Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
Da skratim, SPC.
A Muslimani su slusali srpske popove kako su rekli da nisu Srbi, a toliko su zeleli da budu Srbi.
Da da Muslimani su slusali popove, a sami pravoslavci nisu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da skratim, SPC.
Глобализација је само привидна Носфи.
За 20 година ће бити потпуно друга ситуација, треба се припремати за то![]()
Jel počinje drugo poluvrijeme?
Narod zapamtio staro ime prije posrbljavanja...I ne zovemo ih Vlajima nego Vlasima. Npr. Srbe iz istočne Hercegovine niko ne zove Vlasima jer su tu postojali pravoslavni još prije Osmanlija i uvoza Vlaha, Cincara, Arbanasa i ostalih divnih žitelja istočnog dijela Helma...
COLOR="silver"]- - - - - - - - - -[/COLOR]
Hrvati su nam najbliža slavenska braća. A i mi njima...
Бежи бре, ниси занимљив.
Не дефинишеш појмове, једном одлучим да поведем озбиљан разговор са тобом, а ти се опет захебаваш.
Спортски поздрав!
Vlasima su zvali cak Srbe u Srbiji, nije to nikakav bosanski specifikum.
Pozdrav!
Nisi prvi, mnogi su izbjegli odgovor, jedini je Slaven bio iskren.
Nego, jesi spreman za drugo poluvrijeme? Šta si odlučio? Jel se sunetiš ili ćeš da okačiš Gospu na zid?
- - - - - - - - - -
Naravno da ne. Vlaška je u Vlaškoj, današnjoj Rumuniju. Mi smo tu ekipu upoznali tek od 15. stoljeća...
Pozdrav!
Nisi prvi, mnogi su izbjegli odgovor, jedini je Slaven bio iskren.
Nego, jesi spreman za drugo poluvrijeme? Šta si odlučio? Jel se sunetiš ili ćeš da okačiš Gospu na zid?
Možemo i mi tebe isto da pitamo. Hoćeš li da se vratiš putu svojih prědaka od Đikića do Meše i Kuste ili da ti kupujemo kartu za Ankaru u jednom pravcu ?
Da naravno zato Gradascevic (onaj taliban koji su uvek liberalni muslimani izabrali za heroja) nazvao Milosa Obrenovica Vlahom. Jer Srbi u Srbiji nisu nazvani Vlasima. Nisu Muslimani rekli da ce plakate vlaske majke u Sumadiji.
Jer Vlasi su Rumuni, koji su posrbljeni. A sto smo vas zvali Turcima, a austrianci isto vekovima to nista ne znaci. To se ne tumaci bukvalno.
Moji predaci su bili oni koje su Nemanjići proganjali i kleli a možda pokoji da je bio katolik.
Što se tiče gore pobijenih, koliki bit moraš biti da uzimaš šaku ljudi da bi njihovo djelovanje primijenio na milione?
Ali, mi ostajemo gdje smo i šta smo, vidjeli smo devedesetih da su napadači slabi a naši prijatelji brojni, i da nisu uzalud i Turci i Austrijanci i dalje puno respekta prema našim vojnicima. Kod nas nema taktičkih povlačenja do prvog mora i slično.
- - - - - - - - - -
Imali ste vi i u Srbiji dosta Vlaha ali naš Husein-beg je htio knezu da pokaže da je niko i ništa.
P.s. imaš Vlahe koji su danas Hrvati te Bošnjaci
Ajde ili je Milos sad Rumun ili nije, da li si ti Turcin ili nisi.
Vlaha u Srbiji ima i ostalo je brdo kulture od njih od pesme, obicaja do nosnje. Sve to Srbi zapadno od Drine nemaju a navodno su bili Rumuni do pre par generacija.
Vlah je bio pogrdan naziv za sve hrscane i tako i Srbe, ne samo u Bosni nego i u centralnoj Srbiji.
Moji predaci su bili oni koje su Nemanjići proganjali i kleli a možda pokoji da je bio katolik.
Što se tiče gore pobijenih, koliki bit moraš biti da uzimaš šaku ljudi da bi njihovo djelovanje primijenio na milione?
Ali, mi ostajemo gdje smo i šta smo, vidjeli smo devedesetih da su napadači slabi a naši prijatelji brojni, i da nisu uzalud i Turci i Austrijanci i dalje puno respekta prema našim vojnicima. Kod nas nema taktičkih povlačenja do prvog mora i slično.
- - - - - - - - - -
Imali ste vi i u Srbiji dosta Vlaha ali naš Husein-beg je htio knezu da pokaže da je niko i ništa.
Zapadno od Drine nisu samo Vlasi, ima tu svašta, ali je fakt neoborivi da zapadno od Drine a kamoli zapadno od rijeke Bosne nena NIJEDNE pravoslavne a kamoli svetosavske bogomolje. Znači Vlasi da ili ne, ali fakat je da srpskog ničega nema. I tu p adaju svi mitovi kao kula od karata...
Kakve veze to veze ima dal je bilo bogomolja za onim sto sam pisao, hleba ti?
- - - - - - - - - -
Pa da vidiš da bajke kojim su ti punili glavu su samo bajke bez osnova i da do 15. stoljeća nema srbovanja po Bosni..
Ti da mi popujes o mitovima. Joj lepo se nasmeo. Bas si smesan.
- - - - - - - - - -
U Bosni u 15. veku nije ni bilo srbovanja, a ni bosnjacenja.
A Bosna jeste bila vezana za Srbiju i vekovima cak deo iste.

Глобализација је само привидна Носфи.
За 20 година ће бити потпуно друга ситуација, треба се припремати за то![]()
Да, само што та Европа, сем географске одреднице, неће имати ништа заједничко са оним што Европа заиста јесте.

Šta je sve ovdje dokazano bez i jednog dokaza ti ne bi vjerovao....
Samo, sve dok postoji npr. Vlaški statut a ne postoji nijedna srpska bogomolja prije izdavanja tog statuta, teško vam je dokazati srpstvo i negirati Vlahe na prostorima na koje se Statut odnosi
..
Sa čovekom koji posle izloženih dvadesetak crkava iz primarnih izvora ignoriše iste tražeći neke dokaze daljna rasprava je čisto psihoterapeutski posao. Da ne pričamo o izvorima koji govore o Srbima u Bosni , od Ajnharda , Porfirogenita , pisma pape Jovana VIII Mutimiru, Kekavmena, , prepiske između Pape Nikole IV preko posrednika i kralja Dragutina u vezi slanja inkvizitora , izveštaj Bosanskog vikara Bartola iz Alverne, identična kazivanja Danila II, žalbe kaločkog nadbiskupa , Proglas pape Nikole V , zahteva franjevačkog generala Ivana Kapistrana papi Kapistru III , kasnije putopis Kuripešića…
A tek ovo neznalačko mitomansko direktno poistovećivanje današnjih muslimana iz Bosne tkz.Bošnjaka sa srednjevekovnim Bošnjanima koje je čak i Noael Malcolm proglasio bošnjačkom mitomanijom (a svi znamo ko je Noael Malcolm). Ili ovo bulažnjenje oko vlaškog statuta , pa vlaške organizacije su Sloveni zatekli prilikom dolaska na Balkan a čak i da nisu zatečene , brzo su se oformile jer već prvi srpski kraljevi pišu o njima,(znači daleko pre dolaska Turaka) a verske objekte su Srbi preuzimali od starosedelaca ili su ih sami gradili tako da je ta konstrukcija (podvučeno) jedna idiotarija čoveka izgubljenog u istorijskoj nedođiji.
Kolegice, naglasak je na riječima "naučno dokazanim"...
Glupi čoveče ti izvori su naučno obrađeni i tebi predočeni kroz naučnu literaturu. Zašto se baviš nečim u šta pojma nemaš, prikladnije bi ti bilo da raspravljaš o bravima i ćutucima.
De mi jednu samo bogomolju linkaj, sa linkom na izvor datuma...
Javni poziv!
De mi jednu samo bogomolju linkaj, sa linkom na izvor datuma...
Javni poziv!
„Ову цркву зидао је бан Кулин када је пленио Кучевско загорје.
И паде на њу пронија у Подгорју Слијепчишћа.
И постави свој образ над прагом.
Бог да подари бану + Кулину и баници Војслави.“