Socijalni eksperiment - intelektualopolis

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

.. skupiti 100 inteligentnih .. nemoguće je
.. .. ima li na svijetu uopće 100 intligentnih .. a srbija je ipak mala država .. .. ali skupiti .. svašta .. to možeš bilo gdje ..

Ne slažem se. Svijet je ispunjen inteligentnima (manje ili više) ali ne i mudrima, produhovljenima (ovo nema veze sa religijom). Skupiti 100 mudrih na jednom mjestu... eh, to je već podvig.

Ne znam šta on kaže,
ali ja kažem da ti mucaš u RL.

.. a ja kažem da ti nisi pogodio ..

.. inače u releu .. hm .. moglo bi se reći u režeu .. ili režiu .. režiju .. ili strežiju .. ? .. .. nastojim pričati manje .. i posebno nastojim .. izdržavati ljude koji mnogo pričaju .. .. u veelu je stvar mnogo jednostavnija ..
.. mislim da je veoma dobra vježba nastojati izdržati riječi .. nalete .. poplave riječi .. .. piti kafu i slušati .. .. i ne popizditi ..

.. znaš li možda šta o tome .. ?

Ne slažem se. Svijet je ispunjen inteligentnima (manje ili više) ali ne i mudrima, produhovljenima (ovo nema veze sa religijom). Skupiti 100 mudrih na jednom mjestu... eh, to je već podvig.

.. vidiš .. recimo .. a ovo će te svakako iznenaditi .. ja tebe nikad ne bi uvrstio u produhovljene ..
.. stvar je u tome .. .. ovome ..
.. svijet u kojem živiš .. uzimaš unaprijed .. bez razmišljanja .. .. i onda o njemu .. duhovnjačiš .. naokolo pa na mala .. da ne kažem .. štalska .. vrata ..
.. to je novovaličniše duhovnjačenje ..
.. a ja sam drugo ..
.. ja sam stari komunista .. .. a za nas .. zna se .. smrt sotone je prvi prioritet .. .. poginuti u ratu protiv sinova kurvi i kučkinih sinova .. za nas je velika čast .. .. a i ****** .. direkt nas vodi ocu .. starom jehovi ..

.. razumiješ .. ?

.. zuke se ne sećam ..
.. u koliko nije zuko đumhur .. a i njega se ne sećam ..
.. od bosanaca se sećam nurudina .. taj nije ništa posebno hvalio .... a i njega nisu .. pretjerano ..

Da da, to je !
Pušačka astma !
Ali to ne sme da se vidi u napisanom !

Uz tihovanje ide cigara, kahva ...
Vamo tamo, drži prži ...

Nema se vremena Alime !

Moraš biti kratak, jasan, interesantan, informativan ...
Tvoje, Ozijeve i još neke postove skoro nikada ne pročitam.

Da li ti se to isplati ?

.. da .. uvjek je tako .. .. eto i ti si tu ..

.. skupiti 100 inteligentnih .. nemoguće je .. .. ima li na svijetu uopće 100 intligentnih .. a srbija je ipak mala država .. .. ali skupiti .. svašta .. to možeš bilo gdje ..
.. to je .. prosjek ..
.. vidiš .. ali .. i tu treba biti pažljiv .. .. recimo .. ti i dragi ste .. možda .. najzanimljiviji ..
.. i .. teška bi srca priznao .. ali .. možda i najkorisniji ..
.. ljubu znam odavno .. i ovog koji jest isto .. .. i tu je problem što već sve znaš ..
.. dragoljupče je razbijač .. čikakaos .. .. junak našeg doba .. .. i ti mu možda želiš sličiti ..
.. kod hrvata sam upoznao jednog takvog .. iako promišljenijeg .. smirenijeg .. pa i kulturnijeg .. ako mi dozvolite ..
.. mislim da se od takvih može mnogo naučiti .. .. gotovo sve ..
.. ono što treba .. i vrijedi naučiti .. je ovo .. svijet je govnjarija ..
.. ali ima jedan problem .. .. svijet jeste govnjarija ali to nije sve ..
.. i iza tog govna ima nečeg ..
.. ako se uhvatiš na ***** .. nikad nećeš vidjeti iza ..
.. ali .. bez izrazitih govnjara .. nikad nebi shvatio da je svijet govnjarski .. .. jer .. suština svijeta .. jeste .. govnjarska ..

.. šta ti kažeš .. ?
Nema njega ,pa ću ja...
Sve si u pravu sem u vezi mene...Ja sam promišljeniji (najvjerojatnije)od tog tvog rvata...Veruj mi...
Ili proveri...:mrgreen:
Jes,ybm mu mater,ako ovaj svet nije jedna skeptićka jama...U zvizdu materinu...
Đaba ti i pare i dobrota i lepota i mudrost i veština-izbaciti sve fekalije iz nje strašno teško...Ti odtrpavaš,
a ono poplava novih ,raznim kanalima stiže...Daviti se u fekalijama,majkumu...
(Izvinite zbog psovačine,ali dođe čoveku povremeno...:mrgreen:)

.. da .. uvjek je tako .. .. eto i ti si tu ..

.. skupiti 100 inteligentnih .. nemoguće je .. .. ima li na svijetu uopće 100 intligentnih .. a srbija je ipak mala država .. .. ali skupiti .. svašta .. to možeš bilo gdje ..
.. to je .. prosjek ..
.. vidiš .. ali .. i tu treba biti pažljiv .. .. recimo .. ti i dragi ste .. možda .. najzanimljiviji ..
.. i .. teška bi srca priznao .. ali .. možda i najkorisniji ..
.. ljubu znam odavno .. i ovog koji jest isto .. .. i tu je problem što već sve znaš ..
.. dragoljupče je razbijač .. čikakaos .. .. junak našeg doba .. .. i ti mu možda želiš sličiti ..
.. kod hrvata sam upoznao jednog takvog .. iako promišljenijeg .. smirenijeg .. pa i kulturnijeg .. ako mi dozvolite ..
.. mislim da se od takvih može mnogo naučiti .. .. gotovo sve ..
.. ono što treba .. i vrijedi naučiti .. je ovo .. svijet je govnjarija ..
.. ali ima jedan problem .. .. svijet jeste govnjarija ali to nije sve ..
.. i iza tog govna ima nečeg ..
.. ako se uhvatiš na ***** .. nikad nećeš vidjeti iza ..
.. ali .. bez izrazitih govnjara .. nikad nebi shvatio da je svijet govnjarski .. .. jer .. suština svijeta .. jeste .. govnjarska ..

.. šta ti kažeš .. ?

ja sam samo covek.sa svim manama i vrlinama.

za sebe uglavnom pametan a za druge kako kad.

jedino sto me razlikuje od velike vecine je to sto slusam i razmislim pa CAK I PROMENIM MISLJENJE PONEKAD.

desi se jos nesto cudno PRIZNAM SVOJE GRESKE.

svet kakav je takav je ali mi ne moramo biti takvi.ima lepsih izraza da se objasni lepota sveta od atributa koje si ti koristio

I to sad kao nešto treba da znači???

.. ovo je razgovor .. .. razumiješ .. ? .. .. to je .. jedan na jedan ..
.. to znači .. ovdje postoje dvojica .. dva čovjeka .. to je pretpostavka .. koji nijedan .. unaprijed .. nisu u prednosti .. .. nisu vredniji .. .. po nekoj svetosti .. rođenju .. ili pizdi materinoj ..
.. i jedan od ovih .. ja .. izražava mišljenje o drugom .. tebi ..
.. razumiješ .. ?
.. je li to .. ****** .. komplicirano za razumijeti ..?

.. a ima li šta nova .. .. na ovom svijetu gdje umrijeti ništa novo nije .. .. a pričanje pizdarija je rutina odavno .. .. i tu ti mi tražimo 100 pametnih .. .. e a jesmo li ti mi pametni .. bog nas **** ..
Najpametniji smo na ovoj planeti...
Inače,od 11dimenzija ,dosad izračunatih ,mi kapiramo jedva tri,psiholozi kažuz dve ,a perspektivu
da kontempliramo...
amisli vanzeme koji kapiraju pewt-šest dimenzija-koliko je njihov svet bogatiji!
A tek boga koji mora da zna svih 11,ako ne i više! Pa oni ne mogu ništa nama da
objasne...Mi smo za njih kao za nas puževi koji "vide" samo svetlo i tamu...:(
Inače ,kad se to izuzme,veoma pametni...:mrgreen:
Ybt,poveriš nam dve ovce da čuvamo,mi pogubimo tri...:roll::lol:

DRAGOLJUB:
Najpametniji smo na ovoj planeti...
Inače,od 11dimenzija ,dosad izračunatih ,mi kapiramo jedva tri,psiholozi kažuz dve ,a perspektivu
da kontempliramo...
amisli vanzeme koji kapiraju pewt-šest dimenzija-koliko je njihov svet bogatiji!
A tek boga koji mora da zna svih 11,ako ne i više! Pa oni ne mogu ništa nama da
objasne...Mi smo za njih kao za nas puževi koji "vide" samo svetlo i tamu...
Inače ,kad se to izuzme,veoma pametni...
Ybt,poveriš nam dve ovce da čuvamo,mi pogubimo tri..

Ako RAZUMEMO suštinu svih 11 dimenzija, ne gubimo ništa ako nismo u stanju da percepiramo svih 11. Dovoljno je da percepiramo samo ovu našu jednu u kojoj živimo i koju svojim prisustvom gradimo.

Naravno, suština svih jedanaest dimenzija su onih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Zakon nagona samoodržanja podjednako važi u svih jedanaest. Razlika između svih dimenzija je samo u obliku, veličini, informaciji (znanju) po kojem se svaka od dimenzija stvara i samoodržava, zatim, zazlika je u svesnosti i manifestaciji, tj. u funkciji koju svaka dimenzija u sveukupnom postojanju (u svemiru) kao jedinstvenom živom i svesnom organizmu, vrši.

JA KOJI JESAM:
Sad opet 'cijeniš' i nauku i filozofiju??? Koji si ti stari licemjer
Kad cenim nauku i filozofiju, to se odnosi na Nauku o nagonu samoodržanja. Ova nauka u sebi sadrži i ISTINU o sveukupnom postojanju, jer to je najviše filozofsko dostignuće, kojem je filozofija, kao ljubav prema Istini, od uvek težila, pa ova nauka tako ujedno predstavlja vrhunac i kraj filozofije. Ovo mi niko na svetu ne može argumentovano osporiti. A argumenata koji to potvrđuju je bezbroj. Sve može da posluži kao argument. Pitanje je samo vremena kada će ljudi to da shvate i priznaju?

A kad kudim nauku i filozofiju, to se odnosi na sadašnje prirodne nauke koje, koliko god rade na pronalaženju i stvaranju tehnologija koje potpomažu čovekovo održanje, toliko isto rade na pronalaženju i stvaranju tehnologija koje potpomažu čovekovo samouništenje. A jalove svetske ideologije, religije i filozofije, umesto da opravdaju čovekovo samoodržanje i objasne njegov smiso, one smišljaju i opravdavaju čovekovo samouništenje

A što se tiče «intelektualopolisa» od par stotina intelektualaca u Srbiji, bez «Nauke o nagonu samoodržanja» i njenog «Prirodnog sistema vrednosti», propao bi isto kao što i Srbija propada. Jer ti isti par stotina vrhunskih Srpskih intelektualca i jesu krivi što Srbioja propada. Pa bi ih možda i bilo i dobro izdvojiti iz Srbije u nekakav «intelektualopolis» i tako pomoći Srbiji da se izvuče iz krize, a oni neka u tom «intelektualopolisu" prpopadnu.

JA KOJI JESAM:

Kad cenim nauku i filozofiju, to se odnosi na Nauku o nagonu samoodržanja. Ova nauka u sebi sadrži i ISTINU o sveukupnom postojanju, jer to je najviše filozofsko dostignuće, kojem je filozofija, kao ljubav prema Istini, od uvek težila, pa ova nauka tako ujedno predstavlja vrhunac i kraj filozofije. Ovo mi niko na svetu ne može argumentovano osporiti. A argumenata koji to potvrđuju je bezbroj. Sve može da posluži kao argument. Pitanje je samo vremena kada će ljudi to da shvate i priznaju?

Eh, sada mi je jasno. Nazoveš svoju teoriju 'naukom' i 'filozofijom' i onda kad ti zatreba kažeš kako cijeniš i nauku i filozofiju a uistinu ti samo cijeniš ono što ti pišeš i misliš, tako da kad ti zatreba možeš i da pljuješ po istim, jer tad samo naglasiš da to nisu TVOJE ni nauka ni filozofija. Pa kad uz to još dodaš da je tvoja 'Nauka o samoodržanju' (po naslovu) uistinu 'Vječito Jevanđelje' (tako si ga slovio prije sadašnjeg naslova) onda možeš reći i da cijeniš religiju, jer kako si i sam rekao tvoja religija će jednog dana srušiti sve religije svijeta i ustoličiti se na njihovo mjesto, kao neprikosnovena religija čovječanstva, a tebe će slaviti kao jedinog mesiju.

A kad kudim nauku i filozofiju, to se odnosi na sadašnje prirodne nauke koje, koliko god rade na pronalaženju i stvaranju tehnologija koje potpomažu čovekovo održanje, toliko isto rade na pronalaženju i stvaranju tehnologija koje potpomažu čovekovo samouništenje. A jalove svetske ideologije, religije i filozofije, umesto da opravdaju čovekovo samoodržanje i objasne njegov smiso, one smišljaju i opravdavaju čovekovo samouništenje

Zašto onda svoju teoriju (svoje Znanje) ne prestaneš nazivati naukom, filozofijom... jer ona uistini to i nije? Nazovi to 'Moj nauk o samoodržanju', to će biti opravdano.

A što se tiče «intelektualopolisa» od par stotina intelektualaca u Srbiji, bez «Nauke o nagonu samoodržanja» i njenog «Prirodnog sistema vrednosti», propao bi isto kao što i Srbija propada. Jer ti isti par stotina vrhunskih Srpskih intelektualca i jesu krivi što Srbioja propada. Pa bi ih možda i bilo i dobro izdvojiti iz Srbije u nekakav «intelektualopolis» i tako pomoći Srbiji da se izvuče iz krize, a oni neka u tom «intelektualopolisu" prpopadnu.

Evo, ako iz sveg tvog 'naučnog' rada o samoodržanju možeš da izvučeš ovakav zaključak, onda hvala ti brate za tvoju nauku, uzmi je za sebe. Šta si ti sad nama pokazao da je temeljno drugačije od onoga što se već čini? Ništa. Pokazao si samo da misliš da je 'Svijet' iz tvog ugla i kroz tvoje oči pravičniji, pravedniji i vredniji od svih uglova koji ga po sebi stvaraju. Uistinu, isti si kao i oni koje kudiš. Ovi, koji kroje 'Srbiju' danas puštaju 'one' kojima je kroje da propadnu u svojim gradovima i selima, a ti si samo izmijenio uloge; sad bi ti da krojiš i da vladaš a 'njih' bi da prepustiš propasti.

Zar ne shvataš da se suštinski ništa nije izmijenilo. Izmijenile su se samo uloge. Ti još uvijek radiš na 'čišćenju' svijeta od sopstvene suprotnosti a takvim načinom se ne može do JEDINSTVA, JEDNOTE. Da bi se stvorio 'Svijet' u kojemu će se ljudi poštovati i uzdizati jedan drugoga ka boljitku svi moraju da budu podjednako zastupljeni, svi moraju da shvate kako do njega. Ovako... ništa..

- - - - - - - - - -

Na temu:

Stoga, i ova ideja o 'eksperimentu' sa 100 intelektualaca pa i 100 mudrih na jednom mjestu... znači samo jedno: "Muko moja prijeđi na drugoga!"
Dakle, ja nisam odogovaran za stanje 'Svijeta' te ja i neću da učestvujem u njegovoj izmjeni. ONI, uvijek neki 'Oni' treba da mijenjaju 'Svijet' za mene kako bi meni bilo bolje. Tako, ako opet taj svijet ne bude funksionisao kako valja, niko neće moći da pokaže prstom na mene; jer JA NISAM I NEĆU BITI ODGOVORAN ...'Oni' uvijek jesu.

Poslednja izmena:

Back