- Poruka
- 7.976
Важи, вероватно ћу у току сутрашњег дана прочитати.Javi kada pročitaš Katarininu raspravu. Baš bih voleo da čujem tvoje mišljenje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Важи, вероватно ћу у току сутрашњег дана прочитати.Javi kada pročitaš Katarininu raspravu. Baš bih voleo da čujem tvoje mišljenje.
Не разумемо се добро ту круну је наследио коју папа Иноћетије признаје а признаје је и Доментијан.Потребно му је било да признаје папу као брховног свим хришћанима, да исправи неке ствари у цркви у својој држави , ако је било потребе, да буде против Византије. То било онако битно..
Па наравно да је признаје и Доментијан, на тој круни се 'зида' даље, она више без озбиљног рата није могла да се укине. Она је нестала тек с доласком Турака. Чак и онај мали простор који Аудтријанци обнављају у 18-ом веку називају Краљевина Србија, никаква грофовија, бановина, кнежевина и сл. Та круна је као апсолутно неупитна и независна од било ког утицаја реално постала у оно тренутку када је Радослав од стране жичког архиепископа крунисан за краља. У зом тренутку је зацементирана. Само потпуно уништење Србије је могло да је поништи.Не разумемо се добро ту круну је наследио коју папа Иноћетије признаје а признаје је и Доментијан.
Ја мислим да су и Михаило и Бодин и Ђорђе били краљеви.Вукан није могао бити краљ ако Михајло ,Бодин ,Ђорђе Бодин.......до Михајла 2 нису били краљеви?
Да ли је то логично или не?
Говорим о дукљанској круни која је придодата круни и венцу у Расу како је Доментијан описује круна краљевине од вајкада?Па наравно да је признаје и Доментијан, на тој круни се 'зида' даље, она више без озбиљног рата није могла да се укине. Она је нестала тек с доласком Турака. Чак и онај мали простор који Аудтријанци обнављају у 18-ом веку називају Краљевина Србија, никаква грофовија, бановина, кнежевина и сл. Та круна је као апсолутно неупитна и независна од било ког утицаја реално постала у оно тренутку када је Радослав од стране жичког архиепископа крунисан за краља. У зом тренутку је зацементирана. Само потпуно уништење Србије је могло да је поништи.
Бојим се да овде немамо шта да мислимо ако нису није ни Вукан.Ја мислим да су и Михаило и Бодин и Ђорђе били краљеви.
Ја мислим да су и Михаило и Бодин и Ђорђе били краљеви.
Да ли је био 1 од њих или 2 ?Da li je bio Đorđe?
Па и ја ти говорим о томе, владари у Расу своје правдање за добијање краљевског венца траже управо у њој и објашњавају зашто. То је то позивање на краљевство отпрва. Просто речене истичу право на ту круну.Говорим о дукљанској круни која је придодата круни и венцу у Расу како је Доментијан описује круна краљевине од вајкада?
(Стрфсну Првовенчаном)
За Запад, веома могуће, чак и вероватно, једино што је за наше посматрање тога неугодно је што су то времена превирања, када Византија обнавља свој утицај овде.Da li je bio Đorđe?
Na osnovu čega znamo da je Bodinov sin Đorđe bio kralj i nasledio Bodina?
Ко је рекао да нису?Бојим се да овде немамо шта да мислимо ако нису није ни Вукан.
За Запад, веома могуће, чак и вероватно, једино што је за наше посматрање тога неугодно је што су то времена превирања, када Византија обнавља свој утицај овде.
Значи да да наш шири колегијум лаже и шири дезинформације о овој круни.Па и ја ти говорим о томе, владари у Расу своје правдање за добијање краљевског венца траже управо у њој и објашњавају зашто. То је то позивање на краљевство отпрва. Просто речене истичу право на ту круну.
На основу чега је Вукан краљ?Ja opet moram da pitam na osnovu čega?
Ma gluposti, Srbi isticu pravo na krunu Dalmatinaca. Zavedeni, obmanjeni, nekriticni i nemetodicni bejahu Nemanjici.Просто речене истичу право на ту круну.
Пази, ако питаш да ли има неки документ да је записан као краљ Ђорђе не знам, али мислим да уопште немамо докумената за тај период с Запада. Тако да ако је у 2 генерације пре њега владар Дукље био краљ више иде у прилог да је и Ђорђе краљ.Ja opet moram da pitam na osnovu čega?
Šta svedoči da je posle Bodina vladao kralj Đorđe?
Једноставно и просто речено Рим је од тог времена опет 'на коњу' на овим просторима уместо Грка. Дословце у житијима и пише да Немања тера Грке.У недостатку извора можемо посматрати да је круна била призната а да је озваничење краљевине под црквом које се чекало догодило под Вуканом јер његова круна није упитна већ само статус цркве.
Пази, ако питаш да ли има неки документ да је записан као краљ Ђорђе не знам, али мислим да уопште немамо докумената за тај период с Запада. Тако да ако је у 2 генерације пре њега владар Дукље био краљ више иде у прилог да је и Ђорђе краљ.
То је , опет кажем веома важно, време превирања, повратак Грка који такво уређење не познају.
Не разумем. Сумњаш да Ђорђе уопште постоји или да је имао титулу краља?Ne mislim da li ima dokument iz tog perioda, već da li ima išta igde.
Otkud kralj Đorđe, uopšte?
Objasnio Toma Arhidjakon. Nakon Bodinove smrti nastaje gradjanski rat, jer sinovi normanske princeze nisu bili prihvatljivi za sve strane. Jedna strana zove Madjare u pomoc i ovi uzimaju Dalmaciju.Пази, ако питаш да ли има неки документ да је записан као краљ Ђорђе не знам, али мислим да уопште немамо докумената за тај период с Запада. Тако да ако је у 2 генерације пре њега владар Дукље био краљ више иде у прилог да је и Ђорђе краљ.
То је , опет кажем веома важно, време превирања, повратак Грка који такво уређење не познају.
Ма титула краља не постоји код Ромеја нити је правно признају што уопште не доводи у питање да ли је неко краљ.Једноставно и просто речено Рим је од тог времена опет 'на коњу' на овим просторима уместо Грка. Дословце у житијима и пише да Немања тера Грке.
Не разумем. Сумњаш да Ђорђе уопште постоји или да је имао титулу краља?