Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро дошли,видим да вам паше,али не живите само ви у Србији.

А који сте сад то ,,ВИ''?
Ако мислиш на монархисте, ја рекох малопре (не читаш пажљиво или не схваташ добро) да је: ,,Још гора је сутуација је ако се народ(и) у Србији поделе ,,ЗА'' и ,,ПРОТИВ'' монархије и, недај Боже, на неки фалсификовани начин, устоличе краља''.
Ако то прижељкујеш, онда су ми јасне ,,часне'' намере монархиста. И јасна ми је ова монархистичка пропагандна прашина.

Шлосеру,слажем се са тобом да је потребно прво да имамо државу и слажем се да је немамо у правом значењу.Једино је питање шта подразумевамо под темељом ,а шта под кровом.
Pitaj despota Stefana Lazarevica sta je temelj, i kako ga je on odrzavao u najteza vremena. Posle toga sledi jacanje obrazovanja i ekonomije, a zatim ostalo, a pitanje monarhija ili republika postaje manje bitno. Al zbog nasih specificnosti, tradicije, i postojanja dinastija, zapravo obeju, u liku princa Aleksandra Karadjordjevica Petrovog (kakav god on licno bio, al bitan je princip), sasvim bi prirodno, bar za mene, bilo da budemo i monarhija. Ne vidim da bi to ista skodilo. Al, kazem, sve bi trebalo da ide nekim redom, i da se prvo rese bitnije stvari.

Buduci da su Karadjordjevici upropastili Srbiju 1918.

daleko im lepa kuca i marsh iz Belog dvora u neki stan u Mirijevu ili Krnjachi.
Karadjordjevicima (ko i Obrenovicima) se mnoze stosta zameriti, al samo u skladu s cinjenicama.
A jedna od cinjenica je da je kralj Aleksandar izgradio Beli dvor sopstvenim novcanim sredstvima.
Tako je u osnovi.
Istina je takodje da je kasnije i princ Pavle ulagao svoja za odrzavanje i neke dogradnje.
Kako god, njima bi to trebalo vratiti, jer je oteto bez pravne osnove, a oni nek se posle spore na sudu koliki je ciji udeo.

Шлосеру,да ли си икада чуо мене да говорим како Краља треба "извикати" на улици и тако успоствити монархију?Те битније ствари о којима говориш ,наравно,да треба прво решити,а баш битне ствари су оно од чега садашња гарнитура политичара и тренутне власти и већине тренутне опозиције бежи и вештачки нас држи у кавезу невољеног и нежељеног остатка Југославије од кога су сви побегли.Уређење државе Србије и јесте био један од примарних задатака и уставотворна скупштина би била прави начин да са тим уређивањем почне,али то полтичари нису желели.Значи да морамо да створимо и сачекамо политичаре којима је први интерес држава Србија.Мислим да се око тога не споримо.

Добро дошли,ти си употребио тај израз :"паше нам република",не ја .На основу чега то ауторитарно тврдиш?А следеће логично питање је : ко сте то ви?Зар не?

А који сте сад то ,,ВИ''?
Ако мислиш на монархисте, ја рекох малопре (не читаш пажљиво или не схваташ добро) да је: ,,Још гора је сутуација је ако се народ(и) у Србији поделе ,,ЗА'' и ,,ПРОТИВ'' монархије и, недај Боже, на неки фалсификовани начин, устоличе краља''.
Ако то прижељкујеш, онда су ми јасне ,,часне'' намере монархиста. И јасна ми је ова монархистичка пропагандна прашина.

Buuuuuuuuuuuuuu

Шлосеру,да ли си икада чуо мене да говорим како Краља треба "извикати" на улици и тако успоствити монархију?Те битније ствари о којима говориш ,наравно,да треба прво решити,а баш битне ствари су оно од чега садашња гарнитура политичара и тренутне власти и већине тренутне опозиције бежи и вештачки нас држи у кавезу невољеног и нежељеног остатка Југославије од кога су сви побегли.Уређење државе Србије и јесте био један од примарних задатака и уставотворна скупштина би била прави начин да са тим уређивањем почне,али то полтичари нису желели.Значи да морамо да створимо и сачекамо политичаре којима је први интерес држава Србија.Мислим да се око тога не споримо.
Ne sporimo se oko toga principijelno, al jeste za raspravu sta su prioriteti. Ja mislim da je primarni interes i zadatak jaka ekonomija, obrazovanje, kultura, vojska, i to prvo treba resiti, u suprotnom, ostacemo stalno negde izmedju, nit cemo resiti te stvari, nit one najvise drzavne. Stalno smo tako i radili, pa je zato ispadalo naopako. Istina, nismo ni imali objektivnih uslova, niti mnogo prostora za manevrisanje, al naveo sam primer despota Stefana bas zato, da se pokaze kako i u najtezim vremenima moze mnogo da se uradi, samo ako se ima ideja, vizija, ako se misli unapred, i sta su temelji i osnovi.

Cinjenica je da se Kraljevske porodice dobro drze i da u rukama drze sudbinu sveta
kako bi mi prosli kao kraljevina Srbija tesko je pitanje,ali siguran sam da Bota nikada ne bi bio to sto jeste..sto bi bilo jako dobro

Шлосеру,одличан је пример Деспота Стефана,то је добар пример како може да се и у црним даним данима сабер,кад има око чега.За Србе су то увек били Црква и Круна,па су се пребродиле и много веће невоље.

Шлосеру,одличан је пример Деспота Стефана,то је добар пример како може да се и у црним даним данима сабер,кад има око чега.За Србе су то увек били Црква и Круна,па су се пребродиле и много веће невоље.

Slažem se.

Понављање да је Србији потребна монархија је више бесмислена јер се граничи са здравим разумом.
Српски менталитет, што се вођа тиче, је такав да га брзо изгостирају и желе да га промене.У српској историји нису непознае смене краљева када су и главе летеле. Још гора је сутуација је ако се народ(и) у Србији поделе ,,ЗА'' и ,,ПРОТИВ'' монархије и, недај Боже, на неки фалсификовани начин, устоличе краља.
Зато не треба жвакати те жваке. Паше нам Република и то је доста.

Ne paše ništa Srbiji, koliko se vidi iz doživljenog zadnjih decenija. Anarhisti, ateisti, sektaši potrudili se da nemože ni jedna opcija političkog uređenja u Srbiji da funkcioniše, još od 1900te godine. Kulminacija počinje od 1945 pa na dalje a totalno razbijanje Srbije 1991/1993, a predzavršetak Srbstva, 1999 godine do ove godine.
Sada se očekuje, ili će neko dotuči Srbiju apsolutno do kraja, ili će nova vlast napraviti veliki zaokret.

Monarhija se ne uvodi nikakvim komunističkim referendumima niti bilo kakvim Građanskim izborima, već se uvodi u jednoj zemlji odlukom verskih zajednica, na najvišem nivou, te se uz dokaze da se u jednoj zemlji stekli uslovi po broju vernika koji su brojčano uveliko večinski nadmašili drugačije poglede i stavove od neistomišljenika i antiverskih pokreta. Nisam siguran, ali mislim da je potrebno imati preko 70% procenata stvarnih vernika koji su pri Crkvi. Itd, itd....

Nverovatno je da ljudi ne shvataju da ne moraju da budu Srbi da bi živeli u Kraljevini. A još je smešnije kada Srbi pljuju po svojoj dedovini. Korisnik DD jednostavno poludi kad mu neko pomene kraljevinu. A nikad nije ni živeo u njoj.

Грешка изгледа да претендује за сопствено устоличење за краљицу Србије! Ал' би то луда земља била а ја бих се стално заклињао краљицом онако на српски начин.
Одједном се појавила из мркле ноћи као сабласт, да мени или нама објасни чињенице о монархији. Само ти да не објашњаваш, јер тек онда ништа неће бити јасно.
Ја јесам рођен у краљевини али кратко живео у њој јер је рат против окупатора и квислинга убрзо почео. Али зато су ми родитељи првог и другог колена, причали и упоређивали живот под монархијом и Републиком и ја као 15-тогодишњак/18-тогодишњак врло добро запамтио свежа сећања родитеља и из прве руке та упоређења. И зашто би ја сада мање веровао својим родитељима који су проживели монархију него овим неомонархистима који би монархију из ината, хира или из досаде. Монархија није плишана играчка, осим што је чупава, да се деца играју њом.
Република је наша судбина и то се мора прихватити а Ви неомонархисти , цврчите, цврчите, цврчите, .... до бесвести.

Poslednja izmena:
Dobro došli

Apsolutno si u pravu. Republika je neminovno uredjenje Srbije ili nešto slično, sto je potrebno za Srbiju.
A evo zašto: - Nije samo broj vernika preduslov za Monarhističko uređenje, vec SVEST Naroda, RAZUM!
Kroz neki drugi vid političkog uređenja, na primer Republiku, Narod ˝treba da položi ispit˝ koji je preduslov za Monarhiju, kroz razumnu ekonomsko političku strategiju i realizaciju ljudskih ovozemaljskih i duhovnih vrednosti.
Znači, racionalna strategija izgradnje svesti Naroda, poštovanje ljudskih i građanskih prava, rekonstrukcija privrede i dovođenje prirodnih resursa na normalan nivo a time i eliminisanje negativnih pojava u privredi, nauci i tehnici.

Ne sporimo se oko toga principijelno, al jeste za raspravu sta su prioriteti. Ja mislim da je primarni interes i zadatak jaka ekonomija, obrazovanje, kultura, vojska, i to prvo treba resiti, u suprotnom, ostacemo stalno negde izmedju, nit cemo resiti te stvari, nit one najvise drzavne. Stalno smo tako i radili, pa je zato ispadalo naopako. Istina, nismo ni imali objektivnih uslova, niti mnogo prostora za manevrisanje, al naveo sam primer despota Stefana bas zato, da se pokaze kako i u najtezim vremenima moze mnogo da se uradi, samo ako se ima ideja, vizija, ako se misli unapred, i sta su temelji i osnovi.

То ће бити тачно кад објасниш како се то може постићи са овим наслеђеним комунистичким системом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back