Sočiva

Nisam zmaj, ali nosim kontaktna sočiva, i dešavalo mi se da mi tečnost bude po 6 i više meseci otvorena, i nikada se ništa nije dogodilo. Nosila sam sočiva po mesec dana, dok su bila godišnja, bez vađenja iz oka, pa je normalno da mi je tečnost bila otvorena znatno duže od 3 meseca. I nikada nisam imala apsolutno ni jedan problem.

E sada, druga je stvar da se sve to što sam ja radila ne preporučuje, ali zaista je bilo tako, dobrih 10 - ak godina.

Pitanje za "zmaj64". Da li se tecnost za dezifenkciju sociva sme koristiti duze od 3 meseca (Od kako je otvorena, rok joj je do 12. 2012.) U pitanju je Solo care Aqua .Bio sam ubedjen da sme 6 meseci, medjutim juce videh da joj je rok 3 meseca nakon otvaranja. Koristim je vec mesec dana preko tog roka (ukupno 4 meseca) i nisam imao bilo kakvih problema sa ocima.[/QUOTE)

Najbitniji datum je onaj na kutiji(u tvom slucaju 12.2012). Koristi slobodno tecnost. Pri kupovini tecnosti obavezno obratiti paznju na datum isteka roka za upotrebu.

Sociva se ne smeju nositi dok se spava? A sta ako zadremam u toku dana, joj sto je to cimanje stavljaj-skidaj... ili mozda i nije tako rigorozno???

Poslednja izmena:
Mogu da budu u oku tako kada zadremaš u toku dana. Ja sam dugo maltretirala svoje oči nevađenjem sočiva po nekoliko nedelja, pa sam sada disciplinovana i vadim ih svako veče. A preko dana itekako odremam sa njima.

Мени се исто дешавало да преспавам са њима...нисам имала већих проблема осим неког "тешког" осећања у очима и одвратан осећај сувоће. И да, залепе се...:roll:

NIKADA NEMOJTE SPAVATI SA SOCIVIMA U OCIMA. Moze da dodje do ozbiljnih povreda oka.To sto neko spava sa socivima i nije mu nista ne mora da znaci da ce nekom drugom biti isto.

Meni je doktorka preporučila tri vrste sočiva, različitog kvaliteta i naravno različite cene, pa da sama izaberem koja hoću da kupim. Najnekvalitetnija su najjeftinija, naravno, ali ja baš ta nosim, i zadovoljna sam.

Koja je najjeftinija marka sociva i da li ti doktor preporuci osim trvrdoce i koju marku da uzmesili to vec odredjujemo prema dubini dzepa?

1. Doktorka ti daje sociva koja odgovaraju tvom oku a ne dzepu.
2.Prodavac u radnji ti kaze kako ti kazes "marku" sociva i proizvodjaca koji proizvodi sociva koja tebi odgovaraju. "Marku" sociva koja ti trebas da nosis rade vise proizvodjaca tako da zbog toga imas razlicite cene.
3. Cene se razlikuju od prodavnice do prodavnice tako da mozes da vidis istu "marku" sociva koja ima razlicite cene u dve prodavnice. Sve zavisi od alavosti vlasnika radnje.

1. Doktorka ti daje sociva koja odgovaraju tvom oku a ne dzepu.
2.Prodavac u radnji ti kaze kako ti kazes "marku" sociva i proizvodjaca koji proizvodi sociva koja tebi odgovaraju. "Marku" sociva koja ti trebas da nosis rade vise proizvodjaca tako da zbog toga imas razlicite cene.
3. Cene se razlikuju od prodavnice do prodavnice tako da mozes da vidis istu "marku" sociva koja ima razlicite cene u dve prodavnice. Sve zavisi od alavosti vlasnika radnje.

Ja kupujem sočiva na istom mestu gde idem na pregled. Prvi put kada sam bila, posle pregleda, rekla mi je tri vrste sočiva sa tri različite cene koja mogu da nosim. Sama sam odabrala ova koja imam.

Ja kupujem sočiva na istom mestu gde idem na pregled. Prvi put kada sam bila, posle pregleda, rekla mi je tri vrste sočiva sa tri različite cene koja mogu da nosim. Sama sam odabrala ova koja imam.

Ја сам ишла на више места...негде сам код офтамолога узимала а некад су ме упућивали на радњу....

И код приватника се заказује. Или Вас нисам добро разумела.

Kolege privatnici se foliraju sa zakazivanjem pregleda. Verujte mi uopste nemaju toliku guzvu i posla da moraju da zakazuju. U DZ se zakazuje i nekoliko nedelja pa i mesecima unapred, tu obicno penzioneri idu jer nista ne placaju i imaju vremena da cekaju zakazan termin i uvek uzmu naocare a ne sociva.

Ето. Мене мање коштају сочива када на преглед одем у државну установу. Мада сам последњи пут ишла код приватника. Још увек нисам нашла офтамолога који би ми све објаснио...

Back