Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ti jesi???

Vidiš, moj otac i majka su Srbi rođeni u Srbiji. I Srbija je za mene moja otadžbina i srpski jezik je moj maternji jezik u pravom smislu tih reči.
I ja sam u neku ruku ponosan na moju otadžbinu i na moje sunarodnike, jer umeju da budu širokog srca i da širokih ruku dočekuju prognane i obespravljene, da ih smeste i nahrane odričući se dela svoje sirotinje.

I onda vidim sledeće.
Ima onih koji su prognani u napaćenoj Srbiji našli novi dom, a Srbiju doživljavaju kao svoju domovinu, i lepo žive zajedno sa nama, zahvalni za ono što im je Srbija pružila
A ima onih koji su došli ovde da pljuju po nama, da nas omalovažavaju, da nama ovde sole pamet i objašnjavaju kako biti Srbin nije ništa lepo već sramotno. Pa umesto da odu u svoj Kostur (hej, eno ga u Evropskoj Uniji) oni ovde šire svoj prezir prema onima koji su ih spasili u njihovoj nevolji, pre podne mrze sebe i svoje roditelje koji su pobegli iz te Grčke, a posle podne mrze ceo svet.

Pa i za njih, i za one Srbe kojima je opterećenje voleti Srbiju, dobronamerno dajem savet:
- Idite lepo u onu Evropsku Uniju, Ameriku, Rusiju... tamo gde biste više voleli da živite. Idite tamo gde samo vas jedva čekaju. Idite u zdrav i mirišljavi svet, a pustite nas koji volimo Srbiju da živimo i umiremo u našem smradu.

Pridruzujem se ovoj peticiji.

Па можда нису бољи ал су у сваком случају Срби. Ко није крштен у СПЦ тај ни не припада Србима.

E bato s takvim mišljenjem ideš pravo za pod šljivu. I takav stav jeste onaj kojeg nazivaju agresivno-religijski. Slično bilo kojim ekstremistima na pr. Čeda i LDP. Ali, već svi znamo da si extremista, od početka, zar ne ?! :lol:

Изгледа да слабо стојите са читањем...објаснио сам када је Обреновић постао храбрије, такође фактор Русије је објашњен мојом реченицом : "Ни дан-данас политика у се у своје кљусе не може опстати јер су српски народ и српска држава преслаби да би без савезника и биолошки опстали". Говорићу увек истину и само истину, па макар ме кафански радикалски шљам, кога је по Крстарици превише називао издајником.
И никада више нећу повијати главу, од сада ћу сасвим слободно изражавати своје ставове, без страха од лажних патриота и лажних националиста, а у ствари неокомунистичке, необољшевичке и неостаљинистичке фукаре. Стоп црвенима !

Pa to opet nema veze sa onim sta ti tvrdis. Nit bi Rusija pomogla da nije bilo borbe sa Turcima, niti bi se ista postiglo "mudrom politikom dje se ne gine".

Danas bi Srbija bila turska pokrajina sa nekom autonomijicom mozda, ili nekim radnickim pokretom za oslobodjenje kao npr. sto su Kurdi.

Buna i ustanaka je bilo kroz cijeli 17. i 18 vijek, i tad je Srbija skroz bila pusta. Nije vrag da si ti jedini pametan, a svi ti ljudi koji su to vodili da su bili glupi??:eek:

Овде је дакле актуелан у сржи сукоб две идеологије-Недићевске (којој и ја припадам), њој је билошки опстанак свете српске Нације и светог Православног Хришћанства најбитнији и оних који су по сваку цену за сукоб са "окупатором", макар не остао ниједан живи Србин (баш као партизани-комунисти некада).

Ne, grešiš. Najviše Srba je u svet poslao Boris Tadić.

Fali mu pola miliona ljudi od dolaska DOSa na vlast.

Vise je otislo za vreme Milosevica, ali za mene je bedan argument.Nije tacno da su za vreme Tadica najvise odlazili.Odlazilo se u vreme ovih ratova, neposredno pre bombardovanja, 2000-te, pa se onda malo smanjilo.Tvoji komentari u vezi sa Tadicem su preterani.Mislim da mu pridajes vecu vaznost, nego sto je on objektivno ima.

Pa to opet nema veze sa onim sta ti tvrdis. Nit bi Rusija pomogla da nije bilo borbe sa Turcima, niti bi se ista postiglo "mudrom politikom dje se ne gine".

Danas bi Srbija bila turska pokrajina sa nekom autonomijicom mozda, ili nekim radnickim pokretom za oslobodjenje kao npr. sto su Kurdi.

Buna i ustanaka je bilo kroz cijeli 17. i 18 vijek, i tad je Srbija skroz bila pusta. Nije vrag da si ti jedini pametan, a svi ti ljudi koji su to vodili da su bili glupi??:eek:
Буна се диже тек када уочиш већу пукотину у редовима противника...објаснио сам када и како ју је Обреновић уочио...

А многи од ових црвених националиста највише галама о рату за ослобађање Дубровника, Тузле, Сарајева итд. али када би им неко тражио да се њихова деца шаљу на фронт, тада би први кукали против рата.

Izgleda da je to poruka.

Vise je otislo za vreme Milosevica, ali za mene je bedan argument.Nije tacno da su za vreme Tadica najvise odlazili.Odlazilo se u vreme ovih ratova, neposredno pre bombardovanja, 2000-te, pa se onda malo smanjilo.Tvoji komentari u vezi sa Tadicem su preterani.Mislim da mu pridajes vecu vaznost, nego sto je on objektivno ima.

Najvise je dolazilo krajem 90-ih. Tad je bila prava invazija, bar odje u Americi. Srbijanci, Krajicnici, Bosanci, ne zna se kojih je vise bilo, i to cijele familije. Kasnije su dolazili samo pojedinci.

E bato s takvim mišljenjem ideš pravo za pod šljivu.
Под шљиву крушку оли врбу то не мења ништа на стању ствари. Тако је како је. Нису Срби Немци па да се деле на Католике и Протестанте.
Колко нас је толко нас је па и кад и изумремо изумрећемо као такви какви смо. Нема то никаве везе са екстремизмом но са чињеницама.

Poslednja izmena:
Nego, jeste da je tema totalna sprdnja otvorena sa namerom da se još malko opljuje zemlja u kojoj postavljač na njegovu žalost živi, ali da napišem jedan vic:

Vozi se dečko vozom kada je naišao kondukter i zatražio mu kartu:
- Ja ne plaćam kartu, ja sam Srbin.
- E dečko, ko si i šta si nema nikakve veze - svi plaćaju kartu.
- Ali, ja sam Srbin i ne plaćam kartu.
- Dečko, hoćeš li ti da platiš kartu ili letiš napolje?
- Ne, ja sam Srbin i ne plaćam kartu.
I kondukter ode po kolege, pa oni zajedno izbace dečka napolje. Prođe neko vreme i zaustavi se voz u nekoj nedođiji. Izađoše kondukteri da vide šta se dešava, a ono mašinovođa prema njima juri sa velikom motkom, i kako se približio poče da vitla sa njom i da mlati konduktere:
- Što ste mi izbacili sina, budale jedne????
- Jaoj, nemoj Srbo, molim te... nismo znali...

Под шљиву крушку оли врбу то не мења ништа на стању ствари. Тако је како је. Нису Срби Немци па да се деле на Католике и Протстанте.
Колко нај је толко нас па и кад и изумремо изумрећемо као такви какви смо. Нема то никаве везе са екстремизмом но са чињеницама.
Православна Хришћанска Црква је једина институција која има поверење већине Срба и једини исправан и колико-толико озбиљан духовни водич у Срба.
Ко Србе дехристијанизује, тај ради против интереса српског рода.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back