Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Veoma je tendenciozno porediti najsiromašniju opstinu u Srbiji (Crna Trava) sa ogromnom zemljom koja ima značajnih prihoda od turizma.
Ljudi iz Crne Trave ne idu da čiste bolnice po Manili.
Ljudi sa Filipina dolaze da čiste bolnice po Srbiji.
Zajebite statistiku, realan život sve pokaže.
Do takve ti je klime bliže i lakše doći u susjedstvo.Samo zbog klime.
![]()
Koje?Do takve ti je klime bliže i lakše doći u susjedstvo.![]()
Ako ima 400 stanovnika ,nesto sam proucavao kako pomoci te sredine poput C.Trave,Trgovista,Vucja,Bosilegrada i sl. Znam da imaju opstinu sa zaposleniima i internat sa profesorima srednje gradjevinske skole.I to nategnuto,nema dovoljno djaka. Otprilike oko 100 zaposlenih svi na budzetu. Cak i ne stanuju tamo vec putuju iz vecih mesta. Bar da im otvore tamo zatvor,pa bi familija krimosa trosila novac. Ima samo 1 radnja prehrane i nista vise. Ni apoteke na 50km ni doktora.Iskreno čisto sumnjam da prosečni Crnotravac ima 650 evra, realno to možda prosečni Beograđanin ili Novosađanin zarađuje 650 evra a prosečni Crnotravac čisto sumnjam, mislim imam i ja rodbinu, prijatelje i poznanike širom Srbije i to kad mi kažu za koje pare neki ljudi rade ja ne verujem, to je baš ono tragi-komično.
Inače tako nešto me ne čudi, jer znam da su mnoge zemlje koje ovde ljudi potcenjuju i smatraju za siromašne sad ispred nas, recimo prema zvaničmim podacima prosečna plata u Moldaviji (koja važi za najsiromašniju zemlju u Evropi) je oko 750 evra (iako verovatno i tamo u stvarnosti većina ljudi radi za manje kao i ovde), znači tu su negde u rangu sa nama što nije iznenađujuće jer i mi isto smo kao i Moldavija deo globalnog juga i mnogo je realnije da se poredimo sa ne znam Filipinima, Moldavijom, Kolumbijom (gde je doduše prosek već malo preko 1000 evra), itd i zemljama globalnog juga nego sa evropskim i zapadnim zemljama.
Bilo Crna Gora, bilo Hrvatska. Možeš i u Albaniju ili Grćku. Zašto bi zbog klime išao na Filipine? Nema nekog velikog smisla.
Filipini su inace glavni americki saveznik u tom delu sveta, sto ih nisu pretvorili u Japan
Reality check:E pa pazi nema baš mnogo Filipinaca kod nas, recimo Filipinaca ima u Hrvatskoj gde su opet plate malo veće i standard malo bolji, kod nas su uglavnom ono Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci, Nepalci, inače ja tako kad njih vidim negde da rade u nekom supermarketu ili šta ja znam ono imam nekad običaj da malo proćaskam sa njima i pitam ih ono odakle su ono čisto iz radoznalosti i ono pretežno su to Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci i Nepalci.
Od Filipina me zanimaju samo Filipinke.Razmišljaš o odlasku na rad na Filipine?![]()
Bolnice nam ciste u pm...Ljudi iz Crne Trave ne idu da čiste bolnice po Manili.
Ljudi sa Filipina dolaze da čiste bolnice po Srbiji.
Zajebite statistiku, realan život sve pokaže.
Mene od Japana zanimaju samo japanke.Od Filipina me zanimaju samo Filipinke.![]()
Nije ti to glupo, Srbija ce da propadne za godinu dve, a onda filipini postaju svetska sila za obogaljenu Srbiju...a da naravno Hrvatska ce da bankrotira pre, pitaj Tihog ako meni ne verujes....Od Filipina me zanimaju samo Filipinke.![]()
Ako nisu kao WC na bosanskom kolodvoru, dobro je.Bolnice nam ciste u pm...
U BG javni WC ima teoriju , ako je prljav niko nece ukrasti solju....Ako nisu kao WC na bosanskom kolodvoru, dobro je.
To su trajne posledice serije ofanziva naprednih evropskih Bugara 1943/44. na teritoriju prve oslobođene opštine u Jugoslaviji: Bugarska je 1943. svečano odstranjena iz Crne Trave, i ni uz najveće angažovanje svojih efektiva Sanstefanska imperija nije bila u stanju da ovlada najsiromašnijom opštinom u Srbiji. Svetozar Vuksanović Tempo je napisao da nikada nije video teža pustošenja nego što su Bugari priredili u finalnom pokušaju da zaposednu Crnu Travu i strateške prevoje koji dominiraju alternativnim pravcima ka Bugarskoj.U Evropi
Ako ima 400 stanovnika ,nesto sam proucavao kako pomoci te sredine poput C.Trave,Trgovista,Vucja,Bosilegrada i sl. Znam da imaju opstinu sa zaposleniima i internat sa profesorima srednje gradjevinske skole.I to nategnuto,nema dovoljno djaka. Otprilike oko 100 zaposlenih svi na budzetu. Cak i ne stanuju tamo vec putuju iz vecih mesta. Bar da im otvore tamo zatvor,pa bi familija krimosa trosila novac. Ima samo 1 radnja prehrane i nista vise. Ni apoteke na 50km ni doktora.