"Srbija - ekonomska sila Balkana": Američki list objavio tekst o velikim uspesima Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne, nego si ti napisao da je oduvek postojao,a da nije donet 2015, pa bi trebalo da ga uporedimo sa prethodnim i vidimo razliku; sada kazes da je sklonjen, ne znam samo kako se to zakon "sklanja", pokazi mi, imas neki argument dokaz, godinu, kada se to desilo?

pa u istoj recenici gde pise: i/ili

Pa ili.
Lepo ti piše ILI.

Gde piše, kako si tvrdio, da onaj ko ima istraživačka prava dobija i eksplotaciona?

Eksproprijacija je otkup zemljišta i taj zakon je povučen.

ne, nego si ti napisao da je oduvek postojao,a da nije donet 2015, pa bi trebalo da ga uporedimo sa prethodnim i vidimo razliku; sada kazes da je sklonjen, ne znam samo kako se to zakon "sklanja", pokazi mi, imas neki argument dokaz, godinu, kada se to desilo?

pa u istoj recenici gde pise: i/ili

Ja sam napisao da onaj ko ima istraživačka prava ima i eksplotaciona.
Prostom logikom jer ima pravo na istraživanje.

Ne može druga kompanija da im kaže ajde prestanite sad da istražujete sad mi vadimo rudu.

Ja sam napisao da onaj ko ima istraživačka prava ima i eksplotaciona.
a ja sam ti rekao da zakon u tom segmentu ne poznaje logiku vec da do 2015 nije imao to pravo, a od 2015 ima pravo ko istrazuje i da kopa, i to ekskluzivno pravo
Prostom logikom jer ima pravo na istraživanje.

Ne može druga kompanija da im kaže ajde prestanite sad da istražujete sad mi vadimo rudu.
ma nema druge kompanije, drzava se pita, kao za uranijum, nikal i kobalt - e tako se pitala i za litijum sve do 2015, ali recimo da si ti u pravu objasni sebi logicki zasto to ne vazi i za ova tri elemneta, rude, urana, nikla i kobalta? isto taj 4 clan

a ja sam ti rekao da zakon u tom segmentu ne poznaje logiku vec da do 2015 nije imao to pravo, a od 2015 ima pravo ko istrazuje i da kopa, i to ekskluzivno pravo

Nema pravo. Nigde u tom zakonu ne piše da onaj ko istražuje ima pravo i da kopa.
Za to pravo treba nova dozvola.

Piše da država može da vrši eksproprijaciju zemljišta za pravni ili javni subjekt koji ima istraživačko ili eksplotaciono pravo.

ma nema druge kompanije, drzava se pita, kao za uranijum, nikal i kobalt - e tako se pitala i za litijum sve do 2015, ali recimo da si ti u pravu objasni sebi logicki zasto to ne vazi i za ova tri elemneta, rude, uran, nikal i kobalt? isto taj 4 clan

Pita se država tek onda kad onaj ko istražuje se povuče.
Onda može nekom drugom da se da i ovo i ono pravo.

Pa ili.
Lepo ti piše ILI.
pise: "i - ili", sto znaci i jedno i drugo da VAZI, a ranije nije tako bilo
Gde piše, kako si tvrdio, da onaj ko ima istraživačka prava dobija i eksplotaciona?
i-ili to znaci, ako moze da se eksproprise samo za istrazivanje, ali pise ti , чланом 52
Eksproprijacija je otkup zemljišta i taj zakon je povučen.
kada je povucen? i zasto onda raspravljamo ako je povucen?
eksproprijacija samo za istrazivanje, a ako se radi eksploatacija vec, onda je logicno da mora da se eksproprise, jel tako?
radi se o tome da negde pobedi opozicija, zeleni, koje je vlast vec hapsiula za rusenje ust. poretka, i sada rt resi bas tamo da istrazuje, otkupljuje zemlju nasilno, zeleni se bune i drzava samo hapsi - propade im sto su vlast osvojili na lokalu, ako su u zatvoru... vidis, rezim tako uz pomoc rt-a moze da eliminise sve opozicione pobede na lokalu

Poslednja izmena:
kada je povucen? i zasto onda raspravljamo ako je povucen?
eksproprijacija samo za istrazivanje, a ako se radi eksploatacija vec, onda je logicno da mora da se eksproprise, jel tako?
radi se o tome da negde pobedi opozicija, zeleni, koje je vlast vec hapsiula za rusenje ust. poretka, i sada rt resi bas tamo da istrazuje, otkupljuje zemlju nasilno, zeleni se bune i drzava samo hapsi - propade im sto su vlast osvojili na lokalu, ako su u zatvoru... vidis, rezim tako uz pomoc rt-a moze da eliminise sve opozicione pobede na lokalu

Povučen je u vreme protesta.
Raspravljamo zato što tvrdiš da im je SNS dao eksplotaciono pravo.

Ja ti 5 strana tvrdim da nije.
Da im je dato samo istraživačko pravo od strane bivše vlasti i da na osnovu tog prava imaju i eksplotaciono pravo.

Dozvolu za vađenje rude im niko nije dao niti sam to igde tvrdio.

SNS je doneo zakon o ekspoprijaciji.
Zakon kojim država može da otkupi zemlju za račun privatnog ili javnog subjekta.
U ovom slučaju za Rio Tinto.

I taj zakon su povukli kada se narod pobunio.
Sada Rio Tinto ide pa nudi pare meštanima i vrši pritisak.

Zašto ako mogu da se isteraju odatle?

Povučen je u vreme protesta.
mislis kada je ana rekla da je stavljena tacka?
zakon koji stoji od 2015 da se povuce kada,2024? to mora da prodje neku proceduru, i da bude objavljeno u sluzbenom glasniku, ne moze samo ana da slaze da je stavljena tacka na rt i kopanje, moras da nam dokazeas to sto tvrdis, i koji onda zakon vazi ako ne taj? daj nam ti sad link
Raspravljamo zato što tvrdiš da im je SNS dao eksplotaciono pravo.

Ja ti 5 strana tvrdim da nije.
ne nego pitas koji clan, nije 4, vec 52, eto
I taj zakon su povukli kada se narod pobunio.
Sada Rio Tinto ide pa nudi pare meštanima i vrši pritisak.

Zašto ako mogu da se isteraju odatle?
mogu da probaju na silu, ali narod preti da mehanizacija nece proci, pa smo imali kao neke probe sa traktorima

mislis kada je ana rekla da je stavljena tacka?
zakon koji stoji od 2015 da se povuce kada,2024? to mora da prodje neku proceduru, i da bude objavljeno u sluzbenom glasniku, ne moze samo ana da slaze da je stavljena tacka na rt i kopanje, moras da nam dokazeas to sto tvrdis, i koji onda zakon vazi ako ne taj? daj nam ti sad link

ne nego pitas koji clan, nije 4, vec 52, eto

mogu da probaju na silu, ali narod preti da mehanizacija nece proci, pa smo imali kao neke probe sa traktorima

Zakon je povučen u vreme protesta a onda je ustavni sud ukinuo te odluke vlade.

https://www.slobodnaevropa.org/a/srbija-ustavni-sud-projekat-jadar-litijum-rio-tinto/33031200.html

U prevodu litijum ili vadi Rio Tinto ili ostaje pod zemljom.
To se zove eskplotaciono pravo koje je posledica istraživačkog prava.

Dozvola je nešto drugo.
jel vidis kako lupas, a pogledaj sad clan 52

Носилац потврде о резервама и/или ресурсима у трајању од шест година од дана издавања
решења из става 4. овог члана има:*
1) право да добије решење о одобрењу за експлоатацију и/или експлоатационо поље, у
складу са овим законом; *
2) право искључивог коришћења и располагања геолошких података и ствари и докумената
произишлих из примењених геолошких истраживања (извештаји и елаборати о резултатима
геолошких истраживања и другу геолошку документацију, као и језгра истражних бушотина и
узорке и анализе из свих истражних радова и др.), у складу са овим законом;*
3) право да је уступи трећем лицу, у складу са овим законом;*

znaci rt moze nekome da preproda to svoje pravo, recimo kinezima za te 2 milijarde, pa ajde sada reci da je sns srpska stranka? ja mislim da vecih veleizdajnika srbija nije imala u istoriji! prodali su zemlju, i treba da vise, a ti mi pokazi gde je ovaj zakon ukinut pa da se ugrizem za jezik

jel vidis kako lupas, a pogledaj sad clan 52

Носилац потврде о резервама и/или ресурсима у трајању од шест година од дана издавања
решења из става 4. овог члана има:*
1) право да добије решење о одобрењу за експлоатацију и/или експлоатационо поље, у
складу са овим законом; *
2) право искључивог коришћења и располагања геолошких података и ствари и докумената
произишлих из примењених геолошких истраживања (извештаји и елаборати о резултатима
геолошких истраживања и другу геолошку документацију, као и језгра истражних бушотина и
узорке и анализе из свих истражних радова и др.), у складу са овим законом;*
3) право да је уступи трећем лицу, у складу са овим законом;*

Dakle za tebe je čitanje veliki problem?

1)Ima pravo da dobije rešenje za eksploataciju.
To je dozvola za vađenje rude.
Ima pravo da je dobije nekada u budućnosti ali ne polaže sada pravo. Već samo ako mu se dozvola izda naknadno.

2)Pravo na dokumentaciju, logično jer je sam prikupio prilikom istraživanja

3)Ima pravo da je ustupi.
Može ali ne mora.
Nema obavezu, ima pravo.

Mogu.
Definirano je zakonom iz 2004-te.
Od tada stalno traže nove dozvole za istraživanje i stalno ih dobijaju na osnovu tog zakona.

Jer imaju pravo.

Do sada su 10 puta produžavali istraživanje.
prosirivali su teritorije na koje posle mogu da stave svoje sape, ili da ih ustupe kome oni hoce, samo ces se probuditi, i shvatiti da je srbioja mozda kineska provincija, ili da te svaba okupirao kao sto djuka preti

onda nema sta vise da se medjusobno borimo za vlast, nemamo vise zemlju, stranci su je oteli, a u stvari ju je sns prodala i narod u roblje zarad nekoliko godina produzenja svoje vlasti, neka bude i 10, mogli su da padnu jos pre 10 godina, i budu pohapseni jos 2015 cak

prosirivali su teritorije na koje posle mogu da stave svoje sape, ili da ih ustupe kome oni hoce, samo ces se probuditi, i shvatiti da je srbioja mozda kineska provincija, ili da te svaba okupirao kao sto djuka preti

onda nema sta vise da se medjusobno borimo za vlast, nemamo vise zemlju, stranci su je oteli, a u stvari ju je sns prodala i narod u roblje zarad nekoliko godina produzenja svoje vlasti, neka bude i 10, mogli su da padnu jos pre 10 godina

Nemam ništa protiv da je ustupe ali neće.
Rio Tinto se ogadio narodu, ni ja ih ne volim.

Dakle za tebe je čitanje veliki problem?

1)Ima pravo da dobije rešenje za eksploataciju.
To je dozvola za vađenje rude.
Ima pravo da je dobije nekada u budućnosti ali ne polaže sada pravo. Već samo ako mu se dozvola izda naknadno.
e, vidis, tog prava i dozvole da kopa, se sama drzava srbija odrekla, citaj dalje:

Ако носилац потврде о резервама и ресурсима у року од шест година од њеног доношења не
поднесе захтев за одобрење за експлоатацију и/или експлоатационо поље, Република Србија
истеком тог рока од шест година постаје носилац те потврде о резервама и ресурсима и тиме стиче
сва права која из ње произлазе у складу са овим законом. *

znaci da u tom roku srbija nema nikakva prava na kopanje, vec samo rt, pa ako rt nece da kopa, predomisli se, e tek onda srbija dobija opet svoje pravo na svojoj teritoriji, i ewventualno izda sama sebi resenje o tom pravu, za koje ti kazes da ne mora da izda, a ne kazes na bazi cega tako mislis

resenje za eksploataciju se automatski izdaje onome koji ima pravo na njega kada se resi da zapocne eksploataciju, znaci 2028, a ti mnogo mastas, caci

onda nema sta vise da se medjusobno borimo za vlast, nemamo vise zemlju, stranci su je oteli, a u stvari ju je sns prodala i narod u roblje zarad nekoliko godina produzenja svoje vlasti, neka bude i 10, mogli su da padnu jos pre 10 godina, i budu pohapseni jos 2015 cak
pa kaze:

Базе доступне ППНС садрже преко 200 локација за истраживање различитих сировина које захватају око 1.100.000 хектара површине. С обзиром да је Србија површине 8.836.100 хектара, то је скоро 1/8 укупне територије за руднике и то на локацијама које су, сем као плодно земљиште, препознатљиве и као изворишта воде, пише у напомени.
https://ekologijakragujevac.rs/ko-sve-ima-istrazna-prava-i-koje-rude-istrazuje-u-srbiji/
Безмало још сто правних лица стекло је право широм Србије да се бавим већим бројем сировина, мимо литијума:

Ако носилац потврде о резервама и ресурсима у року од шест година од њеног доношења не
поднесе захтев за одобрење за експлоатацију и/или експлоатационо поље, Република Србија
истеком тог рока од шест година постаје носилац те потврде о резервама и ресурсима и тиме стиче
сва права која из ње произлазе у складу са овим законом. *
ali ni tih 6 godina vise nisu problem, a kamoli da neko nece da ostvari svoje pravo i dobije resenje kako @Black Hand insinuira
https://ekologijakragujevac.rs/ko-sve-ima-istrazna-prava-i-koje-rude-istrazuje-u-srbiji/
"Носилац истраживања минералних и других геолошких ресурса може поднети захтев за задржавање права на истражни простор у циљу припреме документације за одобрење за експлоатацију, односно одобрење за експлоатационо поље и експлоатациони простор, најкасније 30 дана пре истека истражног рока одређеног решењем којим су одобрена истраживања", решава Члан 40.

dakle, srbija ako se jednom odrekla, sad vidimo vec jedne osmine svoje teritorije, izgubila ju je zauvek, a ja ne govorim o juznoj pokrajini kim

veleizdajnici ce na kraju visiti, nece uspeti svi da pobegnu sa dva falkona, niti nas varati doveka da su to zapadni prijatelji koji im skoluju decu jer su humani, pa se zato kriju iza ofsor kompanija

Back