Dogma101
Primećen član
- Poruka
- 781
Ukratko ratovi i gomila džamija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, jeste, evo dok pisem na kompjuteru sa softverom napravljenom u USA nista ne moze da me tako kulturoloski obogati kao kada pojedem ratluk, jbt.
Srpska sarma je unikat. Ne jede se u istambulu.![]()
Pa ne moze se biti protiv Kosova a istovremeno biti u pravoslavno muslimanskoj uniji. Zamisli Rusija i Turska naprave carstvo tj to urade Putin i Erdogan, tu nema mesta pobuni RS u BiH niti vracanju Kosova nego samo saradnja sa Bosnjama i Siptarima,slatkoca. Tako da i okretanje istoku kao i zapadu vodi kompromisu a ne Velikoj Srbiji, sta ces.
Meni nikako nije jasno zasto smo mi ucestvovali u Marickoj bitki 1371 kada je to Bugarska teritorija i Bugari su tu bitku trebali da vode.Drugo mi nikako nije jasno zar Srbija nije mogla da se izdigne i obnovi drzavnost iza 1402 kada su Turci dozivjeli tezak poraz kod Ankare od Mongola.
Ovo govori o srpsko-turskim sukobima kroz istoriju, islam je tu sporedna cinjenica.
Zasto ne napraviti dogovor sa njima ?
Vremena su se promenila , nema haraca i pravila prve bracne noci.
Ulazu kapital i ne pitaju mnogo.
Nekad smo mi bili cetvrta vojna sila Evrope, danas su oni
Nek se teraju u tri lepe P materine ....
Sto dalje to bolje
Ослободилачка борба српског народа са отоманским освајачима за нас је врло значајна.За нас је небитно препуцавање о значају српско-отоманских сукоба у европским размерама.
За нас је далеко битније какве поуке можемо извући из те борбе.На пример, да ли је део српског племства који је одабрао сарадњу са страним освајачем успео да задржи своје позиције, поседе и да опстане? Да ли су њихови потомци наследили њихове поседе, или су им Турци све то узели, када им више ти сарадници нису били потребни?Такође, можемо да видимо и шта је било са Србима-граничарима у Аустрији и њиховим привилегијама, када више није било потребе за њиховим услугама.
Из историје јасно можемо видети да се стављање у службу страним силама уопште не исплати.Све је у реду док им користиш, а онда ти узму све када им више ниси од користи.
Ово сазнање можемо применити и на данашњу позицију Србије, и тако видети да ли су у праву они који заговарају подређеност Србије страним силама као рецепт за бољитак.
stavimo da nam premijer bude musliman neki iz bosne a predsednik srbin, dok bar trecina poslanika mora biti iz makedonije i trecina sa kosova. lepo za sve.
- - - - - - - - - -
Evo prijedloga predsjednik drzavne zajednice :Toma Nikolic,premijer Bakir Izetbegovic,ministar obrazovanja Elvir Kazazovic,ministar za povratak i raseljena lica Ramiz lepi Salkic,ministar saobracaj i gradjevinarstva Zoran Babic,ministarstvo kulture Ceca....dalje predlazi![]()
Meni nikako nije jasno zasto smo mi ucestvovali u Marickoj bitki 1371 kada je to Bugarska teritorija i Bugari su tu bitku trebali da vode.Drugo mi nikako nije jasno zar Srbija nije mogla da se izdigne i obnovi drzavnost iza 1402 kada su Turci dozivjeli tezak poraz kod Ankare od Mongola.
Европа није ни приметила 1459. годину, још мање 1463, 1483. или 1499. годину.
Napadali su Turci i Rumune,ali ih je grof Drakula stalno pobedjivao i nije im dozvolio da se primaknu Transilvaniji.
napravimo zajednicku uniju srbije i kosova kao dva federalna subjekta i to bude nova SRJ. vremenom utopimo i bosnu u to a na njih ce vrsiti pritisak turska, iran pod pretnjama. u makedoniji su istrazivanja pokazala da je vecina za povratak jugoslavije i eto nam nova juga sa 3 od 6 republika. sasvim dovoljno, prosla je imala samo 2.

To su islamizovani Srbi, proterani iz Srbije padom Otomanske imperije, izjašnjavali se kao Turci.
Ja govorim o hrišćanskim Srbima koji su se borili na strani Austrije, mletačke republike, Rusije itd. ili su sami dizali ustanke, bune itd.
Pun forum trolova, arapske dabke u turbo-folku im isprali mozak.
Zasto ne napraviti dogovor sa njima ?
Vremena su se promenila , nema haraca i pravila prve bracne noci.
Ulazu kapital i ne pitaju mnogo.
Nekad smo mi bili cetvrta vojna sila Evrope, danas su oni
Nek se teraju u tri lepe P materine ....
Sto dalje to bolje
Ми најпре морамо да схватимо да је егзистенција, поготово на нашим просторима, компромис, и да свако трпи ту, да слобода као апсолут не постоји. Ако не трпиш Турке, трпећеш неке друге, резултате трпљења ових на Западу видимо данас, зашто су нас 150 година усмеравали на Запад, јел да бисмо добили бомбе од њих на крају, јесмо ли због тога пљунули на 500 година историје са Османлијама и презрели оне који су наше крви а прихватили њихову веру и њихово царство за своје?stavimo da nam premijer bude musliman neki iz bosne a predsednik srbin, dok bar trecina poslanika mora biti iz makedonije i trecina sa kosova. lepo za sve.
Па онда кад смо видели да нигде нисмо стигли, сад као мачка с репом, дај да туримо муслимана за премијера, не бива, проблем је дубљи, цела новија историја нам је зако написана да нас је накарадно усмерила, резултат су кланице, уништавања и неисвесна будућност свих.
Ovo govori o srpsko-turskim sukobima kroz istoriju, islam je tu sporedna cinjenica.
Правила прве брачне ноћи по свему судећи није ни било, још једна измишљотина да нам огаде Османско царство. Верујем да је било свакојаких силеџијстава од стране разних кабадахија заселих на локалном нивоу, то су они домаћи који су се овак оили онако уздигли у власти, обавезан услов је био примање ислама и вероватно неко школовање у Стамболу, али ипак је то домаћи олош, као и данас уосталом. Док је у царству функционисала јака централна власт, они су били под контролом, проблеми су настали задња два века колико је царство умирало на нашим просторима, то је било дало прилику свакојаким шљамовима да тероришу рају. Уосталом, и Први српски устанак је био подигнут управо због терора дахија, и имао је подршку султана, ако се добро сећам главе дахија су слате у Стамбол да султан види да су побуњеници елиминисани,
А те дахије и кабадахије, Мехмед ага Фочић, крџалија Алија Гушанац, баш турска имена, нема шта.
А за харач си у праву, харача нема, али има акциза, ПДВ-а, пореза на капиталну добит, ореза на имовину, пореза на доходак грађана, у турско доба аги си дао десетину, мало кулука кад успеју да те наватају, и то је то.
У турском царству ми смо се овако или онако раширили и умножили, откако смо ми задобили царство скупљамо се, и то у Београду, ускоро нас неће бити више нигде осим у Београду.
Правила прве брачне ноћи по свему судећи није ни било, још једна измишљотина да нам огаде Османско царство. Верујем да је било свакојаких силеџијстава од стране разних кабадахија заселих на локалном нивоу, то су они домаћи који су се овак оили онако уздигли у власти, обавезан услов је био примање ислама и вероватно неко школовање у Стамболу, али ипак је то домаћи олош, као и данас уосталом. Док је у царству функционисала јака централна власт, они су били под контролом, проблеми су настали задња два века колико је царство умирало на нашим просторима, то је било дало прилику свакојаким шљамовима да тероришу рају. Уосталом, и Први српски устанак је био подигнут управо због терора дахија, и имао је подршку султана, ако се добро сећам главе дахија су слате у Стамбол да султан види да су побуњеници елиминисани,
А те дахије и кабадахије, Мехмед ага Фочић, крџалија Алија Гушанац, баш турска имена, нема шта.
А за харач си у праву, харача нема, али има акциза, ПДВ-а, пореза на капиталну добит, ореза на имовину, пореза на доходак грађана, у турско доба аги си дао десетину, мало кулука кад успеју да те наватају, и то је то.
У турском царству ми смо се овако или онако раширили и умножили, откако смо ми задобили царство скупљамо се, и то у Београду, ускоро нас неће бити више нигде осим у Београду.