Srbija će ući u EU godine:

• Začetnik teme Začetnik teme tokyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srbija će ući u EU godine:

• 2012. kao 29.članica, dakle, poslije Hrvatske

glasova: 16 25,4%
  • 2015 u paketu sa Makedonijom i Albanijom

glasova: 9 14,3%
  • 2018 kao 31. članica u paketu sa Crnom Gorom

glasova: 4 6,3%
  • 2020. kao 32. članica u paketu sa BiH i Moldavijom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2020 kao 34. članica u paketu sa Turskom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2030 kao posljednja 35. zemlja Evrope

glasova: 30 47,6%

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jos...divno,divno...a da im tek vidite koreografije na vojnickim smotrama :-D

Prilozi

• ase.jpg
    ase.jpg
    8,3 KB · Pregleda: 8
~Petar~:
@uros

:D

pa to je ukupan gdp, a ne gdp po glavi stanovnika koji je realni pokazatelj standarda
Zapravo nije ni GDP per capita bas realan pokazatej jer su na primer u Hrvatskoj mnoge stvari mnogo skuplje nego u Srbiji, a jeftinijih stvari gotovo da i nema, mislim jeftinije su u evrima tacnije! Zato , cene su automobila u Hrvtskoj iste kao kod nas , ali je na primer taxi sigurno skuplji dosta , inace ovo je jasno svakom ko se imalo bavi ekonomijom!
Sigurno da se bolje zivi tamo, ali ne kao na onoj tabeli koja obuhvate i parazitne siptare koji su rasterali Srbe sa Kosova da bi sada tmo svi vinogradi na najboljoj zemlji u najboljim zupama zvrjali neobradjeni,a takodje, kao sto rekoh, ta tabela ne pokazuje potrosacku moc kupaca u konkretnoj zemlji, takodje Srbija ima verovatno najvise prihoda iz inostranstva koji se ovde ne racunaju, mislim na one iz pecalba, takodje, kod nas je slabo uredjen sistem za kontrolu prihoda, pa imamo veliki nivo prikrivenih prihoda koji se ovde isto tako ne racunaju, to je ono sto se kaze rad na crno!!!

joca111:
Posto znam da je u Rumuniji sada prosecna mesecna plata 180e , a u Srbiji su prijavljeni prihodi prosecni mesecni 300e , a to je za ovu godinu , poslednji podaci, ova ti je lista izuzetno netacna!
Takodje BDP per capita imamo vecu sada i od : Makedonije, Bugarske, Albanije, Rumunije, BIH, Moldavije! Ne znam tacno za Ukrajinu i Belorusiju!

Dakle ovakve gluposti jos nigde nisam procitao niti cuo!
A bio sam i u Makedoniji u Bugarskoj i iza Srbije su oko 20 godina i to svi kazu koji su postili ove tri zemlje!!

pa dobro za Bugarsku i Makedoniju vjerujem da su iza vas
al baš 20 godina
hm
nisi mi nešto baš objektivan

evo ja ću bit objektivniji
Hrvatska kaska za Zlovenijom kojih 4-5 godina, vi za nama isto otprilike toliko, Makedonci, za vama pak toliko Albanci za njima, mislim da su najgori Kosovo i Moldavija
ako se tako smijem izraziti
barem što se Evrope tiće

Mi cemo najverovatnije biti spremni za ulazak tada, ali problem ce biti da li ce Evropa biti spremna da nas primi tada!!
Sto se tice Bugarske, oni imaju potencijal, a nasa prednost u odnosu na njih je sto smo imali kao i vi veliki napredak i razvoj pre svega infrastrukture, ali i same privrede za vreme komunizma sto je kod njih izostalo, zbog toga toliko zaostaju, ne zbog nase umesnosti!!

Banshee:
a di cemo ako ne u evropsku uniju? :confused:
samo bez svajcarske i norveske :)

bravo!
Svi žele u EU
jedino vi se našli da tu nešto pametujete
pa samo pametujte i dalje
tako dugo dok opet ne dopijete šamar sa zapada
jel vama jasno ako ostanete van EU kao jedina zemlja
da propadate u roku najviše 5 godina

a sa norveškom i švicarskom uspoređivanje je najblaže rečeno
smiješno

tokyo:
jel mu svakodnevno celivaš grob na dedinju?? :lol: :lol:
Na zalost u Srbiji jos vlada uverenje i propaganda kako je Tito hrvatski produkt unistenja Srba i Srbije,ali dokaz da se radi o najobicnijoj propagandi je to sto je on podjednako omrazen kako u Srbiji tako u Hrvatskoj.
Postoji jedan broj ljudi u bivsim republikama SFRJ koji jos uvek trezveno razmisljaju,za razliku od vecine koja se zalece za nekim kapitalistickim vrednostima,profitom i novcem.A dobro je poznato da u takvoj Evropskoj Uniji necete svi moci da se snadjete.I tamo ima nezadovoljstava, ali kao sam pisao u prethodnim temama, te stvari na TV-u se jako slabo prikazuju.Naravno da nikome nije interes da vodi kampanju protiv toga kad je sad aktuelno nasamariti veliki broj zemalja koje tek treba da udju u EU.
Ja se ne bih zanosio sa tim pricama o komforu,slatkom zivotu i drzavi blagostanja u situaciji gde ce uvek Engleska,Francuska,Nemacka,Spanija biti po standaru ispred istocno-evroskih zemalja.Jer ako niste znali kapitalizam upravo tako funkcionise -na socijalnim razlikama.Pa kako budu postojale socijalne razlike medju stanovnistvom,tako ce postojati i medju drzavama.A mozda vi ipak mislite drugacije?! :confused:
Mozda mi ipak u doglednoj buducnosti prestignemo te zemlje po pitanju ekonomije... :lol: Naravno ovo je bila samo sala.Takav scenario je jedino moguc ako ni od koga ne zavisimo bila to poltika, ekonomija,kultura...Nama ne treba tutor koji ce da nam deli packe.
I stvarno mi nije jasno zasto tebe toliko pogadja sto je raspolozenje naroda u Srbiji takvo da sa gnusanjem gleda na postojeci "zapadni sistem vrednosti".Nema potrebe da neki tamo Hrvat glumata kako nam je prijatelj i kako zeli da svi zajedno udjemo u EU.Nama ne treba prijateljstvo zbog interesa i profita.A vi ste rekli sta mislite o Srbiji jos ' 91 godine. :roll:

tokyo:
bravo!
Svi žele u EU
jedino vi se našli da tu nešto pametujete
pa samo pametujte i dalje
tako dugo dok opet ne dopijete šamar sa zapada
jel vama jasno ako ostanete van EU kao jedina zemlja
da propadate u roku najviše 5 godina

a sa norveškom i švicarskom uspoređivanje je najblaže rečeno
smiješno

pa znam ja to,ne moras meni da pricas...

a poredjenje sa svajcarskom i norvaskom,i to ne samo za zemlje balkana nego i mnogo sire, nije smesno nego uzno tragicno i pomalo pateticno :D oni ne ulaze u eu jer im se moze,a mi jer nas niko nece :lol: :D

eno ti untouchable-a ,on je pobornik norvesko svajcarske ideje, pa pokkusaj sa njim...ja sve to vec znam...a ko ne razume...hm,ima jos vremena da razmisli...

Banshee:
pa znam ja to,ne moras meni da pricas...

a poredjenje sa svajcarskom i norvaskom,i to ne samo za zemlje balkana nego i mnogo sire, nije smesno nego uzno tragicno i pomalo pateticno :D oni ne ulaze u eu jer im se moze,a mi jer nas niko nece :lol: :D

eno ti untouchable-a ,on je pobornik norvesko svajcarske ideje, pa pokkusaj sa njim...ja sve to vec znam...a ko ne razume...hm,ima jos vremena da razmisli...
Lepo je videti kada se "demokrate" sa ove i one strane granice slazu po pitanju ulaska Srbije u EU. Dobro je da vas povezuju interesi i zelja za profitom.Jedva cekam da vas vidim kad ne bude bilo vise tog profita i kada vas nista vise ne bude povezivalo, da izvucete nozeve i zabijete jedni drugima u ledja.
Ja mislim da ce to prvo Hrvati da ucine kao po tradiciji,mada nije iskljuceno da i ove nase domace "liberalne-demokrate" urade to prvi.Jer ista je to skola...liberalno kapitalisticka i interesna. :wink:
A za kraj evo sta nam porucuje narod iz tako bogate Evropske Unije.

ajs2.gif

aha vazi...i tako...:lol:

e ne mogu da kometarisem i gutam bas svacije price,sorry nemam snage...svega sam se naslusala...dovoljno sam se ispricala na ovom podforumu na tu temu i na temu komunizma,a i boli me nesto glava pa mi se ne ponavlja...ceo dan sam nad knjigom i za kompjutorOm,izivljavaju se na meni ceo dan...so... ;) kaci nekom drugom slike pls :)

Banshee:
aha vazi...i tako...:lol:

e ne mogu da kometarisem i gutam bas svacije price,sorry nemam snage...svega sam se naslusala...dovoljno sam se ispricala na ovom podforumu na tu temu i na temu komunizma,a i boli me nesto glava pa mi se ne ponavlja...ceo dan sam nad knjigom i za kompjutorOm,izivljavaju se na meni ceo dan...so... ;) kaci nekom drugom slike pls :)
To i jeste poenta...ili da vas ubedimo argumentima( u sta sumnjam) ili da da vas iznerviramo i oteramo sa raznih foruma kako ne bi trovali ljude svakavim pricama.Ja cu i dalje da stavljam i slike i video-klipove da ljudi gledaju demonstracije u prosperitetnoj Evropskoj Uniji. :lol:
To se zove sloboda- cuti i jednu i drugu stranu,a ne da slusamo ovde bajke o dobronamernim, ustirkanim,evropskim vlastodrzcima...medu,mleku i orasima... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back