Srbi vidite sta vas ceka u vasoj obecanoj Evropi.

Дала баба динар да се увати у коло а сада би дала и два само да изађе. Лакше је много било изаћи из загрљаја СССР-а а сада је питање када се упало у дужничко ропство како ће из ЕУ.

Većinu zemalja EU iz istočne Evrope i dalje Rusija održava energetski stabilnom, ako se povise cene energenata one pucaju. Trenutno traje tihi rat oko cena energenata jer Evropska Unija traži od Rusije da ekonomski podrži svoje širenje na istok.

A reci mi pošto stalno skamučeš ovde o cenama, kako ti ne smeta što je u EU sve jeftinije nego ovde i kako tamo bar što se toga tiče teče med i mleko.

nije sve jeftinije neke stvari jesu a neke nisu.

Inace kod nas je sve bilo 10 puta jeftinije nego tamo dok vi niste krenuli ka EU . I sto nas vise priblizavate EU , u Srbiji je stanje sve gore i gore.

Isto se desavalo i sa drugim zemljama.

A taj privremeni rast privrede i standarda im je bio CISTA LAZ, jer je bio baziran na kreditima - a ne na povecanju proizvodnje i izvoza.

Zato sada placu, protestvuju i biju se sa policijom.

Jer je sada dosao poreznik da im uzme sve.

50% Spanaca ne moze da placa kredite za svoje nekretnine . Jedna zena se skoro ubila zbog toga.

Eto gde je njih doveo "put u eU"

Evrozona: Recesiji još dublja

Brisel -- Krizom pogođena evrozona je spremna da uđe u recesiju koja je dublja od očekivane, pokazuje objavljeni izveštaj Evropske centralne banke (ECB).

201305005650a4cef11e610334355839_orig.jpg

Prema kvartalnom ispitivanju profesionalnih prognozera ECB-a, ekonomija 17-člane evrozone će potonuti za 0,5 odsto u 2012. godini, u poredjenju sa prethodnom procenom usporavanja od 0,3 odsto, prenosi agencija AFP.

Prognozeri su, takodje, prepolovili svoje projekcije privrednog rasta evrozone za narednu godinu, prognozirajući rast od 0,3 odsto u poredjenju sa ranije najavljenih 0,6 odsto.
"Ključni razlog za sniženje prognoza rasta u 2012. godini je nastavak neizvesnosti u zoni evra", dodaje se u izveštaju. Zvanični podaci, takođe, pokazuju da je evrozona u trećem kvartalu potonula za 0,1 odsto.
U međuvremenu, očekuje se da će inflacija skočiti uprkos usporavanju rasta, kaže se u izveštaju ECB-a. Prognozeri predvidjaju inflaciju od 2,5 odsto za ovu godinu, što je za 0,2 procentna poena više u odnosu na raniju prognozu. Oni su, takodje, revidirali naviše prognozu inflacije za 2013. godinu, očekujući ukupan rast cena od 1,9 odsto.
ECB planira da zadrži inflaciju na nivou od "blizu, ali ispod dva odsto". Predvidja se da će inflacija u 2014. godini biti 1,9 odsto, dodaje se u izveštaju.

--------

EU je propala tvorevina. Svo to njihovo bogatstvo ce vremenom preci na istok .

Jer tamo gde je proizvodnja i izvoz - tamo je i bogatstvo. Gde toga nema - nema ni bogatstva.

A proizvodnja i izvoz su danas u Rusiji, Kini, Koreji, Japanu.

Sve druge zemlje vise uvoze nego izvoze narocito u EU sa izuzetkom Nemacke. Ali i njima opada izvoz i Nemacka je u recesiji.

zato što je bolje za većinu stanovnika srbije da žive u EU sa platzama 600 evra nego van EU sa platom 250.
eu jeste loša tvorevina ali srbija nema bolju alternativu.

A tako zamišljaš EU?Dakle po tebi,to je tvorevina u kojoj ti odmah raste plata čim uđeš u nju,iako ti je i dalje jedino zanimanje čačakanje nosa...
Elem,Bugari i Rumuni mogu samo da sanjaju 600 evra,a deo su EU.Grcima,Špancima,Portugalcima,Italijanima i Ircima plate opadaju već nekoliko godina.

Garantovani lični dohodak u Srbiji: 21.160 dinara ( neto minimalna zarada)

Isto to u novim zemljama EU:

Bugarska 92 E
Rumunija 114 E
Letonija 172 E
Litvanija 174 E
Slovačka 217 E
Estonija 230 E .....
E sad, odakle ova razlika između Bugarske i Litvanije i Letonije:

Bugarska nacionalni dug 16 milijardi evra
Litvanija 38,5 milijardi
Letonija 42,6 milijardi

Iz ovoga se neumitno može zaključiti da "ovoliki standard" baltičke države mogu zahvaliti DUŽNIČKOM ROPSTVU. Ovaj novac njihovoe ekonomije nikada ne mogu vratiti.

A tako zamišljaš EU?Dakle po tebi,to je tvorevina u kojoj ti odmah raste plata čim uđeš u nju,iako ti je i dalje jedino zanimanje čačakanje nosa...
Elem,Bugari i Rumuni mogu samo da sanjaju 600 evra,a deo su EU.Grcima,Špancima,Portugalcima,Italijanima i Ircima plate opadaju već nekoliko godina.

U svim nabrojanim zemljama se živi bolje nego u Srbiji.

Da,ali to nema veze sa članstvom u EU.Daj neka mi neko objasni mehanizam bogaćenja prilikom ulaska u EU.Svi vi samo govorite da ćemo imati bolji standard kada uđemo u EU,a niko da objasni kako?Na koji način se popravi standard?

Pa ovo što ću reći već sam rekao tixom jednom prilikom mada to nema veze sa standardom u direktnom smislu. Ulaskom u EU, lekovi će pojeftiniti. to garantujem i potpisujem.
Postoje carinske olakšice na robu, tržište je otvorenije...

Pa ovo što ću reći već sam rekao tixom jednom prilikom mada to nema veze sa standardom u direktnom smislu. Ulaskom u EU, lekovi će pojeftiniti. to garantujem i potpisujem.
OK.Lekovi će pojeftiniti,a tu je i nešto malo novca iz fondova EU.Ali sve je to i dalje malo da bi se ozbiljno popravio životni standard.

Е'е не лупетај .....

:roll::roll::roll:

Здравственоп осугурању у ЕУ
је горе негу у УСрА ....

Све КОШТА
и то дебело ....

Није ми јасно,
чему лажи ??????

Pa po meni je savim dovoljno (za početak) da cene osnovnih namirnica budu kao u EU. Pod osnovnim namirnicama ne podrazuimevam kavijar i sušeni prepucijum albino pitona.
Ne dao Bog da ti cene osnovnih namirnica budu kao u EU.Jesi li ti ikada išao u neku EU-zemlju?Osim leti u Grčkoj,bio sam u Parizu,Barseloni i na dva dana u Briselu.U Parizu sam hleb platio 8 evra!(Posle su mi rekli da sam mogao naći hleb za 4.5 evra).Sa našim prosečnim zaradama,mi ni u Grčkoj ne bi mogli živeti ni do 15.-og u mesecu.

Који ће то лекови појефтинити, је л' они којима је одавно истекао рок па их шаљу у Боцвану, Нигерију, Хондурас ... :manikir:

Evo sta korumpirana srpska media ne prenosi u javnost. Vec danima non stop milioni u evropskim zemljama demostriraju protiv EU sa zajednickim sloganom
:"Za nas nema buducnosti" . Pa sad srbi vidite sta vas ceka u vasoj obecanoj Evropi.

demonstrators-march-protest-day.jpg

riot-policemen-protest-day.jpg

protester-throws-stones-officers.jpg

belgian-workers-part-demonstration.jpg

shout-slogans-carry-banners.jpg

Kazi to Tomi i SNS koji su za korak ispred Tadica u evro-atlantidskim integracijama,
inace ovo je trenutna kriza, svakako ce EU stati na noge i dodatno ojacati,
prvi gastarbajter kad se vrati odande i kaze lose je tamo, zovite me da promenim stav o EU!!

klin_eston_toma_dacic.jpg

Poslednja izmena:
Који ће то лекови појефтинити, је л' они којима је одавно истекао рок па их шаљу у Боцвану, Нигерију, Хондурас ... :manikir:

Ja ne znam u čemu je problem pročitati link. Ale evo ponoviću opet. Proizvođači lekova daju članicama EU velike popuste a na račun tog 'gubitka' (koji je npr na nivou grčke oko 300 miliona evra klepaju nas po ušima sa cenama da bi nadoknadili gubitak. Ako bi bili u EU fond za zdravstveno osiguranje bi daleko manje para izdvajao za lekove a i lekovi u slobodnoj prodaju bi bili jeftiniji.
Uostalom ti mi reci, koliku carinu plaća Češka kad uvozi jebene karamele iz Nemačke a koliku cartinu palaća Srbija? I da li to utiče na cenu u rafovima.
Nemojmo da se glupiramo.

Ne dao Bog da ti cene osnovnih namirnica budu kao u EU.Jesi li ti ikada išao u neku EU-zemlju?Osim leti u Grčkoj,bio sam u Parizu,Barseloni i na dva dana u Briselu.U Parizu sam hleb platio 8 evra!(Posle su mi rekli da sam mogao naći hleb za 4.5 evra).Sa našim prosečnim zaradama,mi ni u Grčkoj ne bi mogli živeti ni do 15.-og u mesecu.

8 godina idem po kongresima, skupovima i seminarima i obišao sam većinu zemalja koje pominješ. Nisam ima prilike da kupujem hleb jer ga uglavnom imam po hotelima gde boravim ali sam primetio da su sitnice koje mi u tranzitu zatrebaju za usput uglavnom jeftinije nego u Srbiji.

8 godina idem po kongresima, skupovima i seminarima i obišao sam većinu zemalja koje pominješ. Nisam ima prilike da kupujem hleb jer ga uglavnom imam po hotelima gde boravim ali sam primetio da su sitnice koje mi u tranzitu zatrebaju za usput uglavnom jeftinije nego u Srbiji.

Али сношај, не живи се од ситница које ти у транзиту затребају, (замисли молим те, јефтинији афтер шејв и пена за бријање, а да не говорим о неком средству за депилацију :cool:) него од хлеба за који ти и не знаш колико кошта "јер га имаш у хотелу у ком боравиш"! Бриши из теме, ниси меродаван :aha:

Али сношај, не живи се од ситница које ти у транзиту затребају, (замисли молим те, јефтинији афтер шејв и пена за бријање, а да не говорим о неком средству за депилацију :cool:) него од хлеба за који ти и не знаш колико кошта "јер га имаш у хотелу у ком боравиш"! Бриши из теме, ниси меродаван :aha:

Tixi nam godinama lupa cene pod nos iz EU- brašno, ulje, šećer, čokolade, meso, suvomesnati proizvodi... tako da je stvar jasna. ovde već i vrapcoi znaju cene tix potrepština u EU koje su i jesu niže tamo.

Citac pa sto ne omoguci EU bolje uslove Madjarskoj, Bugarskoj, Italiji, Spaniji, Rumuniji, Belgiji, Portugalu, Irskoj - nego narod besan izlazi na ulice i protestvuje :lol:

Zasto je nezaposlenost u Spaniji ista kao u Srbiji?

Uvjeti su svima već omogućeni. Ne razumijem da ne možeš shvatiti da EU ne utječe samo na eknomsko stanje nego i sva druga područja života. Zbog toga u pregovorima sa EU države pregovaraju u 35 poglavlja koja obuhvaćaju različite aspekte. Da nije tako razgovaralo bi se samo o ekonomiji.

U svim tim državama koje si naveo se živi bolje nego u Srbiji, Rumunjska i Bugarska su vas sustigle, a ostali još više odmaknuli. Normalno da se ljudi žale kada im se standard u krizi smanjio. Srbi se ne žale jer su u krizi već 20 godina. Uvijek jedno te ista visoka nezaposlenost, rekordna inflacija, bezvrijedna valuta itd. Potpuno je pogrešno stjecati utisak kako je u EU loše jer ljudi protestiraju. Njihov standard života je i unatoč protestima znatno iznad vašeg jer EU nije samo ekonomija već i pravosuđe, zdravstvo, školstvo, gospodarenje otpadom, funkcioniranje javnog sektora općenito itd. itd.

Back