, pa tako i simptome patologije srca. No, ovo ne shvataj ozbiljno sto ti pisem, niti razmisljaj jao tacno mozda nesto imam, ovo ti samo pisem kao opciju koja mozda postoji ako nije nista drugo, jer ljudi pa cak i lekari imaju obicaj da ispitaju prve 2 najucestalije opcije oboljenja bas tih organa na koje se najvise zalis, pa ako nije to, onda je kao "psihicki" i salju te kod psihijatra, a zapravo npr covek ima Sistemski lups autoimunu bolest pa zahvaceni SVI organi, ili pak Kronovu bolest Morbus Kron, koja je neizleciva i zahvata sluzokozu od usta do anusa (moze neke delove samo moze sve, u principu najvise na tankom i debelom crevu je ima), Moze biti preubrzan ili usporen rad stitaste zlezde koja daje isto 1000 senzacija, izmedju ostalogi senzacije sa srcem itd itd.

Dakle "ako je srce" ne znaci da treba samo srce istrazivati, nego gledati malo siru sliku celokupnih simptoma coveka + istovremeno analiziranje malo dubljih laboratorijskih parametara pored onih opstih.
Jer za svaku bolest postoji po bar nekoliko tzv glavnih simptoma koji upucuju na sumnju na neku prikrivenu bolest.

Zato kod nas u Srbiji 90% ljudi kao lece od jednih te istih najucestalijih bolesti ili ih salju psihijatrima, a onda posle 10ak godina im konacno daju pravu dijagnozu. :mrgreen:

A i medicina je zeznuta kao nauka. Nesto kao kvantna mehanika. Sve moze a ne mora, Sredingerova macka je i ziva i mrtva. :mrgreen:
Pa pogledaj samo, odvezes auto koji se sastoji iz kolicno samo delova (ako poredimo sa ljudskim telom) kod nasih "strucnjaka" pa ti svaki majstor kaze drugacije + "koja ti budala pre mene ovo radila", a kamoli ljudsko telo.

Pre teretane sam bio totalno neaktivan i ležao godinu dana kući programirajući neke aplikacije, i sada sam se možda malo preforsirao.
Idem 3 x nedeljno u teretanu.

Kod doktora obavezno. Ili prestani da ides u teretanu.

Odlican savet Regine. Poslusaj je.

Ja bih dodao i da pogledas na EKGu kakav ce ti biti Q vrh. Ako nesto nije u redu, napomeni sestri i lekaru da ti urade EKG pod udisajem i zadrzavanjem daha - onda bi trebalo da je ok, i tada ce govoriti valjda da imas prekomernu tezinu za svoje telo i da bi trebalo smrsati, tj smanjiti nivo sala.

- - - - - - - - - -

To moze da se desava recimo i kad se najedes pa se malo podigne dijafragma.

Takodje desava se kad menjas naglo svoj rezim rada , recimo meni se ponekad desi recimo posle duge setnje , basketa ili nagle fizicke aktivnosti odma se zavalim u krevet , ili recimo obrnuto ono posle duzeg lezanja naglo iskocim iz kreveta.

Takodje te palpitacije cesto znaju da se javljaju kao jedan od simptoma anksioznosti, recimo zna to da se mi se desi ponekad kad se osecam napeto i pod adrenalinom.

Upravo to i ja mislim da je + kombinacija nezdrave ishrane sa puno svinjetine, izbegavanja kardiovaskularnih treninga, dizanja prevelikih tezina neproporcijalno njegovoj pravoj snazi i odmoru tela i nepravilnom i nefunkcionalnom zagrevanju i postepenom dizanju srcanog ritma pred jaku seriju dizanja.

Back