Na zalost u Srbiji jos vlada uverenje i propaganda kako je Tito hrvatski produkt unistenja Srba i Srbije,ali dokaz da se radi o najobicnijoj propagandi je to sto je on podjednako omrazen kako u Srbiji tako u Hrvatskoj.
Postoji jedan broj ljudi u bivsim republikama SFRJ koji jos uvek trezveno razmisljaju,za razliku od vecine koja se zalece za nekim kapitalistickim vrednostima,profitom i novcem.A dobro je poznato da u takvoj Evropskoj Uniji necete svi moci da se snadjete.I tamo ima nezadovoljstava, ali kao sam pisao u prethodnim temama, te stvari na TV-u se jako slabo prikazuju.Naravno da nikome nije interes da vodi kampanju protiv toga kad je sad aktuelno nasamariti veliki broj zemalja koje tek treba da udju u EU.
Ja se ne bih zanosio sa tim pricama o komforu,slatkom zivotu i drzavi blagostanja u situaciji gde ce uvek Engleska,Francuska,Nemacka,Spanija biti po standaru ispred istocno-evroskih zemalja.Jer ako niste znali kapitalizam upravo tako funkcionise
-na socijalnim razlikama.Pa kako budu postojale socijalne razlike medju stanovnistvom,tako ce postojati i medju drzavama.
A mozda vi ipak mislite drugacije?!
Mozda mi ipak u doglednoj buducnosti prestignemo te zemlje po pitanju ekonomije...

Naravno ovo je bila samo sala.Takav scenario je jedino moguc ako ni od koga ne zavisimo bila to poltika, ekonomija,kultura...Nama ne treba tutor koji ce da nam deli packe.
I stvarno mi nije jasno zasto tebe toliko pogadja sto je raspolozenje naroda u Srbiji takvo da sa gnusanjem gleda na postojeci "zapadni sistem vrednosti".Nema potrebe da neki tamo Hrvat glumata kako nam je prijatelj i kako zeli da svi zajedno udjemo u EU.Nama ne treba prijateljstvo zbog interesa i profita.
A vi ste rekli sta mislite o Srbiji jos ' 91 godine.