Znate što ja mislim. Ja mislim da je Jugoslavije mogla biti danas svjetska velesila da je opstala.
Ali u onakvim uvjetima nikako nije mogla opstati. Tito, iako politički genije, napravio je katastrofalnu grešku kad je mislio da će nacionalno pitanje riješiti tako - što će ga začepiti u bocu. I onda je sve puknulo.
Ja osobno cijenim sve ljude, bez obzira na nacionalnost, a kako ide svjetska kriza , kako jačaju neke europske zemlje, ekonomska suradnja na Balkanu mora biti na razini.
Konkretno, vezi Kosova, moje mišljenje je da Kosova vama pripada po načelu državnog suvereniteta i da vam je nepravedno oduzeto. Činjenica što tamo živi ne znam koliko tisuća Albanaca ne mijenja činjenicu da je to srpski teritorij.
Ali sa druge strane, prostori na kojima su Srbi živjeli u Hrvatskoj su također suvereno područje Hrvatske i tu je nastao problem.
Priča se odigrala, glumci sišli sa pozornice i sad moramo surađivati na obostranu dobit. Ne vidim kuda će voditi silne priče o Jasenovcu, Kosovu itd. Treba biti realan i pogledati ono što je sada.
Ja mislim da naše firme vama mogu samo donijeti korist, niže cijene usluge i tako dalje, te zaposliti vaše ljude. A jednako tako ne sumnjam da će vaš kapital naći prostora na hrvatskom tržištu.
nisam reciomo znao da su Jaffa keksi srpski proizvod iz Subotice - obožavam te kekse. Primjera radi.
Samo netko je dobro rekao, mnogi kod vas se ne mogu ovdje suočiti sa njemačkom i ruskom konkurencijom koja je tu prisutna, a to već nije do nas nego do tržišta