Srbija i Filipini razlika u plati

Iskreno čisto sumnjam da prosečni Crnotravac ima 650 evra, realno to možda prosečni Beograđanin ili Novosađanin zarađuje 650 evra a prosečni Crnotravac čisto sumnjam, mislim imam i ja rodbinu, prijatelje i poznanike širom Srbije i to kad mi kažu za koje pare neki ljudi rade ja ne verujem, to je baš ono tragi-komično.

Inače tako nešto me ne čudi, jer znam da su mnoge zemlje koje ovde ljudi potcenjuju i smatraju za siromašne sad ispred nas, recimo prema zvaničmim podacima prosečna plata u Moldaviji (koja važi za najsiromašniju zemlju u Evropi) je oko 750 evra (iako verovatno i tamo u stvarnosti većina ljudi radi za manje kao i ovde), znači tu su negde u rangu sa nama što nije iznenađujuće jer i mi isto smo kao i Moldavija deo globalnog juga i mnogo je realnije da se poredimo sa ne znam Filipinima, Moldavijom, Kolumbijom (gde je doduše prosek već malo preko 1000 evra), itd i zemljama globalnog juga nego sa evropskim i zapadnim zemljama.

Ljudi iz Crne Trave ne idu da čiste bolnice po Manili.
Ljudi sa Filipina dolaze da čiste bolnice po Srbiji.

Zajebite statistiku, realan život sve pokaže.

E pa pazi nema baš mnogo Filipinaca kod nas, recimo Filipinaca ima u Hrvatskoj gde su opet plate malo veće i standard malo bolji, kod nas su uglavnom ono Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci, Nepalci, inače ja tako kad njih vidim negde da rade u nekom supermarketu ili šta ja znam ono imam nekad običaj da malo proćaskam sa njima i pitam ih ono odakle su ono čisto iz radoznalosti i ono pretežno su to Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci i Nepalci.

Reformsko obećanje ludom Srbinu radovanje. I tsko 2000-2008., pa onda Part Two 2008-2012/15:

E5B681AE-3530-4AA3-9FF2-E470D9E57C56.png

1DAEF2FB-E76D-4A8D-9890-20FC2C052897.png

U Evropi
Iskreno čisto sumnjam da prosečni Crnotravac ima 650 evra, realno to možda prosečni Beograđanin ili Novosađanin zarađuje 650 evra a prosečni Crnotravac čisto sumnjam, mislim imam i ja rodbinu, prijatelje i poznanike širom Srbije i to kad mi kažu za koje pare neki ljudi rade ja ne verujem, to je baš ono tragi-komično.

Inače tako nešto me ne čudi, jer znam da su mnoge zemlje koje ovde ljudi potcenjuju i smatraju za siromašne sad ispred nas, recimo prema zvaničmim podacima prosečna plata u Moldaviji (koja važi za najsiromašniju zemlju u Evropi) je oko 750 evra (iako verovatno i tamo u stvarnosti većina ljudi radi za manje kao i ovde), znači tu su negde u rangu sa nama što nije iznenađujuće jer i mi isto smo kao i Moldavija deo globalnog juga i mnogo je realnije da se poredimo sa ne znam Filipinima, Moldavijom, Kolumbijom (gde je doduše prosek već malo preko 1000 evra), itd i zemljama globalnog juga nego sa evropskim i zapadnim zemljama.
Ako ima 400 stanovnika ,nesto sam proucavao kako pomoci te sredine poput C.Trave,Trgovista,Vucja,Bosilegrada i sl. Znam da imaju opstinu sa zaposleniima i internat sa profesorima srednje gradjevinske skole.I to nategnuto,nema dovoljno djaka. Otprilike oko 100 zaposlenih svi na budzetu. Cak i ne stanuju tamo vec putuju iz vecih mesta. Bar da im otvore tamo zatvor,pa bi familija krimosa trosila novac. Ima samo 1 radnja prehrane i nista vise. Ni apoteke na 50km ni doktora.

Filipini su inace glavni americki saveznik u tom delu sveta, sto ih nisu pretvorili u Japan
E pa pazi nema baš mnogo Filipinaca kod nas, recimo Filipinaca ima u Hrvatskoj gde su opet plate malo veće i standard malo bolji, kod nas su uglavnom ono Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci, Nepalci, inače ja tako kad njih vidim negde da rade u nekom supermarketu ili šta ja znam ono imam nekad običaj da malo proćaskam sa njima i pitam ih ono odakle su ono čisto iz radoznalosti i ono pretežno su to Bangladešani, Pakistanci, Afganistanci i Nepalci.
Reality check:
EC98A02D-1C5D-4F9E-9762-99790FA1F53E.png

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=PH-RS

Filipini su cilj SNS Srbije...tamo se falsifikuju krstenice, diplome, rod, pol, po zelji...ne zna se ni koliko tog naroda ima, zakona ima kao da ga nema itd...

Medjutim, Manila je vrlo zanimljiv grad sa jakim spanskim uticajem, prepun je katedrala i podseca na neke delove Meksiko Sitija jer su nekada bili jedna drzava.
Tesko mi je da priznam, ali Manila je sarmantnija od nase prestonice.

Nisu , danas sam isao pored skupstine, dve novosti.....jedno je dva reda ograda, 10 marica punih ko oko policije, nigde demonstranata, ukopavaj se sine....

A druga novost je u 2 satora su neki crnci pricaju neki jezik koji ne razumem...Tako da nije cilj filipini , nego neka drzava u Africi , evo skoluju buduce skupstinare u satorima pionirskog parka..

U Evropi

Ako ima 400 stanovnika ,nesto sam proucavao kako pomoci te sredine poput C.Trave,Trgovista,Vucja,Bosilegrada i sl. Znam da imaju opstinu sa zaposleniima i internat sa profesorima srednje gradjevinske skole.I to nategnuto,nema dovoljno djaka. Otprilike oko 100 zaposlenih svi na budzetu. Cak i ne stanuju tamo vec putuju iz vecih mesta. Bar da im otvore tamo zatvor,pa bi familija krimosa trosila novac. Ima samo 1 radnja prehrane i nista vise. Ni apoteke na 50km ni doktora.
To su trajne posledice serije ofanziva naprednih evropskih Bugara 1943/44. na teritoriju prve oslobođene opštine u Jugoslaviji: Bugarska je 1943. svečano odstranjena iz Crne Trave, i ni uz najveće angažovanje svojih efektiva Sanstefanska imperija nije bila u stanju da ovlada najsiromašnijom opštinom u Srbiji. Svetozar Vuksanović Tempo je napisao da nikada nije video teža pustošenja nego što su Bugari priredili u finalnom pokušaju da zaposednu Crnu Travu i strateške prevoje koji dominiraju alternativnim pravcima ka Bugarskoj.

Back