"Srbija - ekonomska sila Balkana": Američki list objavio tekst o velikim uspesima Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije ništa potpisao Šolcu, nego ga doveo da botne za rudnik, da se umiri EU javnost koja je protiv.
aha, a cuta je zapenio od ljubomore u stvari, sto cete vi da date litiujum kinezima zapravo?

a dokaz to je 14% udela u rt, tako da zapravo priznajete da ga dajete rt-u, i svabama tj., mercedseu

ej, pa vrtimo se u krug, odluci se koje lazi bi da nam plasiras, kinezi sami za sebe, ili u sklopu rt-a? ja kazem da zapad ima kontrolni paket akcija u rt-u, a da kineze mogu da izbace kad god hoce, a sta ti kazes?

Niko sam nije većinski vlasnik ali su Kinezi najveći pojedinačni vlasnici.
ti zivis u sns bajci
Svi ovi ostali, crni kameni, rotšildi (babaroge sa kojima plaše narod) su banke i investicioni fondovi, koji funkcionišu po principu - kupi, pozajmi, prodaj, naplati i zaradi.
nisi normalan, tako ne funkcionise shareholder-stvo kako malji perica iz sns-a zamislja

da si ti u pravu av bi potpisao stratesko partnerstvo drugu siju i kini, a ne gazdi solcu, i eu za zelenu energiju, litijum

caci, prestani sa [samo]obmanama

aha, a cuta je zapenio od ljubomore u stvari, sto cete vi da date litiujum kinezima zapravo?

a dokaz to je 14% udela u rt, tako da zapravo prinajete da ga dajete rt-u, i svabama tj., mercedseu

ej, pa vrtimo se u krug, odluci se koje lazi bi da nam plasiras, kinezi sami za sebe, ili u sklopu rt-a?

Kinezi su pojedinačno najveći vlasnik RT-a i jedini među vlasnicima koji se ozbiljno bave proizvodnjom litijuma i baterija. Ustvari, jedini se bave time.

Cene Litijuma na berzi se izražavaju u juanima, bukvalno celu svetsku proizvodnju litijuma i cenu oni kontrolišu.

Ne znam šta ti više tu nije jasno?

Ćuta nije ljubomoran samo je pokvareni EU fanatik, genocid je bio, levo-zeleno wannabe Analena front.

Jesi li ga čuo da se buni protiv neke zapadne kompanije?
Imaš li link neki?

I ne dajemo mi nikom ništa, nego prodajemo.
tako ste pricali da nije potpisao, nema veze sto je obecao normalizaciju odnosa sa kosovom - prevarice ih on sve, a sada imamo ukidanje granica izmedju kosova i albanije! srbi kao da ne postoje.

sada nam pricate, nema veze sto je potpisao solcu stratesko partnerstvo, prevarice on eu, prodace kinezima, ili ce kinezi da narede rt-u da litijum salje u kinu umesto u germaniju

znaci, nije vas briga da se srbija zagadi, samo da vi kao nekoga prevarite! ali nekako srbi i srbija uvek izvuce deblji kraj

ajde kako prodajete ako se uzima neka mizerna rudna renta? samo bre lazete dok trpate pare, provizije u svoje dzepove

Cene Litijuma na berzi se izražavaju u juanima, bukvalno celu svetsku proizvodnju litijuma i cenu oni kontrolišu.

Ne znam šta ti više tu nije jasno?
svabama nije jasno da nece imati svoje EV, da badava mastaju da se odupru kini preko srpske grbace i trovanja nas, ti nas ubedjujes da ce nas kinezi umesto njih potrovati, jer i vas trebaju da podmite kao rt sto je podmicivao za kopanje, tzv. lobiranje, kada nam je vas djuka pretio svapskom okupacijom cak, kao za vreme ww2!

tako ste pricali da nije potpisao, nema veze sto je obecao normalizaciju odnosa sa kosovom - prevarice ih on sve, a sada imamo ukidanje granica izmedju kosova i albanije! srbi kao da ne postoje.

sada nam pricate, nema veze sto je potpisao solcu stratesko partnerstvo, prevarice on eu, prodace kinezima, ili ce kinezi da narede rt-u da litijum salje u kinu umesto u germaniju

Neće prodati nikome ništa.
Tržište je otvoreno i cena se zna.
Kupuje ko hoće.

Gotov proizvod koji se ne zove Litijum već Litijum - karbonat. Plus se dobija Bor ekstrakcijom Jadarita (mineral koji mi imamo).

Može da ga kupi i fabrika baterije koja bude došla u Srbiju, a hoće, jer zbog blizine smanjuje se cena transporta a posle i fabrika EI. automobila iz istog razloga.

Plus porez, plate za 3000 radnika, porez na dobit i rudna renta od 5% (ne 3% kako spinuju Ćutini mediji, jer je toliko za ugalj).
Za metale je 5% a litijum je metal.

3% -ugalj
5% - metali
7% - gas i nafta

Za Kosovo je potpisan Briselski sporazum koji Albanci ne sprovode uz pomoć EU i Amerike.
Što ako je toliko loš za nas?

Tu silu su mogli da primenjuju i bez sporazuma i mi opet ništa ne možemo.

aham, dolecu i leteci taksiji na baterije na ekspo

od rt-a kome ste ga poklonili

Nikome ništa nismo mi poklonili već je njima 2004-te dato istraživačko pravo.

Po tom pravu jedini sada imaju pravo na eksploataciju. Ne može niko drugi osim njih da vadi rudu.

Od RT-a koji plaća porez Srbiji, posluje u Srbiji, plaća plate i doprinose radnicima u Srbiji, porez na dobit Srbiji, rudnu rentu Srbiji i privlači druge fabrike u Srbiju jer se nalazi u Srbiji.

Ajde baš da vidim koliko si uporan.. :)

Nikome ništa nismo mi poklonili već je njima 2004-te dato istraživačko pravo.
da, ali ono nije ukljucivalo automatsko i ekskluzivno pravo kopanja, sto im je dala sns vlast kasnije, vasi su uzeli mito za to

zuti sto su davali istrazovacka prava, to si u pravu, jesu, ali ona nisu ukljucivala pravo na kopanje sto je dala tek sns kasnije, da pravo istrazivanja vuce i pravo kopanja

da, ali ono nije ukljucivalo automatsko i ekskluzivno pravo kopanja, sto im je dala sns vlast kasnije, vasi su uzeli mito za to

zuti stoi su davali istrazovacka prava jesu, ali ona nisu ukljucivala pravo na kopanje

Nije im niko dao pravo kopanja jer da jeste već bi kopali i niko ih ne bi zaustavio.

Istraživačka prava daju i eksplotaciono pravo.
Ili ga oni kopaju ili ostaje pod zemljom a tek onda stvarno vredi nula.. :)

Jeste.
Istraživačko pravo povlači i eksplotaciono pravo.
Neće niko da dođe i da uloži milione u istraživanje a onda kad pronađe rudu dođe neko drugi i vadi je.
ja ti kazem, a bila je i tema ovde na politici, da je svojevremeno RIO SAVA imao pravo istrazivanja, a da je potom sns promenio zakon, pa je istrazivacko pravo povlacilo za sobom i ekskluzivno pravo kopanja, te prava cerke firme SAVE prenela i na TINTO - taj zakonski akt je teska korupcija, jasno da ga ti sada opravdavas i falsifikujes fakte da je tako bilo oduvek, ali nije, vec se zakon promenio za vreme sns-a

ja ti kazem, a bila je i tema ovde na politici, da je svojevremeno samo RIO SAVA imao pravo istrazivanja, a da je potom sns promenio zakon, pa je istrazivacko pravo povlacilo za sobom i ekskluzivno pravo kopanja, te prava cerke firme SAVE prenela i na TINTO - taj zakonski akt je teska korupcija, jasno da ga ti sada opravdavas i falsifikujes fakte da je tako bilo oduvek, ali nije, vec se zakon promenio za vreme sns-a

SNS je jedinu izmenu u zakonu doneo da država ima pravo da izvrši eksproprijaciju zemljišta na račun Rio Tinta. Tada je i krenula pobuna pa je taj zakon povučen.

Dozvolu za kopanje im niko nije dao, ali samo pravo na istraživanje povlači i eksplotaciono pravo kasnije.
U prevodu mogu samo oni da vade rudu i niko više.

SNS je jedinu izmenu u zakonu doneo da država ima pravo da izvrši eksproprijaciju zemljišta na račun Rio Tinta. Tada je i krenula pobuna pa je taj zakon povučen.
ti sa tim finesama zamagljujes poentu i fakte o kojima navodno ne znas
Dozvolu za kopanje im niko nije dao, ali samo pravo na istraživanje povlači i eksplotaciono pravo kasnije.
U prevodu mogu samo oni da vade rudu i niko više.
nisi u pravu, kazem ti po treci put, evo ti, potrazi recenice koje sadrze ove navode
  • Добили смо истражно право...
  • нема правни основ ни услова за наставак процеса који води ка експлотацији
Негде у исто време се и Србија отворила према свету, што је заједно резултовало отварањем предузећа у Београду (’Рио Сава Еxплоратион’) и Бањалуци (’Рио Сава Мининг’). Пријавили смо се за добијање истражних права у обе државе, у складу са тадашњим законима. Добили смо истражно право за Јадар 2004. године, одредили места за бушења на основу геохемијских истраживања узорака на површини.

Наш шеф Боб Кели, нажалост, покојни колега Владимир Стојановић, Владисав Ерић и ја били смо тим који је радио заједно на терену, лоцирали смо бушотине и већ у првој, у Јадарском басену, пронашли смо борате. То је било сензационално, јер се тако нешто екстремно ретко догађа. Наше истражно право у Јадарском басену је покривало огроман простор површине више од шездесет квадратних километара, што је само део целог басена. Ми смо имали буџет за свега две бушотине, али смо успели из прве”, открива нам Грубин, који је са колегом Ерићем и данас, после шеснаест година, део компаније „Рио Тинто”.

Како је Председник Владе познати адвокат, вероватно ће провером прописа утврдити да инвеститор већ 20 година нема било какав уговор са Владом, а посебно да није имао обавезујући Уговор о концесији за геолошка истраживања, да је минерале открила проф. др. Јелена Обрадовић у оквиру рада на Рударско-геолошком факултету и да је Решењем које је издало Министарство рударства и енергетике 2004.године одобрено истраживање евапората, што све води закључку да Rio Sava Exploration“ нема правни основ ни услова за наставак процеса који води ка експлотацији руда литијума и бора.
a pronacicu ti i tacno kada je sns promenila zakon, jer ti i dalje negiras da se to desilo za vreme sns, ili cak ikada. TJ. da je eksploatacija automatski naSTAVAK exploration rio sava, sto nije bio zakonski okvir ranije, za vreme zutih

i to je opsatepoznato, i razlog zasto je u srbiji bila rio sava exploration, za vreme zutih... kasnije je sns uzeo mito za veleizdaju

Poslednja izmena:
ti sa tim finesama zamagljujes poentu i fakte o kojima navodno ne znas

nisi u pravu, kazem ti po treci put, evo ti, potrazi recenice koje sadrze ove navode
  • Добили смо истражно право...
  • нема правни основ ни услова за наставак процеса који води ка експлотацији

a pronacicu ti i tacno kada je sns promenila zakon, jer ti i dalje negiras da se to desilo za vreme sns, ili cak ikada. TJ. da je eksploatacija automatski naSTAVAK exploration rio sava, sto nije bio zakonski okvir ranije, za vreme zutih

Svi zakoni koje je SNS doneo su sami povukli u vreme protesta a protesti su stali.
To je i bio zahtev protestanata.

Ostali su samo zakoni i potpisi bivše vlasti a Rio Tinto je i dalje tu.
Što neko drugi ne dođe da vadi rudu?

To što si postavio ne negira moje pisanje.
Nemaju dozvolu za eksploataciju i to svi znamo.
pa jel si do malocas tvrdio da pravo istrazivanja vuce za sobom pravo eksploatacije, a ja samo kazem da cu ti pronaci kada je sns tacno to promenila u zakonu, jer ti tvrdis da je tako bilo oduvek, po svojoj logici?
Svi zakoni koje je SNS doneo su sami povukli u vreme protesta a protesti su stali.
To je i bio zahtev protestanata.
ma to je bio samo manevar, anina varka da se stavila tacka na rio tinto, a znamo da nije, vec kupovina vremena jer je sve planirano negde za 2028 cak!

ali kada me vec vuces za jezik...
Pogledajte prilog 1591744Pogledajte prilog 1591745
kada je sns shvatio da ce pasti na litijumu, jer su aktivisti i malu decu dovodili da protestuju protiv iskopavanja, onda je zlocinacki rezim resio da se obracuna sa narodom,, aktivisti su vec bivali hapseni za rusenje ustavnog poretka, i sve se zaostravalo - vlast je shvatila da nema sansi da joj to prodje, kako zeleni ruse ustavni poredak?

i onda je reseno da se obrysi nadstresnica i izazove narod na proteste, najbolje studenti koji bi se lakse optuzili za boljsevizam i ruysenje ustavnog poretka - jel shvatas razmere zlocinstva sns-a?

Poslednja izmena:
pa jel si do malocas tvrdio da pravo istrazivanja vuce za sobom pravo eksploatacije, a ja samo kazem da cu ti pronaci kada je sns tacno to promenila u zakonu, jer ti tvrsis da je tako bilo oduvek, po svojoj logici?

ma to je bio samo manevar, anina varka da se stavila tacka na rio tinto, a znamo da nije, vec kupovina vremena jer je sve planirano negde za 2028 cak!

ali kada me vec vuces za jezik...

kada je sns shvatio da ce pasti na litijumu, jer su aktivisti i kalu decu dovodili da protestuju protov iuskopavanja, onda je zlocinacki rezim resio da se obracuna sa narodom,, aktivisti su vec bivali hapseni za rusenje ustavnog poretka, i sve se zaistravalo - vlast je shvatila da nema sansi da joj to prodje, kako zeleni ruse ustavni poredak?

i onda je reseno da se obrysi nadstresnica i izazove narod na proteste, najbolje studenti koji bi se lakse optuzili za boljsevizam i ruysenje ustavnog poretka - jel shvatas razmere zlocinstva sns-a?

Postavio si ovo..

одобрено истраживање евапората, што све води закључку да Rio Sava Exploration“ нема правни основ ни услова за наставак процеса који води ка експлотацији

-Nema, znamo.
Nema dozvolu da sprovede eksploataciju.
Nije im nikada ni izdata dozvola za to.

Ti očigledno mežaš dozvolu za ekploataciju i ekplotaciono pravo.

Ja imam pravo na imovinu mojih roditelja kao naslednik ali dok su živi ne mogu da uknjižim to na sebe.

Postavio si ovo..

одобрено истраживање евапората, што све води закључку да Rio Sava Exploration“ нема правни основ ни услова за наставак процеса који води ка експлотацији

-Nema, znamo.
Nema dozvolu da sprovede eksploataciju.
Nije im nikada ni izdata dozvola za to.

Ti očigledno mežaš dozvolu za ekploataciju i ekplotaciono pravo.
zakonski 2004 nisu imali pravo, a onda je, naci cu ti tacnu godinu, sns promenio zakon, pa je istrazivacko pravo podrazumevalo i eksploataciono pravo, ekskluzivno za rt, jer je sava istrazivac najvise istrazio ne znam, pominje se gubitak od milijardu ili cak 2, i da sledi tuzba
Ja imam pravo na imovinu mojih roditelja kao naslednik ali dok su živi ne mogu da uknjižim to na sebe.
mogu oni za zivota da se odreknu u tvoju korist, kao sto se srbija za vreme sns-a odrekla eksploatacije u korist rt

zakonski 2004 nisu imali pravo, a onda je, naci cu ti tacnu godinu, sns promenio zakon, pa je istrazivacko pravo podrazumevalo i eksploataciono pravo, ekskluzivno za rt, jer je sava istrazivac najvise istrazio ne znam, pominje se gubitak od milijardu ili cak 2, i da sledi tuzba

Ajde ovako..

Da li se slažemo da Rio Tinto jedini ima istraživačka prava na teritoriji Jadra i da im je to pravo dala bivša vlast?

-Slažemo se

Kako onda zamišljaš scenu gde dolazi neka druga kompanija i kaže im...
...ajde sklonite se odatle i prestanite da istražujete, sad ćemo mi malo tu da vadimo rudu?

Šta je onda to i kako se zove?

Ajde ovako..

Da li se slažemo da Rio Tinto jedini ima istraživačka prava na teritoriji Jadra i da im je to pravo dala bivša vlast?

-Slažemo se

Kako onda zamišljaš scenu gde dolazi neka druga kompanija i kaže im...
...ajde sklonite se odatle i prestanite da istražujete, sad ćemo mi malo tu da vadimo rudu?

Šta je onda to i kako se zove?
prvo, imala je rio sava EXPLORATION, u prevodu istrazivanje, a i to su uradili sa cerkom firmom da se vlasi ne dosete
drugo, za sve vreme su knjizili gubitke, koje su naduvavalili da dara prevezidje meru, i tu su nasi revizori zakazali, jer su posle usledile pretnje tuzbama za milijardu, ili dve - taj trosak bi se preneo na tu drugu kompaniju koja bi kopala, a i ovako zarada od nekih 5 milijardi sta mislis da ce rio tinto da zaboravi na ove dve koje je vec ulozila rio sava u istrazivanje? nece! u te dve, ili samo u jednu su oni uracunali i svoju zaradu za vreme istrazivanja, pa su i naduvali, i to je problem sto ih niko nije kontroilisao
covece, pa nema zarade dok se rade istrazivanja, sta je sa tobom, kako mislis drugacije da je rio sava, a ne tinto istrazivao sve ove godine? na lepe oci, na rec? ja sam mislio da si ti neki bankarski sluzbenik, ...a?

jel tebi jasno da su vec tuzili srbiju?

Rio Tinto’s Serbian subsidiary Rio Sava has filed nine lawsuits against the country’s government in connection with the abolishment of its Jadar project.​

Rio Tinto filed nine lawsuits against Serbia​

djuko, rekli smo bez vredjanja

pa ne teku zato sto sns-u ne bi proslo prebacivanje krivice na "zute", oni su bili duzni da salju drzavnog revizora rio savi koji je trebao da ceslja njihove gubitke - kada danas opozicija kaze da sns pada na riotintu, oni upravo to misle - tuzba ne tece upravo jer je sns pristao da da dozvolu za kopanje, pa pratis valjda medije? a moraju da daju, jer ako bi se sudski postupak sproveo, videlo bi se da se srbija obavezala da u slucaju raskida sa rt, rio savi mora da isplati sve sto je knjizio kao gubitak - niko ne istrazuje na lepe oci, za badava; problem je sto su ucenjeni i jedni i drugi - odakle milijardu dolara troska za istrazivanje, i zasto to ranije neko od nasih revizora nije doveo u pitanje... znaci nema vadjenja na zute, to je sns korupcija i zato moraju da padnu, stanoviste je opozicije, kako ja mislim
i onda su srusili nadstresnicu, da sve ovo zataskaju, racunaju daleko je 2028 i kopanje

Poslednja izmena:

Back