Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene zanima jedno...koliko bi ljudi od nas izabralo srpsku naciju da se moglo birati?
Naprimer, da vas neko nakon rodjenja pita sta zelite biti, koliko bi vas se opredelilo za Srbe?

Ne bi. I to ne zbog sebe, nego zbog svakakvih sto se danas Srbima zovu, na moju veliku zalost.

Nego, tvoje prvo pitanje. Kako se moze biti OK sa Hrvatima i muslimanima? Sta, ti zastupas njihove interese, radis za njihovu drzavu?? Moze se biti OK sa individuama bilo kojega porijekla, a sa kolektivima koji nijesu bas naklonjeni Srbima, i ne mere. To vidjeh kod drugi naroda sa kojima sam imao kontakt.

Из ког је века постављач теме?
Наравно да је заномање и то уносно, али не само бити Србин, већ било која националност, припадност политичкој обцији, или ''борба за људска права''
све су то врло уносни послови, и нужни да би се садашњи империјалистичко-капиталистички систем очувао...

Из ког је века постављач теме?
Наравно да је заномање и то уносно, али не само бити Србин, већ било која националност, припадност политичкој обцији, или ''борба за људска права''
све су то врло уносни послови, и нужни да би се садашњи империјалистичко-капиталистички систем очувао...
Znači Tihomir je profesionalni Srbin? Po tvome.

Pa Austrija i nije progutala, pa je došlo do Berlinskog kongresa.

Pa zato i velim. Austrija bi usla u Bosnu, a mozda i u Srbiju, kad-tad. Svaka velika drzava se mora siriti, tako je od postanka svijeta. Austriju je zaobisla podjela kolonija, a ni Njemci nijesu bili sretni sa njom, tako da je sirenje Austrije na jug i istok, bio medju njezinim prvim drzavnim interesima. A to je islo zestoko u sukob sa srpskim interesima.

Pa ja znam, al' ne razumem zašto mi ovde viču da nisam. Je l' greše? Pa reci im!!!

Припадност нацији је само субјективни осећај припадности и све оно што уз то долази.
А да Вам кажу да сте будала или да нисте, је л' бисте и о томе отворили тему?

Pa zato i velim. Austrija bi usla u Bosnu, a mozda i u Srbiju, kad-tad. Svaka velika drzava se mora siriti, tako je od postanka svijeta. Austriju je zaobisla podjela kolonija, a ni Njemci nijesu bili sretni sa njom, tako da je sirenje Austrije na jug i istok, bio medju njezinim prvim drzavnim interesima. A to je islo zestoko u sukob sa srpskim interesima.
Naravno. A u tom trenutku su vešto iskoristili Sanstefanski mir da bi Srbiju (koju su svakako želeli da pregaze) okrenuli od Rusije.

Znači Tihomir je profesionalni Srbin? Po tvome.

Не знам који тихомир.
И у ком смислу професионални?
Знате то што неко од нечега профитира не значи да профитирају и сви који га слушају (следе)
Другим речима сви се можемо сложити да је припадност политичким организацијама врло профитабилна делатност, али није тако за све. има и оних који заиста верују у то што се лапрда на телевизији.
Исто важи и за припадност нацији...
Мали круг људи живи од тога, и инсистирају на томе јер им требају они који заиста верују у ту лаж звану нација, јер докле год је верника свештеници ће живети добро.
Разумете сада?

А да Вам кажу да сте будала или да нисте, је л' бисте и о томе отворили тему?
Па ово је суптилнији начин да ''докажеш'' да си ''прави'' Србин на форуму и да привучеш на своју страну оне који себе сматрају интелектуалцима.Никаква корист од тога да нападаш лоше ствари у Србији и власт,јер ће је они који имају користи од ње и изврћу истину сутра поново изабрати или ће та власт покрасти изборе.И биће довољно да гласа 20% бирача.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back