gruba greska
Buduća legenda
- Poruka
- 39.409
A ti jesi???
Vidiš, moj otac i majka su Srbi rođeni u Srbiji. I Srbija je za mene moja otadžbina i srpski jezik je moj maternji jezik u pravom smislu tih reči.
I ja sam u neku ruku ponosan na moju otadžbinu i na moje sunarodnike, jer umeju da budu širokog srca i da širokih ruku dočekuju prognane i obespravljene, da ih smeste i nahrane odričući se dela svoje sirotinje.
I onda vidim sledeće.
Ima onih koji su prognani u napaćenoj Srbiji našli novi dom, a Srbiju doživljavaju kao svoju domovinu, i lepo žive zajedno sa nama, zahvalni za ono što im je Srbija pružila
A ima onih koji su došli ovde da pljuju po nama, da nas omalovažavaju, da nama ovde sole pamet i objašnjavaju kako biti Srbin nije ništa lepo već sramotno. Pa umesto da odu u svoj Kostur (hej, eno ga u Evropskoj Uniji) oni ovde šire svoj prezir prema onima koji su ih spasili u njihovoj nevolji, pre podne mrze sebe i svoje roditelje koji su pobegli iz te Grčke, a posle podne mrze ceo svet.
Pa i za njih, i za one Srbe kojima je opterećenje voleti Srbiju, dobronamerno dajem savet:
- Idite lepo u onu Evropsku Uniju, Ameriku, Rusiju... tamo gde biste više voleli da živite. Idite tamo gde samo vas jedva čekaju. Idite u zdrav i mirišljavi svet, a pustite nas koji volimo Srbiju da živimo i umiremo u našem smradu.
Pridruzujem se ovoj peticiji.
Podebljati i podvuci ove mudrolije doticnog forumskog sveznanca. I jos jednom -