Bubamara1986
Početnik
- Poruka
- 3
Pozdrav svima... Ima li neko da ima BiH pasos i da je dobio posao kao medicinska sestra ili njegovatelj? Svaka informacija je dobro dosla.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav. Treba mi konkretan odgovor. trenutno sam u manchesteru sa porodicom, ali ovde mi je totalno bezveze. Nema nasih ljudi, totalna samoca. nisam jos nasao neki siguran posao, a ni dobro placen.. Razmisljam da predjem u London ili okolinu. Vidim da velika vecina balkanaca zivi u londonu i okolini. Zanima me uslovi zivota u londonu. hvala
Slabo ces ovde da dobijes odgovore. U Londonu je iznajmljivanje sobe najmanje 500 funti. I to daleko od centra. Stan dvosoban je oko 2000 funti. Ako ces da budes ceo zivot rob koji placa ogromne kirije slobodno idi u London..
I to sto sam ti rekao je idealan zivot. Jer treba naci i tamo posao i smestaj i slicno.
A ta samoca je jer su ti Angli retardirani. Ako mozes bezi iz tog sranja od zemlje u neku Holandiju ili bilo gde.
Ja bih rado dosao u UK na pola godine i pobegao .. eto.. malo da promenim![]()
Hvala ti prijatelju. Otisao bih ja negde da mogu ali ovde sam jer sam imao gde da dodjem a i znam engleski sto i jeste najbitnije za posao. Razmisljam kad sam vec dosao ovde, imam nacionalni broj, a i dobra je engeska zbog posla i plata, samo treba organizovati zivot i bice sve u redu. Dzaba ti para kad si sam, ali opet u Londonu ima dosta nasih i sve je drugacije. A u srbiju nemam nameru da se vracam jer sta tamo da radim. Bio mi je cilj da odem iz srbije pa sad idem dalje.
Slabo ces ovde da dobijes odgovore. U Londonu je iznajmljivanje sobe najmanje 500 funti. I to daleko od centra. Stan dvosoban je oko 2000 funti. Ako ces da budes ceo zivot rob koji placa ogromne kirije slobodno idi u London..
I to sto sam ti rekao je idealan zivot. Jer treba naci i tamo posao i smestaj i slicno.
A ta samoca je jer su ti Angli retardirani. Ako mozes bezi iz tog sranja od zemlje u neku Holandiju ili bilo gde.
Ja bih rado dosao u UK na pola godine i pobegao .. eto.. malo da promenim![]()
Kakve veze ima ako je stan 2000 funti?
Ako dvoje rade i imaju platu od po 2500-3000 funti (neka prosecna plata za srednje placene poslove) onda nije neki problem platiti stan od 2000 funti. Ne vidim poentu tvojih komentara osim obicnog trolovanja.
Ko bre ima 2500 - 3000 funti prosecnu platu smesni coveceDa ali oboje zajedno. A to je susta realnost. Za 90% imigranata.
E njima jeste problem.
Sad ti ako si neki IT ili bankarski strucnjak pa imas 3000 ili 200 000 funti to je druga stvar.
To sto si ti neupucen pa mislis da je smesno, to je tvoj problem.
Svaki posao na nivou inzenjera nudi platu od minimum 2500-3000 funti.
Kvalifikovan elektricar ima platu od 1900-2300 funti.
Iskusan kuvar u pristojnom, ne elitnom, restoranu ima platu od minimum 1800 funti.
Nastavnik u srednjoj skoli ima platu vecu od 2500 funti.
Pomocni knjigovodja ima platu od minimum 2000-2200 funti.
Engleska u principu nije dobro mesto za nekvalifikovanu radnu snagu. Nekvalifikovana u smislu da neko nije dobar u svom poslu.
Ti mozes da nastavis da se smejes, ali nemoj da pricas price da niko nema platu od 2500-3000 funti i kako je nemoguce dobiti takvu platu.
Jes to su bas poslovi sa kojima nasi tamo iduAJ ne preseravaj se. I ne jedi banane ja sam bas rekao da samo NEKO ima takve plate a ne niko.
A ti si rekao da skoro svi imaju takve plate. Pa buzdo.. neki i u recimo u Srbiji zivi bolje nego 90% Engleza. I sad sta.. njihov budjelar je merilo za Srbiju?
Lepo kazem za vecinu. A taj kuvar inzenjer on moze brate da bira u kojoj ce zemlji da zivi.. a i za njih ima mnogo bolji h drzava od UK.
U principu UK je jedna od siromasnijih i socijalno neujednacenijih zemalja na zapadu.
Nemas ti pojma sta pricas/pises. Umislio si nesto sto nema veze sa realnoscu i sad zivis u tom filmu.
UK ili Engleska (kako je inace zovemo) nije mesto za nisko kvalifikoane iseljenike. Ako je neko baustelac ili polupismen, onda mu je Austrija, Italija ili Nemacka daleko bolje mesto za odlazak. To je poenta price. Medjutim nisu svi polupismeni tako da ima solidno veliki broj onih koji bi mogli da se dobro uklope u UK, a njima ce plata biti kako sam vec napisao.
ako neko planira da ide u UK da bi radio u sendvicari ili da bude prodavac u marketu, onda je taj neko propao u startu. Medjutim, ako je neko masinski inzenjer saobracajnog smera ili smera rashlade i grejanja onda je UK veoma dobro mesto za zivot.
ako neko misli da zivi od socijalne pomoci, onda UK to svakako nije. Inace da se ja pitam ja bih ukinuo socijalnu pomoc strancima koji nemaju minimum 3 godine boravka i pomoc bi sveo na maksimum 6 meseci, posle toga dovidjenja.
Isto tvrdim da je skolovanima bolje u drugim zemljama... jer je UK jedna od najdosadnijih zemalja na planeti.Nista tom inzenjeru nece faliti u Nemackoj a mnogo je vise nasih i veca zezancija.
Tako je. Potpuno se slazem. Mi se potpuno slazemo samo su nam odrednice vecina, mnogo, vise manje neusaglasene. Ali to je to.
Sto se tice pomoci sad ce Kameron da ukine pomoc na 4 godine od dolaska.
Isto tvrdim da je skolovanima bolje u drugim zemljama... jer je UK jedna od najdosadnijih zemalja na planeti.Nista tom inzenjeru nece faliti u Nemackoj a mnogo je vise nasih i veca zezancija.
A ako je tako sto kazete da bez problema moze da se zaradi 2500-3000 funti mesecno u Engleskoj,da li mi moze predloziti neko takav posao,da odem tamo odmah. Naime jezik mi je solidan,ako ne i dobar,imam automobil,imam radno iskustvo u proizvodnji na upravljanju CNC masinama,snalazim se solidno svuda i uklapam sa svima. Radim u nedaleko Londona trenutno po 55-60 sati nedeljno ili ti svaki minut koji je na raspolaganju i nikako da mi plata preskoci 1500-1600 funti na ruke( kada se odbiju Insurance i tax) Hvala!
Nije tacno, ne mrzim ja nikoga vec te pitam: "koja je svrha odlaska od "nasih" da bi posle temo negde po svetu trazio "nase"?
Ako u toku boravka naidjes na nekog ko je sa prostora Ex-Yu i sklopi se prijateljstvo to je OK, ali ne vidim razlog da se treba drzati neke zajednice 'komune" i ne ostvarivati prijateljstva sa pripadnicima ostalih zajednica.
Kad to razumes bice ti mnogo lakse, ovako kako sad rezonujes samo pokazujes svoju zatucanost.
Prekvalifikuje se ili dokvalifikuj se, time ces povecati sanse za vece prihode. Recimo prekvalifikujes se za elektricara ili prekvalifikujes se za postavljanje sistema grejanja i hladjenja ili recimo, to je iz grupe na nivou tehnicara.
Pokusaj da ustedis i da upises neki fakultet ili barem nesto na nivou vise skole, iskoluj se za inzenjera kad si vec upucen u masinstvo. Ima veoma mnogo mogucnosti za skolovanje.
A ako je tako sto kazete da bez problema moze da se zaradi 2500-3000 funti mesecno u Engleskoj,da li mi moze predloziti neko takav posao,da odem tamo odmah. Naime jezik mi je solidan,ako ne i dobar,imam automobil,imam radno iskustvo u proizvodnji na upravljanju CNC masinama,snalazim se solidno svuda i uklapam sa svima. Radim u nedaleko Londona trenutno po 55-60 sati nedeljno ili ti svaki minut koji je na raspolaganju i nikako da mi plata preskoci 1500-1600 funti na ruke( kada se odbiju Insurance i tax) Hvala!
Niko nije ovde rekao da se treba drzati podalje od stranaca ali ti se izgleda svadjas sam sa sobom
Ovde si ti jedino rekao da si pobegao od "nasih" u tome je tvoja jadnost. I mozes da odes i na Mars uvek ces biti jadan. Kapiras?
- - - - - - - - - -
Pokusao sam malopre da odgovorim...ali izgleda nije uspelo(preko tel.pisem...pa ne moze nesto)
Ukratko...Ne pitaju oni nista posebno uJobcentre. Ko si...sta si...odakle si...radis li itd.(tolko valjda razumes engleski) ako ne...slobodno povedi tog druga...on ce ti prevoditi(dozvoljeno je)
Meni je u roku 10dana stigao NIN...posle toga otvaras racun u banci.
Posao kitchen portera je najlakse preko agencije...pranje sudova...ciscenje kuhinje...seckanje salate itd. Satnica 6,7/ph...6/6,5£ netto i tako do aprila kada je 7,2£/h min.po zakonu.
Sobe su od 70/150£/pw sve zavisi od dela grada. Stanovi su 1000/1200£/pm plus depozit i troskovi (uzas) prevoz nedeljno 21/30£/pw zavisi da li samo bus ili i metro.
Za sada toliko...
Zdravo svima... Ja sam Zeljko Bakic iz Beograda i trebaju mi nasi ljudi u Engleskoj za honorarni posao prenosenja sportskih utakmica sa sportskih terena. Svaka prenesena utakmica se placa 50 eura, plus svi troskovi puta i eventualnih ulaznica se refundiraju. Kompanija SportData iz Svajcarske sakuplja podatke sa sportskih terena sirom sveta, a ja sam zaduzen za nalazanje zainteresovanih i odgovarajucih ljudi. Moilm sve zainteresovane da mi se jave