Prilično loše sam se hranio i tad, nije puno bolje ni sada jer ne mogu da nabacam kalorije zdravim putem jer moj organizam da bi se gojio moram jesti preko 3500 kcal na dan, što nije lako postići.
Imam 190cm, brz metabolizam i trenutno 78kg. Pre ovih aritmija je bila slava, pa sam jeo dosta svinjetine i masnog.
U suštini, ranije sam imao 3 obroka, doručak (2,3 pržena jaja na sunc. ulju + nešto šta bude, npr salama i mleko + hleb), ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina/govedina ili pasulj, ili sarma itd, klasika), večera (šta ostane od ručka).
Sada je malo drugačije
5 obroka:
doručak (3 jaja + 100g belog mesa + hleb + if(mleko) + ovsene pah 100g)
užina (banane ili kikiriki)
ručak (testenine/krompir/riža + piletina/svinjetina)
užina (500ml čok mleka)
večera (100-200g belog mesa + ostatak od ručka)
- - - - - - - - - -
Inače, pretprošlu nedelju sam se ugojio 2kg za nedelju dana, jer sam jeo dosta svinjetine, sa 76.10 na 78.25, juče sam imao 78.00, jer sam prošlu nedelju slabije jeo.
Izbaci tu svinjetinu covece, to maltene nicemu ne sluzi ako gledamo iz ugla BB-a a odmaze dosta. Sta si se navadio na to? Hoces da zaista riknes i zacepis krvne sudove?
Cepaj belo meso, ribu i ponekad crveno meso, i gledaj da kuvas to a ne da przis na suncokretovom rafinisanom ulju. Ostalo vuci iz kikirikija, badema, pasulja, graska itd.
Kupi omega 3 kapsule da pijes, ili Ekomer onaj je isto super. To ti sprecava citav niz oboljenja oko srca i mozga, povecan pritisak, aritmije, tahikardije a dobro je i za opste zdravlje i imunitet.
Batali teretanu, neko vreme, ionako ide prevreli dani. Umesto toga predji malo na posniju ishranu, dosta dobro i duze spavaj i ujutru i uvece trckaranje po parkovima i sumama i radi streetworkout vezbe.
Kada se malo telo oporavi, polako se vrati u teretanu i radi sajle, masine, pa tek onda prelazi na slobodne tezine, a tek na kraju radi cucnjeve teske, mrva, T-bar sipku i slicno.
Videces da ce ti do tada sve proci a i ukapiraces sta lose radis. Ako ne prolazi, definitivno si ili tesko anksiozan a "nije ti nista" kardioloski, ili ima tu elemenata za kardiologa malo dublje da istrazuje.
A ima i stota opcija, koja je manje verovatna, al eto postoji - da si i psihicki ok, da si i kardioloski gledano ok, i da nema veze tvoj trening i napor sa problemima srca nego da imas neku dvadesetu bolest npr organa za varenje, ili stitasta zlezda, ili neka autoimuna bolest, koja pravi simptomatologije razne, pa tako i simptome patologije srca. No, ovo ne shvataj ozbiljno sto ti pisem, niti razmisljaj jao tacno mozda nesto imam, ovo ti samo pisem kao opciju koja mozda postoji ako nije nista drugo, jer ljudi pa cak i lekari imaju obicaj da ispitaju prve 2 najucestalije opcije oboljenja bas tih organa na koje se najvise zalis, pa ako nije to, onda je kao "psihicki" i salju te kod psihijatra, a zapravo npr covek ima Sistemski lups autoimunu bolest pa zahvaceni SVI organi, ili pak Kronovu bolest Morbus Kron, koja je neizleciva i zahvata sluzokozu od usta do anusa (moze neke delove samo moze sve, u principu najvise na tankom i debelom crevu je ima), Moze biti preubrzan ili usporen rad stitaste zlezde koja daje isto 1000 senzacija, izmedju ostalogi senzacije sa srcem itd itd.
Dakle "ako je srce" ne znaci da treba samo srce istrazivati, nego gledati malo siru sliku celokupnih simptoma coveka + istovremeno analiziranje malo dubljih laboratorijskih parametara pored onih opstih.
Jer za svaku bolest postoji po bar nekoliko tzv glavnih simptoma koji upucuju na sumnju na neku prikrivenu bolest.
Zato kod nas u Srbiji 90% ljudi kao lece od jednih te istih najucestalijih bolesti ili ih salju psihijatrima, a onda posle 10ak godina im konacno daju pravu dijagnozu.
A i medicina je zeznuta kao nauka. Nesto kao kvantna mehanika. Sve moze a ne mora, Sredingerova macka je i ziva i mrtva.

Pa pogledaj samo, odvezes auto koji se sastoji iz kolicno samo delova (ako poredimo sa ljudskim telom) kod nasih "strucnjaka" pa ti svaki majstor kaze drugacije + "koja ti budala pre mene ovo radila", a kamoli ljudsko telo.