Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Vi? :lol:

Ja vec dugo trazim nekog ko bi mi preneo neki citat, sentencu koja mu je ostala urezana u pamcenje. Znate ono, kao sto podvlacite Andriceve recenice, Jovanoviceve i sl. Mora da ima bar jedna zbog koje ste ostali bez daha?

''Докле год је будала у Србији ја не морам да бринем о својој политичкој каријери.''
То ми је урезано у сећање, али не могу да се сетим која је тачно књига у питању,
знам да није ''Ко посече бега Гутенберга''
то је нешто друго.
Има много таквих сентенци, али нема ко да чита,
иначе човек је запањујуће објективан у књигама, и све поткрепљује доказима материјалном...

Али није битно колико сам их прочитао, ја се на то нисам позвао, нити сам негирао Шешеља као објективног аутора, онај који се на то позива и помиње, морао би да је бар садржај прелистао пре него помене човека...

Pa nije baš tako. Od gradova je Bugarskoj trebao da pripadne Pirot i još i deo teritorije koji i ovako danas nije u sastavu Srbije (Kosovo i Makedonija).
Bosna je trebalo da bude međunarodni protektorat sa guvernerom srpske nacionalnosti.
Bilo bilo bi onemogućeno širenje Srbije na jug, ali ne i spajanje sa Crnom Gorom i Bosnom.

Naravno. A u tom trenutku su vešto iskoristili Sanstefanski mir da bi Srbiju (koju su svakako želeli da pregaze) okrenuli od Rusije.

Dakle, trebalo je da dobijemo nista umesto nesto, jer je to Rusija htela, a taj Sanstefanski mir i raspodelu teritorija koje je neko tamo nametnuo, ne Rusija ni mi, vec moguce Austrija ili Engleska, je posluzio da nas zavadi sa Rusijom i okrene Austriji. I sve to jedan Ristic, iskreni rusofil u pocetku, jos iskreniji austrofil po zavrsetku je prevideo jer je bio slabo skolovan i neiskusan :lol:

To se iz tvog pisanija moze zakljuciti, evo neka me neko treci demantuje da nije ovako :lol:

''Докле год је будала у Србији ја не морам да бринем о својој политичкој каријери.''
То ми је урезано у сећање, али не могу да се сетим која је тачно књига у питању,
знам да није ''Ко посече бега Гутенберга''
то је нешто друго.
Има много таквих сентенци, али нема ко да чита,
иначе човек је запањујуће објективан у књигама, и све поткрепљује доказима материјалном...

Али није битно колико сам их прочитао, ја се на то нисам позвао, нити сам негирао Шешеља као објективног аутора, онај који се на то позива и помиње, морао би да је бар садржај прелистао пре него помене човека...

Dakle, prijatelju, niti vise knjiga niti manje citalaca, tako bih ja to srocio. To ce reci da ili knjige nisu za klinac ili smo svi mi intelektualno inferiorni da bismo shvatili takve mudrosti :lol:

Dakle, trebalo je da dobijemo nista umesto nesto, jer je to Rusija htela, a taj Sanstefanski mir i raspodelu teritorija koje je neko tamo nametnuo, ne Rusija ni mi, vec moguce Austrija ili Engleska, je posluzio da nas zavadi sa Rusijom i okrene Austriji. I sve to jedan Ristic, iskreni rusofil u pocetku, jos iskreniji austrofil po zavrsetku je prevideo jer je bio slabo skolovan i neiskusan :lol:

To se iz tvog pisanija moze zakljuciti, evo neka me neko treci demantuje da nije ovako :lol:
Osim čitanja, očigledno treba i razmisliti o onome što pročitaš.
Ne bih se sada zadržavao ovde o tome - otvorio sam temu o Sanstefanskom miru na pdf-u Istorija, pa tamo izvoli da iznosiš svoje komentare (ako ih uopšte imaš).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back