Ево, сад ћу да ти кажем отворено, па да видим да ли си толико поштен и толико Србин, да са мном разговараш као Србин са Србином, а не са ставом ко ће кога да заебе:
Наравно да је недоказано. Исти противцрквени кругови делују и против РКЦ и против ПЦ. Има спорадичних појава педофилије, на пример онај рашчињени православни свештеник из Славоније (Србин) је био осуђени педофил, али оптужба против Пахомија је чиста измишљотина. Као и све оптужбе за угледне званичнике РКЦ.
Чуо си за овог из Викиликса како је оптужен за "силовање"? Пукао му је кондом у току односа са вереницом, а она га је оптужила да га је пре односа намерно пробушио, а за то се у Шведској суди исто као и за силовање. Догодило му се нешто што се људима дешава свакодневно, чак и ако користе најскупље кондоме, а не онај крш из апотеке који не може ни да се навуче како треба. На исти фазон туже за "педофилију" људе којима су деца села у крило или које су пољубили у чело. За гађење.
И мислим да би бар из СПЦ која је на удару истих тих кругова требало да смање доживљај када то исто раде РКЦ.
Ne rugam ti se...nisi rodjen kao katolik,nego stvar izbora...za žaljenje.....
И неки твој далеки предак није рођен као православац, па је то постао. И Кустурица је рођен као муслиман, па више то није. Такве ствари се догађају. Моја деца ће бити римокатолици од рођења.
Уместо да ми стегнеш руку што нисам изгубио ни грам своје националности, што сам Србин и што ћу своју децу васпитавати да су Срби, а не нешто друго, па и да ме штитиш од ових зликоваца који ми поручују да сам "издајник српства" (?), ти ме понижаваш што сам католик. Е, тог понижавања неће моћи да буде. Ја у твоју веру и твој избор не дирам, нема ни ти да дираш у мој.