Sočiva

Može, ja sam plivao sa njima, skakao... Bas mora dobro talas da te pukne po oku da bi ispala ali to je samo moje teorijsko razmisljanje... Nikad mi se meko nije ni pomerilo u oku ali svaki put pre stavljanja ujutro, obavezno umivanje kako bi sve trepavice i obrve koje bi otpale taj dan - odma otpale :)

Poslednja izmena:
Glupo pitanje ali gde je pametnije kupiti sociva u opticarskim radnjama ili apotekama (ako uopste prodaju) ili je svejedno?
I ako neko moze da mi preporuci radnju/apoteku da je bio/la zadovoljan cenama i socivima u Beogradu bilo bi lepo. Mozete preko privatne poruke ako necete da reklamirate
I koju marku preporucujete? Vidim postoji Ciba Vision, Cooper Vision, Baush & Lomb..........

Poslednja izmena:
Glupo pitanje ali gde je pametnije kupiti sociva u opticarskim radnjama ili apotekama (ako uopste prodaju) ili je svejedno?
I ako neko moze da mi preporuci radnju/apoteku da je bio/la zadovoljan cenama i socivima u Beogradu bilo bi lepo. Mozete preko privatne poruke ako necete da reklamirate
I koju marku preporucujete? Vidim postoji Ciba Vision, Cooper Vision, Baush & Lomb..........

Da li si bio na pregledu i koju vrstu sociva su ti doktori preporucili? Koju dioptriju imas? Da li si nekada nosio sociva?

Ja sam ove poslednje furao i sasvim su mi zadovoljile potrebe mada ne znam kakve su druge... Optičarska radnja okulus mislim da se zovu, zakažeš telefonom besplatni pregled i kupiš ;)

Da li si bio na pregledu i koju vrstu sociva su ti doktori preporucili? Koju dioptriju imas? Da li si nekada nosio sociva?

Jesam ali merili su mi dioptriju metodom od pre 500 godina na VMC-u. Stave okvir na lice i menjaju stakla pa gledas u slova na zidu i kazes dal vidis bolje ili losije i tom metodom dosli do zakljucka da imam -0,75 na oba oka.
Nikad nisam nosio sociva

Koji ce ti onda sočiva. furaj bez naočara kad izadješ iz kuće, naočare samo kad učiš ili si na kompu

Inače na taj način se i danas ustanovljava dioptrija :)

Koji ce ti onda sočiva. furaj bez naočara kad izadješ iz kuće, naočare samo kad učiš ili si na kompu

Inače na taj način se i danas ustanovljava dioptrija :)

Ne vidim na daljinu tj. detalje sto drugi vide ja ne vidim. Tako da nosio bih sociva a cvike u kuci.
Zar se diotrija ne meri laserskom metodom uz pomoc kompjutera u zsirenje zenica????

Ne vidim na daljinu tj. detalje sto drugi vide ja ne vidim. Tako da nosio bih sociva a cvike u kuci.
Zar se diotrija ne meri laserskom metodom uz pomoc kompjutera u zsirenje zenica????

Moraces da odes da ti pregledaju oci na kerometru pa onda da vide koja vrsta sociva ti odgovaraju meka,tvrda ili gp. Prodjes obuku da stavis i skines sociva,upute te u nacin odrzavanja sociva. Videces sta ce da ti odgovara posto ima mesecna, tromesecna i godisnja sociva.Ne brini nije nista komlikovano videces i sam.

Jesam ali merili su mi dioptriju metodom od pre 500 godina na VMC-u. Stave okvir na lice i menjaju stakla pa gledas u slova na zidu i kazes dal vidis bolje ili losije i tom metodom dosli do zakljucka da imam -0,75 na oba oka.
Nikad nisam nosio sociva

Pa ja idem u očnu kuću na glasu, pa opet mi dioptriju proveravaju na taj način. Ono jeste da prvo odrede kompjuterski dioptriju, ali posle doktorka menja stakla u okviru, da dođemo do najboljeg rešenja. Tako da se ta metoda " od pre 500 godina " i danas uspešno primenjuje, na više mesta.

Pa ja idem u očnu kuću na glasu, pa opet mi dioptriju proveravaju na taj način. Ono jeste da prvo odrede kompjuterski dioptriju, ali posle doktorka menja stakla u okviru, da dođemo do najboljeg rešenja. Tako da se ta metoda " od pre 500 godina " i danas uspešno primenjuje, na više mesta.

Hehe meni delovalo smesno da se tako radi. Ok tako je kako je
Ako neko ima preporku za odredjeno mesto kupovine i odredjenu marku nek se ne ustrucava da napise

Ok je to al zasto onda postoje 3 razlicite marke za koje znam. I svi imaju meka sociva. Pa onda se treba odluciti za neku marku

Ima i vise od 3marke tj. proizvodjaca. Pregledom ociju se vidi tvoja bazna krivina ona je razlicita kod svih kao broj cipela. Pregledom se i ustanovljava i da li tvoje oko prima strani predmet tj.socivo. Ne odlucujes ti nego tvoje oko.

Pitanje za "zmaj64". Da li se tecnost za dezifenkciju sociva sme koristiti duze od 3 meseca (Od kako je otvorena, rok joj je do 12. 2012.) U pitanju je Solo care Aqua .Bio sam ubedjen da sme 6 meseci, medjutim juce videh da joj je rok 3 meseca nakon otvaranja. Koristim je vec mesec dana preko tog roka (ukupno 4 meseca) i nisam imao bilo kakvih problema sa ocima.

Back