Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna da li je plata od 2000 funti mesecno neto dovoljna za neki prosecan zivot (stan, komunalije,hrana...) u Filtonu i da li devojka moze da dodje da zivi sa mnom ako sam ja dobio posao u UK (oboje smo iz Srbije). Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav

Da li neko zna da li je plata od 2000 funti mesecno neto dovoljna za neki prosecan zivot (stan, komunalije,hrana...) u Filtonu i da li devojka moze da dodje da zivi sa mnom ako sam ja dobio posao u UK (oboje smo iz Srbije). Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav

Dve plate od po 2000 funti mogu biti dovoljne za skroman zivot, ajde da kazemo nesto priblizno prosecnom. Medjutim samo jedna plata od 2000 funti nije dovoljna za pristojan zivot, nemoj da te neko laze.
Podji od proste pretpostavke koliko kosta rentanje stana (stana, ne sobe u stanu), dodaj tome hranu koja ne moze biti mesecno ispod 350 funti (500 je sasvim dovoljno), dodaj tome ako pusis barem jednu paklu dnevno to je jos 200 funti, dodaj tome da sakupis nesto novca za auto, dodaj tome cenu karte za javni prevoz, dodaj tome povremen izlazak, Dodaj tome godisnji odmor (jeftin, u grckoj ili Spaniji). Nema teorije da sve to izguras sa 2000 funti.
2 x 2000 moze zavrsiti posao, ali ne racunaj da ces kupiti stan. Ako planirs i decu, racunaj da ces morati da pocnes sa stedenjem para za njihovo skolovanje. Pitaj ove sto ti objasnjavaju da 2000 dobra plata da ti izracunaju kako ce im to uspeti.

Zivim u Nemackoj, potreban mi je neko iz V. Britanije ili Irske, da mi otvori online konto kod jedne ili dve kladionice. Od 2012 god. su se povukle mnoge engleske kladionice iz Nemacke
zbog uvodjenja poreza od 5%. Bez ikakvog je rizika, a moguca je novcana nadoknada kao i eventualno licno upoznavanje.

Jedno pitanje za nekoga ko je upucen oko radnih dozvola.
Supruga ima Bugarski pasos, a ja ovaj nas. Koliko sam cuo Bugari nemaju nikakvih ogranicenja za rad u Velikoj Britaniji.
Pitanje je, da li je meni uopste potrebna radna dozvola za rad u Engleskoj i ako jeste, koliko je komplikovan proces dobijanja iste? Da li je mogu preko nje dobiti ako idemo zajedno ili tako nesto?

Pozdrav svima !
Ja sam iz Srbije a zena mi je iz Madjarske. Zajedno smo tri godine, a u braku jednu godinu. Radili smo na kruzerima 3 godine i skupili dosta novca pa sada hocemo da zivimo i radimo u Engleskoj.
Da li neko ima slicna iskustva i savet za nas slucaj vezano za vize i kako otici ?

Jedno pitanje za nekoga ko je upucen oko radnih dozvola.
Supruga ima Bugarski pasos, a ja ovaj nas. Koliko sam cuo Bugari nemaju nikakvih ogranicenja za rad u Velikoj Britaniji.
Pitanje je, da li je meni uopste potrebna radna dozvola za rad u Engleskoj i ako jeste, koliko je komplikovan proces dobijanja iste? Da li je mogu preko nje dobiti ako idemo zajedno ili tako nesto?

Procitaj lepo sve redom, ovde je sve lepo objasnjeno. Kad lepo procitas javi se da ti dam dodatne informacije, mislim, ako te esto muci, a na navedenom linku nije objasnjeno.

https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima !
Ja sam iz Srbije a zena mi je iz Madjarske. Zajedno smo tri godine, a u braku jednu godinu. Radili smo na kruzerima 3 godine i skupili dosta novca pa sada hocemo da zivimo i radimo u Engleskoj.
Da li neko ima slicna iskustva i savet za nas slucaj vezano za vize i kako otici ?

Procitaj lepo sve redom, ovde je sve lepo objasnjeno. Kad lepo procitas javi se da ti dam dodatne informacije, mislim, ako te esto muci, a na navedenom linku nije objasnjeno.

https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas

Cao svima, da li ima nekog iz Manchestera? Surpug I ja smo stigli pre nekoliko dana, ja sam dobila posao pa smo tako oboje dosli. Znacila bi nam svaka pomoc u vidu informacija, najpre kako najlakse iznajmiti stan, a potom sve ostale administrativne stvari - prijava za NI, kako traziti posao itd itd.

Hvala puno unapred!

Cao svima, da li ima nekog iz Manchestera? Surpug I ja smo stigli pre nekoliko dana, ja sam dobila posao pa smo tako oboje dosli. Znacila bi nam svaka pomoc u vidu informacija, najpre kako najlakse iznajmiti stan, a potom sve ostale administrativne stvari - prijava za NI, kako traziti posao itd itd.

Hvala puno unapred!

Ti si dobila posao, a pitas kako traziti posao.
Stigli ste, a pitas kako iznajmiti stan.

Ajde da sacekamo, mozda se neko i javi da ti pomogne.

Hvala puno unapred!

Cao,ja sam Manchesteru. U kom ste delu grada ako ste se vec smestili?

Back