Srbija će ući u EU godine:

• Začetnik teme Začetnik teme tokyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srbija će ući u EU godine:

• 2012. kao 29.članica, dakle, poslije Hrvatske

glasova: 16 25,4%
  • 2015 u paketu sa Makedonijom i Albanijom

glasova: 9 14,3%
  • 2018 kao 31. članica u paketu sa Crnom Gorom

glasova: 4 6,3%
  • 2020. kao 32. članica u paketu sa BiH i Moldavijom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2020 kao 34. članica u paketu sa Turskom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2030 kao posljednja 35. zemlja Evrope

glasova: 30 47,6%

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: dajes sebi vise autoriteta nego sto ga imas :lol: nece mene niko terati,a posebno ne ti :neutral:

super ti stavljaj slike ja imam adblock plus aktivan i jedno 100 slika blokiranih samo sa krstarice :lol:

a tu je i ignore za teze slucajeve.

ako su tvoji argumenti besomucno ponavljanje nece ti uspeti na meni,jer sam vesta u primeni odbrambene strategije...to mozes ove histericne i lake na zivcima da pokusas da ubedis...

uostalom do sada sam samo na ovom forumu bila ustasa,promoter veljesrpske mitomanije,*********,kapitalista i tako dalje,da ne pisem vise......so honey,slobodno,ne padam na provokacije te vrste.

B.A.L.:
:
To se zove sloboda- cuti i jednu i drugu stranu,a ne da slusamo ovde bajke o dobronamernim, ustirkanim,evropskim vlastodrzcima...medu,mleku i orasima... :lol:

livorno,bre..
moram da se ubacim.... samo kad preteras ;-)
kad dodjoste na vlast,ne bese ni S od slobode govora,...drugacijeg misljenja,slusanja i jedne i druge strane..right?
nego je bilo ,..''jel tvoj sin bese za kralja''....konfiskuj!..plus 5 godina
sve pucalo od demokratije :confused:

B.A.L.:
Na zalost u Srbiji jos vlada uverenje i propaganda kako je Tito hrvatski produkt unistenja Srba i Srbije,ali dokaz da se radi o najobicnijoj propagandi je to sto je on podjednako omrazen kako u Srbiji tako u Hrvatskoj.
Postoji jedan broj ljudi u bivsim republikama SFRJ koji jos uvek trezveno razmisljaju,za razliku od vecine koja se zalece za nekim kapitalistickim vrednostima,profitom i novcem.A dobro je poznato da u takvoj Evropskoj Uniji necete svi moci da se snadjete.I tamo ima nezadovoljstava, ali kao sam pisao u prethodnim temama, te stvari na TV-u se jako slabo prikazuju.Naravno da nikome nije interes da vodi kampanju protiv toga kad je sad aktuelno nasamariti veliki broj zemalja koje tek treba da udju u EU.
Ja se ne bih zanosio sa tim pricama o komforu,slatkom zivotu i drzavi blagostanja u situaciji gde ce uvek Engleska,Francuska,Nemacka,Spanija biti po standaru ispred istocno-evroskih zemalja.Jer ako niste znali kapitalizam upravo tako funkcionise -na socijalnim razlikama.Pa kako budu postojale socijalne razlike medju stanovnistvom,tako ce postojati i medju drzavama.A mozda vi ipak mislite drugacije?! :confused:
Mozda mi ipak u doglednoj buducnosti prestignemo te zemlje po pitanju ekonomije... :lol: Naravno ovo je bila samo sala.Takav scenario je jedino moguc ako ni od koga ne zavisimo bila to poltika, ekonomija,kultura...Nama ne treba tutor koji ce da nam deli packe.
I stvarno mi nije jasno zasto tebe toliko pogadja sto je raspolozenje naroda u Srbiji takvo da sa gnusanjem gleda na postojeci "zapadni sistem vrednosti".Nema potrebe da neki tamo Hrvat glumata kako nam je prijatelj i kako zeli da svi zajedno udjemo u EU.Nama ne treba prijateljstvo zbog interesa i profita.A vi ste rekli sta mislite o Srbiji jos ' 91 godine. :roll:

te godine je bilo svašta rećeno i od vas i od nas
i samo je dovoljno prevrtiti sliku
i sramiti se svoj sunarodnjaka s obe strane drine
nego
u vezi Tita

tu mi baš nisi jasan
čemu takva nostalgijohisterija za njim
pa nije valjda da vam je toliko mnogo bilo bolje tada nego sada???

Ulazimo sigurno, ali ne zbog visokog standarda, nego zbog politike. Dajte, molim vas, Bugarska i Rumunija su po nekima i iza nas, a to je sigurno u mnogim sektorima života, pa su ušle...
Imali su pametnije političare. Nažalost, glavni razlog je nešto čega ćemo svi morati da se odreknemo-suverenitet, u punom smislu te reči, što znači, sve vojske zapadnih sila će moći ovde da rade šta hoće, da otvaraju baze gde hoće i po kojoj god hoće ceni. SVIMA ŽELIM SREĆAN BOŽIĆ, HRISTOS SE RODI!!!

Banshee:
:lol: dajes sebi vise autoriteta nego sto ga imas :lol: nece mene niko terati,a posebno ne ti :neutral:

super ti stavljaj slike ja imam adblock plus aktivan i jedno 100 slika blokiranih samo sa krstarice :lol:

a tu je i ignore za teze slucajeve.

ako su tvoji argumenti besomucno ponavljanje nece ti uspeti na meni,jer sam vesta u primeni odbrambene strategije...to mozes ove histericne i lake na zivcima da pokusas da ubedis...

uostalom do sada sam samo na ovom forumu bila ustasa,promoter veljesrpske mitomanije,*********,kapitalista i tako dalje,da ne pisem vise......so honey,slobodno,ne padam na provokacije te vrste.
Malo ce zvucati ruzno sto cu ovo reci,ali ja sam dobio i dobijam pohvale cak i od svojih neistomisljenika koji nisu levicari.Ako ja dobijam takav respekt od strane njih,pomalo mi je dosadno da saljem sam postove i da mi vecina govori kako sam u pravu(a jedan sam od retkih na forumu koji ne bezi od komunizma).Zato mi je drago kad se vecina uroti protiv mene... :wink:
Logika takvih ljudi kao sto si ti je:KAKO VETAR DUVA I KAKVA JE SVETSKA POLITIKA JA CU DA JE PRATIM!
A takvi su mi posebno ljigavi...cak mogu da se usudim da kazem da su mi nacisti drazi,jer oni otvoreno ispoljavaju mrznju.Dok "demokrate" pod velom ljudskih prava,slobode misljenja i pravde kriju u sebi najvece krvnike sto se upravo danas kroz EU i Ameriku najbolje ilustruje.
A to sto su te svakakvim imenima nazivali na forumu to upravo potvrdjuje ovu moju pricu o golubovima preletacima i i biti IN u svetskoj poltici.Zato nastavi da blokiras slike ja ih i ne postavljam za tebe,sada sama dokazujes sta je za tebe demokratija...NECU DA VAS SLUSAM JA SAM PREPAMETNA I U PRAVU SAM :lol:

south:
livorno,bre..
moram da se ubacim.... samo kad preteras ;-)
kad dodjoste na vlast,ne bese ni S od slobode govora,...drugacijeg misljenja,slusanja i jedne i druge strane..right?
nego je bilo ,..''jel tvoj sin bese za kralja''....konfiskuj!..plus 5 godina
sve pucalo od demokratije :confused:
Evo jednog koji me postuje :wink: ...pozdrav "south".E ovako slusaj...Ajde i da se prihvati to sto ti pises,za vreme socijalizma nije se prihvatalo da postoje ljudi koji ce da budu za monarhiju, kapitalizam, liberalizam...Ali u cemu se onda "demokratija" razlikuje od tog socijalizma ako ce takve stvari da sputava i onemogucava dotok informacija i vesti koji ne odgovaraju odredjenom "demokratskom sistemu"... :confused: Dokazite da ste bolji od nas... :wink:

tokyo:
te godine je bilo svašta rećeno i od vas i od nas
i samo je dovoljno prevrtiti sliku
i sramiti se svoj sunarodnjaka s obe strane drine
nego
u vezi Tita

tu mi baš nisi jasan
čemu takva nostalgijohisterija za njim
pa nije valjda da vam je toliko mnogo bilo bolje tada nego sada???
Evo jedno kontra pitanje upuceno tebi:"Da li je vama bolje danas ili u SFRJ?"Svako ko je bar malo objektivan reci ce ti da mu je bilo bolje u SFRJ(pri tome mislim na Srbiju,a i na druge bivse republike).
Sve zavisi koliko godina imas,ali ja se iz bivse Juge secam samo lepih stvari.Pre svega:socijalne zastite,besplatnog skolstva i zdravstva,crvenih pasosa koji su bili jedan od najpriznatijih na svetu,putovanja,niske stope kriminala i nasilja,niske stope nezaposlenosti... :wink:

B.A.L.:
Evo jedno kontra pitanje upuceno tebi:"Da li je vama bolje danas ili u SFRJ?"Svako ko je bar malo objektivan reci ce ti da mu je bilo bolje u SFRJ(pri tome mislim na Srbiju,a i na druge bivse republike).
Sve zavisi koliko godina imas,ali ja se iz bivse Juge secam samo lepih stvari.Pre svega:socijalne zastite,besplatnog skolstva i zdravstva,crvenih pasosa koji su bili jedan od najpriznatijih na svetu,putovanja,niske stope kriminala i nasilja,niske stope nezaposlenosti... :wink:

Meni je bolje sada
imam posao, vozim strani auto mnogo kvalitetniji od yugića za vreme juge
imam stan
nadalje
imam skoro 30 godina
sjećam se

mala socijalna zaštita spram današnje (pogotovo što se tiće rodilja)
besplatno školstvo je i danas kod na (osnovno i srednje) naznam kako je uvas
sa putovnicom mogu svugdje
pa čak i u Veliku Britaniju
a viza mi treba samo za Amerriku

Kriminal je i tada postojao al tvrd komunizam je to vješki zataškavao

nezaposlenost je još u prihvatljivim omjerima s obzirom da smo prije 10-15godina imali rat i bila nam je okupiran 1/3 teritorija
što je i sad rak rana Hrvatskoj jer tamo reforme idu najsporije
ovdje na sjeverozapadu Hrvatske je OK

a kad uđemo u EU
otići ću radit u Španjolsku
jer prosto obožavam taj jezik, kulturu, zemlju i prije svega temperament ljudi
a i volim putovati i ne drži me mjesto

A kakvo je kod vas raspolozenje mladih obrazovanih ljudi, pogotovu onih koji se nameravaju baviti naukom, sto se tice odlaska u inostranstvo? Pitam te samo za one najperspektivnije posto mislim da je to neizleciva rak rana svih zemalja u Istocnoj Evropi, i onima mnogo boljim od svih nas zajeno, sto mladi strucnjaci ne vide svoju perspektivu u svojoj zemlji , a oni su ti koji su najvazniji za celokupni napredak!
Pitam te posto vidim da bi i ti da se malo oladis od Balkana!

tupis bal...mnogo tupis.uopste nemam nameru da se raspravljam sa tobom posle mudrih konstatacija oko toga ko je ljigav a ko ti je drag.

nazaslot,ne prihvatas razlicito misljenje a svi koji se ne slazu sa tobom su zli kapitalisti.ja sam na tu temu vec pisala,a ako si toliko glup ili se samo namerno pravis da ne mozes da se setis sta sam pisala o kapitalizmu i komunizmu ja ti ne mogu pomoci.

smaras.dovidjenja.

ko sto rekoh i za tebe postoji prakticno resenje.

p.s. forum sluzi pretezno za pisanje i diskutovanje a ne za slikovno pismo koje ti praktikujes da bi izrazio svoje emocije ili frustracije.za to postoji kafance i ambasada.ja slike preko tema u kojima treba da se pise necu da tolerisem na mom monitoru.ende.

pozdravili te nazi prijatelji.

Mene mnogo vise raduju ovakvi podaci, dakle sto Srbija napreduje ispunjavanju ekonomskih merila za prikljucivanje.

Srbija ostvarila najveći izvoz u regionu

Nakon što je nekoliko zemalja u okruženju saopštilo podatke o spoljnotrgovinskoj razmeni za prvih šest meseci ove godine primetno je da je Srbija zabeležila najviši rast izvoza. Prema podacima Zavoda za statistiku Srbije, taj rast iznosio je 53,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Odmah iza Srbije po stopi rasta izvoza našla se Bugarska sa 27,7 odsto, Rumunija sa 16,6 i Hrvatska sa 14,4 odsto, piše list Danas.

Najveći obim spoljnotrgovinske razmene zabeležila je ujedno i najveća zemlja u regionu jugoistočne Evrope, Rumunija, koja je za prvih šest meseci ostvarila razmenu od 25,6 milijardi evra. Na drugom mestu je Hrvatska sa ukupnom razmenom od 13,3 milijardi dolara. Bugarska je za prvih pet meseci (poslednji podaci objavljeni su za maj) ostvarila razmenu sa inostranstvom u vrednosti od 11,07 milijardi dolara. Južni sused Srbije, Makedonija, u prvoj polovini godine imala je skromnu razmenu od svega 2,55 milijardi dolara.

Primetno je i da je Srbija jedina zabeležila pad uvoza (zvanična statistika kaže da je pad iznosio jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine). Najznačajniji rast uvoza imali su Bugarska (29,5 odsto) i Rumunija (22,9 odsto). Hrvatska je, međutim, ponosna na podatak da je uspela da izjednači rast izvoza i uvoza u odnosu na prethodni period, kada je uvoz rastao brže od izvoza.

Osim toga, jedina smo zemlja u regionu koja je zabeležila značajniji pad spoljnotrgovinskog deficita. Pad srpskog deficita iznosio je 24,2 odsto dok su ostale zemlje beležile rast (Hrvatska 14,4 odsto, Bugarska 30 odsto).

Banshee:
tupis bal...mnogo tupis.uopste nemam nameru da se raspravljam sa tobom posle mudrih konstatacija oko toga ko je ljigav a ko ti je drag.

nazaslot,ne prihvatas razlicito misljenje a svi koji se ne slazu sa tobom su zli kapitalisti.ja sam na tu temu vec pisala,a ako si toliko glup ili se samo namerno pravis da ne mozes da se setis sta sam pisala o kapitalizmu i komunizmu ja ti ne mogu pomoci.

smaras.dovidjenja.

ko sto rekoh i za tebe postoji prakticno resenje.

p.s. forum sluzi pretezno za pisanje i diskutovanje a ne za slikovno pismo koje ti praktikujes da bi izrazio svoje emocije ili frustracije.za to postoji kafance i ambasada.ja slike preko tema u kojima treba da se pise necu da tolerisem na mom monitoru.ende.

pozdravili te nazi prijatelji.
Drago mi je da sam postigao ovakvu reakciju kod tebe.Ako nisi primetila moji postovi su neki i preobimni ali imam i one krace,za svakoga ponesto.Druga stvar je sto tebi smeta moje postavljanje slika uz svaki post.Ja svaki komentar i tvrdnju podkrepljujem slikama,za razliku od nekih koji baljezgaju bez agrumenata
I ja uposte nisam zatvoren za diskusiju,cak sam u vise navrata podrzavao poteze nekih stranaka i ljudi koji su mi ideoloski protivnici...recimo SRS i SPS...i to cu u svakom komentaru da podrzim ako mi se ideje svidjaju. :wink:
Ne moras da mi odgovaras ko ti brani... 8)

bal zao mi je sto nisi razumeo onaj deo o prekidu diskusije.

nisam ti procitala post,i ne moras da se trudis da mi odgovaras vise jer sam te stavila na ignore.

mogu da trpim i uvrede i lazi i lupetanja,ali dosadne smarace i da me neko proganja ne mogu i necu.

@Tokyo-
1.Ti si imao 13 god kada se Juga raspla tako da nisi ni moga o da imas kola i stan...
2.Skolstvo i zdravstvo se placa ,narociti fakulteti...
3.kriminal-uporedi broj zatvorenika nekad i danas...
4.nezaposlenost danas mnogo veca,da ne govorimo o ljudima sa srednjo m strucnom spremom...ne mogu nigde da se zaposle

@Bansee-Uf bre lutko sad si me bas pogodila...U tome i jeste razlika izmedju mene i tebe -sto ja svaciji post procitam,a sagovornika spustam ako vidim da nema popojma ni ocemu...a ti nastavi da bezis...niko ti ne brani BEZI OD ONOGA STO TI SE NESVIDJA...:wink:

Ajmo jos malo ANTI-EU simbola...dosta trovanja omladine! ZA SLOBODU JEDNAKOST I BRATSTVO:lol:

zastava2bf4.gif

Ja mislim i da bi stanovnistvo kojem se nesvidja u Slobodnoj suverenoj i prosperitetnoj Srbiji,trebalo da bezi odavde...jer ce na taj nacin da oslobodi radna mesta za narod koji hoce da radi i milionu ljudi koji su nezaposleni!
Ma ima bre da procvetamo!

S obzirom da su u nju usle Rumunija i Bugarska a uskoro ce i Hrvatska tesko da ce takva tvorevina uopste opstati. Cemu se onda brinuti da li cemo i kada uci u to sr... nego ajde da napravite anketu npr. Dokle ce trajati ta tvorevina ili kada ce puci Americko carstvo sto im od srca zelimo. pozdrav svima koji isto misle a kji ne misle imaju vremena shvatice. jedan dobar vic sam dobio ovih dana. Kazu da je Sadamu stigao telegram bas pred smaknuce od Ratka Mladica u kome pise: magarac bio ko se nije sakrio....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back