Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро дошли,млађи сам од тебе,па не памтим Краљевину(рођен сам одмах после рата) али такође сам из прве руке и врло свеже слушао како је било од својих родитеља и баба и деда.Деда ми је ратовао и у Прво и Другом балканском рату и Првом светском ,прешао Албанију и доживео стварање Краљевине Југославије и њено нестајање доласком комуниста.Сигурно је да су за нас врло јаки разлози оно што смо понели из куће,али су они само наши,не вреде ни за кога другог сем нас.Ја бих исто као ти могао да кажем да немам никаквог разлога да верујем било коме ако је то,а јесте,у супротности са оним што сам слушао и научио у кући.Где би нас то одвело у озбиљној дискусији.
Никаква судбина и неке више силе није нама донела Републику него комунисти,а задржавају је и даље њихови наследници који су се пресвукли у различите боје.
Стицајем околности сам живео две земље са монархистичким уређењем(Холандија и Шведска) па могу да судим и по сопственом искуству.

Добро дошли,млађи сам од тебе,па не памтим Краљевину(рођен сам одмах после рата) али такође сам из прве руке и врло свеже слушао како је било од својих родитеља и баба и деда.Деда ми је ратовао и у Прво и Другом балканском рату и Првом светском ,прешао Албанију и доживео стварање Краљевине Југославије и њено нестајање доласком комуниста.Сигурно је да су за нас врло јаки разлози оно што смо понели из куће,али су они само наши,не вреде ни за кога другог сем нас.Ја бих исто као ти могао да кажем да немам никаквог разлога да верујем било коме ако је то,а јесте,у супротности са оним што сам слушао и научио у кући.Где би нас то одвело у озбиљној дискусији.
Никаква судбина и неке више силе није нама донела Републику него комунисти,а задржавају је и даље њихови наследници који су се пресвукли у различите боје.
Стицајем околности сам живео две земље са монархистичким уређењем(Холандија и Шведска) па могу да судим и по сопственом искуству.
А шта да ти кажем, осим да ћемо живети у систему који нам судбина намеће. Чак и воља народа неће бити у питању јер пропагатори овог или оног државног уређења имају формуле за придобијање јавног мњења а народ као народ: поверује и погреши.
Та грешка несме да буде када се буде поставило референдумско питање Краљевина или Република. То шта се одлучи тада, остаће трајно или у најмању руку дугорочно.И шта ако за пар година видимо да смо погрешили а исправке нема. Зато се и залажем за Републику јер на сваких 5 година могу да гласам за другог Председника ако ми овај није по вољи. Са краљем то не може. И ту је цела квака.

То ће бити тачно кад објасниш како се то може постићи са овим наслеђеним комунистичким системом.
Mi odavno nemamo nikakav komunisticki sistem (ako smo ga ikad uopste imali), mi imamo jedan vrlo surovi vid kapitalizma.
A ovo sto sam napisao je tacno, i vreme je da se najzad shvati koji je redosled prioriteta.

Mi odavno nemamo nikakav komunisticki sistem (ako smo ga ikad uopste imali), mi imamo jedan vrlo surovi vid kapitalizma.
A ovo sto sam napisao je tacno, i vreme je da se najzad shvati koji je redosled prioriteta.

Ако ти је то објашњење онда ће то бити истина кад Срби престану лагати сами себе и све око себе. Врло сурови вид капитализма настаје кад систем изгуби оно што га је одржавало и свак почне да ради по својој могућности А редослед приоритета је мењање система..

Preciznije je reci da u sustini i nemamo nikakav sistem. Daleko smo mi jos uvek od bilo kakvog vida kapitalizma pa cak i surovog.

Preciznije je reci da u sustini i nemamo nikakav sistem. Daleko smo mi jos uvek od bilo kakvog vida kapitalizma pa cak i surovog.
Зашто се комунисти сраме свог система? Кад им је то једина могућност коју још увек користе за свој опстанак на разним положајима и стицања разних привилегија и прихода. А одричу га се као свети Петар Исуса?

Ne relativizuj. Tacno je da nemamo drzavu, al itekako imamo kapitalizam, i to stvarno onaj surovi. Uostalom, dal igde na svetu uopste i imamo bilo sta drugo, sem razne vidove kapitalizma?
Дефиниција капитализма није одређена неким програмом као друга државна или друштвена и политичка уређења и зато нема смисла неком уређењу качити тај термин.

Дефиниција капитализма није одређена неким програмом као друга државна или друштвена и политичка уређења и зато нема смисла неком уређењу качити тај термин.
Ne radi se o programu, ili o ideologijama, ni o politickim uredjenjima, ja govorim o drustveno-ekonomskom sistemu koji vlada u citavom svetu, kapitalizmu.

Ne radi se o programu, ili o ideologijama, ni o politickim uredjenjima, ja govorim o drustveno-ekonomskom sistemu koji vlada u citavom svetu, kapitalizmu.

Ти говориш о новцима и људима који располажу са новцима. А ко је дао могућност тим људима да дођу до тог новца са којим сад слободно располажу и раде шта хоће?

Ne relativizuj. Tacno je da nemamo drzavu, al itekako imamo kapitalizam, i to stvarno onaj surovi. Uostalom, dal igde na svetu uopste i imamo bilo sta drugo, sem razne vidove kapitalizma?

Ne mogu a da se ne setim jednog detalja, 1990-ta godina, sedim u Minhenu a do mene jedan nemacki godpodin, konverzacija sledi bla bla...Dodjosmo o Jugi, tada najbolja godina, komunizam pao na Istoku, u Jugi med i mleko, Ante markovic it'd...Elem osecaju se promene. Ja mu kazem eto Jugoslavija ce verovatno biti prva od komunistickih zemalja koja ce preci na kapitalisticki sistem poslovanja. Pogleda me nemacki gospodin i doslovno rece ovo: E moj mladicu, ne znate vi koliko ste daleko i sta sve treba da se uradi da bi se stiglo do kapitalizma. Mislim matori se pros.erava a izgleda da je znao sta prica.

Nema kapitalizma bez kapitala ljudi, to je merilo. Da li je on surov ili ne, zovi ga kako hoces ali kapitalizam nije.

Još nemogu komunisti izaći iz čaure komunističkog kapitalizma i davne prošlosti. :)
Radi lakšeg razumevanja ovog što sam izneo, komunistički kapitalizam, odnosno samo tumačenje navedenog, je isto kao kad bi rekao da krava daje crno mleko. :)

Još nemogu komunisti izaći iz čaure komunističkog kapitalizma i davne prošlosti. :)
Radi lakšeg razumevanja ovog što sam izneo, komunistički kapitalizam, odnosno samo tumačenje navedenog, je isto kao kad bi rekao da krava daje crno mleko. :)

Dobro rece onaj kinez: NIJE VAZNO DA LI JE KRAVA BELA ILI CRNA, VAZNO JE DA DAJE MLEKO. Mislio je na sistem, zovi ga kako ti drago ako nije efikasan ne vredi ni lule duvana. Mi smo prekinuli prirodan razvoj kakvog takvog kapitalistickog sistema nasilno 1941 a zauzvrat nismo izgradili nikakav efikasan drustveno-ekonomsko-politicki model.

Dobro rece onaj kinez: NIJE VAZNO DA LI JE KRAVA BELA ILI CRNA, VAZNO JE DA DAJE MLEKO. Mislio je na sistem, zovi ga kako ti drago ako nije efikasan ne vredi ni lule duvana. Mi smo prekinuli prirodan razvoj kakvog takvog kapitalistickog sistema nasilno 1941 a zauzvrat nismo izgradili nikakav efikasan drustveno-ekonomsko-politicki model.
Tako nekako.
Komunisti nista pozitivno nisu igradili za vreme svoje zvanične vladavine, a ono što su izgradili, izgrađeno je po nacrtu nečije osvete, strategijski za uništavanje Srba i Srbije. Koriščene su več izgrađene fabrike, ifrastruktura ekonomije je bila svedena na iskoriščenje več postoječeg, izgrađenog, a ono sto je izgrađeno naizgled pozitivno, košta nas gubljenjem teritorija, i uništavanjem naroda. :)

Tako nekako.
Komunisti nista pozitivno nisu igradili za vreme svoje zvanične vladavine, a ono što su izgradili, izgrađeno je po nacrtu nečije osvete, strategijski za uništavanje Srba i Srbije. Koriščene su več izgrađene fabrike, ifrastruktura ekonomije je bila svedena na iskoriščenje več postoječeg, izgrađenog, a ono sto je izgrađeno naizgled pozitivno, košta nas gubljenjem teritorija, i uništavanjem naroda. :)

Aл' си се налупао за чисту десетку!
Када упоредиш то ком. време и ово данашње, види се разлика из авиона.

Eto,"biraste"demokratski predsednika,i je l vam bolje,je l zivite bolje?Predsednik sa svojom zenom putuje po inostranstvu,sopinguje zencetu(verovatno od svog novca :think: toaletu i cipele),betonira SVOJE selo,sto ce doneti prosperitet seljanima,itdPitanje:Koja je razlika izmedju Kralja i Presednika u nasem slucaju,sobzirom da ce nakon silaska sa vlasti biti novcano obezbedjen od novca naroda,tako da jedna generacija ima odprilike desetak njih kojima placa penziju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back