Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па ово је суптилнији начин да ''докажеш'' да си ''прави'' Србин на форуму и да привучеш на своју страну оне који себе сматрају интелектуалцима.Никаква корист од тога да нападаш лоше ствари у Србији и власт,јер ће је они који имају користи од ње и изврћу истину сутра поново изабрати или ће та власт покрасти изборе.И биће довољно да гласа 20% бирача.

A bez smenjivanja vlasti, nema nam zivota, sto bi rekao Mingov djed.

Dakle, prijatelju, niti vise knjiga niti manje citalaca, tako bih ja to srocio. To ce reci da ili knjige nisu za klinac ili smo svi mi intelektualno inferiorni da bismo shvatili takve mudrosti :lol:
Da me zanimaju dotične knjige, ja bih ih čitao.
Ovako, nisam ih pročitao, nemam pojma šta tamo piše i ne komentarišem o njima, jer me i ne zanimaju.

Ali, izgleda, ima onih koji ih nisu čitali, ali znaju šta tamo piše čim komentarišu iste i njihov sadržaj.

A bez smenjivanja vlasti, nema nam zivota, sto bi rekao Mingov djed.
То је суштина свега.У Србији треба мењати власт и службенике у министарствима,агенцијама и општинама сваки мандат,превентиве ради.Отпустити старе а не примати нове.Али не постоји такав механизам нити ико довољно моћан да то уради у миру.

Ovo je dobro pitanje.

Zato sto sam vec pricala s nekim ljudima koji su onako, u cetiri oka rekli "Joj majko, sto me ne rodi kao Svedjanina ili Kanadjanina"...
Nacija je nesto sto nam je nametnuto rodjenjem, nesto sto ne mozemo menjati (mozemo, ali je to bez veze), onda naravno slusamo price od starijih koliko je nasa nacija vazna i bitna, a kad se susretnes sa stvarnim zivotom i problemima koje on nosi onda pozelis vise puta da si nesto drugo.
Znam da nece to niko priznati ovako javno...

Dakle, prijatelju, niti vise knjiga niti manje citalaca, tako bih ja to srocio. To ce reci da ili knjige nisu za klinac ili smo svi mi intelektualno inferiorni da bismo shvatili takve mudrosti :lol:

То што смо ми лењи и необразовани па генерално избегавамо књиге то не значи ништа.
И Агата Кристи је живела врло бедно, па далеко од тога да су јој књиге лоше.
Дакле то што се не читају не значи да нису добре, објективне итд. већ нешто друго, а време ће показати квалитет сваког писца...

evo ja oću, čovik se triba ponosit svojim djelom a ne nacionalnošću

Zato sto sam vec pricala s nekim ljudima koji su onako, u cetiri oka rekli "Joj majko, sto me ne rodi kao Svedjanina ili Kanadjanina"...
Nacija je nesto sto nam je nametnuto rodjenjem, nesto sto ne mozemo menjati (mozemo, ali je to bez veze), onda naravno slusamo price od starijih koliko je nasa nacija vazna i bitna, a kad se susretnes sa stvarnim zivotom i problemima koje on nosi onda pozelis vise puta da si nesto drugo.

Mislim da se varaš. To je stvar poimanja. Nemci su i katolici i protestanti i ateisti, čak i ****** i travestiti. Pojam nacije je jedno a religija drugo. Samo kod muslimana se to meša, i to mislim ne slučajno, postoje razlozi za to.

Ali, ja ne mogu da menjam tvoju odluku o takvom stavu. Odbacivati svoj narod zato što je možda katolički ili protestantski ili čak ateistički nije dobar pravac. Suprotan je ocilima ili kako se već prevode "samo sloga Srbina spašava".
Не одбацујем ја Лаци никог нит себе сматрам бог зна каквим верником ... чак напротив, себе сматрам баш никаквим верником, оно, фолкорна варијанта и те форе ... фарбања јаја и шта ти ја знам.

Нити ја полемишем о исправности одлуке СПЦ-а да се само православци воде као Срби. То је једноставно тако.

И по томе су сви остали а који и потичу од Срба јал Хрвати јал Потурице, јал шта год већ ал Срби нису. Ко што рекох, нисам ја то измислио.

Poslednja izmena:

jesi li ti ikad zazalila za to sto si Srpkinja?

Извини,молим те!Те ствари које данас пљујеш су ти се јуче мање-више свиђале а ти и Ајрон сте бановали друге због пљувања по истима.:per:
Већина овде није савршена али се добро сећа детаља.Дакле било би добро да се и ти присетиш шта си писао и радио пре само годину до две.:manikir:

a jel? :lol:

Uh, pisaću polako:
Građanin sveta - Ti ne čitaš Šešeljeve knjige?
Jomini- Ko je lud da čita Šešeljeve knjige?
Građanin sveta - Znači ko čita, taj je lud?
Nisam mogao sporije. Valja li sad?

Шта ту не ваља?
Дакле чита ко је луд?
Какве везе има да ли је у питању Шешељ или неки други аутор, Ви сте решили да нешто НЕЋЕТЕ П Р О Ч И Т А Т И
на основу чега у то не улазим, али нећете да читате, и сматрате да ко чита нешто тај је луд?
Је л' тако?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back