Srbi i islam

Da, jeste, evo dok pisem na kompjuteru sa softverom napravljenom u USA nista ne moze da me tako kulturoloski obogati kao kada pojedem ratluk, jbt.

Srpska sarma je unikat. Ne jede se u istambulu. :ok:

u iranu se takodje koriste softveri iz SAD, nista cudno. sarma se jede i u rumuniji i bugarskoj a i u turskoj, samo pod drugim imenom. burek...

- - - - - - - - - -

srpska muzika ista ko bliskoistocna.

- - - - - - - - - -

recnik, psovke, turska kafa je domaca.

- - - - - - - - - -

bliski istok je nasa jedina poveznica sa rusijom i tako bismo mogli ostvariti saveznistvo. po meni bi bio idealan ovakav savez sa mape. izvinite za kosovo sto stoji nezavisno nisam ja tako ucrtao.

mapa.jpg

- - - - - - - - - -

plus cetnici nasi sa bradama lice na one njihove.

- - - - - - - - - -

pravoslavno-muslimanska unija ideoloski protiv katolicke i protestantske crkve dobra ideja.

- - - - - - - - - -

u bugarskoj svake godine raste popularnost BSP trenutno druga stranka sa tendencijom da bude prva oni su anti EU naslednici komunisticke partije bugarske. oni+u srbiji da predsednik bude palma+erdogan i putin=svetska dominacija.

Prilozi

• mapa.jpg
    mapa.jpg
    50,3 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Pa ne moze se biti protiv Kosova a istovremeno biti u pravoslavno muslimanskoj uniji. Zamisli Rusija i Turska naprave carstvo tj to urade Putin i Erdogan, tu nema mesta pobuni RS u BiH niti vracanju Kosova nego samo saradnja sa Bosnjama i Siptarima,slatkoca. Tako da i okretanje istoku kao i zapadu vodi kompromisu a ne Velikoj Srbiji, sta ces.

Pa ne moze se biti protiv Kosova a istovremeno biti u pravoslavno muslimanskoj uniji. Zamisli Rusija i Turska naprave carstvo tj to urade Putin i Erdogan, tu nema mesta pobuni RS u BiH niti vracanju Kosova nego samo saradnja sa Bosnjama i Siptarima,slatkoca. Tako da i okretanje istoku kao i zapadu vodi kompromisu a ne Velikoj Srbiji, sta ces.

napravimo zajednicku uniju srbije i kosova kao dva federalna subjekta i to bude nova SRJ. vremenom utopimo i bosnu u to a na njih ce vrsiti pritisak turska, iran pod pretnjama. u makedoniji su istrazivanja pokazala da je vecina za povratak jugoslavije i eto nam nova juga sa 3 od 6 republika. sasvim dovoljno, prosla je imala samo 2.

- - - - - - - - - -

a imamo i veceg neprijatelja to je papa vatikan i protestanti.

bosanci su bili posle crnogoraca najveci komunisti a pritom i ovi muslimani svideo bi im se predlog zbog turske irana pritiska. bosanci su oduvek bili raja.

- - - - - - - - - -

stavimo da nam premijer bude musliman neki iz bosne a predsednik srbin, dok bar trecina poslanika mora biti iz makedonije i trecina sa kosova. lepo za sve.

- - - - - - - - - -

zajebi trst po farmerke saljemo mlade u tursku na more dzaba preko skole (a oni dolaze kod nas da studiraju) i tamo kupe farmerke jer je tekstilna industrija odeca se u turskoj proizvodi dosta.

Meni nikako nije jasno zasto smo mi ucestvovali u Marickoj bitki 1371 kada je to Bugarska teritorija i Bugari su tu bitku trebali da vode.Drugo mi nikako nije jasno zar Srbija nije mogla da se izdigne i obnovi drzavnost iza 1402 kada su Turci dozivjeli tezak poraz kod Ankare od Mongola.

Meni nikako nije jasno zasto smo mi ucestvovali u Marickoj bitki 1371 kada je to Bugarska teritorija i Bugari su tu bitku trebali da vode.Drugo mi nikako nije jasno zar Srbija nije mogla da se izdigne i obnovi drzavnost iza 1402 kada su Turci dozivjeli tezak poraz kod Ankare od Mongola.

koga bre boli ***** za maricku bitku sto se desila pre 150 godina. pravoslavno-muslimanska unija kuca na vratima i nova jugoslavija.

Ovo govori o srpsko-turskim sukobima kroz istoriju, islam je tu sporedna cinjenica.

Zasto ne napraviti dogovor sa njima ?

Vremena su se promenila , nema haraca i pravila prve bracne noci.
Ulazu kapital i ne pitaju mnogo.
Nekad smo mi bili cetvrta vojna sila Evrope, danas su oni

Nek se teraju u tri lepe P materine ....

Sto dalje to bolje

Ослободилачка борба српског народа са отоманским освајачима за нас је врло значајна.За нас је небитно препуцавање о значају српско-отоманских сукоба у европским размерама.

За нас је далеко битније какве поуке можемо извући из те борбе.На пример, да ли је део српског племства који је одабрао сарадњу са страним освајачем успео да задржи своје позиције, поседе и да опстане? Да ли су њихови потомци наследили њихове поседе, или су им Турци све то узели, када им више ти сарадници нису били потребни?Такође, можемо да видимо и шта је било са Србима-граничарима у Аустрији и њиховим привилегијама, када више није било потребе за њиховим услугама.

Из историје јасно можемо видети да се стављање у службу страним силама уопште не исплати.Све је у реду док им користиш, а онда ти узму све када им више ниси од користи.

Ово сазнање можемо применити и на данашњу позицију Србије, и тако видети да ли су у праву они који заговарају подређеност Србије страним силама као рецепт за бољитак.

Ослободилачка борба српског народа са отоманским освајачима за нас је врло значајна.За нас је небитно препуцавање о значају српско-отоманских сукоба у европским размерама.

За нас је далеко битније какве поуке можемо извући из те борбе.На пример, да ли је део српског племства који је одабрао сарадњу са страним освајачем успео да задржи своје позиције, поседе и да опстане? Да ли су њихови потомци наследили њихове поседе, или су им Турци све то узели, када им више ти сарадници нису били потребни?Такође, можемо да видимо и шта је било са Србима-граничарима у Аустрији и њиховим привилегијама, када више није било потребе за њиховим услугама.

Из историје јасно можемо видети да се стављање у службу страним силама уопште не исплати.Све је у реду док им користиш, а онда ти узму све када им више ниси од користи.

Ово сазнање можемо применити и на данашњу позицију Србије, и тако видети да ли су у праву они који заговарају подређеност Србије страним силама као рецепт за бољитак.

Previše pitanja i previše raznovrsnih istorijskih primera da bi se donosio jedinstven odgovor (koji se uzgred rečeno unapred postavlja).

Poslednja izmena:
stavimo da nam premijer bude musliman neki iz bosne a predsednik srbin, dok bar trecina poslanika mora biti iz makedonije i trecina sa kosova. lepo za sve.

- - - - - - - - - -

Evo prijedloga predsjednik drzavne zajednice :Toma Nikolic,premijer Bakir Izetbegovic,ministar obrazovanja Elvir Kazazovic,ministar za povratak i raseljena lica Ramiz lepi Salkic,ministar saobracaj i gradjevinarstva Zoran Babic,ministarstvo kulture Ceca....dalje predlazi :hahaha:

Tezak poraz su doziveli i Srbi a takodje su bili upleteni u borbe Bajazitovih naslednika.

Европа није ни приметила 1459. годину, још мање 1463, 1483. или 1499. годину.

Zapravo, Medicijevi i Papa su se bavili time, ima zapisa o tome, medjutim neuspesno. Logika kaze da su bili previse razvuceni na domacem terenu u svojim lokalnim ratovima da se ozbiljnije bave osmanlijama

- - - - - - - - - -

Napadali su Turci i Rumune,ali ih je grof Drakula stalno pobedjivao i nije im dozvolio da se primaknu Transilvaniji.

Ima zapis u dvorcu tog grofa u Rumuniji da je ucestvovao i u opsadi Beograda, pod austrougarskom naravno

napravimo zajednicku uniju srbije i kosova kao dva federalna subjekta i to bude nova SRJ. vremenom utopimo i bosnu u to a na njih ce vrsiti pritisak turska, iran pod pretnjama. u makedoniji su istrazivanja pokazala da je vecina za povratak jugoslavije i eto nam nova juga sa 3 od 6 republika. sasvim dovoljno, prosla je imala samo 2.

Iebote, Moljac., ti si zaiebao i komjunistkinju! Nemoj da squpljas pecurke oko Tesle (chemtrails, lude gljive legirane kerozinom), nisu zdrave! :whistling:

_nobody_

To su islamizovani Srbi, proterani iz Srbije padom Otomanske imperije, izjašnjavali se kao Turci.
Ja govorim o hrišćanskim Srbima koji su se borili na strani Austrije, mletačke republike, Rusije itd. ili su sami dizali ustanke, bune itd.

Ти уопште не разумеш природу Османског царства, то није била никаква турска држава да неко неког тера да се изјашњава као Турчин, ОСманско царство је била исламска држава заснована на шеријату где етничка припадност није имала никаквог значаја и где је чобанин са Балкана могао да догура до великог везира, на двору се користио и српски језик итд итд.....

Pun forum trolova, arapske dabke u turbo-folku im isprali mozak.

Ти се давиш у информационом пољу западних сатаниста, између осталог и њихове разарајуће музике, повика на вука а лисице месо једу.
Пљујеш на оно што је постлао де онас и чега смо ми постлаи део током 500 година, аи зато прихваташ оно што нас је духовно и морално разорило за свега пар деценија,

- - - - - - - - - -

Нисмо то ми у смислу Срби учествовали, није се то тако гледало тада, то су биле земље краља Вукашина, који је мранио своеј поседе, није он ишао на МАрицу да брани српство како су нама гуслали.
Слично је и са Косовском битком, ми смо побркали лончиће после под утицајем слепих гуслара.

Zasto ne napraviti dogovor sa njima ?

Vremena su se promenila , nema haraca i pravila prve bracne noci.
Ulazu kapital i ne pitaju mnogo.
Nekad smo mi bili cetvrta vojna sila Evrope, danas su oni

Nek se teraju u tri lepe P materine ....

Sto dalje to bolje

Правила прве брачне ноћи по свему судећи није ни било, још једна измишљотина да нам огаде Османско царство. Верујем да је било свакојаких силеџијстава од стране разних кабадахија заселих на локалном нивоу, то су они домаћи који су се овак оили онако уздигли у власти, обавезан услов је био примање ислама и вероватно неко школовање у Стамболу, али ипак је то домаћи олош, као и данас уосталом. Док је у царству функционисала јака централна власт, они су били под контролом, проблеми су настали задња два века колико је царство умирало на нашим просторима, то је било дало прилику свакојаким шљамовима да тероришу рају. Уосталом, и Први српски устанак је био подигнут управо због терора дахија, и имао је подршку султана, ако се добро сећам главе дахија су слате у Стамбол да султан види да су побуњеници елиминисани,
А те дахије и кабадахије, Мехмед ага Фочић, крџалија Алија Гушанац, баш турска имена, нема шта.

А за харач си у праву, харача нема, али има акциза, ПДВ-а, пореза на капиталну добит, ореза на имовину, пореза на доходак грађана, у турско доба аги си дао десетину, мало кулука кад успеју да те наватају, и то је то.
У турском царству ми смо се овако или онако раширили и умножили, откако смо ми задобили царство скупљамо се, и то у Београду, ускоро нас неће бити више нигде осим у Београду.

Ми најпре морамо да схватимо да је егзистенција, поготово на нашим просторима, компромис, и да свако трпи ту, да слобода као апсолут не постоји. Ако не трпиш Турке, трпећеш неке друге, резултате трпљења ових на Западу видимо данас, зашто су нас 150 година усмеравали на Запад, јел да бисмо добили бомбе од њих на крају, јесмо ли због тога пљунули на 500 година историје са Османлијама и презрели оне који су наше крви а прихватили њихову веру и њихово царство за своје?

Па онда кад смо видели да нигде нисмо стигли, сад као мачка с репом, дај да туримо муслимана за премијера, не бива, проблем је дубљи, цела новија историја нам је зако написана да нас је накарадно усмерила, резултат су кланице, уништавања и неисвесна будућност свих.

Ovo govori o srpsko-turskim sukobima kroz istoriju, islam je tu sporedna cinjenica.

Турску нацију је створио Мустафа Кемал Ататурк.
Османског царство се базирало на Исламу. Турци су било мањина чак и у Анадолији. Данашњи Турци су већином разно-разни потурчени народи, зато физички не личе на полу-монголоидне туркијске народе из средње Азије (Киргизе, Ујгуре, Узбеке и др).

Правила прве брачне ноћи по свему судећи није ни било, још једна измишљотина да нам огаде Османско царство. Верујем да је било свакојаких силеџијстава од стране разних кабадахија заселих на локалном нивоу, то су они домаћи који су се овак оили онако уздигли у власти, обавезан услов је био примање ислама и вероватно неко школовање у Стамболу, али ипак је то домаћи олош, као и данас уосталом. Док је у царству функционисала јака централна власт, они су били под контролом, проблеми су настали задња два века колико је царство умирало на нашим просторима, то је било дало прилику свакојаким шљамовима да тероришу рају. Уосталом, и Први српски устанак је био подигнут управо због терора дахија, и имао је подршку султана, ако се добро сећам главе дахија су слате у Стамбол да султан види да су побуњеници елиминисани,
А те дахије и кабадахије, Мехмед ага Фочић, крџалија Алија Гушанац, баш турска имена, нема шта.

А за харач си у праву, харача нема, али има акциза, ПДВ-а, пореза на капиталну добит, ореза на имовину, пореза на доходак грађана, у турско доба аги си дао десетину, мало кулука кад успеју да те наватају, и то је то.
У турском царству ми смо се овако или онако раширили и умножили, откако смо ми задобили царство скупљамо се, и то у Београду, ускоро нас неће бити више нигде осим у Београду.

Још један романтичарски мит који се озбиљно попримио међу Србљима.

jos jedan od dokaza - srbi su se protiv nacista dizali odmah posle okupacije dok niko nije hteo a protiv turaka ne. znaci tako lose nije bilo kao sto prica zapad.

Back