- Poruka
- 69.823
Добро дошли,видим да вам паше,али не живите само ви у Србији.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitaj despota Stefana Lazarevica sta je temelj, i kako ga je on odrzavao u najteza vremena. Posle toga sledi jacanje obrazovanja i ekonomije, a zatim ostalo, a pitanje monarhija ili republika postaje manje bitno. Al zbog nasih specificnosti, tradicije, i postojanja dinastija, zapravo obeju, u liku princa Aleksandra Karadjordjevica Petrovog (kakav god on licno bio, al bitan je princip), sasvim bi prirodno, bar za mene, bilo da budemo i monarhija. Ne vidim da bi to ista skodilo. Al, kazem, sve bi trebalo da ide nekim redom, i da se prvo rese bitnije stvari.Шлосеру,слажем се са тобом да је потребно прво да имамо државу и слажем се да је немамо у правом значењу.Једино је питање шта подразумевамо под темељом ,а шта под кровом.
Karadjordjevicima (ko i Obrenovicima) se mnoze stosta zameriti, al samo u skladu s cinjenicama.Buduci da su Karadjordjevici upropastili Srbiju 1918.
daleko im lepa kuca i marsh iz Belog dvora u neki stan u Mirijevu ili Krnjachi.
Добро дошли,ти си употребио тај израз :"паше нам република",не ја .На основу чега то ауторитарно тврдиш?А следеће логично питање је : ко сте то ви?Зар не?
Buduci da su Karadjordjevici upropastili Srbiju 1918.
daleko im lepa kuca i marsh iz Belog dvora u neki stan u Mirijevu ili Krnjachi.
А који сте сад то ,,ВИ''?
Ако мислиш на монархисте, ја рекох малопре (не читаш пажљиво или не схваташ добро) да је: ,,Још гора је сутуација је ако се народ(и) у Србији поделе ,,ЗА'' и ,,ПРОТИВ'' монархије и, недај Боже, на неки фалсификовани начин, устоличе краља''.
Ако то прижељкујеш, онда су ми јасне ,,часне'' намере монархиста. И јасна ми је ова монархистичка пропагандна прашина.
Ne sporimo se oko toga principijelno, al jeste za raspravu sta su prioriteti. Ja mislim da je primarni interes i zadatak jaka ekonomija, obrazovanje, kultura, vojska, i to prvo treba resiti, u suprotnom, ostacemo stalno negde izmedju, nit cemo resiti te stvari, nit one najvise drzavne. Stalno smo tako i radili, pa je zato ispadalo naopako. Istina, nismo ni imali objektivnih uslova, niti mnogo prostora za manevrisanje, al naveo sam primer despota Stefana bas zato, da se pokaze kako i u najtezim vremenima moze mnogo da se uradi, samo ako se ima ideja, vizija, ako se misli unapred, i sta su temelji i osnovi.Шлосеру,да ли си икада чуо мене да говорим како Краља треба "извикати" на улици и тако успоствити монархију?Те битније ствари о којима говориш ,наравно,да треба прво решити,а баш битне ствари су оно од чега садашња гарнитура политичара и тренутне власти и већине тренутне опозиције бежи и вештачки нас држи у кавезу невољеног и нежељеног остатка Југославије од кога су сви побегли.Уређење државе Србије и јесте био један од примарних задатака и уставотворна скупштина би била прави начин да са тим уређивањем почне,али то полтичари нису желели.Значи да морамо да створимо и сачекамо политичаре којима је први интерес држава Србија.Мислим да се око тога не споримо.
Шлосеру,одличан је пример Деспота Стефана,то је добар пример како може да се и у црним даним данима сабер,кад има око чега.За Србе су то увек били Црква и Круна,па су се пребродиле и много веће невоље.
Понављање да је Србији потребна монархија је више бесмислена јер се граничи са здравим разумом.
Српски менталитет, што се вођа тиче, је такав да га брзо изгостирају и желе да га промене.У српској историји нису непознае смене краљева када су и главе летеле. Још гора је сутуација је ако се народ(и) у Србији поделе ,,ЗА'' и ,,ПРОТИВ'' монархије и, недај Боже, на неки фалсификовани начин, устоличе краља.
Зато не треба жвакати те жваке. Паше нам Република и то је доста.
Nverovatno je da ljudi ne shvataju da ne moraju da budu Srbi da bi živeli u Kraljevini. A još je smešnije kada Srbi pljuju po svojoj dedovini. Korisnik DD jednostavno poludi kad mu neko pomene kraljevinu. A nikad nije ni živeo u njoj.
Ne sporimo se oko toga principijelno, al jeste za raspravu sta su prioriteti. Ja mislim da je primarni interes i zadatak jaka ekonomija, obrazovanje, kultura, vojska, i to prvo treba resiti, u suprotnom, ostacemo stalno negde izmedju, nit cemo resiti te stvari, nit one najvise drzavne. Stalno smo tako i radili, pa je zato ispadalo naopako. Istina, nismo ni imali objektivnih uslova, niti mnogo prostora za manevrisanje, al naveo sam primer despota Stefana bas zato, da se pokaze kako i u najtezim vremenima moze mnogo da se uradi, samo ako se ima ideja, vizija, ako se misli unapred, i sta su temelji i osnovi.
Ako se svima ne sviđaju Karađorđevići zašto se ne bi dovelo ove druge. Zaboravio sam kako se zove ta obitelj.
Хабсбург
Ne, kako se zovu oni prije Karađorđevića kojeg su klerofašisti ubili?
Ne, ma živjeli su prije 100 godina, tamo negdje oko 1900.Ђинђић ?