- Poruka
- 50.831
Da vidimo šta se dogovorili komunisti i ustaše.Crno na belo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U svom memorandumu savezničkim vladama početkom avgusta 1944. uzaludno je upozoravao da se građanski rat u Jugoslaviji nalazi u svojoj najvišoj fazi u kojoj učestvuje oko 300.000 ljudi.
Topalović je srpsku situaciju početkom septembra 1944. ocenio kao tragičnu i ravnu Kosovskoj iz 1389. godine. U pismu koje je uputio Draži Mihailoviću, dr. Topalović, jasno mu je predočio slabosti pokreta i upozoravao na mnogo bolju organizovanost partizanskog. Posle potpunog uništenja četničke organizacije u Jugoslaviji, dr. Živko Topalović je uhapšen sa svojom suprugom u Italiju.
Nije predat jugoslovenskim vlastima, već je proteran u Francusku. Odatle odlazi u Švajcarsku gde piše niz članaka u kojima kritikuje Zapadne saveznike zbog napuštanja Mihailovića u ratu. Na sudskom procesu protiv Draže Mihailovića u Beogradu osuđen je u odsustvu na 20 godina zatvora.
Partizani se držali skoro celu južnu Srbiju i delove zapadne, pre nego što došla
Crvena armija.
Ova cifra od 300 000 ljudi se odnosi isključivo na partizane i četnike.
I neretva ili kako se već zove ta ofanziva je pokrenuta u cilju uništenja četnika u istočnoj hercegovini i crnoj gori.To priznaju čak i neki komunistički pisci.Po Srbiji nemci su više puta organizovali potere za Dražom,masovna hapšenja i streljanja njegovih pristalica,prepade na Ravnu Goru....
Koliko znam,partizani na Sutjesci i jesu uništeni u najvećoj meri.Oni se obnavljaju posle kapitalucije Italije kad im pristupa i veliki broj Hrvata.Po dolasku sovjetskih trupa više se ne može govoriti o partizanima nego o formaciji koja je delovala pod komandom Crvene Armije tj.bila njen deo.
Bez Crvene Armije,domaći komunisti nisu imali nikakve šanse.Oni su pokušavali da se ubace i u Srbiju ali su ih četnici i nedićevci uvek uspešno odbijali.
Da vidimo šta se dogovorili komunisti i ustaše.Crno na belo
![]()

Заборављаш да у Србији од краја 1941. па до друге половоне 1944. партизана није било?
Лесика мој кућно-неваспитани?

osuđen je u odsustvu na 20 godina zatvora.
[/B]
Partizani se držali skoro celu južnu Srbiju i delove zapadne, pre nego što došla
Crvena armija.
Ova cifra od 300 000 ljudi se odnosi isključivo na partizane i četnike.
Ima li ovde takvih dilema?
![]()
Sinko vi ste i jednog Slobodana Jovanovića osudili na smrt.
Partizanski komandant Jovo Ka pičić je sve objasnio u vezi partizana u Srbiji.Jednostavno ih nije bilo.Ta šaka jada je otišla preko Drine još 1941.

Nego, kakve ima veze da li je nesto arhivski zavedeno ili ne? Vi mislite da falsifikati ne mogu biti arhivirani, ili?![]()
Vatikanu je trebalo pola milenija da razotkrije neke pizdarije u svojim odlicno organiziranim arhivama, a mogu zamisliti kakva je tek zona sumraka kod vas.
Kakav crni Budak u Mitrovici u ljeto 1935., jeste vi normalni uopce...

Koji "vi"?
Ispileo se pre 17-18 godina i već etiketira ljude.
Derište jedno nekulturno.![]()

Sinko vi ste i jednog Slobodana Jovanovića osudili na smrt.
Partizanski komandant Jovo Ka pičić je sve objasnio u vezi partizana u Srbiji.Jednostavno ih nije bilo.Ta šaka jada je otišla preko Drine još 1941.
Moguće je da bi se predali.Ja ne mogu da se bavim takvim prognozama.Partizani jesu bili potencijalno opasan neprijatelj Nemcima,to stoji.Za razliku od četnika koji su bili skoro isključivo Srbi i čija politička ideologija bazirana na obnovi kraljevine Jugoslavije,nije bila prihvatljiva ostalim etničkim zajednicama,partizani su imali mnogo veći koalicioni potencijal uključujući i razne nacionaliste gde spadaju i ustaše.Četnici nisu ni bili neki ideološki zaluđenici nego najčešće obični seljaci i verovatno su njihove borbene sposobnosti bile manje.Operacije prema Neretvi su prakticki krenule iz zapadne Bosne, tako da ta teza ne stoji. Kamenjar je malo dalje.
Na Sutjesci ih je unisteno 35% od osnovne grupacije koja je bila okruzena. Nije bilo predaje, a za bradonje se kladim da bi se predali Fritzu i Hansu drugi dan.
Sto se tice kojekakvih racija, premetacina i torture nad Drazinim simpatizerima, i dalje tvrdim da se to ne moze porediti sa obimnim njemackim ofenzivama na komuniste i torturama i odmazdama nad njihovim simpatizerima. Uostalom, ne bih mnogo generalizirao, naveo sam konkretan primjer iz svog grada gdje su se crveni posteno porokali sa ustasama da zauzmu grad dok su cetnici bukvalno cijeli rat smrdili u sumi na brdima pored grada snimajuci blockbuster Kad jaganjci umiru.
Usporedbe jednostavno ne stoje, kao da usporedim NK Zadar i Arsenal. Oba igraju nogomet, tocno, ali...
Vracarac, zakaj ti se ta zadnja fotka zove "prisoner of war exchange in Bosnia"?![]()

Vracarac, zakaj ti se ta zadnja fotka zove "prisoner of war exchange in Bosnia"?![]()
Bog se javi!!
Hoce li mi neko od forumskih partizana i njihovih prijatelja ustasha konacno objasniti,
kako su to partizani na svakoj fotografiji lepo obuceni i glatko obrijani,
kada su stigli u toku ratnih operacija da se peglaju i briju i cime, kako itd?
Bog se javi!!
Hoce li mi neko od forumskih partizana i njihovih prijatelja ustasha konacno objasniti,
kako su to partizani na svakoj fotografiji lepo obuceni i glatko obrijani,
kada su stigli u toku ratnih operacija da se peglaju i briju i cime, kako itd?

Šta će jadni, moraju da izmisle nešto...
Nema potpisa, nema pečata, komunistička stranka
nije nikada ni postojala...
A dokumenti koje sam ja postavio svi sa potpisom i pečatom...sve po propisu...![]()